Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xor (törölt)

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum Nyílt lapokkal 2010.04.05 17:57:00
           Több ezer közéleti comment után, napokkal a nagybötűs választás előtt részemről terítem, hova és hogyan is teszem az ikszet a népszuverenitás gyakorlása keretében:1.) Egyéniben: CHUCK NORRIS, mert ő a tiszta…..
  Kedves Olvasó! Ezen poszt élesítése előtt pont egy évvel, Omár „Egy konzervatív a konzervativizmusról” írásával, 2009. március 30-án, este 21.16-kor indult el az Archiregnum. Tehát pontosan most vagyunk egy évesek. Az egy éve megfogalmazott ars…..
Archiregnum Az utolsó hét 2010.03.31 12:33:00
Vártuk, vártuk a kemény, egész pályás-letámadós kampányförgeteget, és nem jött. Csendes plakátozás, visszafogott baromságok, gyér felhozatalú leleplezések. Kijelenthetjük, hogy a magyar demokrácia történetének legunalmasabb, legvérszegényebb kampányának végéhez…..
Xor (törölt) 2010.04.01 21:25:04
@Herr SturmLiberator: Aha, szóval semmi új :) Már azt hittem előkerült valami jóféle hómvideó és én lemaradtam róla.
Archiregnum Szög a zsákból. 2010.03.28 01:57:00
Ki jött az LMP programja is végre, lehet hát olvasgatni, rágcsálni, értelmezgetni és jósolgatni! Mi tagadás a kispárt kitett magáért, rögtön 200 oldallal ajándékozta meg az olthatatlan információéhséggel rendelkező választópolgárt! A Mandiner nem is habozott sokat, rögtön…..
Xor (törölt) 2010.03.28 15:27:03
Bemásolom ide is azt, amit a Mandineres posztba.

idézet a 78. oldalról:
"A megoldás nem a többségi társadalom valós sérelmeit meglovagoló szélsőjobboldal hangzatos követeléseiben van. A segély megvonása, a megélhetésért küzdők börtönbe csukása, a romák megfélemlítése embertelen, ésszerűtlen, és az etnikai gyűlölet elharapózásával fenyeget. A családi pótlék átalakítása adókedvezménnyé, vagy megvonása a harmadik gyermek után a gyermekszegénység növekedésével járna. A szociális kártyától nem várható a mélyszegénységgel összefüggésben álló szociális és mentálhigiéniás problémák enyhülése, miközben bevezetése tovább erősítené a mélyszegénységben élők elszigeteltségét és kiszolgáltatottságát. Az önkormányzatok hatáskörébe utalt közmunka-programok sokba kerülnek, és jelenlegi formájukban teljesen alkalmatlanok a munkanélküliek visszasegítésére az elsődleges munkaerőpiacra. Egy rab ellátásának költségeiből több ember szociális ellátását lehet fizetni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a börtön jellemzően nem a törvénytisztelő életmód elsajátítására ad lehetőséget. A szélsőjobboldali politika útja járhatatlan. Egy esetleges rendpárti, szegényellenes, esélymegvonó fordulat nem csak a magyarországi cigányság helyzetét rontaná tovább, költségeit végső soron az egész társadalomnak kellene megfizetnie, ami a már most is feszült együttélés ellehetetlenüléséhez vezetne."

Értitek, ugye? A családi pótlék átalakítását adókedvezménnyé vagy a harmadik gyermek utáni megvonását SZÉLSŐJOBBOLDALI módszernek tekintik, meg egyébként is csak a szegénységet növelné, brühühü! Szóval leszélsőjobboldalizták a Fideszt is (családi adózás) és felőlük mehet tovább a megélhetési gyerekgyártás.
Archiregnum Budaházy Bukása 2010.03.27 15:14:00
No, bevégeztetett, az ország kedvenc kukagyújtogatója szabadságharcosa marad rácsok mögött, nem sikerült országgyűlési képviselőként indítani. A leadott ajánlószelvények nem kis része érvénytelennek bizonyult, game over. Hát akkor lássuk a dolgokat részletesebben: ad 1.…..
Xor (törölt) 2010.03.27 21:24:09
@jardel: Jó, most már tudjuk honnan van pénz a Gárdára (meg a kampányra) :))

Van ilyenje a Fidesznek vagy a szociknak? Na ugye, hogy nincs!! :)
Xor (törölt) 2010.03.27 21:30:34
@Bemmbemm: Úgy tűnik ennyi telik tőlük. De ez visszaüthet, mert ha így megy tovább a buzik is a Jobbikra fognak szavazni :)
Xor (törölt) 2010.03.27 21:42:05
@TaTa86.: Igen, ráadásul most fél éves hírt melegítettek fel. A csajról már 2009. szep. 8-án cikkeztek. Ez olyan, mint a kayaibrahimozás 2010-ben.
  Bokros Lajos kommunistázta le már néhányszor az LMP-t, elsősorban azért, mert a neoliberalizmussal szemben határozták meg magukat. Aztán a párt programját olvasgatva olyan részre bukkantunk, amitől összerándult az európai értelemben véve konzervatív gyomrunk: ha…..
Xor (törölt) 2010.03.27 18:41:58
Az LMP technikailag nem utódja az SZDSZ-nek, ténylegesen viszont az lehet. A "zöldség" és a "fenntarthatóság" lehet, hogy csak az új maszlag a lejárt szavatosságú régi (a liberalizmus) helyett.

idézet a 78. oldalról:
"A megoldás nem a többségi társadalom valós sérelmeit meglovagoló szélsőjobboldal hangzatos követeléseiben van. A segély megvonása, a megélhetésért küzdők börtönbe
csukása, a romák megfélemlítése embertelen, ésszerűtlen, és az etnikai gyűlölet elharapózásával fenyeget. (Figyelem, itt most fontos mondat következik!->) A családi pótlék átalakítása adókedvezménnyé, vagy megvonása a harmadik gyermek után a gyermekszegénység növekedésével járna. A szociális kártyától nem várható a mélyszegénységgel összefüggésben álló szociális és mentálhigiéniás problémák enyhülése, miközben bevezetése tovább erősítené a mélyszegénységben élők elszigeteltségét és kiszolgáltatottságát. Az önkormányzatok hatáskörébe utalt közmunka-programok sokba kerülnek, és jelenlegi formájukban teljesen alkalmatlanok
a munkanélküliek visszasegítésére az elsődleges munkaerőpiacra. Egy rab
ellátásának költségeiből több ember szociális ellátását lehet fizetni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a börtön jellemzően nem a törvénytisztelő életmód elsajátítására ad lehetőséget. A szélsőjobboldali politika útja járhatatlan. Egy esetleges rendpárti,
szegényellenes, esélymegvonó fordulat nem csak a magyarországi cigányság helyzetét rontaná tovább, költségeit végső soron az egész társadalomnak kellene megfizetnie, ami a már most is feszült együttélés ellehetetlenüléséhez vezetne."

Nem a Fidesz volt a célpont, de ebben a szövegkörnyezetben már őket is sikerült leszélsőjobboldalizni. A Jobbik náci, a Fidesz is náci, mindenki náci, éljen a megélhetési gyerekgyártás, termeljük újra a nyomort! :(

Az antifasiszta hevület máshol is tetten érhető a programban: "Nem fogunk beállni azoknak a sorába, akik a politika húszévnyi teljes közönye után a legszegényebbeken, köztük a cigányokon
akarják elverni a port a másfél éve beköszöntött gazdasági válság kellemetlen következményei
miatt." Szerintem a cigányproblémának baromira nincs köze az ún. válsághoz, nem bűnbakkeresésről van szó!

Ezek után attól tartok, hogy Nem Lehet Más a Politika, viszont Lehet Más az SZDSZ.
  Régóta érezzük, hogy alapvető zavar van a lakossági kapcsolatrendszerben az MSZP háza táján. Busszal utaztatott közönség előtt nyomja Ferenc a jakobinus lendületű köztársasági haknit, amit teljes reflektálatlanság övez ugyan, de legalább a négy fal között…..
Xor (törölt) 2010.03.22 18:33:59
@Orsós Angéla: videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/20/20/Kover_kitart_az_elszamoltatas_mellett.aspx

Tényleg szükségesnek látszó együttműködésről beszél.
Archiregnum Választási kisokos 2010.03.13 03:46:00
Választási rendszer - Atomfizika egyszerűen magyarázva Választási szakértő - Csernobili katasztrófa Szavazó - A hatalom felé vezető kellemetlen akadály Szavazás - Az a rövid idő, ahol a szavazó tényleg számít Elveszett szavazat - Amit a rohadék szavazó másra merészel…..
Xor (törölt) 2010.03.14 20:56:12
@Scala: Íme egy szép dal ebben a témában: www.youtube.com/watch?v=p65-O9LHIQY

@jaegtoer: Aúú! xD
Xor (törölt) 2010.03.15 12:09:22
@Scala: Szívesen. Tegnap óta egyfolytában ezt hallgatom xD
  Vannak a világnak olyan országai, amelyek bőséges természeti erőforrásokkal rendelkeznek. A természet olyan bőkezűen láthat el adományaival egy népet, hogy azoknak kitermeléséből és eladásából gondtalanul megélhet. A nyersanyag-eladások sok ország számára…..
Xor (törölt) 2010.03.11 13:32:00
Látom sikerült összeszedni egy lakossági fórumról az "egymillió munkahely a mezőgazdaságban"-szöveget. Gratulálok, de a Jobbik programjában ilyen nincs. Ott ugyanis 1 helyen található meg az egymillió szó: "A hazai termelő- és feldolgozóipar felszámolása és privatizálása eredményeképp 1990 óta több mint egymillió munkahely szűnt meg."

A munkahelyteremtés résznél ilyeneket látok: "A vidéki munkanélküliség jelentős részére az újraélesztendő feldolgozó- és élelmiszeripar, valamint az alapanyagot nyújtó mezőgazdaság, azon belül is a kiváló minőség és a munkaerőigényes biotermesztés nyújt megoldást." Vagyis nem kizárólag a mezőgazdasági termelésben lehetne megteremteni a munkahelyeket.

Egyéb leletek a programból:
"a külgazdaság kelet felé nyitása"
"A magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar megsínylette az orosz piacok elvesztését."
"Más európai országokkal ellentétben nem aknáztuk ki a dinamikusan bővülő kínai és indiai piac lehetőségeit."
"A magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar terveink szerint beinduló minőségi árutermelése számára Oroszországban és Ázsiában meg kell találni a megfelelő és biztos felvevőpiacokat."
"Szorosabbra fűzzük diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatainkat az arab államokkal, hiszen a magyar élelmiszereknek és termékeknek Oroszország, valamint a Balkán mellett itt is komoly lehetőségei nyílhatnak."
Azt hiszem, ez elég cáfolat a "Sokan Oroszországot tekintik a magyar mezőgazdaság korlátlan felvevőpiacának." - tételhez.

Egyébként Orbán Viktor is beszélt valamit mezőgazdaságról, feldolgozóiparról és keleti piacokról, az nem baj? :)

Ha mindenáron jobbikfikázó bejegyzést akar írni, akkor inkább válasszon egy más témát a programból. :)
Egyébként örömmel olvasom a bejegyzéseit és kommentjeit, de ez szerintem nagyon mellé ment.
Xor (törölt) 2010.03.11 14:42:52
@Elpet: Azt akartam mondani, hogy a lakossági fórumon elhangzó "AKÁR egymillió munkahelyet is teremthet" kijelentés azért elég bizonytalan volt ahhoz, hogy erre alapozva kiszámolja hány marslakót tudnánk etetni búzával. :)
Meg írtam mást is, rávilágítva a posztban levő hülyeségekre, de mindegy. Most a konzervatív gondolkodó imidzssel szemben nagyon jól hozza a nem gondolkodó, támadó üzemmódban felejtett pártdroid stílusát. Kár.
Archiregnum Voting People 2010.03.11 19:13:00
  Ma március 11-e van. Ez ugyebár azt jelenti, hogy hajszálpontosan egy hónap múlva, április 11-én lesz az országgyűlési választás első fordulója. Ennek folyományaként könnyes búcsút vehetünk a jelenlegi, piros-sárga-(zöld)-kék parlamenti ciklustól, és jön…..
Xor (törölt) 2010.03.12 11:52:12
@Herr SturmLiberator: Súlyos százalékokban lehet majd mérni az eltűnő uborkák hatását, de meggyőződésem, hogy nem csak emiatt lesz második a Jobbik. Ez nem Hollandia, vannak itt más problémák is bőven, nem ilyen egyértelmű a helyzet. Az emberek egy része felébredt, gondolkodni kezdett, keresi a megoldást a problémákra.
Konkrét példa, Duna-menti faluban élő, aktív dolgozó szakmunkás. Egykori szoci-szavazó, a Fideszben nem bízik. A Jobbikra fog szavazni, olvasta a programjukat és kritikát is megfogalmazott azzal kapcsolatban. Egyébként Fidesz-győzelemre számít, HírTV-t néz és szidja Gyurcsányt, amiért mindenáron keresztbetenne Orbánnak, nem törődve az ország érdekével...
A hozzá hasonlókat a Fidesz nemigen tudja megszólítani, részben saját hibájából (nagyobb már nem lehet a tábor), részben pedig azért, mert az egykori szoci szavazók jó része alapvetően bizalmatlan a Fidesszel szemben. És akkor ott van még kb. 700 ezer ember, akik szerint a Fidesz túl puha (nagyobb részük a Fidesz táborában van, nem ment át a Jobbikéba, de megosztják a szavazatukat). Szerintem a Jobbik az EP-választáson már megkapta az uborka-szavazatokat, amit azon felül kapnak majd, azt többnyire nem az uborka miatt kapják.
Xor (törölt) 2010.03.12 11:59:33
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
Xor (törölt) 2010.03.05 19:58:32
@laji: Azért, mert most már azt tapasztalja, hogy a kormány kitapossa a belét :) Csak nem az ő jólétükért ugye... A zorbántakkorsenem-effektus is játszik persze, de az önmagában nem elég. Egy részük problémás vidéken él, ők azért szavaznak a Jobbikra. Mások azért, mert a jelenlegi parlamenti pártok közül már egyikre sem szavaznának, maradt a Jobbik. Ők egyszerűen azt remélik, hogy az új egyben jobb is lesz. Dióhéjban ennyi a szociktól átigazolókról. A tévedés jogát fenntartom, én a Fidesztől igazoltam át.
Xor (törölt) 2010.03.05 19:59:43
@strappa: Ha egy fokkal nehezebb lesz feloldani az indokolatlan (!) titkosítást, akkor miért is kellett ezt megszavazni a Fidesznek?
Kevesen gondolták volna akár csak egy évvel ezelőtt is, hogy a választási kampány egyik legkeményebb retorikai küzdelme a Fidesz és a Jobbik között zajlik majd. Bár az MSZP és a Fidesz hozza egymással kapcsolatban a kötelezőt, négy vagy nyolc évvel ezelőtt lényegesen…..
Xor (törölt) 2010.03.04 23:26:35
@Jester: No de Jester! Mintha azt írtad volna, hogy nem helyesled a hazudozást! :)
Hoplita nem azt írta, hogy nem az országért akarnak tenni. Azt írta, hogy ugyanúgy harcolnak a kampányban, mint mindenki más, ami nagyon is érthető.
Mindössze hat hét van hátra a választás első fordulójáig. A kampány a négy vagy a nyolc évvel ezelőttivel összehasonlítva szinte illegalitásban zajlik: ennyivel a voksolás előtt példátlan, hogy az ember egy vasárnap esti tévézésnél ne ütközzön bele valamelyik párt…..
Xor (törölt) 2010.03.02 00:36:29
Orojan2 nick nagyon szépen fikázta a Jobbikot, végső érvként pedig előkerült, hogy Vona Gábor zsidó. Kíváncsi lettem, ki ez az okostojás már megint és belepislogtam a blogjába. A Fidelitas országos választmányának alelnökével van dolgunk. :(

Név: Oroján Sándor

Születési idő: 1985. május 9.
Születési hely: Kézdivásárhely
Végzettség: Környezetmérnök

Tanulmányok:

2009 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
PhD hallgató a Környezetgazdaságtan Tanszéken
Kutatási téma: A környezeti szabályozás lehetséges alternatívái

2004 - 2009

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

DIPLOMA Környezetmérnök szakon

2009.
március

Európai Parlament, Brüsszel
Szakmai Asszisztens Barsiné Pataky Etelka, EP-képviselő mellett

2008 ősz

Európai Parlament, Brüsszel
Gyakornok Barsiné Pataky Etelka, EP-képviselő mellett

2007

Budapesti Kommunikációs Főiskola

Európai Uniós Pályázatíró és Projektmenedzser képesítés

2004

Olasz középfokú „C” típusú nyelvvizsga

2000-2004

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

2004 – Érettségi (kitűnő)

2004 – X. Országos Diákvegyész Napok I. hely

2002 – Olasz élőbeszéd országos I. hely

2001 – Irinyi János Országos Kémiaverseny II. hely

2001

Angol középfokú „C” típusú nyelvvizsga

2001-2002

Fidelitas Vezetőképző tanfolyam

Közéleti tevékenység:
2009-
A Fidelitas országos Választmányának alelnöke

2009-

A FIDESZ Zöld Tagozatának Heves megyei elnöke

2007 -

Országgyűlési Képviselői Kabinet vezetője

2007 -

Heves Megyei Önkormányzat

Művelődési és Oktatási bizottság tagja

2006 -

Önkormányzati képviselő – Hatvan

A Kulturális és Oktatási Bizottság tagja

2005 -

A Fidelitas Heves megyei elnöke

2007 -
2009

A FIDESZ Hatvani Szervezet alelnöke

2006-2007

Fidelitas Környezetvédelmi Kabinet vezetője

2001-2005

A Fidelitas Hatvani Szervezet elnöke

2001 -

A Fidesz – Magyar Polgári Párt tagja

2000 -

A Fidelitas tagja
Xor (törölt) 2010.03.02 10:20:18
@jibberish: Sajnos benéztem, ez valószínűleg egy Societasos harci nick Oroján lejáratására. :((
Az orojan2.blog.hu-n kívül van orojan.blog.hu is, ami már régebben működik, oda tényleg Oroján ír. Az orojan2.blog.hu linkjei mind oda mutatnak, onnan szedtem az adatokat is, csak nem vettem észre. És van itt egy link a Societas facebook oldalára is, ez biztos nem magyarázható azzal, hogy Oroján hülye az álnév használatához. Szóval orojan2 feltehetőleg NEM Oroján Sándor, hanem egy bögrés kisköcsög a Societastól.
Egy nappal Molnár Csabi után a Fidesz is bemutatta összehasonlító kiadványát az elmúlt évekről. A címe "Itt az idő!", és Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatójának elmondása szerint 4,2 millió példányban, darabonként 9 forintért készült, teljes költségvetése…..
Xor (törölt) 2010.02.24 19:36:20
Nem olyan rossz ez a füzetke, 1-5 skálán 2-esre értékelném. Azt látni kell ugye, hogy nem a gondolkodó embereknek készült, ők már úgyis a Fideszre vagy a Jobbikra szavaznak, nem kell meggyőzni őket. A célközönséget a pusztában tengődő gazdátlan szavazógépek és a szocikból kiábrándult kisnyuggerek jelentik.
Nagy betűkkel írták, a "lényeget" meg még nagyobb betűvel, hogy a vaksi öregek is el tudják olvasni. Rossz hírek benga nagy betűvel, vörös színnel -> régi reflexek kioltása, a maszopos vörös szegfűről eszükbe jutnak a fideszes füzetke rossz hírei.
Az elmúlt éveket egységesen Gyurcsány-korszaknak nevezik, ez jó. Nem is kell belemenni a részletekbe, az elmúlt 8 év legmeghatározóbb szoci politikusa Gyurcsány volt, pont. Több név és a korszak felosztása csak összezavarná a célközönséget.
A bal alsó sarkokban ismétlődő Gyurcsány-Mesterházy kép célja, hogy hiteltelenítse az "új ember, új program, megújuló emeszpé" rizsát. Azt mutatja, hogy nem új arc ez, Ferivel együtt romlott áru. Mire végiglapozzák csak berögzül végre a tudatalattijukba, mert 5 példányban van benne.
A 13. havi nyugdíj elvételét muszáj említeni és az MSZP-hez kötni! Van aki nem fogja fel alapból, hogy ki vette el... ez a visszavágó a 19 ezer forintért. (Az jó, hogy a szocik eltörölték a 13. havi nyugdíjat, így legalább nem másnak kell megtennie.)
Szóval nem olyan rossz, mit finnyáskodtok?! :) Ha nem tetszik, akkor nézegessétek a Jobbik szórólapját, az tényleg jó.
  A Jobbik a Blaha és a Nyugati után a Deák téren folytatta aluljáró-turnéját az ajánlószelvényekért. A helyszín igazán Jobbik-kompatilisre sikeredett, arab telefonárusokkal és - Kínai Kálmán őszinte örömére - kínai zokniárussal. A standnál személyesen…..
Xor (törölt) 2010.02.20 22:28:51
@Bemmbemm: Ne vitatkozz teknőssel, értelmetlen. Teljesen mást lát, mint mi. Meg van győződve arról, hogy a Jobbikot Putyin és az Apró-klán titkosszolgálata futtatja Vonán keresztül, az MSZP bukása után pedig a másodvonalbeli maszopos politikusok átmennek majd a kész új pártba, a Jobbikba, átveszik az irányítást és kirugdalják a valóban jót akaró embereket. Ez már majdnem "a Jobbik fogja végrehajtani a 2 millió zsidó betelepítését" szintje.

Annyiban szoktam egyetérteni vele, hogy Novák Elődöt és a kuruc.infót én sem bírom.
Xor (törölt) 2010.02.20 23:26:16
@Xor: Na, most én vitatkoztam... szép :))
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
Xor (törölt) 2010.02.17 23:50:39
@Surko: Semmi értelme reagálnom erre, de nem tudom szó nélkül hagyni.

"Gyurcsányt viszont kifejezetten kedvelem, hiszen az elmúlt 12 évben ő volt az egyetlen aki értelmezhető víziót fogalmazott meg a jövőről. Ő egy vállalható liberális szemléletű politikus volt"

Gyurcsány egy mentálisan terhelt, kényszeres hazudozó gazember, aki csak azért nem éles lőszerrel lövetett a tömegbe, mert azt 2006-ban már nem tehette meg.

"Viszont ezzel együtt a hazug módon "szociális" népszavazásnak nevezett politikai színjátékot az elmúlt 20 év legfelelőtlenebb húzásának tartom.

Ha pedig valakinek ez öröm és elégtétel - "megállítottuk az egészségügy privatizációját" - azzal én nem vállalok közösséget."

Akiben egy csepp jóérzés van, az pedig veled nem vállal közösséget. Szabad rablás lett volna, semmi más. És még te mondod meg, hogy TE kivel nem vállalsz közösséget...

A hozzád hasonlóan gondolkodó emberek rengeteg kárt okoztak az országnak és még okoznának is. Jó, hogy már a kutya sem hallgat rátok.
Blaha Luja tér, 16:15, útban hazafelé. Fent a téren a következő látvány fogadott (csak a mobil volt nálam, azért ilyenek a fényképek): Lent az aluljáró pedig ez:   Az emberek sorban álltak, hogy leadják a kopogtatócédulájukat ... lent az aluljáróban. Odafent egy…..
Xor (törölt) 2010.02.16 19:06:04
@Horizont: Igen, a Jobbikkal mindenki mellényúlt mert "új MIÉP"-nek nézték. Csakhogy a Jobbik pont ellenkező irányban halad, mint a MIÉP. A MIÉP egy "szélsőségesebb" csoport, ami a legnagyobb rendszerváltó pártból, az MDF-ből vált ki; a Jobbik pedig egy radikális magra épülő csoport, amely a "mérsékeltebbeket" is igyekszik maga mellé állítani, hogy új rendszerváltó párt válhasson belőle. Áprilisban kb. 22-23%-ot fog kapni, egyelőre sok protestszavazattal, de hosszabb távon nem a protestszavazatokra hajt, hanem stabil, kormányképes erő akar lenni.
Mandiner blog Nyúl-e a Jobbik? 2010.02.02 17:41:00
  Felhívtam Novák Elődöt, a Jobbik sajtófőnökét, hogy érdeklődjek arról: jelölik-e Budaházy Györgyöt képviselőnek? Novák Előd pontosan úgy viselkedett, ahogy bármelyik párt szóvivője viselkedik, ha kínos kérdést tesznek fel neki. Azt mondta, hogy a listáról március…..
Xor (törölt) 2010.02.03 14:42:32
@teknős: A Jobbik nem a MIÉP helyére tart, ebben teljesen igazad van. A Jobbik nemzeti radikalizmusa nem csak jobbos, hanem balos elemekből is építkezik. Ezt én is látom.

De: olvastam Csurka írását, miszerint a Jobbik lesz az új SZDSZ, a zsidó terjeszkedés új élharcosa. Mert hát a Jobbikban zsidók vannak, a zsidók pénzelik (meg persze az oroszok is) és egyébként is a titkosszolgálatok hozták létre és futtatták fel. A zsidó világösszeesküvés ellen harcoló Pista bácsi természetesen egy sort sem ír a fideszes zsidókról, biztos azért mert azok jó zsidók és a többi zsidótól akarják védeni Magyarországot (legalábbis Csurka logikája szerint így kell lennie, különben a Fideszt is támadná). Ennyi elég is erről, mert fárasztó. Egyszerűen azért támadta "SZDSZ-párhuzammal" a Jobbikot, mert a MIÉP-nek már csak az 1%-ra van esélye és ezt nem tudja megemészteni.
Xor (törölt) 2010.02.03 15:33:06
@hiba: Örülnék ennek a végkifejletnek :)
Xor (törölt) 2010.02.03 15:46:49
@teknős: Lehetnek olyanok a Jobbikban, akiket "küldtek" és olyanok is, akiket senki sem küldött, de csak ártani fognak. Amíg a következő ciklusban a Fidesz kormányozgat, többet megtudunk majd a Jobbikról. Az elszámoltatás és rendteremtés ügyében pedig nem csak a Jobbik, hanem a Fidesz valódi szándékait is megismerjük. Ez jobban aggaszt, mint a Jobbik feltételezett emeszpésedése.
Massimo Busacca svájci játékvezető (focibíró) civilben ügyvezető igazgató. Hobbija a síelés, a tenisz és a kirándulás, utazás. Olasz anyanyelvén kívül beszél angolul, németül, franciául, spanyolul. Focirajongók valószínűleg ismerik a karrierje legfontosabb állomásait…..
Ismét eltelt egy év, megint öregedtünk egy picit. Ma van a V'bőr második születésnapja, a tortát már megkaptuk: Nem hittem volna 2007 őszén, hogy lesz egyáltalán születésnap, azt meg főleg nem, hogy lesz második is. Az első születésnapon írtuk, hogy tök happyk vagyunk, az…..
 Rakjuk el Magyar Bálint ütős mondatait az utókornak, a mai, "Ennek az SZDSZ-nek vége" című interjújából.  "Az SZDSZ volt az a párt, amely mindvégig követelte a titkosszolgálati iratok nyilvánosságra kerülését, miközben a bal- és jobboldal ezt együtt…..