Regisztráció Blogot indítok
Adatok
körút

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Komoly bajban a Jobbik 2010.02.25 09:35:00
A párt komoly problémával küzd a fővárosban. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a párt az V., VI., VII., VIII., XIII. kerületben illetve az újbudai 15 és 17 választókerületben, valamint a ferencvárosi 12. körzetben nem tudja összegyűjteni az induláshoz szükséges…..
körút 2010.02.25 16:51:36
   Egykor Pest főutcája volt, tele üzletekkel, ma rengeteg bolt áll üresen, de a működők néha még lehangolóbbak. Szinte minden gagyi. Van használt telefon, használt mosógép, használt zongora, használt ruha, és nagyon elhasznált Nagykörút.A Nagykörútnak száz…..
Körút Csoport Erzsébet körút 2009.06.22 17:07:00
  A rohamosan gyarapodó Pest városában az 1860-as években sürgető igény mutatkozott a már meglévő sugárutak (Váci út, Kerepesi út, Üllői út) mellett egy ezeket és a külső kerületeket összekötő körút kiépítésére. Miután pénzügyi megfontolásokból…..
  Idén negyedik alkalommal követeltek tért maguknak a graffiti kiválóságai. Ezúttal a Köztársaság téri építési terület palánkját pingálták össze az avantgárd alkotók. Azt mondják, van még jó néhány ütött-kopott tűzfal a belvárosban, amit nem ártana színesebbé…..
Műemlékké nyilvánította a Hunyadi téri csarnokot a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH).Bene Attila, Terézváros főépítésze elmondta: a tervezett épületrekonstrukció módját, költségeit illetően csak annyi változik, hogy építési hatóságként ilyen esetben nem az erre…..
Ferencváros Önkormányzata 2009. június 9-én ünnepélyes keretek között adta át új köztéri szobrát, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc, Angyal István és a Tűzoltó utcai ellenállók emlékét idéző emlékművet a IX. Tűzoltó utca 36-38. szám alatti Salkaházi Sára…..
Zászlót bontott ma délután a Societas – Körút Csoport. Ilyenkor még magasztosak  a célok. Jobbá, szebbé tenni egy perifériára kerülő egykor szebb napokat is látott főutat és környékét. Bezzeg Bécs… ott más. Emlegeti föl az egyik alapító. Az tény , hogy a…..
  A 3 város, Buda, Pest, és Óbuda 1873-as egyesítése után a főváros mind területében, mind népességében rohamosan gyarapodott. A fejlődést a sugárirányú utak (Váci út, Király utca, Kerepesi út, Üllői út) szabták meg a sík pesti oldalon. Az így kialakuló, rendezetlen…..
Körút Csoport Körút 2009.06.06 19:17:00
A Nagykörút Budapest belvárosának egyik legfontosabb útvonala, mely keresztülhalad a belső kerületeken, Újlipótvároson, a Belváros északi részén, Terézvároson, Erzsébetvároson, Józsefvároson, valamint Ferencvároson – ezekről a városrészekről kapták nevüket a…..