Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1 mezei utas

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Egy mezei utas nicknéven futok az indapass-on, blogotokkal akkor találkoztam, amikor a Magyar Oktatási Intézet nevét ütöttem a keresőmbe, de most nem róluk szeretnék regélni, hanem már 1 éve tartó keserves álláskeresésemről. A történet igencsak…..
1 mezei utas 2009.11.23 10:47:18
@mxz:

Igen, köszönöm szépen Haspóknak
1 mezei utas 2009.11.23 13:15:40
@Haspók_:

Kedves Haspók!

Most olvasom csak a kommentedet, igaz valóban szoktam napi szinten nézni az állásportálokat.
A történeted a pályakezdőről valóban szép. Örülök és gratulálok neki. Sajnos nekem nem adatott meg a külföldi ösztöndíj lehetősége, mivel úgy tudom az ERASMUS és társainál nem kevés önrészt is elő kell teremteni (kinti költségeid 30%-át finanszírozzák). Sajnos nekem fiatalabb testvéreim vannak, akik pont a híres neves "oktatási reform" áldozatai (a fair tandíj ugyebár), így én is tudomásul vettem, hogy nekik is ugyanúgy joguk van tanulni, ahogy nekem is és a szülöi támogatást ők is megérdemlik.

Sajnos 2 felsőfokú nyelvvizsgám sincsen, csak 2 szakmai közép, de igyekszem szinten tartani, illetve az angolt fejleszteni, hogy elérje a felsőt (nagyobb esély a munkaerőpiacon ugyebár).

Az AC-ről sajnos csak annyi visszajelzést kaptam 2 hét után e-mailben, hogy sajnos nem engem választottak. Tudom kötelesek lettek volna elküldeni az eredményeket. Hülye voltam, hogy nem reklamáltam náluk, úgy éreztem akkor protekció alapon ment az egész.
1 mezei utas 2009.11.23 15:31:56
@Haspók_:

Folyamatosan az angolra gyúrok év eleje óta. Jelenleg úgy erős középfokon kommunikáció képes (nem a hasamra ütök és mondom, hanem több helyről jött vissza már feedback-ként, továbbá még az is, hogy lehetnék picit magabiztosabb is belőle, de gyúrok tovább).

A jövedelmet meg magántanítványok vállalásával oldom meg (Még mielőtt a tisztelt APEH-os kollega elkezdi nyomozni az IP-met, közlöm, hogy csak aprópénzről van szó).

Mindenesetre kösz a tippeket, látom, hogy nem rossz szándékkal írod, így elnézést a kezdeti durva hangnem miatt (sajnos ez egy fórum, itt mindenki arc nélkül írogathat, így nem tudhatni, hogy az ember máshogy gondolta).
A Society for Human Resource Management 500 fő bevonásával készített felmérése szerint a HR vezetők 40 százaléka megbocsáthatatlannak tartja, ha az állásinterjú közben megcsörren a jelentkező telefonja. Szintén "öngyilkos" lépés, ha a pályázó idő előtt kérdez a…..
1 mezei utas 2009.11.21 22:32:44
Cikk tanulsága szerint a silány minőségű magyar munkaerő a felelős azért, hogy minden tizedik ember munkanélküli, hát ne sírjanak, hanem fogják be a pofájukat és magolják be a cég honlapját, jelenjenek meg az interjún Armani-ban. Mindegy, hogy milyen balf@sz dolgot, de kérdezzenek. Nálam jolly joker kérdésnek ott van, hogy hány fővel és kikkel kell együtt dolgoznom.
A fizetés: Ha rákérdeznek, mondok egy összeget, ha nem kérdik, akkor nem vetem fel a témát, mert én másik úgymond HR-es portálon azt olvatam, hogy amíg nem kérdeznek a bérről, addig ne is vessem fel témaként. Akkor, hogy is van ez? Vagy az én álláskeresési stratégiám rossz??? Idestova 1 éve járok interjúkra, pályakezdőként, néhány hónapos szakmai gyakorlati tapasztalattal. Azt mondom itthon esélytelen :(
Sokszor és sokan hangoztatják, külföldön dolgozni maga a katarzis, de olvasónk szerint ez nem ország, hanem munkáltató függő.Szia Despota,Szeretnem az alabbi tortenetet megosztani veletek Az ekezetek hianyaert az itteni billentyuzet a felelos. Nyugaton sem fenékig…..
Egyes személyügyi igazgatók szerint a HR szakmához gazdasági végzettség szükséges, mások a gazdasági és jogi kombinációra, néhányan pedig a HR diplomára esküsznek. Egyáltalán szükség van-e, elvárás-e a HR-es diploma ezen szakma gyakorlásához? Vajon mi az igazság?   A…..
Tovább folytatódik a Magyar Oktatási Intézettel kapcsolatos eszmecsre. Dzsúúúsz lesz, azt megígérhetem.Sziasztok.Azért írok egy mailt, mert már majdnem egy éve a Magyar OktatásiIntézetnél dolgozok, és szeretnék helyretenni pár dolgot, melybe azálláskereső kisasszonyok és urak…..
1 mezei utas 2009.11.20 20:23:27
@anonimka:

Kedves anomika!

Nekem is jó lett volna megtalálni korábban a blogot. Én ma voltam állásinterjún náluk a belvárosi irodájukban. Mikor megérkeztem, már feltűnt, hogy a kapucsengőn más cégnév virít, kezdett gyanússá válni
-Nem baj - mondom magamban, majd röhögök egy jót azon, hogyan próbálnak meg majd átkúrni.
Ugyanúgy, egy szőke 25 körüli plázacica nyit ajtót, behív az irodába, elém nyom egy adatlapot, hogy töltsem ki. Önmagában ezzel még nem lenne semmi gond, de az adatlap olyan kérdésekkel, hogy nős vagyok-e, illetve mennyit kerestem az előző munkahelyemen. Én ezt úgy oldottam meg, hogy amire nem kívántam válaszolni, arra odírtam: NEM NYILATKOZOM.

Közben az irodában az a tipikus drogos diszkózene szól, ekkor már képbe kerültem, hogy ügynököt keresnek. Közben kitöltöttem a "sheet"-et, ekkor egy másik szőke cica hív be az irodába egy másik jelentkező hölggyel egyetemben. Én persze nem álltam meg, kajánul letegeztem, amit nem nézett jó szemmel :)
Kezdődött maga az interjú, első kérdés még normális meséljünk magunkról, megvolt. Ezután olyan kérdések pörögtek, milyen a jó értékesítő, hogyan tárgyalnánk, milyen jó tulajdonságot említenénk meg magunkról.
Aztán persze kiderült minden, a próbanap, a heti kifizetés. Rákérdeztem, hogy így hogyan leszünk bejelntve és adózás szempontjából, hogy működik ez, nem nagyon tetszett neki, de megpróbálta azt hazudni, hogy ugyanúgy, de nem volt meggyőző (ennyit a tökéletes tárgyalástechnikáról).

Egyébként az interjú alatt többször elröhögtem magam, végképp elnyerve a cicababa unszimpátiáját. Valamint válaszaimban többször is kitértem, hogy az ő általuk "tanított" szakmára szerintem születni kell (Udvariasnak lenni, nem agresszívnek, kompromisszumot keresve nem lealázva a másikat).
"Várom, hogy visszahívjanak a híres neves próbanapjukra" Most, hogy láttam miről is szól valójában, meg is ígérem nekik, hogy elmegyek, azt szépen "elfelejtem tiszteletemet tenni náluk" :)
Vajon ha be lennének kamerázva a BKV járművei (és megállói) a lenti esetekhez hasonlók akkor is megtörténnének? Az első olvasói észrevételben egy 20 év körüli srácról olvashattok, aki a busz ajtajánál az összes helyet elfoglalta, zavarta az utasokat a felszállásban. Aki…..
1 mezei utas 2009.09.17 18:37:41
Brutális, de rutinos bennszülöttként a Homárt nem, a külföldieket annál inkább meglepheti, hogy a ránkrohadt papíralapú bürökráciában 9 hétig kell várnia az embernek, hogy legálisan dolgozni kezdhessen, hiába vagyunk az EU-ban: Ez csak egy rövid történet, hogyan is…..
Aki azt hiszi, hogy online koncertjegyet venni az pár kattintás, oszt szevasz, az persze nagyot téved, hiszen ha így lenne, Homárra sem lenne szükség. Judit Diana Krallt fogja megnézni, a cserearányok romlása miatt több, mint 40 rugóért, de más furcsaságok is akadtak a rendelés…..
Drámai Homár-bréking: az előbb kutyasétáltatás közben az alábbi SMS-t kaptam Gábris "Homárnő" Esztertől:"Frissforró sajáthomár. Lassan 12 órája nincs net és telefon a VII. kerület egy részén. A UPC tegnap este azt mondta, kiesett a rendszerből néhány modem, de…..
1 mezei utas 2009.09.16 10:28:52
@buvarpocok:

Szerinted van szabad gép? :D
1 mezei utas 2009.09.16 10:29:52
@Ni:

De :)
És mi van aki nem olyan egyetemre/fősulira jár, ahol nincs wifi? :-)
1 mezei utas 2009.09.16 10:51:09
@buvarpocok:

Én is azt mondom, ahelyett, hogy sírni járunk a homárra, megoldást keresünk :)
Tekikatona egyszerre két Volánbusz-specialitást is kiélvezhetett: előbb a saját zsebre dolgozó sofőr áldozata lett Pomáz és Csobánka között, majd másfél év múlva megborzonghatott, hogy a közlekedési cég behajtói személyesen dobták a (jogtalan) pénzbefizetést követelő…..
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
1 mezei utas 2009.09.15 10:41:42
@Keer:

Hú, most összeszartam magam a jobbik-diktatúrától...
mondjuk a cionklubot, vagy a tel-aviv2-t be kell zárni ez tény :)
Olvasónk éjszakai buszon szeretett volna jegyet venni, mivel a Ferenciek terén lévő jegyautomata -ahogy azt megszokhattuk- nem üzemelt. A biztonság esetére nyugtát is szeretett volna kérni a jegyről (ki tudja, lehet hamis), de helyette minősíthetetlen hangnemet és ordibálást kapott:…..
1 mezei utas 2009.09.15 10:22:20
@Gyűjtőjegyes:

Szoktak ideírogatni az akácfások? Ahelyett, hogy dolgoznának !
Az alábbi sztoriban mindenki életben marad, pedig a magyar egészségügyben játszódik, de egy kislány arcát csak sikerül kicsit elbarmolni. A történet azért is tanulságos, mert szépen megmutatja, amit tapasztalatból mindannyian tudunk: a magyar kórházak szakrendelései nem…..
1 mezei utas 2009.09.14 17:03:25
Jó sok feltöltőkártyás sztori futott már a Homáron, ezért posztoltam be a három mobilszolgáltató közös felhívását arról, hogy sose adjuk ki a feltöltőkódunkat senkinek. A szöveg az ugrás után olvasható. Ígért nyereményért cserébe ne adjon ki feltöltőkártya-kódot! A…..
1 mezei utas 2009.09.14 17:01:43
Ismerjék meg Andyt, aki nem csinált semmi különöset, csak aktívan rágta az adóhivatal fülét, amikor jogtalanul akarták befizetésre kényszeríteni. Sikerrel járt, lengetjük is a rájabőr süvegünket. Családunk több tagja szórványosan, össze-vissza, augusztus során kapta…..
A Capital Partners nevű brókercég paradigmaváltást hozott a hullamosáshoz és kutyaszappanfőzéshez hasonlóan népszerű telefonos zaklatás marketing világába: nem elég, hogy reggeltől estig otthonukban inzultálják az ártatlan lakosságot, ha valaki menekülni próbál előlük, azt…..
1 mezei utas 2009.09.01 17:29:41
@Meko:

Te a CP-nél dolgozol ecsém, ugye?
A nyelvtanilag hibás mondataid árultak el? :)
Egyik kedvenc telefonos zaklatócégünk, a Capital Partners ismét meg tudta váltani a paradigmát. Korábban az ő üzletkötőjük nevezte először "szar alaknak" a saját ügyfelét telefonon, most pedig a tréfásan fenyegető-gyalázkodó SMS-ek kultúráját probálják…..
1 mezei utas 2009.09.01 17:23:55
@Panaszlevél:

Kedves panaszlevél, hasonló cipőben járunk én 6 hónapja képtelen vagyok elhelyezkedni a diplomámmal. Felregeltem a cvonline-ra, másnap felhívnak a CP-től, hogy látják a CV-met és állást kínálnak pályakezdők részére. Én már itt gyanút fogtam, mert normális cég, nem telefonálgat rá emberekre, meg kell pályázni egy adott pozíciót.
Jó, gondoltam magamban, elmegyek az interjúra hadd röhögjek egy jót, nem csalódtam.
Belép az ember, tényleg az az érzése, hogy egy broker cégnél van, több óra, kül. időzónákkal, nagy plazmatv fenn a falon, rajta CNN. Aztán lenéztem, egy nagy terem egy nagy asztal, körötte székek, számítógép (ami egy modern brokernél alap).
A dolgozókról: ennyi üres droid tekintetet rég láttam, de komolyan. Fekete egyen öltöny, nyakkendő, mindez egy telemarkentinges melóra, vicc.
No hívnak interjúra, bemegyek, egy vöröshajú parasztgyerek vázolja fel nekem a témát, elején még nem jön a l, de ha ügyes vagyok 600 ezret is kereshetek, aha..
Jót röhögtem magamban :)
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
1 mezei utas 2009.09.01 15:27:28
1 mezei utas 2009.09.01 17:11:36
@kereszt:

A 100 milláról beszéljél nekem légyszíves, hogyan élitek meg a cégnél?
Olvasónk -aki polgárőr- eddig nem igazán hitte el, hogy a blogon olvasható történetek valósak. Szerdán viszont ő is egy történet szereplője lett,  így a saját bőrén is megtapasztalta milyen az, amikor egy ellenőr kikel magából. Történt, hogy egy női utasnak nem volt…..
Sok kritika éri a BKV-s járművezetőket amiatt, mert időnként a megállókba rosszul vagy egyáltalán nem állnak be. Sokan akkor is szidják őket, amikor az autósok és a rosszul kialakított megálló miatt nem tudnak rendesen megállni. Olvasónk -egy járművezető- most képeken mutatja…..
Az NB1-gyel foglalkozó Homár-poszt ritkább, mint a Piarista Gimnáziumot végzett MTK-drukker, de most itt van egy, ráadásul ezúttal maga a Homár füstölgött a Naiv Ügyfél szerepében. A Hungária körúti Szentélyben ugyanis minden sztereotípiára rácáfolva olyan lassan és…..
1 mezei utas 2009.08.25 15:51:48
A Homár-olvasók egyik nagy nyári kedvence volt az a túlmozgásos polgárőr, akiről a Homár mailhaverja, Gábor - a kommentekben emiatt később: mailhavergabor - azt állította, hogy a kocsijával le akarta szorítani az útról a velencei tó mellett. Vérmes polgárőrünk police-os…..
Már nem igaz, hogy a magyarok élete átpolitizált. Hétfő este nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarok élete már egészében a politika, és ez a helyzet 2010-re totálissá válik. Legalábbis erre utalt az a taxis, aki jobbos fuvarozási vállalatot alapított, mondván: "2010-től új…..
A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es…..