Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fishbed.

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A telefon ismét megszólalt, és ekkor a vonalban lévő illető kicsit határozottabban, de ugyanígy kezdte. Tényleg ő volt Orbán Viktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Fishbed. 2012.08.08 10:15:16
@kovi1970:
Először is nem pisiltünk egy homokozóba, úgyhogy a kiscsikót tartsd meg magadnak!
Másodszor ezek az emberek akkor bicikliztek, mikor naponta 10 autó járt egy utcában naponta.
Amúgy remélem a szüleid még élnek , és jó egészségnek örverndenek, még nem ütötte el őket semmi, és nem estek el egy csatornafedélen, és nem sérültek meg az utcán.
Minden tiszteletem az öregeké, de sajnos naponta látom, hogy hiába a kor és a bölcsesség nem mindig jár együtt. Saját tapasztalatom, hogy ezeket az embereket gyakran saját maguktól kell megvédeni. Ha elütnék egy figyelmetlen, vagy szabálytalan nyugdíjast, vagy gyereket, nem vigasztalna, hogy ők voltak a hibások.
Fishbed. 2012.08.08 10:51:22
@GStarRaw: Megint ott tartunk, hogy a meglévő szabályokat kellene betartani / betartatni. Nem butaság a jobbkézszabály csak ismerni kellene, és jól használni.
Délután kettőkor szűk kompánia gyűlt össze a gödöllői Opel Gaál bemutatótermében, ahol egy öreg Chevrolet pickup és egy Opel Ascona raliautó közé állítva, néhány szalámis szendvics társaságában ott várakozott a legelső magyar Astra. A közlekedési múzeumban rendezett…..
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
autózz! Melyiket válasszam? 2011.11.19 23:52:00
Elérkeztünk az ötből negyedik, Michelin nyereményjátékunkhoz kapcsolódó téli felkészülős, -gumis poszthoz, ami a különbözű abroncstípusok fékútja közötti különbségeket taglalja, meg azt, hogy ezek miből adódnak. Aki szerint meg csak marketing bullshit a téli gumi úgy…..
Belsőség Hackelj felnit otthon! 2011.03.10 15:41:00
Mit tegyünk, ha az általunk óhajtott csodálatos felni nem passzol autónkhoz? Osztókör-módosító? Ehh, nem olcsó, tisztességes anyagból legyártatni még drágább, szerencsére a fúrógép feltalálása óta nyitva az ajtó minden lángész számára, akik úgy gondolják, hogy…..
Fishbed. 2011.03.10 18:02:44
Valamikor tavaly november végén vettük Hajninak a háromajtós Balenót. Az osztrák származású, alig 14 éves kocsi hozzánk kerülését már leírtam egy korábbi posztban, de az ünnepeken kívül is közbejött több minden, ami hátráltatta a forgalomba helyezését. Többek között a…..
Fishbed. 2011.02.12 17:07:02
@Maul:
Ha nem tudtál róla, hogy rohad, attól még nem biztos, hogy ép volt.
Nem egy szem előtt lévő alkatrészről van szó!
Ez olyan, hogy kis rozsda, kis repedéssel kezdődik, majd szépen elfogy az alkatrész. Ha nem ellenőrzöd néha nem is tudsz róla, hisz az "autó megy csak benzin kell bele", de igen is fontos teherviselő elemről van szó, amin akár élet vagy halál múlhat.
Fishbed. 2011.02.13 08:39:28
@papptibi:

Csak egy kérdés hol ment át műszakin, és ki volt a vizsgabiztos?
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Jó használt autót vásárolni nem könnyű, különösen nem kereskedésből, mert a nagy részük egyébként is minden eszközzel csak arra megy, hogy minél többet húzzon le a szerencsétlen leendő vevőről. A múltkori Lagunás posztunk is nagy port kavart fel, még a hirdető is…..
Fishbed. 2009.11.08 07:14:46
@Káposztakukac: @McK:
Nem akarok okoskodni, de nézzetek utána, hogy mi alapján osztogatják a csillagokat és, mit érnek ezek az EURO NCAP teszteken. Hamar gyorsan a találtam 1-2 cikket ami ezzel foglalkozik.

totalcar.hu/magazin/velemeny/encap/
www.vezess.hu/hirek/euro_ncap_a_torestesztek/4038/

és egy kicsit hosszabb cikk:

hvg.hu/cegauto/20060228toresteszt.aspx
Hány olyan helyzettel találkozunk szinte minden nap, amikor valami elmeroggyant idióta a saját hülyesége miatt majdnem kinyír egy ártatlant, aztán még ő szól be. Zoltán azt a nagy hibát követte el, hogy át merészelt menni egy zebrán, ráadásul gyalog. A kutyák nem hiába ugatják…..
Fishbed. 2009.10.17 21:45:22
@schdl: OK. Nálad a pont. Jobban belegondolva már velem is előfordult, hogy meglepődtem. :)
Fishbed. 2009.10.18 07:57:43
@misitcom: ADR-en kívül megvan minden.
DE nem ez most nem fontos.

Egy C-s jogsihoz manapság kell Munkavédelmi képzés, pl: rakományrögzítés, és a jármű jellegzetességeivel is illene tisztában lenni (magas súlypont kilátás, mit takar el a kocsi, ilyenkre gondolok) Sima B-s képzésen ilyen nincs. Szerintem szükség van bizonyos képességekre amit nem a gyakorlat hoz meg. Az ugyanis majd jön. Az sem lenne jó, hogy kistehert C-s jogsival kelljen vezetni, de azért ami most van az sem az igazi

Amit az utakon látok (és nem csak a postásoknál!) ezeket nem tudják, vagy tesznek rá magasról.
Fishbed. 2009.10.18 08:15:42
@recommented: A főúton nekem van elsőbbségem, ne hajtson rá senki úgy, hogy nem nézett előtte körül.

Rendben értem a gondolatmeneted, és létezik az a bizonyos bizalmi elv is. Sajnos, legalább is nálam, az élet itt Mo-n ezt felülírta. Én már nem tudok senkiben sem bízni az utakon.
Az olvasói levelek mindig tanulságosak. Van, aki a feszültséget vezeti le, van akinek tetszik, amit csinálunk és van, aki csak megír egy történetet. Talán okulásul, egy kicsit a mi szórakoztatásunkra is. Gábor ilyen ember, elnézést, Gábor, nem bírtuk ki nevetés nélkül. Pedig…..
A lenti levél beküldője, Tornado86, nem feltétlenül fog szeretni a véleményemért, mert amellett, hogy jól lefikázott egy szerencsétlen, béna és amúgy valóban veszélyesen közlekedő alulmotorizált Skodát és annak vezetőjét, minden lelkifurdalás nélkül leírja, hogy szokott…..
Fishbed. 2009.09.20 20:40:30
@Tornado86: Öcsém vedd már észre, hogy csak a magad szemében vagy f@sza csávó!
Úgy látom TE azt gondolod, te vagy az atyauristen, mindenki más meg helikopter.
Fishbed. 2009.09.20 20:45:12
@Tornado86: Na látod a hozzászólásidból azt vonom le, hogy neked az nincs.
Ma délelőtti posztunk ugyan nem túl terjedelmes, mégis valós problémára hívja fel Ferenc a figyelmet. Gyalogos átkelőhelyeknél már megszoktuk, hogy sok helyen van a lámpa oszlopán egy gomb, amivel jelezhetjük, hogy szeretnénk átmenni a túloldalra belátható időn belül. Van ennek…..
Fishbed. 2009.09.08 13:47:48
@metal: Szerintem nem egészen, ha valami ócskán van megcsinálva az csak bonyolítja a nem teljesen feklészült sofőrök dolgát.

Remélem finom voltam és nem sértek meg senkit, de ha egy út a szakadékba vezet attól én még nem hajtok bele, mert nem volt kitéve Behajtani tilos tábla.
Fishbed. 2009.09.08 13:57:15
@papugaja: Na de azért nem tankkal járnak az utcán, amiből tényleg korlátozott a kilátás. Ha még nem ültem volna kormány mögött, akkor elhinném, hogy Európa közepén olyan kereszteződések vannak, ahol nem lehet látni a lámpát. Nem tudom elfogadni azt, hogy nem látható a lámpa! (Esetleg rosszabbul, vagy kényelmetlenebbül)Próbáld ki a következőt: Menj át a piroson, a kereszteződés túloldalán álló rendőrnek mondd, hogy Magas\alacsony vagy szar helyen van a lámpa, kényelmetlen az üléspozíciód, alacsony a szélvédő, nem éred fel a kormányt, a légfrissítő himbálózott a tükrödön, az arra járó ufó fénytörést okozott,és még a szél is fújt, azért nem láttad a lámpát. Szerinted megbüntetnek?
1993-at írtunk, 23 éves voltam. Dolgoztam már ekkor pár éve. Egy örökségből és félretett pénzemből sikerült vennem egy Suzuki Swift 1.3 GC típusú autót. Azért döntöttem emellett mert mindenki dicsérte, olcsó volt, fürge modern. 880.000 Ft-ot fizettem érte. Fess fiatalember…..
Fishbed. 2009.08.28 22:28:34
Sziasztok!

Szerintem az új autó hitellel sem mindig ostobaság.
A hugomnak 2 éve kellett egy megbízható kocsi a munkájához, amivel havonta 1xSvájcba kell mennie, illetve heti rendszerességgel Ausztriába (teljes útiköltségtérítéssel), mivel nem ért az autókhoz (tankoláskor is a kutas segítségére van utalva) , ezért döntött új kocsi mellett. G Astra 2,7mill. A megtakarításaiból tudott volna venni 2db-ot, de nem! 60% önerövel elhozta 3 év futamidővel a többi befektetve kis kockázatra kis haszonnal.

Szerintem így nem volt ostobaság hitelre autót venni.

Az én estem más, saját autóval évi 15000 km-t megyek építkezés mellé 20 éves Passat kiváló, 15000Ft minden hozzá (Hengerfejtömítés csere, önindító, bontott motor, stb.) Nos nekem a hiteles autó lett vona böszmeség. A jelzáloghitel elég ahhoz, hogy "jól érezzem magam"

A devizahitelről pedig annyit, tudja, tudta mindenki, aki felvette, hogy mi a kockázata, de arra senki sem gondolt, hogy az árfolyam és a kamatkockázat egy válság miatt ekkora lesz, és egyszerre jelentkezik, sőt a nagy bankok tanult szakemberei sem látták előre mi jön. Én nem hibáztatom a kisembert, hogy devizahitelt vett fel autóra, ingatlanra. Viszont az LCD TV, spanyol nyaralás személyi hitelre, na az az amit nem tudok megérteni.

Ugyancsak nem értem a bankokat, miért adnak hitelt olyan embernek, akiről már a hitel felvételekor tudják, hogy bele fognak bukni? Mert bizony sok iyen ügyfele lett az elmúlt években a hitelintézeteknek.

Na ez hosszú lett és már én sem tudom, hogy akkor most mit is akartam....
A vásárló Gyorshajtó-rekordok 2009.06.15 13:35:00
A rendőrség van olyan kedves és havonta összeszedi nekünk, hogy kik tekertek a legdurvábban az utóbbi időben és ezért mennyit perkáltak az államnak. 130 ezer a teteje? 2009.05.26. Autópályán 130 km/h helyett 221 km/h-val közlekedett Kiszabott közigazgatási bírság összege:…..