Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mailerdamon

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
w A hiéna enni kér 2007.09.24 05:30:00
Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit. Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés.…..
mailerdamon 2007.09.25 01:11:40
Szegről-végről a tárgyhoz tartozik a levelem, amit megosztok Veletek. Történt mindez napjainkban, Szlovákiában, íme, ezt küldtem a konzulnak - aki még múlt szerda óta nem tudott válaszolni:

Tisztelt Szerencsés János Főkonzul Úr!

Szeretném Önnek leírni a kassai rendőrökkel az elmúlt szombat délelötti esetünket, amelyről akkor telefonáltam Önnek és szeretném írásban is megköszönni, hogy a rendelkezésünkre állt, illetve beszélt az egyik rendőrrel.

2007 augusztus 15-én barátommal kassai kirándulásra indultunk. Lévén, hogy egyikünk sem volt még Kassán nagy várakozásokkal voltunk az út iránt. Éppen hogy csak beértünk a városba miskolc felől a -térképen látható módon- Jutna utcáról hajtottunk be a Hlavna utcába. Abban a pillanatban már jött is két rendőr (elöszőr azt hittünknaívan, hogy parkolóörök, bár érdekesnek tűnt a pisztolytáska az oldalukon...) és a sofőr iratait kérte, majd felirta egy fecnire az adatokat. Akkor még nem is sejtettük, hogy mi lesz, még nem mondtak semmit. Pár perc várakozás után a 722-es számú rendőr (a másik, aki egy szót sem szólt, a száma: 660) tört magyarsággal elmondta, hogy rossz irányból kanyarodtunk (tehát egyenes irányból) a Hlavna utcába, ami mellesleg sétálóutca és nem szabad bejönni. Mindezért SKK 2000-ért. Ez a Hlavna utca Hotel Slovan előtti részen történt és amíg magyaráztuk igazunkat, hogy semmiféle tiltó tábla nincs egyik sarkon sem, vagy 20 szlovák rendszámú autó hajtott be minden irányból a Hlavnára. Miután zokon vettük ezt, hirtelen a 722-es elfelejtett magyarul. Szó szót követett, hajlandó volt lemenni a rendőr SKK 500-ra, aztán felhívtuk a Konzul urat. (itt jegyezném meg, hogy a telefonszámot egy barátomtól kaptam meg, aki épp az internet előtt ült az adott időben) A telefon után a helyzet mit sem változott, csináltunk pár fényképet a parkoló autókról, ahol egyértelműen látszik, hogy még különleges engedély sem kellett ahhoz, hogy valaki ebbe a Hlavna utcába behajtson. Egy magyar család az autójával épp indulni készült, őket is megbüntették korábban, de lealkudták SKK 200-ra. Miután a rendőrök számát felirtuk még eltartott egy kicsit a vita, aztán már-már belementünk volna az alkudozásba, de 722-es látva elszánt viselkedésünket, végül nem büntetett meg, de a papirt amire az azonosító számaikat írtuk szét kellett tépnünk, ahogy a kvázi "feljelentő cetlit" ő is megsemmisitette.

Összegezve: a békés kirándulásunkból egy rossz emlékű út, mondhatni tortura lett. Azon gondolkoztunk aztán, hogy hogyan lehetne elhagyni mielőbb Kassát és környékét. A rendőrök, de főleg a 722-es viselkedését egyértelmű magyarellenes támadásnak vesszük és a messzemenő korrupció sem XXI. századi magatartásra vall. Ez az incidens több mint egy órát elvett az életünkből, 2007 augusztus 15-én délelött 11:15-től 12:20 ig kb. A legszörnyűbb az egészben az, hogy semmiféle kihágást, közlekedési szabálysértést nem követtünk el, de ennek ellenére keményen megbüntetett volna a korrupt 722-es.

Levelemmel nem szeretnék - egyenlőre- a nyilvánossághoz fordulni, de kedvezőtlen eljárás esetén mindenképpen magasabb fórumokhoz és a médiához terelném az ügyünket, hogy mások is okuljanak, miszerint ez történik jelenleg Kassán, Szlovákiában.

Üdvözlettel:
...

w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
mailerdamon 2007.04.29 15:40:42
w Post spot: Kezdődik 2007.04.19 22:20:10
A reklámblokknak hamarosan kicsöngettek. Szirszart már nem fog megnézni senki, a szirszart habosító senkik álla felkopik. A jó spotból pedig post lesz a blogokon...