Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marci.BCN

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adalékként a szabad akarat korábban említett problémájához ideteszem ezt a videót, amiből kiderül, hogy a kísérletek szerint a tudatos döntéseink eredményét már hat másodperccel a döntés előtt ki lehet mutatni az agyunkban, vagyis a tudatalattink a döntés tudatosulása előtt…..
Pár óra múlva, éjfélkor a nemzet számottevő hányadának gyásza mellett befejezi sugárzását a Sláger és a Danubius, majd néhány másodperc múlva újra feltámadnak a frekvenciák, és megkezdi adását a két új rádió, a Neo FM és a Class FM. De vajon milyen számmal búcsúznak…..
Marci.BCN 2009.11.18 21:42:32
Szaudi Kiralysag Lluis a sivatagban 2009.08.08 13:00:00
Képaláírásként megosztom Lluis egyik praktikáját: hogy kell 40 fokban hideg vizet vinni a sivatagba. Végy 2 palack vizet, egyikből öntsd ki kb az 1/3-át, fagyaszd meg. Ha megvan törd össze a jeget és öntsd fel vízzel.  Meglepően jól működik, elég sokáig lehűti a vizet,…..
Marci.BCN 2009.08.18 14:34:35
@molnardanifoglalt: hello Dani! gratulálok a barackpálinkához! látom jó sikerült, majd iszok az egészségedre barack izesítésű szeszesitalt a Zwacktól! Régi haverok találkozót esetleg összeköthetnénk síeléssel vagy Szilveszterrel, karácsonyi víz alatti sörivó versennyel? - csak össze

a képen egyébként Lluis van, de akár lehetnék én is
Rijádtól dél-keletre Mekka felé találhatók ezek a sziklák. Ezúttal se hagytuk ki a quadozást. A dűnék egyik fele elég meredek volt - nem úgy mint eddig - érdekes volt a száliránnyal keresztbe navigálni. Még a végén Bamakóban kötök ki ha így folytatom. :)  ..
Szaudi Kiralysag Tengerpart 2009.08.06 22:41:00
A kép al Quatif-ban készült, a Perzs öböl partján. Itt nem tököltem a beállításokkal, nehogy még zokon vegyék.A képet ellensúlyozandó - szinte ezen az egy elrettentő példán kívül - csak jó tapasztalataim van a szaudiakkal. Nagyon barátságosak, segítőkészek, lazák,…..
Szaudi Kiralysag Vagány kölykök 2009.08.04 09:00:00
Mire beállítgattam a gépet a kis háromlábúra a helyi kölykök jó érzékkel beleálltak a képbe.A Rijádi erődnél készült, sötétedés után egész megtelt élettel. Kb olyan volt a tér mint a Plaza Reial, csak háromszor akkora, mindenki feketébe vagy fehérbe.A női ruha az abaya,…..
Önmagában a múzem épülete is megért egy látogatást és belül is nagyon jó volt. A kiállítás néhol kicsit alap szintű volt, sok helyen mintha a célközönséget 7-14 évre lőtték volna be. Volt sok érintőképernyő, meg sima képernyő, gombok, zene; de így legalább az egész…..
Szaudi Kiralysag Off-road 2009.08.02 18:48:00
A hétvégét a perzsa öbölnél töltöttük, al-Khobarban,  Bahrain-al szemben. A környék érdekes, de semmiképpen sem szép. A Legenda vagyok címu filmet mindenféle útlezárások, kiürítések nélkül forgathatták volna itt. Csak a zombik hiányoztak, de már készültem rájuk...…..
A várfal felújított szakasza mintha végtelenbe folytatódna, pedig pont ott van vége ahol a képnek...
A Szaudi Nemzeti múzemban ezen a falon Mohamed próféta története van leírva. Minden egyes alkalommal mikor említik, zárójelben odaírják hogy áldás és béke legyen vele.Mohamed hétköznapi kereskedő életet élt, mire kb 40 éves korában megjelent neki Gábriel arkangyal akinek…..
Szaudi Kiralysag Sivatag 2009.07.30 09:00:00
Érdekes volt egy kicsit a sivatagban vezetni. Sokszor több nyom is kereztezte egymást, tiszta mint az esti Dakar összefoglalókon. Nem volt rossz, legközelebbre bérlünk egy 4X4-est a Hyundai Accent helyett...
A kép a most "épülő" óvárosban készült. A nagy részen még felújítási munkák folytak. Nem kis erőfeszítéssel még növényeket is ültetnek a sivatag közepén; szép lesz ha elkészül. De hogy ki fogja látogatni az nekem még kérdés...
Két jellemző autófajta Riyadh utcáiról. Japán pickup, hátul szigorúan a gyártó feliratával (TOYOTA, ISUZU, NISSAN), egyen piros betűtípussal. Jobbra Chevrolet Caprice Classic, típustól függően kb 4-6 liter, V6/V8. Kojak és T.J. Hooker autója. Fox Mulder pedig az újabb tepsi…..
Szaudi Kiralysag A szomszédok 2009.07.27 16:25:00