Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorki

0 bejegyzést írt és 553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány migrációról szóló kampánya (nemzeti konzultáció és óriásplakát-kampány) semmilyen módon nem illeszthető egy alkotmányos demokrácia működésének kereteibe. A nemzeti konzultációt a kormány a demokrácia, vagyis a közügyek szabad megvitatása eszközeként igyekszik…..
zorki 2015.06.13 19:19:47
@Nicktolvaj: De hát most ismerted el, hogy a kerítésre festett politikai szöveg kommunyista trükk, amit a multik az óriásplakátokon tovább fejlesztettek, majd a Fidesz alkalmazta ezt a kommunyista-multi trükköt.:DDD
Nyahh, ez az ami nekem nem tetszett-tetszik, sem korábban sem most!
És ne is próbálkozz azzal trükközni - ha valamire nem tudsz mit válaszolni-, hogy engem kommunyistázol!
Kicsi fiú vagy hozzá!:DDD
zorki 2015.06.13 19:27:50
@Ortodox: Milyen alapon is beszélsz így velem?
Tudom féktelen dühödben, mert nincsenek érveid!
Nyahh, most akkor sorold fel, hogy USA-ban vagy az unióban mire is mentek a bevándorlás ellenes falakkal?
Megsúgom semmire!
Érdemes a valós tényekből kiindulni, és akkor kezdhetnénk a vitát már ha lenne kivel, de a választott stilus miatt nem vagy alkalmas partner. Így jártál!
zorki 2015.06.13 19:56:24
@Tudományos libsizmus: Egész biztos lehetsz abban, hogy a "bevándorlók" között legnagyobb számban a magyar nemzetiségűek vannak. Ez egyszerűen tény. Az egyáltalán nem biztos, hogy ennek például Székelyföldön különösebben örülnének, hiszen ott csökken a népesség!
Saját tapasztalatom szerint még a bőszebb hazafiak is a valós életben simán románozzák a székely embereket. Sajna ez van, és ez nem csak múlt rendszer bűne. A külföldön élő magyarokat az aktuális politika gyakran eszközként kezeli.
Nem lett igazuk azoknak, akik az elmúlt öt évben folyamatosan azt szajkózták, hogy az Orbán-kormány a szakadék felé vezeti az országot. Mostanában sok szó éri a ház elejét törzsolvasóink részéről blogunk inaktivitása miatt. Igazuk van, hiszen az utóbbi hónapokban valóban kevés új posztunk…..
zorki 2015.05.31 22:35:28
@ccactus: Igen, valóban én szívesebben költeném egészségügyre, oktatásra és utóbbin belül a sportra. A bírálat joga pedig az enyém (is) - a semmitmondás joga legyen a tiéd.
Továbbra is azt vallom, mint ez a bejegyzés írja: Vitassuk meg!
"Pénzt elkölteni köszönjük, nem kell segítség és jó tanács. Boldogulunk vele magunk is!' Pont ennek mond ellen:DDD
Nem akartok Ti vitatkozni!
Több komolyságot!
zorki 2015.05.31 22:47:40
@♔batyu♔:Ha engem kérdenél a ballibsi funkcikat már rég elküldtem -nem is a munkaerőpiacra-, de a fidesznyik funkcik is megmérettethetnék magukat a munkaerőpiacon, persze akkor mikor nincsenek hatalmon.
A helyzet az, hogy inkább ne erőltessük a dolgot, mert még bele rokkanna a gazdaság.
zorki 2015.05.31 23:06:00
@ccactus: Nem én írtam, hogy nem kell segítség és jó tanács, és még ki is oktatnál.:DDD Elég lett volna annyi: nem így gondoltam! Még én is szoktam tévedni!:DDD
Szokatlanul őszintének hatott Lánczi András interjúja az InfoRádióban. A Századvég Alapítvány elnöke nem finomkodott. Kimondta azt, amit a kormánypárti politikusok be nem vallanának a nyilvánosság előtt: „Amit az egyik politikai célnak nevez, azt a másik korrupciónak.”…..
Vendégszerzőnk, Szelei István írása. * Amennyiben a kuruc.info szerkesztőségét érte volna terrortámadás, Európa akkor is a szólásszabadságot ért támadásnak vélné az esetet? Nyilvánvaló, hogy nem. Sőt, e felvetésemet most egyesek felháborítónak is tarthatják, mondván,…..
zorki 2015.01.18 18:17:30
@$pi$: Közel sem írtam ilyeneket.:DDD
Azt írtam ott kellene kutakodnunk.
Pl. Ha Európából Afrikába irányulna a bevándorlás, akkor valszeg nem jönnének ide robbantgatni.
Ha Afrikában is úgy élhetnének mint itt, minek jönnének ide?
Ezzel közel sem mentettem fel egy terroristát sem, csak megállapítottam egy valós tényt.
A lopás, elbirtoklás eredeti forrása, oka a magántulajdon, de ezzel még nem állítottam, hogy nem lenne bűn lopni.
10. Gróf Spanyol Zoltán (ill. Horváth István) Spanyol Zoltán annak a "vízzel hajtott autó" találmánynak a továbbfejlesztője, amit anno a szintén magyar származású Horváth István szabadalmaztatott (időben szinte párhuzamosan Stanley Meyer kísérleteivel). A BME akadémikusai már…..
zorki 2015.01.17 00:09:28
A magyar feltalálók közül sokak élete kívánkozna filmre.
Említenék is még egy gyógyszerészt.
Kabay János (1896-1936)
Kabay János gyógyszerész találmánya a morfin előállítása közvetlenül zöldmákból, majd később az addig értéktelennek tartott száraz mákszalmából.
Mindkét találmány, melyeket feleségével Kelp Ilonával közösen dolgoztak ki, önmagában is jelentős és világszerte elismert tudományos teljesítmény volt.
Amiért filmre kívánkozik a történet, az nem csak ez.
Kabay a budapesti Gyógynövény Kísérleti Állomáson dolgozta ki találmánya első lépcsőjét, és szabadalmaztatta azt 1925-ben.
Ezt követően visszatért szülőfalujába Büdszentmihályra - ma Tiszavasvári- és ott 1927-ben megalapította az Alkaloida Vegyészeti Gyárat.
Tiszavasvári ma sem a világközepe, mit mondhatnánk az 1927-es Büdszentmihályról, erről az ismeretlen világvégi alföldi magyar faluról?
Kabay itt családja -édesapja volt a falu jegyzője, és öt testvére itt vagy a közelben élt- összefogásával alapította meg a gyógyszergyárat, itt ahol korábban komoly ipari tevékenység sem folyt. Saját maga tervezte a gyártási technológiát, a gépeket, és sok mindent a kis üzemben ezermester munkatársaival együtt épített meg.
Az elsőként alkalmazott zöldmákra épülő technológia nagyon érzékeny volt az időjárás változásaira, így a gyáralapítás csőd közelbe került, és a gyárat alapító család összeomlásával fenyegetett és ezentúl hosszantartó családi viszályt is keletkeztetett. Kabay ekkor kidolgozta a száraz mákból történő előállítás technológiáját, amit előtte a szakemberek lehetetlennek tartottak.
Az eljárás megvalósítása minden várakozást felülmúlt. A gyár fellendülőben volt. Kabay és felesége kidolgozta mákszalmára alapozott kodein előállítás módszerét is.
A technológia átalakításához szükséges beruházásba részvény vásárlással az állam is beszállt.
Kabayt felkérték egy lengyelországi üzem létrehozására, amit sikeresen be is indított.
Gyáráról, találmányáról az eljárását Büdszentmihályon tanulmányozó nagy hírű amerikai gyógyszergyártó is elismerően nyilatkozott.
Úgy tűnt ekkor: minden sínen van.
A feltaláló és gyárépítő Kabay János ezt már még sem élvezhette. 40 éves korában egy sérvműtét utáni mérgezésben meghalt a nagyszerű gyógyszerész és gyárépítő.
Családja sem örülhetett, a háború után az államosítások idején mindentől megfosztva emigrációba kényszerültek.
Két hétre eltűnt a Főnök. Hiányzott, na. Mert ne szépítsük, nélküle káosz volt. Még egy olyan, normális esetben piszlicsáré és triviális ügyben is, mint egy útdíjkiterjesztés. De most itt van és megmondta a tutit. Tudjuk, hogy indult: szólt a Miska, kell a della. Pár nap…..
zorki 2015.01.11 18:44:11
@fehérfarkas: Marhaság.
Jelenleg Ukrajna felől alapvetően Záhonyon keresztül zajlik az autós teherforgalom.
Hiába épülne meg az autópálya (M3) Beregsurányig, arról nem jön teherforgalom.
Pont ezért most Záhony Namény gyorsforalmi a terv.
Nem vagy képben.
A magyar és az ukrán fél még nem egyezett meg igazán, hogy merre is menjen a teherforgalom.
Mandiner blog C.....k a médiában 2015.01.05 09:01:00
  Forgács István írása.  * Hasonlóan egy csomó, jobb sorsra egyáltalán nem érdemes, de a médiában dolgozó, sok esetben magát valóban szerkesztőnek, újságírónak, bloggernek, publicistának tartó médiamunkáshoz, én magam sem értek igazán az újságíráshoz. Bonyolult egy…..
zorki 2015.01.05 22:57:28
@bonfred: Csak simán megkerülted a kérdést! Van ilyen.:DDD
zorki 2015.01.05 23:58:04
@picur3ka: Igen, mert a magyar közönség az egész estve az akadémiai műsorokat nézi.:DDD
De leszállhatnál a fáról, mert a média már rég nem csak újság, és a romák is ismerik és bármily meglepő neked, használják is a közösségi internetes portálokat, amelyek -talán még most- a legújabb médiafórumok.
Bár különösebben nem foglak győzködni, mert itt igazából nem erről szólt a vitanyitó.
zorki 2015.01.06 00:11:10
@bonfred: Semmiféle felsőbbrendűséget nem jeleztem, Te kerülöd meg a választ, ennyi. De jogod van hozzá, és ettől még nem fogok kiakadni.:DDD
Az veled történt meg, szerintem ok nélkül.
Mit teszek? Figyuzz, nem tudom, mert ez így együtt nem történt meg velem. Az megtörtént, hogy volt osztálytársaim vegzáltak -beszédhiba, belém nevelt agresszív viselkedés elutasításával súlyosbítva-, de ez legtöbbször kivédhető volt, csak megfigyelés és némi furfang kellett hozzá, hogy pártomra állítsam őket.:DDD
Nem állítom, hogy ez általában is megy, csak erre rákérdeztél, én meg feleltem.:DDD
Az elmúlt napokban több optimista cikket olvastam, és kiábrándultam a tüntetésekkel kapcsolatban. Vannak, akik a rendszer végét sejtik a megmozdulások mögött, míg mások csak legyintenek az egészre, mondván, ez volt 2012-ben is. Szerintem a helyzet ennél bonyolultabb, és még nem…..
zorki 2015.01.05 19:30:44
Mint ahogy nincs még igazán hatásos földrengés előrejelzés, így van ez a nagymérvű politikai rengésekkel is. Ezeket nagyon nehéz előre látni, jelezni.
A most még csak formálódó társadalmi-politikai mozgalmaktól képtelenség számon kérni a programalkotást. Úgy látszik a kelleténél sokkal jobban beitta magát a tudatunkba a foxi-maxi tanoda butasága, mi szerint az élcsapat előre eltervezi a jövő társadalmát, aztán az átalakítást le is vezényli.
Holott pont ezt kifogásoljuk a regnáló kormánynál is.:DDD
A társadalmi elégedetlenség kinyilvánításának folyamata jelenleg kétesélyes vagy terjeszkedik vagy csendben elhal.
Ma talán még az sem dőlt el melyikre nagyobb az esély. Bár az elégedetlenség már nem tagadható le. Az elégedetlenségnek teret adó médiumok száma is bővült.
Fontos kérdés hogy, a társadalmi mozgalmaknak lesz-e jól szervezett magja, megjeleníthető arca(i).
Nagy kérdés milyen irányban mozdul (vagy nem) a nemzetközi gazdasági és politikai környezet.
Bármiféle hirtelen fellépő negatív gazdasági hatás (ne legyen így!) a társadalmi ellenállást erősítheti.

Ugyanakkor nagyon komoly mozgástere van a kormánynak és a kormánypártnak is.
Bár erre eddig erre semmi jel nem utal, de egy gyors kommunikációs váltással és vele együtt kormányzati átalakításokkal sokat változhat a helyzet, bár ennek üdvözítő hatásaitól most még egyre távolabb kerülnek.
Csak példaként, itt van az útdíj mizéria, aminek előkészítetlenségéért valaki (politikus) -az elmúlt napokban- felelősséget vállalt volna és lemondana vagy netán leváltanák, már is előbbre lenne a kormány. De ezt ők nálam sokkal jobban tudják, még sem lépik meg. Pedig ebben az idő tényező is nagyon fontos. Ha tehát tovább töketlenkednek, erősödik a társadalmi mozgalom.
  Azért fog elbukni, mert nem érti a világot. Orbán persze nem hülye, de nem is áll érdekében a világ megértése. A 89-es „nagy generáció” egyik legfiatalabb tagjaként Orbán értette meg leghamarabb, hogy a rendszerváltás által teremtett körülmények között nem sokat nyerhet a realitásalapú…..
zorki 2015.01.03 23:47:35
@Muzsikok közt: Szerintem a telekommunikációs cégekről szóló vita túl nő ezen a kereten, természetesen folyamatosan fejlesztenek, csak ebben is vannak lépcsők amiket időnként meg kell lépni. A kérdést még tovább bonyolítja, ha a forint romlás tartós marad. A fejlesztésekben hatalmas az importhányad. De nem célom védeni őket -ez az ő dolguk-, az biztos, hogy a kép sokkal árnyaltabb annál, amit írtál.
Azt gondolom bármely gazdálkodó arra törekszik, hogy az árú vagy a szolgáltatás költségeit az árban elismertesse, és még haszna is legyen belőle, ha ezt nem sikerül a piacon elismertetni, akkor más foglalatosság után kell nézzen
Ezt az elvet lehet sokféleképpen árnyalni (szabályozni), de meghaladni eddig csak a természeti népek tudták, bár cserébe -tudva vagy nem tudva- lemondtak a rohamos technikai fejlődésről.
Most, itt Európa közepén -lehet sajnos- ez nem alternatíva.
Hogy a kölcsönökre fizettek vissza, az jó a visszafizetőnek, de abból nem lesz fogyasztás, míg újra kölcsön nem adják.:D
zorki 2015.01.04 00:19:04
@Muzsikok közt: Hát én egyáltalán nem állítottam, hogy a több és több fogyasztás jobb lenne. Viszont írtam, hogy meghaladni csak a természeti népek tudták, de most már nehezen tűzhetjük ki magunknak ezt a célt. Így alkalmazkodni kell a növekedés követelményhez, amit magad is pozítív tényként emlegettél.
Na már most pontosan tudod, ha a gazdasági növekedés érdekeit tartjuk szem előtt, akkor bizony nagyon is hasznos, hogy megittad a sört, még hasznosabb ha én is. Ezzel mezőgazdasági -árpa, komló- söripari, üveg és rekeszipari, szállítási, kereskedelmi, marketing-reklám kapacitást vásárolsz, tartasz el, ami munkahelyeket és végül GDP-t jelent.
Hogy az egézségednek jót teszel-e, azon vitatkoznak.:DDD
Tetszik-nem tetszik (nekem se annyira), de ma így mozog a gazdaság.
Jó lenne változtatni rajta, de úgy nem lehet, ha a törvényeit -csak mi itt, mert mi, ha akarjuk megtehetjük - semmibe vesszük.
zorki 2015.01.04 00:58:53
@Muzsikok közt: Hát inkább az eurózónába kellene menni. El kellene fogadni végre, hogy az unióban vagyunk! Gazdaságilag még a kormány sem fogadta el. Különben nem multizna, inkább a magyarokat ösztönözné, hogy ők is bővítsék a piacukat az unióban, multizzanak.
Tessenek már gondolkodni. Mennyien szeretnék ha még mindig nagy Magyarország lenne? Igen, tom sokan. Na akkor mi is lenne? O-M Monarchia, meg vámunió! Jahh, azt már el is felejtettük, pedig akkor fejlődtünk a legjobban. oszt akkor mér ne lehetne itt a Spar, ami az ausztriai Spar nemzetközi cége?
Nyahh, ez a példálózás, hogy valami ilyesmi az unió is!
Nincs benne sehogy a fejekben, hogy ez egy európai szabadpiac, vámunió!
Arról azért nem a többi ország tehet, ha nekünk nincs mit eladni.
De persze ez nem igaz. Csak nagyon ritka, aki abban gondolkodik, hogy van ez az európai piac.
Pl. uniós pénzekből -meg önkori hitel önrészből - megépítettek rengeteg fürdőt, és most várják az ajtókban a külföldieket -ha még várják- de nem jönnek. Biztos ők tehetnek róla, akik nem jönnek, nem mi, akik nem keressük - vagy még építés előtt nem kerestük-, hogy ki jönne?
Azt az autót, amit nem akarsz megvenni, hogy jobb legyen a külker mérleg, azt nálunk is összerakhatták.
Valóban jót tenne, ha kevesebb autó kellene?
Nem azért, mintha bármi jelentősége lenne S. Zsolt megélhetési politikus legutóbbi mondókájának, és nem is az ünnepek miatt, hanem csak úgy teljesen véletlenül jutott eszembe: a KDNP pontosan ugyanolyan, mint a Transformerek! 1. Mára a KDNP és a Transformers is egy valaha…..
A kormány ki akar szúrni a szegényekkel és a romákkal a balos félelmek szerint, amelyeket többek között arra alapoznak, hogy Balog Zoltánéknak elege lett a szegregáció-ellenes kommandóból és abból a nézőpontból, ami minden rossz gyökerét kizárólag a szegregációban véli…..
zorki 2014.12.16 23:40:09
@bbjnick: Szerintem nem nagyon értetted. A Görög Katolikus egyház jószándékát a kérdéses ügyben nem vitattam. Jó példázza tevékenyséüket Hodász is. Az egyház törekvéseivel nincs baj.
Arról van szó, hogy a hithű vagy nem annyira az, emberek, a püspök jószándékú kezdeményezésének is keresztbe tesznek (lakásotthon telepítése). Arról van szó mit tennének akkor ha a modern, új egyházi iskolában tanulnának a telepi cigányok.
Amíg ezen a szemléleten nem változtatunk, addig szájtépés a szegregációs magyarázkodás.
Nekünk legalább annyira érdekünk a beilleszkedésük, mint nekik. Nekünk is tennünk kell érte, de nincs megoldás az érintettek nélkül sem. Itt gyermekekről van szó, akik a legkevesebbet tehetnek, csak készen kapják a helyzeteket.
Hogy ennek kapcsán rólam mit gondolsz az teljesen mellékes.
zorki 2014.12.18 09:32:14
@bbjnick: Valóban fogalmam sincs arról, amit írsz.:DDD
Pont arról van szó, hogy nem kellene elzsilipelni gyermekeket amiatt, hogy hol is laknak, hova is születtek. Megjegyzem, Jézus sem így tanította, de ezt az egyház nyilván nálam is jobban tudja. A származás sem betegség, amit gyógyítani kellene.
Szerinted a lakásotthonos gyermekeket hova kellene zsilipelni? Netán az űrbe?
zorki 2014.12.19 16:19:47
@bbjnick: Szerintem, ha minden vasárnap járnál templomba, és meghallanád amit mondanak, akkor nem kérdeznél butaságokat.
Ott a - Görög Katolikus - templomban hallottam Jézus tanításairól is.
Már rég túl vagyok azon, hogy ilyesmi stílussal bosszanthatnál. Viszont ezzel részemről befejeztem a vitát.
Igazából még most is várom a bejelentést, hogy az egész csak vaskos csendőrhumor volt − de a poén csak nem akar csattanni. A mai hivatalos bejelentések szerint a Fidesz tényleg komolyan foglalkozik Kocsis Máté javaslatával, a politikusok, újságírók és a komplett ifjúság…..
zorki 2014.12.10 15:31:19
@picur3ka: Nem neked válaszoltam, ebből adódhatott félreértés, de sebaj: DDD
Szerintem is késő.
zorki 2014.12.10 21:31:58
@gyalog.galopp: Azért tereltél, mert én nem hivatkoztam olyasmire, amire Te válaszoltál, de toddte:D
Még azt sem mondtam, hogy a rendőr dolga megakadályozni a gyerek drogfogyasztását. A rendőr dolga a dílereket elkapni, és szerintem ezt a mainál sokkal hatékonyabban is megtehetik. Ha másképpen nem megy kérdezzék meg a fiatalokat, hol kellene őket keresni. (Nem adott személyt, hanem általában a drogdílereket.)
A szülők dolga meg az, hogy figyeljenek a gyermekükre. Ha elromlik a kapcsolat -ami ebben a korban gyakori-, akkor még inkább. Ez nem azt jelenti, hogy naponta beszélgessél vele minél többet.
Lehet, hogy csak az én személyes szerencsém -bár biztos mások is vannak így vele-, de -heti átlagolva- napi 8-9 percnél most is többet vagyok együtt a felnőtt gyermekemmel, családjával és unokáimmal. Tény, hogy már nyugdíjas vaok. Nyahh, most bezzegeltem!:)))
Úgy látszik, az „illiberális demokrácia” a magyar közbeszéd tényleg kitárgyalt témái közé fog tartozni. Végre egy téma, amiről a jövő történészei és elemzői megállapíthatják, hogy ki van beszélve. Hogy a kibeszélés minél sikeresebb legyen, nézzük, tényleg nem…..
„Három módja van azon birodalmak megtartásának, amelyek, mint mondottuk, maguk szerezte törvények alatt, szabadságban élnek, amikor meghódítják őket. Elsőbben is, elpusztítani, másodsorban közöttük lakni, harmadsorban saját törvényeikkel élni hagyni és adófizetésre…..
zorki 2014.11.25 00:04:41
"Amerika vezetésével az emberiség újra visszatalálni látszik az öngyilkosság felé vezető útra, és a régi kísértetek újra csörgetik láncaikat."
Ez egy axióma, hogy bizonyítani sem kell?
Így könnyű!!!
Az meg egy másik kérdés, hogy átélted a hidegháborús időszakot, még sem tudsz róla sokat, mert csak a végállapotáról beszélsz.
Mondhatnám meghamisítod.
Nem szoktam csúnyán beszélni vagy írni, de most marhára nem bírom ki!
Kurvára nem mindegy, hogy a hidegháború kezdetén a Szovjetunió (tankjai erejével is) a megszállt területekre erőltette a saját rendszerét, szemben azzal, amit papíron aláírt. A megszállást ugye nálunk ideiglenesen elfelejtette befejezni. Holott a békeszerződésben vállalta. Sőt, az Ausztriában állomásozó csapatait is -a kivonás után- itt felejtette nálunk! A varsói paktum sem adott erre lehetőséget!
Ezt nem élted át véletlenül?
Véletlenül nem ez ellen tüntetett Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésekor?
Érdekes módon az USA érdekszférába eső országokban -pl. Olaszország- simán működhetett kommunista párt és szavazni lehetett rájuk!
Szal, azért csak különbséget kell tenni a hidegháborúban egymással szemben állók közt, még ha ezt ma nehezedre esik is bevallani! De ha elfelejtetted, volt egy berlini fal, amit szintén nem az amcsik húztak fel, nehogy a nyugatiak keletre szökjenek.
Ráadásul Te beszélsz mások feledékenységéről.
Ennél azért jobban szoktál érvelni.
Már az első Fidesz kormány idején is látható jelei voltak annak, hogy nem rendelkezik kellő létszámú felkészült stábbal a színvonalas ország menedzseléshez az Orbán rezsim. A II. Fidesz éra éppen megúszta, de most amikor erőt és új lendületet szeretne mutatni,…..
zorki 2014.11.18 22:51:38
@Blogger Géza: Nem is máson kell behajtani.
Meg kell nézni a számlán kitől vette. Aztán elmenni oda, aztán onnan a következőhöz, addig, amíg eljutnak az eredethez, és a fiktív számlákat kiállító cégekhez, a hamis szállítólevelekhez, stb.
Azért csinált már ilyeneket a NAV (sőt már ítéltek is el ilyenért embereket), ne mond má, hogy lehetetlen.:DDD
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
zorki 2014.11.17 22:00:42
@polyvinyl: Engem nem zavar, ha nem tudsz józanul gondolkodni. Ráadásul nem is Te vagy a tét, tehát csendesebben!
Öszintén szólva miattam nem kell újabb választást tartani. Nézd meg jól, itt már mások osztják a lapot, mint akikre zsigerből gondolsz.
Valszeg nagyon el vagy tévedve.
Én szóltam!
Legyen akkor egy kis internetadó. Nem voltam tüntetni, nem vagyok Orbán-hívő sem, és takarodj- ordibáló sem. De azt azért elmondom, mi az, ami engem bosszant. Történt egy hétfői napon, hogy kényelmes reggeli kávézgatás közben az M1 ment a háttérben, fél füllel figyeltük.…..
Bevallom, most, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a KDNP javaslatát a vasárnapi hiperes zárva tartásról, én is megvilágosodtam. Igazuk van! Az embereknek vasárnap otthon, a családjukkal a helyük; kirándulgassanak, főzzenek egy jó ebédet, és nevessenek sokat, ne hagyják,…..
zorki 2014.11.06 21:30:03
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Hát...,ha így állunk! Volt mikor sem TV, sem telefon, sem autó nem volt, és valóban el lehet rendelni, hogy egyik se legyen!
Ebből a szempontból valójában nem lehet józanul megközelíteni a kérdést.
Abból a szempontból sem, hogy így majd kevesebben fognak az áruházakban dolgozni kevesebbért.
Nyilván nem alkalmaznának több embert az áruházak, ha nem érné meg.
Ha megéri nekik, akkor van rá kereslet és van olyan munkaerő-áru aki vállalja/vállalni kénytelen ezt a munkát. Ez lehet eltérő szokás-kultúra kérdése is
Ahol nem tartanak nyitva az üzletek vasárnap, ott nyilván az előbbi feltételekből egy vagy több hiányzik.
Azt pedig nem az állam tudja megmondani, hogy mire van kereslet, de még azt sem, hogy mi a szokás-kultúra, mert nem ez a dolga!
A családra hivatkozni kifejezetten álságos, mert egész családokat látok együtt vásárolni a nagy áruházakban vasárnap. ( A vásárok korábban szórakozást is jelentettek, ha nem is minden hétvégén.)
Miért természetesebb az, ha például a Lego gyárban, főszezonban minden hétvégén dolgozni kell?
A bazár nem zár be.
Az éjszakai nyitvatartás munkaszervezési kérdés a nagyáruháznál. Ha akkor amúgy is dolgoznak -feltöltés, takarítás- akkor már/még árulnak is.
Sosem csináltam belőle titkot, a politikáról egyszerű a véleményem: A politikus dolga az, hogy engem, mint választópolgárt képviseljen. Ha jól csinálja kitartok mellette. De nem az én dolgom, hogy bármely párthoz lojális legyek. Vagyok annyira nyitott, hogy minden pártban,…..
zorki 2014.10.24 16:06:39
@Válasszunk:
Félreértesz, én nem(nem én) kívánom, hogy elismerd az állításomat. Legfeljebb a cáfolatra vagyok kíváncsi.
Amúgy elnézést kértem, most még térdeljek kukoricára?:DDD
zorki 2014.10.24 16:41:02
@Válasszunk: Vagy lenne egy harmadik igazi lehetőség: az OGY a független intézmények élére olyan személyeket szavaz, akik valóban függetlenek és/vagy ennek alaptörvényi biztosítékai is vannak.
A NER és a magyarok. Három megnyert választás után ősszel mindenki a Miniszterelnök Úrra várt, amikor kirobbant a kitiltási botrány és a magyar kormány gyakorlatilag külföldön megbukott, elveszítette nemzetközi hitelét. A miniszterelnök napok óta nem szólal meg, és…..
zorki 2014.10.24 16:34:23
@kertesz: Rengeteg téves megállapítás, elhibázott következtetés.
Pl. kivándorolt görögöknél, örményeknél és íreknél is a vallás az összetartó erő. Vallásukat csak saját nemzetiségükkel közösen tudják gyakorolni, igaz ez még több más nemzetiségre is. Írek kicsit másképpen tartoznak ebbe a kategóriába, mint a többiek.
A korábbi magyar nacionalizmus semmiképpen sem "csak" politikai. A XIX. században rendi-nyelvi -ennek már sokkal korábbról vannak előzményei-, a XIX. század végén XX. században éledő népi nacionalizmus, 1919 után társult ezekhez a revizionizmus.
Ez utóbbi hatása még ma is pontosan tetten érhető.
Lásd: kettős állampolgárság és/vagy autonómia plussz legújabban EU.
Amíg ezt a hármas kérdést nem tudjuk véglegesen -a leginkább érintettek bevonásával egy irányba mutatóan- lezárni, addig folyamatos konfliktust gerjeszthet.