Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BelaVak

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
BelaVak 2021.03.03 15:27:06
@Gukker: Nem ertek veled egyet. Hiaba volt egy konyv elotte, a Sergio Leone film sokat masol a Kuroszava filmbol, kepi motivumokt, beallitasok. Kuroszava allitolag be is szolt Leonenak, hogy lemasolta a filmjet, aki meg felreertette, es azt hitte, hogy meg lett dicsertve
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
BelaVak 2021.01.06 03:57:51
@fhdgy: Dupla / tripla allas amerikai egyetemeken nem ritka, a szerzodes sem napi 8-ra szol. Havi rendszeresseggel kontinensek kozt ingazo profok sem ritkak, ilyen szempontbol keleti part es nemetek meg kozel is vannak. A mai vilagban meg ugye Zoom, Skype, Slack stb-vel megy az ilyen.
1916. Az Ír Polgári Hadsereg (Irish Citizen Army) katonái egy dublini tetőn a húsvéti felkelés előestéjén..
Összegyűjtöttem pár gondolatot, amit a kéthetes Japán tartózkodásom alatt tapasztaltam. Én ezeket a dolgokat találtam érdekesnek, egyedülállónak, japánosnak: Fura italok, fura automaták Ennek legtöbbje üveges kávé vagy üdítő, de láttam többfajta fagyiautomatát is. A különleges italokból próbáltam…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
        A First Lady körúton járt, de nem itt, ahol Erdogán. Ghána, Malawi, Kenya és Egyiptom. Ez utóbbi helyen tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, nem mindenben ért egyet a férjével. Mi sem - tennénk hozzá. Az outfitje viszont elég sok találgatásra adott okot, vicces beszólások is…..
A távol-keleti országról olyan kép él általában az emberekben, hogy egy rendkívül modern (legalábbis a nagyvárosokban mindenképp) hely, ahol orrvérzésig, sőt néha azon is túl dolgoznak az emberek. Nos, Tshabee posztja ehhez képest szolgál majd egy pár nem is kis meglepetéssel, különösen ami az első…..
Szerző: ernő-rozika A történet kitalált és mindennemű egyezése a valósággal csak a véletlen műve - így szokták a filmekben is, ugye?  A sztori helyszíne speciális. Egy speciális munkahely. Odafigyelést és tudást igényel. Nagy tudást. Nevezzük főszereplőmet Gyurinak. Gyuri egy magasan kvalifikált,…..
BelaVak 2018.02.15 13:54:05
@Jakab.gipsz: Igen, tuti a valós verseny az, ami a protekciosok hadát vonta.
Többen próbálják beállítani úgy a "kriptovaluta bizniszt”, mint befektetést! Ha sokat böngészünk különböző kriptovalutákról szóló weboldalakat millió olyan hirdetés is szembe jön velünk, ami azt mutatja, hogy egy szerencsés flótás bitcoinba fektette a pénzét (esetleg valamilyen más altcoinba) és…..
Nyisd ki a szemed Szexi vagy nem? 2017.11.12 23:55:58
2017-et írunk. Ömlenek a nyakunkba a furcsábbnál furcsább trendek, beautyvloggerek árasztják el az Intsagram-ot és a YouTube-ot, mindenki vegán és az egészséges életmód körül forog minden. Gyönyörű, vékony, darázsderekú lányok tárják bikinis képeiket a világ elé, vagy épp végignézhetjük hogyan kell…..
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
Az Anyámra! azt mondani, hogy megosztó film, erősen eufemisztikus kijelentés. Már a kritikusok sem rajongtak érte egyöntetűen (volt, aki az évtized legrosszabb filmjének titulálta), a mozi nézők pedig egész egyszerűen utálták. Az amerikai filmpremierek közönség-elégedettségét mérő Cinemascore…..
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
Az eddig tanulmányozott népek közül a legjobb szív- és érrendszerrel a boliviai-amazóniai tsimane indián törzs rendelkezik. Egy 80 éves ember erei olyanok, vagy jobb állapotúak, mint egy amerikai középkorúéi – írja az El País. Az elmúlt 10 évben mindössze egyetlen, száz év körüli ember halálát…..
Az amerikai A&E csatorna (náluk megy a Bates Motel című sorozat is), úgy döntött, mégsem mutatja be a január 10-i premierrel beharagozott Escaping the KKK (Menekülés a KKK-ból) című dokurealityjét. Az ok prózai: a csatorna megtudta, hogy a sorozat résztvevői közül a producerek…..
Az ember csak néz, és nem hiszi el, hogy amit lát, az tényleg van, pedig nem káprázik a szeme, a Sztárok a jégen című showműsor orosz kiadásában tényleg koncentrációs tábori egyenruhába öltöztettek két szereplőt (sárga csillaggal a mellükön), valóban beesettre sminkelték az arcukat, és így táncoltak…..
A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése kétségtelenül a Mad Max: A harag útja volt. Bár sokakban dolgozott a szkepticizmus, George Miller posztapokaliptikus víziója elképesztően sikeresnek bizonyult a mozikasszáknál, aminek köszönhetően borítékolható, hogy hamarosan újabb filmek is érkeznek, arról…..
BelaVak 2016.11.24 13:58:07
Nem, ez a blog nem csak a késekkel tervezett foglalkozni anno. Már az alapító okiratban (amit pedig egy töpörtyűzsírtól foltos alig használt kocsmai szalvétára jegyeztek föl az alapító atyák) sem csak a késeket jelölték meg prioritásként, hanem minden témát, amit pengeélre lehet, és ami még…..
A lányom egyik barátnője hétvégén lefeküdt egy sráccal. Eddig ez nem olyan nagy ügy, lévén mindketten 18 évesek, elvileg készen a csodára, a szeretkezés felülmúlhatatlan élményére. Csakhogy mindenfajta védekezés nélkül tették, mert a fiú azt mondta, ő már mással is lefeküdt, és az a lány sem lett…..
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..