Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lunanyuszi (törölt)

1 bejegyzést írt és 573 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napsütötte Virginia Ashburn nevű településén nyitunk, van itt minden, mint a "bucsuban", talán azért, mert ez a Télfesztivál. Négytagú családi idillt kapunk a póniketrec előtt, apu és a fiúgyermek elvonul tápért, a szöszi kislányt az anyukája a viszket és a vakar…..
 A kávézós csaj halálából mindenféle következik: Nick idegbajos, mivel ő volt az utolsó vendég, és, ha jönnek a rendőrök meg az ujjlenyomatozás, akkor jujjmilesz. Angie viszont most, hogy vannak barátai meg munkája (ezúton is gratulálunk) nem akar továbbmenekülni, úgyhogy…..
Jófej élőlényekkel kapcsolatos ismeretterjesztő rovatunk következik, aminek keretében megismerkedhetünk a koatival, más néven ormányos medvével. A koati Dél-Amerika bármely kevésbé hűvös pontján felbukkanhat, életmódja sok hasonlóságot mutat a mosómedvéével (ami szintén…..
Az egyik baszk megye Vizcaya, annak pedig a 'fővárosa' Bilbao, avagy baszkosan Bilbo. A bevezető poszt utáni kommentelők már egy csomó mindent elmondtak róla, többek között azt, ami - úgy tűnik - a legfőbb mondanivaló Bilbaóval kapcsolatban: nevezetesen hogy a Guggenheim Múzeum…..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.22 23:52:57
Tegnapig azt hittem, hogy kánikula van Zakopanéban. (Ma is dögmeleg van amúgy, szóval nagyon félre sem diagnosztizálam a kánikula fogalmát.) Csakhogy tegnap egész nap Krakkóban voltam.Szóval, ha ez itt a hegyekben kánikula, akkor ott mi van? Pokol?   CSom ..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.16 23:04:25
Régen tartozom már a Trisztán-saga befejezésével, most végre elszántam magamat rá. Valahogy a szívünkhöz nőnek ezek a hősök, bármilyen sok hülyeséget követnek el az epizódok során, aztán nehéz tőlük búcsút venni. Ne is próbáljatok meggyőzni, elegem van a csicskás…..
Gyerektrend Gap tél 2010.07.15 17:47:00
A Gap betekintés engedett a 2010-es téli kollekciójába egy pillantás erejéig, amit levadásztam hirtelen, mert így a 40 fokban fontos tudni, mit viseljenek majd a kölykök a mínuszokban. Natúr színek, halvány lilák, minden passzol mindennel és főle és nem elhanyagolhat módn…..
  Palvin Barbara ezúttal a W magazin augusztusi számában látható Ashley Smith és Lindsey Wixson társaságában. A fotókat Alasdair McLellan készítette "Sweet & Vicious" címmel.Gyönyörű ez a magyar lány! ..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.15 12:29:38
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.15 09:47:04
@Zig Zag: Hát egy ismerősöm szerint, aki dolgozott ott, a legfontosabb nyelv, amit egy külföldinek ismernie kell arrafelé, az a pantomim.

Köszi a posztot, nagyon vártam már, hogy feléledjen a blog.
lunanyuszi (törölt) 2010.07.15 11:01:48
@tiboru: Viszont a lengyelek és az olaszok határozottan állítják, hogy kevésbé furcsa a fülnek, mint a magyar. (De csak kicsit.)
Újabb sztár-szemle következik, olyan neves szereplőkkel, mint Taylor Lautner, Adrien Brody, Harry herceg, Ed Westwick, Orlando Bloom és még sokan mások! Nézzük és beszéljük meg, kinek állt legjobban a múlt heti különböző alkalmakkor viselt szerelése. Adrien Brody és Zhang Ziyi…..
Sosem szerettem Hemingway írásait. Gimnazistaként elolvastam néhány könyvét, de képtelen voltam megkedvelni az író szikár nyelvezetét, tesztoszterontól duzzadó főhőseit, és az egész férfias, kíméletlen világot, amelyben a regényei játszódnak. Aztán az egyetemen jártam egy…..
Elő a zsepikkel, megrázó képsorokkal nyitunk: a Flyleaf Enemy című száma szól, egy tizenéves fiú és egy tizenéves lány a szobájában van, mindkettő becsukja az ajtót. A fiú nyakkendőt vesz elő, a lány kihúzza a köntöséből az övet, csomó kerül egy kilincsre és egy…..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.02 00:42:48
@hex.kelly: @Elloth: Nekem sokáig a Criminal minds egyet jelentett Garciával és Reiddel, amikor néha-néha elcsíptem egy részt a tévéből.
Emilyt nem tudtam hova tenni.
Eredeti hanggal nézve Emily nagyon jó karakter, ahogy beszél az meg szintén nagyon érdekes. (Pl a "th"-k.) Arra is gondoltam, hogy ez a kiejtés tanult és szándékos a sorozatban, mert hát diplomatacsemete, ők meg súlyos pénzeket tudnak fizetni egy akcentusért (tényleg).
És magyar hanggal mindaz, amilyen ő, tényleg nem jön át, de nem akarom itt ismételgetni a hogyvolt írót :)
Garciát viszont szinkronosan is, eredetiben is imádtam. Bejön ez a habókosság. :)
(És a tömény nézés következtében a többi szereplő is arcot nyert nálam. Megszerettem hamar a kis bandát.)
Freja Beha Erichsen-ről egy igen hosszú fotósorozatot készített Terry Richardson (ami ráadásul a tőle megszokottnál lényegesen izgalmasabb és jobb) a japán Vogue augusztusi számához "The Untold Crime" címmel. Nagyon hangulatos képsor, szuper összeállításokkal - a…..
lunanyuszi (törölt) 2010.07.01 14:31:27
Korábban beszámoltunk arról, hogy a Gyilkos elmék készítői változtatásokat kívánnak eszközölni a hatodik évadban, és úgy gondolták, az lesz a legjobb, ha AJ Cook karakterét (JJ) kiírják a sorozatból, Paget Brewstert (Prentiss) pedig átminősítik visszatérő szereplőnek, és…..
lunanyuszi (törölt) 2010.06.28 22:17:00
@hex.kelly: hát ne is :)

Még mindig sajnálom, hogy nem lesz JJ-nk.
Amint azt már korábban megírtuk, Delhusa Gjonnal indítja az őszt az RTL. Csütörtök óta adják ezt a megrázó kisfilmet, amiben Rambó keresi szerelmét, "aki társa lehet egy életen át". Ha a filmtől még nem sült ki az agyad, akkor olvasd el ezt a sajtóközleményt:…..
Subba Esküvői tánc: Thriller 2010.06.24 16:00:00
Maga a kategória természetesen borzasztó, és minden normálisabb érzésű ember borzong a gondolatától is, hogy egy ilyenben részt kell vennie. Mindenki figyel, meg eleve milyen kibaszott giccs már az egész. Egyből a szituációba képzeli magát, amiről meg van győződve, hogy…..
Éjszaka a vidámparkban egy biztonsági őr járőrözik, az egyik körhintánál valamit látni vél, lengeti az elemlámpáját, aztán a hinta megmozdul, elindul, zene felharsan, fények gyúlnak, az őr pedig az ijedtségtől kis híján maga alá piszkít (pironkodva mondom, hogy dettó). A…..
lunanyuszi (törölt) 2010.06.24 21:46:55
@Elloth: Reid márpedig mindig édes, kérlek :) Amúgy tényleg igazad van, ritka arcát mutatta akkor...
És igen, a babákat játszó színésznők hatalmasak voltak, bele sem gondoltam előtte abba, amit @ebilafan: mondott, hogy csak a szemükkel játszottak. Nem semmi...
A verymeri pólóit gyerekek tervezték gyerekeknek, de nemcsak nekik, felnőtteknek is. A honlapon a kölkök elkészíthetik a maguk terveit, amit aztán közszemlére tesznek, a többi gyerek szavaz rájuk, majd a legtöbb szavazatot kapó tervet elkészítik, aztán pedig mindenki megveheti. A…..
Legutóbbi posztunkban főként a következő szereplők kavartak Leszbosz szigetén: - Daphnisz, 15 éves kecskepásztor - Khloé, 13 éves birkapásztorlány - Lamón, nem tudjuk, hány éves, de Daphnisz nevelőapja (természetesen kecskepásztor) - Drüász, nem tudjuk, hány éves, Khloé…..
lunanyuszi (törölt) 2010.06.23 13:00:56
@Gloria Mundi: pl az utolsó Trisztán :)
lunanyuszi (törölt) 2010.06.23 13:28:59
@Gloria Mundi: A gyerekkidobálás tényleg az...
Érdekes egyébként egy csomó mostani tizenéves szeret sorsüldözött szerelmes lenni (lehet, hogy nem csak mostanában persze), legalábbis oly könnyen kialakítják maguknak ezt az életérzést. (Viszont általában tudják, mit hova kell dugni, ha jót akarnak.)
lunanyuszi (törölt) 2010.06.23 15:55:23
@Gloria Mundi: :D Például.
Pár szülői vagy baráti kérdés (és nem megjegyzés)után, már úgy élik meg, mintha az egész világ ellenük lenne, és nekiállnak dédelgetni egy ilyen rómeóésjúliás, sorsüldözött szerelmeses érzést. Ketten a világ ellen.
(Pedig sorsüldözöttnek lenni cseppet sem menő.)
Hasonlóan a Dolce & Gabbana tavaszi/nyári kampányához, az őszi/téli kollekciót is Madonna fogja népszerűsíteni - fekete-fehér fotókon, melyeken nem varázsoltak 20 éves viaszbabát belőle (ugye emlékszünk még a Louis Vuitton kampányra, például itt). A fotós személye sem…..
lunanyuszi (törölt) 2010.06.22 11:46:35