Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazságosztó Alálarcos (törölt)

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este volt szerencsém nem is egyféle, ránézésre kólával vagy kávéval összetéveszthető cseh sört megkóstolni, úgyhogy most nem is következhet más, mint a Prágában élő TH posztja. Ő nem akarta jobb színben feltüntetni a helyzetet, mint amilyen valójában, volna ott is…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.11.16 13:38:08
@TH: rendben.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.11.16 13:46:25
@TH: ennyire ne rágd túl dolgot. :-)

Azt egy percig sem állítom, hogy hazudnál. A lila köd...nos az már lehet. Amit a magyarokkal ellentétben csehek kurva jól csinálnak, az a marketingjük.

Ne aggódj nem kell magyarázatot adnod, én is talákoztam ezzel az érzéssel az országban - az első időkben.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.11.16 13:47:27
@TH: előbb-utóbb majd meglátod, hogy mennyire van és mennyire dübörög. Ha nem, akkor se bánkódj.
Tavaly sokfelé jártam az országban vonattal. Az ablakon bámészkodva láttam több tucat szép és kevésbé szép állomást, megállóhelyet. Olvasónk Káptalanfüreden találkozott egy lepusztult váróval, melyet a fiatalok rendbetettek, „kifestettek”. Persze ez a hatóságoknak…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 15:13:24
@TH: Mégha túlzónak is hangzottak a fentiek, az biztosan érthető volt mögötte, hogy a "minden mindenkié" nem működőképes. Mert a legtöbb ember olyan kurva okosnak hiszi magát és mindenhez ért: a focitól kezdve az orvosláson át az ország vezetéséig.

Vannak elvárásaim a MÁVval szemben.
Még azt is el tudom dönteni és fogadni, hogy vannak vizuálisan és esztétikailag kellemesebb motívumok is, mint egy szürke fal. És ehhez nem kell MÁV igazgatónak lennem.

A probléma még mindig az, hogy az állomás nem önkényes játszótér. Szerintem vannak megfelelő fórumok ahol mindkét fél bevonásával lehet ezekről a dolgokról dönteni.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 15:25:43
@TH: Nem tudom értelmezni a feltételes módot. Megtörtént a fórumok bejárása? Kétszer, vagy amilyen a bürokrácia, tízszer ha kell? Minden média használatba lett véve? Satöbbi.

Mégha meg is történt mindez, az sem ok az önkényességre.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 15:42:06
@TH: Én sem gondolom hogy megtörtént volna, ugyanis egészen biztos vagyok benne hogy az a pár suhanc aki odagraffitizte az a saját "művészi" és "fú de underground meg anarchisták vagyunk" érdekei által voltak vezérelve. Nem pedig a Közjó és Esztétikai Bizottság a MÁV Állomásokért alázatos szolgái.

Ha a stílus támogatottságot és zöld lámpát kapna, akkor már nem lenne olyan izgi.

Szerintem már bőven ki lett vesézve a téma, több posztot nem tervezek ennek a bulvárblognak.

További jónapot.
Na kérem szépen, mai posztunkat egy olyan Valaki szerzette, aki annyira félti identitását, hogy még művésznevét is nekem kellett kitalálnom. Olvassátok hát Pierre Woodmantől az informatikusok egy újabb, kiemelt fajtáját sok szeretettel s jó kedvvel: A modoros IT-vezető…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 14:20:09
@Megélhetési rasszista: - problémák állandó kicsinyítése ("nincs itt semmi gond", közben 200 felhasználó nem tud lépni a domainbe), de persze fejben már négyszer végigpörgette, mi hibázhat

Vessetek az oroszlánok elé, ha ez negatív dolog.

Tömeghisztéria és annak megelőzése, ha mond ez valamit.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 14:52:29
@vivax: Ezt jobban el tudom képzelni, minthogy egy it-vezető jellemzői legyenek.

Az ötvenes, bajszos buszsofőr, aki egyébként az öblös kategóriába tartozik.

Ez nem it-vezető sztereotípia, hanem az öblös, it-vel összemosott próbája.
Igen, tudjuk, hogy a cím állítasa jelen pillanatban még nem lehetséges, hiszen a HIV nem tud csak úgy elmúlni, de Ozzy Osbourne (kis ferdítéssel) ezt is meg tudta csinálni eseményekkel teli élete során. Történt egyszer, hogy a heavy metal atyaúristene elment orvoshoz, ahol csináltak…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.10.07 12:25:53
Paradise Lost - Faith Divides Us-Death Unite Us (Century Media) Az úgy volt, hogy Nick Holmes énekes és Greg Mackintosh gitáros egy szép napon összedugta a fejét. „Húszévesek vagyunk, Greg, villantani kéne valamit. Adjuk ki a régi lemezeink újrakevert változatát díszes…..
RE:blog Mennyi a fizetésed? 2009.09.18 11:18:55
A magántulajdonban lévő gazdasági társaságok célja a minél több nyereség kitermelése. Ennek alapvetően három, egymást erősítő, célszerűen együtt alkalmazandó eszköze van:a lehető legmagasabb árak érvényesítése,a költségek lehető legalacsonyabban tartása,minél nagyobb…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.09.18 20:06:50
@peetmaster: "el tudok képzelni olyan körülményeket, hogy igen, kiragasztanám."

Ez nem válasz. Kiragasztanád-e vagy sem állandóan, vagyis a fizetésed szabad információ mint a lány a sarkon? Tudják/tudhatják az emberek vagy sem?

"Mondom, nem szégyen."

Én sem hiszem hogy szégyen lenne, hanem egyszerűen személyes dolog. Az teljesen lényegtelen hogy a gyakorlatban kevés-e vagy sok a fizetésed.

"Én nem érzem olyan erősnek a csoki ára és a munkaidőm ára közti magánságbeli különbséget, hogy a mostani gyakorlatot teljes mértékben indokolja."

Lehet hogy te nem, de sok ember nem akarja idegenek (kollégák, kocsmacimborák, stb) orrára kötni, hogy mennyit keres. Így ebben a kérdésben szerencsére a többség alakítja ki a normát.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.09.18 21:28:39
@peetmaster: Még mindig odabiggyesztesz menekülési útvonalakat. Mindegy, világos, hogy "igen, de", vagyis összességében te sem.

Nem kell magyarázkodni, a logikus, morális és jó oldalon állsz: az, hogy mennyi a fizetésed, az nem publikus. Téma lezárva.

Jöhet egy újabb index blogposzt.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.09.19 00:33:53
@a_tom: Értem az analógiát, remélem megosztod a kollégáiddal, ismerőseiddel és mindenki mással a farkad méretét...persze csak ha kérdezik, mert nem szégyelled. ;-)

Kevered a szezont a farkad méretével. Semmi szükség "titkos", "nyilvános" meg "ráerőltetés" bonyolításra.

1. Ha úgy gondolod, hogy a fizetésed-farkad mérete publikus, akkor oszd meg másokkal.

2. Azt viszont ne gondold, hogy más fizetése számodra vagy más számára publikus, mert iszonyúan uram bocsáss kurvára semmi közöd hozzá és fel se merüljön benned hogy elvárod ezt az információt. Még akkor se ha te megosztanád vele.

Hogy kurvára semmi közöd nincs hozzá, az pedig a másik fél személyes információszolgáltatási jogából adódik (értsd: hadd döntse el szerencsétlen hogy elmondja-e vagy sem) nem pedig a farkad méretéből.

Téma kivesézve, szép álmokat.

válasz rész off

Magyarország nem tart ott szellemileg hogy MÁS személyes jövedeleméről vagy bármiféle pénzügyi helyzetéről felfogja: kurvára semmi köze hozzá.

Az, hogy én be tudom lőni hogy a kollégáim (mind az azonos szinten dolgozók, mind akár a feletteseim) KÖRÜLBELÜL mennyit keresnek, az nem kérdezősködésekből, vagy szemetes turkálásból, vagy a pénzügyi igazgatóúrasszony megkörnyékezéséből adódik...hanem abból, hogy tudom mi merre van a saját szektoromban.
Hogy a legtöbb ember még ehhez az elemi dologhoz is túl ostoba és nem lát tovább az íróasztalánál az már saját szociális probléma. Mint az emberiség hajnalától egészen eddig a percig és a jövőbe előre is persze mindig a legostobább&legéletképtelenebb emberek a leghangosabbak.

Szép álmokat, a téma kivesézve: a_tom farkának mérete köztéma a Balaton-szelet mellett a polcon, de nincsen a ....-ra ragasztva az árcédula, ráadásul aki sokat keres az csak adócsaló lehet, ezt pedig a gonosz munkaadó mondja arra aki lecsót eszik, én meg négynullanullakor leteszem a ceruzát és lemegyek a sarki büfébe a kollégák fizetéseiről pletyizni elvégre az ember szociális lény ami a legtöbb ember számára azt jelenti hogy olyan kurva izgalmas más életében turkálni, mert nekünk nincsen olyan.
Átlagos forgalom Kután Lássuk először a térképet: Indonézia több mint tizennyolcezer szigetből áll. Ezek tekintélyes része persze csak kisebb-nagyobb sziklaszirt, de a sokféle népet és törzset nagyjából egy nemzetté kovácsoló ország alapterülete így is 1 900 000…..
α-tól ω-ig Modellből filmsztár 2009.08.14 11:55:00
A Total Film ismét nagyot alkotott, ugyanis összeállítottak egy listát, mely a modellből filmsztárrá vált hölgyeket sorolja fel. Nem is olyan régen a blog egy, a leghíresebb gonoszokat tárgyaló sorrendet állított fel. Most azonban azokkal a nőkkel foglalkozik, akik kezdetben…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.08.14 16:34:28
@Tyrannum: "hozzászólni könnyű, bejegyzéseket alkotni már nagyságrendekkel nehezebb"

Jajj drága ne legyél már ilyen érzékeny. Lehetene vitatkozni hogy mekkora meló összegyűjteni tizeniksz leghíresebb modell nevét, és felsorolni két filmcímet amiben szerepeltek.
Na meg azt se hiszem hogy pisztollyal fenyegettek hogy összeállítsd ezt a blogposztot. Akkor meg legalább addig kellett volna dolgozni rajta amíg megtalálod a szarvashibákat.

Főleg az indexen vedd egy kicsit lazábban a dolgokat, nem kell többel próbálkozni mint a bulvár.

Jó dolog ahogy konzekvensen kiállsz a magad igazáért, ha szükséged van magyarázkodásra akkor hajrá
A Metallica évek óta az Ecstasy of Gold című Morricone-darabot használja intróként, aminek metálosított átdolgozását július 28-án Koppenhágában el is játszottak a jónépnek, mert annyira kurva jó kedvük volt. Szívesen vennék egy teljes Morricone-feldolgozásalbumot tőlük. ..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.08.02 16:57:32
@endike: Hetfield sose volt szólógitáros nem tudom miért erőltetik ezt az utóbbi időben.

Vagy akkor minek van Kirk Hammet?
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.08.02 18:57:30
@Stinkfist: mondjuk inkább azt, hogy olyan szólókat raktak össze, amiket ő is el tudott játszani. :D

Bár az utóbbi kb egy évtizedben Hammet se nagyon talált mást mint a wahwah pedál. Még utóbbi időkben nagyon azt se.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.08.04 19:20:07
@tblv: Nem kell ezen csodálkozni a blog nem az igényességéről híres.

Náluk Dino Cazares még mindig Cazarez.
Minden ín, izom és ér látszódik Madonna csontos, vékony és túlgyúrt karján. Mintha kivonták volna belőle a zsírt, a húst és a vizet és megmaradt volna egy Bodies kiállításba illő figura.Csak szerintem kellene abbahagynia a drámai mértékű önsanyargatást vagy szerintetek…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.28 17:19:06
@Karmadealer: "elég sokat sejtet pl. a velvet szerzőiről is."

Hajjajjj...
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.28 17:41:14
@Tengertánc: Buzievagynő?
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.28 19:12:03
farm1.static.flickr.com/14/17584834_86f0a85482.jpg

Aki a Photoshop hozzányúlást leszámítva azt mondja, hogy ez a nő ronda vagy nincsen benne szépség az vagy 40 évesen is szűz ezért besavanyodott férfi vagy tipikus irigy nő (+ ronda is de ez már opcionális).
A rendnek van ugye jó meg rossz oldala. A parttalan magyar blogolási szokásokat pellengérre állító, az európai bloggerminimumért küzdő Magyar Bloggerszövetség léte magát a rendet hozza el a vadkeleti webnaplószektorba. Azt mondani, hogy "bárki blogolhasson", elsőre jól…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.28 17:34:07
@zauberpferde:

Kezdetnek tanulj meg írni is olvasni. A blogolók 90 százaléka halmozottan hátrányos mindkét dologban.
Olvasom a Bajnai interjút az Origón, ahol kedvenc aktuális miniszterelnökünk kifejti, hogy a sukorói kaszinó beruházásra bárki jelentkezhetett volna, hiszen szavai szerint ez "egy nyílt pályázat, amelyen bárki elindulhat. Nem tudok róla, hogy más is jelentkezett volna, de…..
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.24 12:10:26
@Winston Smith: "Ők is értelmiségiek, vagy nem?" Ha TBC álláspontját követnénk, akkor nem.

De igazából mindegy, manapság az értelmiségi meg a diplomás halmaza úgyse feltétlenül korrelál
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.24 12:41:44
@Roa: "aki elvégzi az egyetemet, attól, hogy elvégezte az egyetemet még nem lesz értelmiségi."

Nekem egy 23 éves gyerek nem értelmiségi mert elvégzett egy egyetemet.

Értelmiségivé válni egy hosszú folyamat; személyiségbeli értékek (többeszám) és tudás (sokrétű, nem csak a szakmára vonatkozó) alapján lehet kiosztani.

Az amerikai oktatási modellnek is megvan az előnye, aki úgy akarja, menjen oda tanulni.

Persze csak utólag mondja így az ember, de én nem bántam meg hogy többet oktattak mint ami kellett. Így legalább meg tudom mutatni a térképen hogy hol van Amerika.
Szkeptikus blog Ember a Holdon? 2009.07.20 07:10:00
Harminchét éve nem járt ember a Holdon! Soha nem járt ember a Holdon! A ma élők milliárdjai – a negyven év alattiak – számára a két állítás közötti különbség nem tűnik nagynak. A Hold ma is ugyanolyan távolinak és elérhetetlennek tűnik, mint a hatvanas években. Ez mintha azoknak az elméletét…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.20 13:42:29
@Hraskó Gábor: szkeptikus vagyok, szkeptikus vagyok a Blog.hu értékével és tartalmaival, főleg a főoldalas bulvárposztokkal. :) Bocsika, de szkeptikusnak lenni kétélű fegyver.

Köszönöm szépen, tudok még sorolni rengeteget ha esetleg kifogynál az ötletekből.

A posztodra nem tudok mit mondani, szerintem a javarészét fentebb már elmondták. Az összeesküvés-elméletek izgalmasak elsőre, de amikor már a hatvanadik önjelölt próféta emeli a magasba kezeit és szavait a mennybolt felé dörgi...az már unalmas.

Amerikai sok hülyeséget csinált, csinál és fog csinálni, de ha összességében nézed az emberiség űrkutatását (nem csak az amerikaiakat) plusz van valamiféle technikai és történelmi affinitásod is, akkor előbbre fogsz jutni, mint azzal hogy beszopsz egy-két-tíz jól kitalált médiahacket.

Az összeesküvés-elmélet-gyártó-kisiparosok csak ezeknek az áldozatai.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.20 13:49:19
@Gazságosztó Alálarcos:

"mint azzal hogy beszopsz egy-két-tíz jól kitalált médiahacket.
Az összeesküvés-elmélet-gyártó-kisiparosok csak ezeknek az áldozatai."

Főleg te, aki már csak sokadik elem vagy a sorban: aki már eléggé valószínűü és valószerűtlen hogy tudod ellenőrizni az igazi forrás valódiságát.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.20 14:03:26
@Hraskó Gábor: igen, szerintem volt.
Egy ideje már be van tervezve a Machete film, amelynek alapját a Grindhouse egyik ál-előzetese képezi. Úgy volt, hogy már tavaly láthattuk volna ezt a produkciót, ám csak csúszott a forgatás kezdete. Jelen állás szerint július 29.-én indulhatnak a felvételek,  Ethan Maniquis…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.07.18 02:34:36
@J. McClane: Az megvan, hogy attól mert valaki jó karakterszínész, még rohadjon a börtönben ha drogüzérkedik bizonyítottan?

Whatever, olzanok mind grindhouse jöhetnek.
Alig pár hónapja írtunk a szexszel fizethető albérletről, ami elég nagy vihart kavart, még másnapi bulvárlapok is átvették a hírt (igaz forrásmegjelelölés nélkül). Nos tommybravo most egy hasonló lakáshirdetésre akadt. A feladója azért már óvatosabban fogalmaz. Vagy nem is…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.30 13:28:58
@citrix: Mi közöd van ahhoz, hogy egy nő kit és miért választ? Savanyú a szőlő?
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.30 14:00:11
@DaveSlim: Ja, lehet hogy nem feltétlenül hófehér a mögöttes szándék de jogilag nem kifogásolható.

Én a csajok helyében mindenképpen aláiratnék egy akár csak tessék-lássék szerződést arról hogy ez most tényleg ingyen van nekik, mindenféle juttatás nélkül.

Kurva a világ, ez van.
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.26 22:23:40
@Borenbukk: akkor fuss neki mégegyszer.

A fenti irat szerint az volt a baj, hogy a Tokaji borok vonatkozásában - azaz a rájuk vonatkozó általánosságban - írta a fentiekben felsoroltakat, azaz a szarozást.

Nem a véleménye volt a baj, hanem hogy a bíróság nem értett egyett azzal, hogy szarozni lehet: "az újságírói szabadságot és a kritika szintjét jóval meghaladja".
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.26 22:29:43
@Kristian Kalle-t keresem a lakásbérlés szédelgőt:

"ha anyad kozepiskolai tanar es azt irom le rola, hogy prostitualt, azert iteljen el a biro"

Így van.

"ha azt irom le, hogy rossz pocsek sz*r tanar, az egy velemeny."

Ha ezt egy szélesebb közönség előtt állítod, akkor én is beperelhetlek. Vagy úgy gondolod, hogy nem?

"A bor egy termek, amirol a borasznak a kicsi agyaval fel kell fognia, hogy meg azok is szidhatjak akik meg sem kostoltak. Ha ez zavara, menjen el csavargyarba."

Maszlag és mellébeszélés. Mint az már párszor említve lett: nem magával a kritikával, hanem annak stílusával van baj.

"Ezek utan messzirol kerulni fogom a borasz borait a cikk alapjan meg nem tettem volna"

Nekem aztán édesmindegy, felőlem körbe is pisálhatod a gyárat. Nem fogok rosszabbul aludni ha kevesebb bort adnak el.
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.27 14:45:57
@tory_t: Fáradt vagyok ahhoz, hogy a hozzád hasonló hülyéknek mindent kétszer magyarázzak el.

Ha meg szándékosan nem akarod meglátni amit írtam, akkor ne lásd meg, leszarom.
Bigyóblog Milk 2009.06.22 11:13:50
Hogy biztosan tudjuk, mi van a fehér dobozban.Thx Dawe, Via I New Idea..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.25 17:28:40
Mint az várható volt nem lesz olyan egyszerű ez a Burton C. Bell énekes és Dino Cazarez gitáros által fémjelzett nagy Fear Factory-reunion. A minap Raymond Herrera dobos mondta el egy interjúban, hogy a névbirtoklás miatt, Christian Olde Wolbers gitárossal összefogva pert indítanak a…..
Nemrég volt a tévében az Oltári nő című film, amelyben a főhősnő mindig éppen úgy szerette a tojást, ahogy az aktuális pasija, bocsánat: vőlegénye. Ezen aztán én is elgondolkoztam, hogy milyen sokféleképpen lehet elkészíteni, nem is hiszem, hogy hirtelen fel tudnám sorolni…..
No, a kampánycsendre való tekintettel ma nem politizálunk - nem mintha amúgy nagyon szoktunk volna, de ez ezen a hétvégén kötelező fordulat, nem hagyhattam ki. Könnyed vasárnapi posztként pár munkával kapcsolatos rövid levelet szeretnék megosztani veletek, mert bár nem volt…..
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.07 20:49:00
off
@kardinálispinty: Nem vagyok email szerveradmin, de ha óhajtod (kérlek alássan), utánanézhetek, mert emlékeim szerint ha nem tévedek szerveroldali beállítás is "enforszolhatja" a kliensre vonatkozó "szettingeket".
on
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.08 17:12:38
@deverbál: "ez most olyan, mintha a vicc poénját magyaráznám, de... szerintem modortibi azt az alsó mondatot ironikusan értette..."

Nem mondod...de azért ha akarod elmagyarázhatom hogy egy iróniára iróniával, az eredeti állítás visszaismétlésével/felnagyolásával is lehet válaszolni. ;)

A többivel egyetértek
Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.06.08 17:30:45
@kardinálispinty: Köszönöm egyszerűségedet, igazából most másról beszélsz, mint az eredeti kérdés, de nem baj.
Ha elmagyarázod valakinek hogy a szakmádban mi-micsoda az nagyon jó, hinnéd vagy sem én is ezt szoktam tenni, mert nincsen bennem übermensch az egyszerű userekkel szemben.

Amiről eredetileg szó volt, abban semmiféle zárt közösség vagy szakzsargon sincsen. Az irodai, mindennapi élet velejárója, hogy szembejön egy "FYI", neadjisten egy "CC". Ez semmiféle zárt közösséget nem jelez. Kevered a szakzsargont az általános zsargonnal.

Eredetileg az utóbbi esetről volt szó, ezt mindenkinek meg kell tanulnia, ha nem csak az anyanyelvén akar kommunikálni a nemzetközi céges világban. Megszoksz vagy megszöksz.