Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Varga

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Én azzal sem értettem egyet – és ez a privát véleményem –, hogy a diploma átadását – néhány szakot leszámítva – nyelvvizsgához kössék. (...) Budapest, vagy inkább Buda elitgimnáziumaiban meg a két tannyelvű gimnáziumokban…..
Tamás Varga 2011.08.18 15:11:27
@rajcsányi.gellért (ergé): egyébként azt is érdemes lenne felülvizsgálni, mi értelmük van a jelenlegi nyelvvizsgarendszereknek. azt várják egy diáktól, hogy tegyen nyelvvizsgát, fizessen érte többtízezer forintot, akkor is, ha ez abszolút hiteltelen. mindeközben pedig olyan rendszerek nem kapnak akkreditációt, amelyeket rajtunk kívül általában mindenhol elismernek. vicc az egész. lehet bohóckodni itt eszperantó meg cigány nyelvvizsgákkal is, csak éppen semmi értelme nincsen.
egyébként az én szubjektív listám és sorrendem, ha már ebben kell gondolkodni, nagyjából így nézne ki: angol, német, spanyol, orosz, kínai, török, francia, arab
Tamás Varga 2011.08.18 16:41:10
@betyár: óriási pirospont a holtnyelvvel érvelésért :D
van egy olyan sejtésem, hogy azok többsége, akik tényleg hisznek abban, hogy ez a leülök, beseggelem vonal, még relatíve ritkán tesztelték le a jónak hitt saját nyelvtudásukat ott, ahol örömmel elmesélték volna nekik, hogy a lószart, mama.
Tamás Varga 2011.08.18 16:43:22
@betyár: ja és ki mit nevez "sikeres felvételinek":)
@kisa: röviden: nem.
„Így odafönn, a híd kapujában, az ég, a folyó és a hegyek között nemzedék nemzedék után megtanulta, hogy ne sajnálja túlságosan azt, amit a zavaros víz elragad magával. Itt költözött beléjük a kasaba tudat alatti bölcsessége: hogy az élet fölfoghatatlan csoda, mert…..
Tamás Varga 2011.07.17 14:10:29
@max val birca man: Persze, meg média, médiák. Ne nevettess már te is.
Tamás Varga 2011.07.17 14:12:41
@max val birca man: Elintézted te magadnak a házhoz lófaszért, rám itt semmi szükség a továbbiakban :)
Tamás Varga 2011.07.17 19:21:33
@gitáros: nem jól érted, mert ostoba vagy :)
A délszláv háború vége óta bujkáló boszniai szerb tábornok – akit a legtöbben csak, mint a srebrenicai tömegmészárlás elrendelőjét ismerik – szerencséje a mai nappal elfogyott, hiszen délelőtt maga Boris Tadić szerb elnök jelentette be letartóztatását. Ezzel…..
Tamás Varga 2011.05.28 17:52:38
@bikmakk: Ezt örömmel hallom. A témához: ez csak szimbolikus politika, ami gesztusnak elmegy, de többnek nem, valamint erre is csak akkor van lehetőség, ha érdeket szolgál. Egyébként a hágai főügyész hányszor is tárgyalt Belgrádban? Csak azért kérdezem, mert megeshet, hogy rossz az ok-okozati összefüggésed.
Tamás Varga 2011.05.28 18:48:13
@bikmakk: Látogatott oda Carla del Ponte is, mégse lett meg Mladic. Pontosan erről beszélek. A témával kapcsolatos látogatások, elmarasztalások etc. sora elég hosszú ahhoz, hogy azt mondjuk: azért kapták el most, mert éppen odalátogattak. Nyilván ez egy szükséges, de nem elégséges feltétele volt az elkapásnak. Én is így (és most) csináltam volna, ha ez otthon valahogyan szolgálhatja az érdekeimet (hosszú évek után végre valahára) - érzékenyen figyelve persze a közhangulatra. Közvetve erről szól a linkelt cikk is.
Másrészt van egy olyan faktor, hogy Európa eljátssza (eljátszhatja...), hogy tele van a hócipője, de alighanem a szerb vezetés is tudja, hogy ez kirakatpolitika. (Valóban tele van a hócipője, de nem Mladic miatt.) 16 éve keresték - de nem Mladicot, hanem a legalkalmasabbnak tűnő időpontot. Puszit kaptak volna korábban is az EU-tól, ez kétségtelen. De most tűnt megérősnek otthon, miután minden tényezőt (a sanszos következményekkel együtt) a mérlegre pakoltak. Még így is könnyen megeshet, hogy tévedtek, bár szerintem nem vagy nem nagyot:)
Tamás Varga 2011.05.30 13:43:32
@bikmakk: Ahelyett, hogy ismételném önmagamat; Losoncz Alpár ma az origo komment.hu oldalán egy elég korrekt cikket publikált.
A világ az egyiptomi eseményekre figyel. Érthető ez, hisz a sok ezer éves múltra tekintő afrikai országot egy jó ideje Mubarak vezeti. A tüntetések lassan polgárháborúvá terebélyesednek. A valódi kérdés szerintem az, hogy Egyiptom demokratizálódik-e.Egyiptom fő kérdései…..
Tamás Varga 2011.02.05 22:52:37
@desw: Bizony hasonlót érezhetünk mi is: ha a vezetők a közösség szemszögéből rosszul menedzselik az országot, akkor nincs előrelépés. (Adottságuk van hozzá, egyébként Tirana sem egy ronda város, a fekvése pedig egészen káprázatos.) De ott sem volt egyébként normális rendszerváltás, és az a kommunizmus meg egészen más volt mint a magyar. Az átalakuláshoz valószínűleg több időre lesz szükségük, mint nekünk, nem mintha mi rettentően sokkal előrébb lennénk ezen a téren. Mindenesetre a rendőröket ott is kitüntették a 'helytállásukért'.
Tamás Varga 2011.02.05 23:07:03
@sanyix: a lövést nem lehetett hallani, a fegyvereken volt hangtompító.
Tamás Varga 2011.02.06 01:40:39
@Illes: aki pedig azt mondja a parlamentben, hogy haláláig az ország vezetője marad, az a mai albán miniszterelnök. Mások ám ott a 'demokrácia 'játékszabályai, és ez autóborogatásnak, gyújtogatásnak is más értelmet ad. Egyébként a tömeg legkevésbé a rendőrök ellen pattogott, a miniszterelnöki hivataltól egy utcára pl. tüntetők kvaterkáztak rendőrökkel. Az albán rendszernek mindannyian a vesztesei, a zsarnokölési elv pedig évezredes gondolat.
Mondom mégegyszer, ne a magyar viszonyokból induljunk ki, mert ez tévútra vezet.
Mindig vicces fölszállni a Keletiben a Belgrád felé tartó éjszakai vonatra. Sosem lehet tudni, hogy hatalmas alvás lesz egyedül egy fülkében, baráti berúgás a határig, és onnan ájulás a végéig, esetleg valami démoni hajléktalan vagy őrült félnótás kerül mellénk.Ezúttal…..
Négy év és másfél hónap telt el, szóval semmilyen szempontból nem aktuális pont a mai napon a téma. De nem hagy nyugodni a lelkiismeret, úgyhogy most meggyónom az Internetnek: annak idején a kettős állampolgárság ellen szavaztam. Ma már bánom, sőt szégyellem. Szóval, ha most…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
Akinek nincs kedvük végigolvasni a témáról írott postunkat és az ahhoz érkezett sokszáz kommentet, azoknak összetennék a puzzle néhány darabját. Történetünk csütörtökön délután kezdődött, mikor az egyik legnépszerűbb hazai torrent tracker szájt, a BitHUmen nyitóoldala…..
Tamás Varga 2007.11.10 14:11:03
Folymatosan frissülő post. (Alapsztori: tegnap és ma összehangolt rendőrségi razzia volt hazai szolgáltatóknál. Főként torrent/ftp-szervereket kerestek. Az egyik legnagyobb hazai torrenszájt gépét is elvitték. De néhány ártatlan webszájt is pórul járt. Ha kronologikusan…..
Tamás Varga 2007.11.10 14:00:42
1. Elsőként nézzük meg a whos.amung.us-t, ami annyit tud, hogy valós időben mutatja, éppen hányan nézik a blogunkat és ugyanők blogunk melyik url-jére kattintották. Van Firefox-plugin is, melynek segítségével a böngészőben folyamatosan nyomon követhetjük a real-time…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..