Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ier6w7i

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
ier6w7i 2021.01.06 20:28:22
@Gösser söralátét: A NER lovagok kastelyainak feilmezese. Ez a ‘halaszthatatlan’, ez bassza a csoruket, ahogy vki korabban irta azert hoztak letre a szabalyozast, hogy Hadhazy ne filmezhesse oket. De rafaragtak, mert a horvatoknal tovabbra is lehet dronrol filmezni a luxusyachton kemenyen dolgozo miniszter urat.
A most következő cikkben egy olyan akciót mutatunk be, amelyben egy amerikai ejtőernyős katona halált megvető bátorsággal küzdött. Az ejtőernyőst még ma is a legnagyobb hősként emlegetik az amerikai hadsereg berkein belül...
ier6w7i 2020.06.12 23:03:39
@Szabványok: igazad van - csak hat sajnos ez a haboru.
Kanyonok, vízesések, hegységek, tavak és sivatagok is szerepelnek az Amerikai Egyesült Államok legszebb helyei között, melyekben - ha élőben most nem is - képekről annál csodásabb gyönyörködni!   A cikksorozat többi részét a következő linkeken érhetitek el: | I. rész | II. rész | III. rész | IV.…..
Az olvasóink már kívülről fújják, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány az elsők között vágta földhöz, sőt, nullázta le az élőzenét. A kötelező távolságtartás bevezetése mellett teljesen ellehetetlenültek a koncertek, fesztiválok, illetve minden olyan esemény, ahol sok ember gyűlik össze egy…..
ier6w7i 2020.04.18 08:35:45
@Szabó Tódor: Vis maior-ra nem lehet biztositast kotni. Ez tovabb bonyolitja a helyzetet. Es akkor meg ott van az onrsez kerdese is, hogy ti. ha mondjuk bekovetkezik a biztositasi esemeny akkor sem a teljes osszeget teritik vissza (persze meg akkor is sokkal-sokkal jobban allnanak a nullahoz kepest)
Speciális körülmények, speciális Homárok. Egy rendvédelmi szervnél dolgozó olvasónk és egy orvos is írt nekünk, mindketten utaztak volna, de a kormányrendelet még napokkal ezelőtt megtiltotta ezt. Mivel a munkáltatójuk tiltotta el őket az utazástól, keresték a lehetőségeket arra, hogy valahogy…..
ier6w7i 2020.03.19 07:04:07
@Csokis: munkaltato arra fog hivatkozni, hogy a dolgozo nem kerte korabban, nem 'irta ki' a szabadsagat.
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
A ferihegyi bádogsátorról sok rosszat el lehet mondani, mondtuk már mi is, de pár percet azért el lehet viselni benne. Egy kis odafigyeléssel megoldható lenne, hogy minimalizálják az utasok ott tartózkodását. Ezért igazi tahóság, amikor a késő gép ellenére nagyon hamar…..
Naiv társkereső 3 hónapig féláron próbálta ki az Elittárs oldalát, utána viszont automatikusan meghosszabbították előfizetését egy fantom megrendeléssel. Lemondani nem lehet, azonnal behajtóval fenyegetőznek: Pár hónapja regeltem az elittars.hu társkereső oldalra (több…..
Naiv ingatlantulajdonos a negyedéves csekk hiányából jött rá, hogy kitették a hóra a Generali Providencia Biztosítónál. Mert csak. Panasszal és mélységes felháborodással fordulnék az Önök biztosítója felé, ezen kívül az alábbi kérdésemre várom válaszukat. 1998. óta…..
ier6w7i 2014.02.08 09:03:37
@Gianni7: Sajnalom, de tevedsz! OTP Groupama biztosito velem ugyanezt jatszotta el. Evforduloval nem kuldott semmit, aztan megszunt a biztositas. Internetes banki atutalassal fizettem minden honapban aztan amikor lejart az egy evnyi utalgatas akkor par honappal kesobb feltunt.
Ha meg akarnak tartani akkor irnak hogy figyelj nem fizettel meg fog szunni stb - de ha nem akarnak akkor hagyjak elhalni a dolgot. (Megjegyzem soha nem volt karkifizetes -szerencsere!)
Etikatlan a reszukrol! Lehet hogy jogszeru az evfordulora valo megszuntetes de akkor irjanak hogy nem tartjak fenn tobbe es pl ajanlanak egy masikat.
Nemrég éles vita bontakozott ki itt a blogon a kommentekben arról, hogy az általam idétlennek és feleslegesnek ítélt kérdésnek (Miért Önt kellene felvennünk?)  igenis lehet értelmes célja, mégpedig, hogy a jelöltet lássuk, hogyan „működik” stresszhelyzetben. Eléggé…..
ier6w7i 2013.11.13 19:37:25
Érdekes kérdés és kifejezetten kultúrált hozzászólások - engedjétek meg, hogy bekapcsolódjak.

Gyakorló vezetőként és olykor felvételiztetőként nem tartom szükségesnek a stresszinterjút, bár el tudom képzelni, hogy egyes állások betöltésénél ez is szempont lehet, de különösen egy első körös interjún nem tartom szükségesnek. Ha az állás megköveteli a stressztűrést, akkor lehet azt profi módon pl egy második körben egy assesment centerben tesztelni.
Ami fontosabb szerintem, hogy ha a munkakör ezt megköveteli, akkor azt tudatosítsuk a jelöltben a munkakör ismertetésekor, hogy bizony itt minek lehet kitéve (pl kiabáló ügyfél stb). kérdezzünk rá hogy hogy bírja (persze azt fogja mondani, hogy minden OK) és egy-egy példa felhozásával kérdezzünk rá, hogy pl az adott szituációt hogy kezelné vagy pl hogy meséljen el egy olyan szituációt, amikor ő már került ilyen helyzetbe.

Sajnos sokan akik ezt a gyakorlatot folytatják szakmaiatlanul végeznek ilyet és mélységesen megalázzák a jelöltet, ami káros mindenkire nézve.

Gyakorló vezetőként szoktam én is meghökkentő kérdéseket feltenni. Pl egy menedzseri szintre jelentkező jelölttől megkérdeztem hogy pl hány focilabda fér el véleménye szerint egy focipályán. Nézem a reakciót (általában elmosolyodik és megkérdezi, hogy komolyan gondolom-e) ill arra vagyok kíváncsi, hogy mi a reakció, egy számára ismeretlen probléma megoldásának hogy fog hozzá, mi a gondolatmenete, hogy küzd meg egy több ismeretlenes nem kellően specifikált problémával problémával. Csak hebeg-habog és nem tud vele mit sem kezdeni, azt mondja, hogy nem tudja, elvicceli vagy megpróbál vele kezdeni valamit. Egy idő után persze ha kell félbeszakítom és végül elmondom neki, hogy nem vagyok bolond, nem tudom a megoldást én sem és a gondolatmenetére voltam kíváncsi.
Természetesen egy raktárosnak, adminisztrátornak, ügyfélszolgálatosnak nem tennék fel ilyet, mert tőle nem ezt a gondolatiságot várom el, ez egy menedzser/vezető interjújának része, legalább második, de inkább harmadik körben.
A Zugügyvéd sem ért egyet az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlatával, korábban még maga dr. Bócz Endre volt fővárosi főügyész is élesen  is bírálta egy publicisztikájában. Szia Zugügyvéd,Elég nagy port kevert az ároktői gyilkosok szökése, és az…..
Idős britek millióit büntetik teljesen igazságtalanul az energiavállalatok és a távközlési cégek, amikor külön díjat számítanak fel a papír alapú számlákért – állítja egy jogvédő csoport. A helyzet Magyarországon is ismerős. A Keep Me Posted nevű kampánycsoport szerint…..
ier6w7i 2013.07.26 12:40:56
@rattacha: Ki mondta hogy a 'fizetés normál díja a papír alapú fizetés'?

Más: a kommentelők összekeverik a szezont a fazonnal! A cikkben szereplő papíralapú számla díját a nálunk meglévő sárgacsekk díjjal (amit azóta már nem is terhelhetnek ki a szolgáltatók).
Ez a sárga csekk dolog nem is nagyon tudom, hogy rajtunk kívül létezik-e még valahol. De hogy ilyen méretekben nem létezik, az szinte biztos!
ier6w7i 2013.07.26 13:04:55
@tildy:): Köszönöm a képet. Nekem ez egy előre kitöltött banki csekk-félének tűnik inkább. De hogy nem a postán fizetik be az emberek készpénzben az tuti!
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
ier6w7i 2013.04.05 17:39:27
@gio: Igazad van, érkezéskor általában nem, mert el vannak különítve az induló és érkező utasok, azonban amíg Budapest a feketelistán volt addig bizony érkezéskor is át kellett esni Amsterdam Schipol-on egy biztonsági ellenőrzésen, ugyanolyanon, mint az induló utasoknak.

Pont ezt mondom, hogy Amsterdamban az érkező és induló utasok ugyanazon épületben összekeverednek, tehát ha nem biztonságos reptérről érkezel (ilyen volt egy ideg BUD), akkor kénytelen volt mindenki újra végigmenni a security check-en. Nagyon macerás és időrabló volt!
ier6w7i 2013.04.05 17:51:51
@gio: Azt hiszem úgy általában mi Utasok megértünk Benneteket, mert csak a munkátokat végzitek, ami a mi 'szekálásunkból' áll. Persze nekünk ez macera és sok ember nem érti, nem akarja érteni, hogy miért is van erre szükség.
Én pl nem nagy örömmel, de ha kell leveszem a cipőt, kiborítom a kézitáskát is, mert gondolom, hogy nem szórakozásból csináljátok - OK.

De egyet lehetne Tőletek nekünk Utasoknak is kérni? A Kérem, Köszönöm, Legyen szíves szavak illetve egy halványka mosoly olyan sokat megoldana -szóval lehetne azt használni?
Tudom, unalmas a meló, a pénz sem nagy stb de attól, hogy mogorvák esetleg udvariatlanok vagytok az utassal más azt mondaná, hogy bunkók, de én szándékosan nem ezt a szót használom!) attól még Nektek sem lesz jobb.
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
Naiv ügyfél eldöntheti, hogy kicsit akar többet fizetni, vagy nagyon. Viszont hogyan alakul ki a határozatlan időre szóló, kedvezményes díjszabás? Interneten ugye már évek óta kizárólag hűségnyilatkozattal lehet előfizetni... Egyik közös kedvencünk, a UPC lepett meg egy…..
ier6w7i 2013.01.19 11:36:39
@cso zsi: Kedvesem, kérlek olvasd el figyelmesen az előzményeket is mielőtt bárkiről ítéletet mondasz!

Korábbi kommentelő istenítette a Digi 60 csatornáját. Válaszomban hivatkoztam Rudolf Peti reklámjára hogy az pont a Digi 60 csatornájára utal amikor kifigurázza a tartalmukat. Ha megnézed a Digi csatornalistáját, akkor láthatod hogy valóban kb 60-at ill kb 80-at ajánl, de vajon milyet.
Szerintem sok csatornát ad, de gyengéket és egyre gyengébbeket, folyamatosan szórja ki a jókat és a sajátjait teszi bele. Ez is áremelés, csak bújtatva, mivel gyengébb minőséget kap az ügyfél ugyanazért a pénzért. Hogy most gyenge-e a kínálata azon nem vitatkozom, világosan leírtam, hogy sztem vagyis az én vélemnyem szerint az - természetesen ezzel lehet nem egyetérteni, az mindenkinek magánügye. Én biztosan nem fogom lehülyézni azt aki másképp látja, mert szíve joga. Ezt hívjuk toleranciának, mások vélemnyének meghallgatásának és elfogadásának. Ez az ami országunkban hiányzik.
ier6w7i 2013.01.19 11:43:01
@ff48bp: Egyetértek. Igaz, hogy emelt egy-két száz forintot, de nem vett el olyan csatornákat, amiket valóban tényleg sokan szeretenek (Discovery) ill behoz újakat (SuperTV2, RTL2, most olvastam az Indexen, hogy van vagy 20 HD csatornájuk, több mint bárkinek). Valószínűleg ez sincs ingyenbe nekik.Amit a többi csinál, hogy ti. szűkítik a kínálatot (Digi de a T is) az burkolt áremelés, nekem az visszatetszőbb. Olyan mint múltkor a cigisek, akik nem változtatták az árat, csak már nem 20 szál van a dobozban.
ier6w7i 2013.01.19 11:55:38
@esefe: Nem megsértődni kell és káromkodni, hanem figyelmesen olvasni!Te beszéltél hatvanvalahány csatornáról, arra reagáltam. Nos analógon 51, digitálison 81 van, a rádiócsatornákat ehhez hozzáadni nem érdemes, másik kábelesek is adnak rádiót, de nem az a lényeg.

Pasik nem szokták érteni, de szerintem nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg mindenben. Itt pl tőlem lehet 80, ha abban benne van a görög, spanyol török, kínai, román van az nem érdekel (erre utal Rudolf Peti is a reklámban).

Természetesen ha neked a 81 csatorna kell olcsón, benne a török-kínai stb akkor OK, te dolgod. Nekem jobban bejön a kevesebb csatorna, de olyan ami nézhetőbb (Discoveryk, RTL2, SuperTV2, HD csatornák tömkelege).
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
A költségét nagyrészt mi viseljük, de tudomást sem veszünk róla. Össztársadalmi szinten a legköltségesebb fizetési forma, ennek ellenére az állam sem ösztönzi igazán, hogy ne használjuk. A szerelemnek ára van, de ki fizeti ezt meg, és kinél érik be a gyümölcse? …..
ier6w7i 2012.11.29 12:49:53
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Novemberi jogszabályváltozás! A szolgáltató nem számíthat fel külön díjat a fizetési módok miatt (és külön ki van emelve a sárga csekk).

Pont ezen dühöng mindenki a szolgáltatóknál! Az állami posta drasztikusan megemeli a díjat és törvénybe iktatják, hogy nem terhelheted tovább. Persze árat lehet emelni és abba beépíteni, de pont itt van a kutya elásva, mert azt is terheli az áremelés, aki nem sárga csekkel fizet!
ier6w7i 2012.11.29 12:56:28
@Azreel: Igen, én is úgy tudom, hogy ad igazolást a biztosító és az valóban elég is, de az meg egy újabb dokumentum, ami elveszhet a postán stb. OK, kifogás, igazad van! Úgyis lassan be kell fizetnem, hát most kipróbálom és az utolsó csekkem is utalással lesz rendezve.

Mondjuk akkor januártól, még ha az utalás ingyenes is maradna, én fizetem a tranzakciós adót.
ier6w7i 2012.11.29 13:57:03
@DeMarco: Van ebben a bizalomhiányban valami (mondjuk ez a kelet-európaiakra és így a magyarokra különösen jellemző), én is jobb szeretem ha magam intézem a pénzügyeimet, monthogy valaki belenyúljon a pénztárcámba.

Sajnos azonban sokkal prózaibb oka van a sárga csekk népszerűségének, mégpedig az, hogy a családi költségvetésnek napi menedzselésének ez a legjobb módja. Jön egy kis extra kiadás (gyereknek cipő kell vagy be kellene fizetni a kirándulás) és akkor nem fizetik be a villanyt vagy gázt. persze általában becsületesek az emberek és előbb-utóbb mondjuk esetleg 1-2 hét (hónap) késéssel a többség befizeti, de egyszerűen akkor és ott nem volt elég pénze. Ha leemelik a számlájáról a villanyszámla ellenértékét, akkor ezt a 'játékot' nem tudja eljátszani.