Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fazakas F. János

5 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államok végre kimondta egy politikailag igen korrekt, hosszú vita után, hogy amit az Iszlám Állam más vallási közösségekkel csinál, az népirtás.  Ez kétségtelenül egy áttörés, bár például a jazidikkal szemben elkövetett genocídium tényét maga az Iszlám Állam sem titkolta. Sőt, az iszlám…..
Fazakas F. János 2016.03.18 15:07:53
@Zb74: Ebben valoban igazad van de ha nagyon objektivek akatunk lenni hozza kell tennunk, hogy a torok kiuzese utan a torok hodoltsag teruleten levo hatalmas megmuveletlen foldteruletekre szazezrevel erkeztek parasztok a felvidekrol es erdely belso reszeibol. Az o helyukon kialakulo vakum szippantotta be felvideken a szlav erdelyben a roman parasztsagot.
Fazakas F. János 2016.03.24 12:38:11
@pitcairn2: Szerbek és tótok pl elég nagy számban jöttek a Dunántúlra és a Duna-Tisza közére. Egyébként pedig evidens, hogy azért nem jöttek a Románok az alföldig mert a vákum ami beszippantotta őket, az Erdélyből az alföldre özönlő parasztság helye. Az ilyen helyzetekben mindig a szomszédos területre jönnek be a népelemek így töltötték fel Erdélyt a románok, tovább pedig nem mentek az alföld felé mert azt pedig akkor már feltöltötték az erdélyi népelemek akiknek a helyükre érkeztek. Szóval nem is értem pontosan a kérdésedet.
Népnevelde Alkupozíció 2016.03.18 21:24:41
Két igazán fontos dolog történt ma Brüsszelben. Az EU vezetői már régóta próbálják megoldani, hogy végtelen toleranciaképük fenntarthatósága érdekében, kire tolják át a menekülthullám kezelésének felelősségét...
Magyarország a szimbolikus politizálás non plus ultrája. Szimbolikusan nevezünk át utcákat-tereket, szimbolikusan adunk át Nokiás dobozokat, szimbolikusan láncoljuk magunkat kapukhoz, hordunk kockás inget, temetünk koporsóba jogállamot, hordunk fekete ruhát munkába, bontunk és építünk szobrokat,…..
Kevés dolog mutatja be jobban az országban lévő közállapotokat, mint a mai taxistüntetés és annak sajtó illetve komment visszhangja. Nem szabad objektívnek lenni, nem kritizálhatsz senkit anélkül, hogy ne lennél beskatulyázva. Vagy rohadt taxis hiéna vagy, vagy rohadt Uber csőcselék...
Az egri vár filmdíszletének maradványa a Pilisben Oscarra jelölték a Saul fiát, és a Golden Globe-győzelemmel a háta mögött esélye is van Nemes Jeles László filmjének elnyerni a legrangosabb amerikai filmdíjat. Ritka pillanat egy-egy ilyen siker a magyar filmtörténelemben manapság, így úgy is…..
Fazakas F. János 2016.01.15 13:18:30
@Conchobar: Igen ismerem, ha a Nagy György féle Magyarország történetére gondolsz. Nagyon jó, nagyon szerettem. Én viszont inkább egy rendes tévésorozatra gondolok ami nem ismeretterjesztő hanem olyan mint mondjuk a Drót(jójó tudom minden idők legjobb sorozata ne legyen alapelvárás) de valami hasonló, ahol olyan karakterek vannak akikbe a néző bele tudja kézelni saját magát és jobban megérteni az egész magyar néplelket és annak kialakulását. Az utolsó évadban mondjuk még kombinálnám egy olyan szállal ahol kiderül, hogy a többi közép és kelet-európai posztszocialista blokkban élő népnek mennyire hasonlóvá vált a "néplelke" a hasonló történelmi behatások miatt. Mondjuk erre már az is elég lenne ha itthon tévében látható lenne néhány román új hullámos film mint pl. a Pozitia copilului(Anyai szív)
www.imdb.com/title/tt2187115/
Fazakas F. János 2016.01.15 13:37:27
@Conchobar: Nem vagyok ennyire optimista, hogy levonna bármiféle következtetést az éjjel nappal budapesten és valóvilágon szocializálódott közönség. Persze az is kérdés, hogy kinek célozzuk. Szerintem fontosabb a tudatlan néprészek képzése és népnevelése, mint, hogy mi akik (gondolom) az átlagnál szélesebb ismeretekkel rendelkezünk a témában, kapjunk egy filmet vagy sorozatot ami pont úgy néz ki ahogy mi szeretnénk, és pont mi értenénk csak a lényegét, és pont nem tanulnánk belőle semmit, sem mi sem mások.
Népnevelde A bosszú népe. 2016.01.13 15:22:39
Pár napja kering egy videó a neten, ahol egy fiatal srác valami baseball ütővel ver egy kiskutyát. Kétségtelen, a történtek védhetetlenek. Ami történik, egy beteg, torz erkölcsű, félállati szinten lévő ember műve. Igen, példás büntetést érdemel Igen! Nem lehet elmenni mellette szó nélkül és igen,…..
  A szilveszteri németországi események kapcsán, újra fellángolt a kétpólusú vitakultúra. A poszt célja, hogy kicsit más megvilágításban vizsgálja a témakört, rámutatva olyan esetleges összefüggésekre, melyek döntően befolyásolhatják a jelenségről alkotott képünket. A Merkel által képviselt…..
A magyar ember szereti, ha megadják az illúzióinak azt, ami az illúzióinak jár. Ez a szervízkönyv garantáltan eredeti. A hamisító nepper művész, ahogy ez a magyar művésszel vagy iparossal is gyakran előfordul, a legkevesebb fáradságban se törte magát a hatás fokozására, minek.…..
Subba A nap képe: Ready for Sandy 2012.10.29 15:18:13
különben az RT képei szerint durván készülnek tényleg.Itt meg élöben otthonról "élvezheted" az egészet, ámbár ez talán kicsit fura.....ja meg még ilyen is van.  ..
A Google Translate egy igazán remek dolog. Színvonalasan fordítani ugyan nem tud a szerencsétlen, de a nyelvi bravúrjain, idióta megoldásain, vagy azon, hogyan beszél, nagyon jót lehet mulatni. Most viszont még egy ezeknél is sokkal szórakoztatóbb dologra bukkantunk, többek között a…..
  "Kifejezetten problémás lakás, eladó hasonlóan problémás vevőnek! Nem az eladással lehetnek gondok, leginkább a tulajdonjog bejegyzésével! Ami kellhet, egy jó ügyvéd, türelem, és kiartás.(nálam mindkettő elfogyott, nem véletlen ajánlom a lakást 1/3 áron!) Semmilyen…..
addict A világ legnagyobb söre 2012.02.27 09:00:00
A Carlsberg kapcsán legutoljára a sörmárka mozis ambient akciója miatt írtam, ám azóta eltelt majdnem fél év. A nagy kihagyás után most azonban újra felbukkant a dán sör neve a külföldi reklámos oldalakon, mégpedig egy óriási keresztelő kapcsán. Mivel a Carlsberg lett az F.C.…..
Sajnos ismét egy súlyos, tragikus kimenetelű baleset borzolja a kedélyeket a szakmában. Hétfőn 14 órakor Triesztben Jovanotti koncertjére készülve a szinte teljesen elkészült traverzrendszer omlott rá a technikusokra, melynek következtében egy 19 éves technikus meghalt, további 8…..
Overkill, Destruction, Heathen @ Petőfi Csarnok 2011.03.11.  Nem kértek érte sokat, de az én népem már a Slayer-Megadethre spórol, és erre a nosztalgiaturnéra még 7 ezer forint alatti áron is csak annyian jöttek el, hogy a Petőfi Csarnok belterét kétharmadnál le kellett…..
Fazakas F. János 2011.03.12 14:24:08
A fényes egyben látványtervező is. Turné előtt tracklist le van adva a világosító otthon nagyjából megtervezi számímtógépen program segítségével a látványtervet(lámpák mozgása, világítása, gobók, színek, stb..) Ezt utánan egy élő főpróba alkalmával pontosítják elmentik és bulin ez már előre leprogramozva egy "timecode" rendszerről automatikusan fut. Minden szám elején elndítja az adott számhoz előre felprogramozott látványképet ami megy szépen magától. Amit nem szoktak felprogramizni az a strobi és a sokkoló(ezek azok a nagy analóg lápatáblák amik a közönséget szokták világítani kiállásnál vagy a taps ütemét megadva). Mivel ezeknek a szükségessége és használata munen bulin közönség és helyszínfüggő ezért ez kézzel adagolják folyamatosan. Az Overkill zenéjét tekintve eléggé progresszív metál ami a (szétbontom a fejedet) féle hangulatot árasztja. Ehhez sajnos világosítás szempontjából is hozzátartozik a nagyon kemény frontális imput amit a strobival csinálnak. Az már egy teljesen másik kérdés ha rossz(értsd:nagyobb fókuszálású, túől nagy teljesítményű, stb...) strobit használnak. Lehet, hogy béna votl a fényes, lehet, hogy csak rossz strobit szállítottak le neki(ez nem ritka itt magyarországon) sokminden lehet amiért átlépte a strobi menynisége az emberek ingerküszöbét... Az előzö mondattal viszont vitatkoznék. A világosító azt csinál amit akar. Azért ő a világosító. A fényes látványt csinál, a hangos hangot kever, a zenész meg zenél. Egyik sem szól bele a másik dolgába mert tudja, hogy midnenki a saját területén úgyis jobb mint a többiek...
Kedves blog-olvasók! Süle Tamara vagyok, jelenleg a 2006-os őszi tüntetésekről (és különböző értelmezéseiről) írok szakdolgozatot. Kutatásom témájához szeretnék segítséget kérni! 2006. október 23.: forradalom, tragédia vagy bohózat?Szeretnék a történtekről új…..
Fazakas F. János 2010.01.11 12:57:22
Sziasztok!
Nekem rendkívül különleges volt az október 23.-a mivel tagja voltam annak a hangmérnöki stábnak akikkel csináltuk a Fidesz október 23.-ai rendezvényének a hangosítását. A Rákóczi úton hosszában voltak elhelyezve a hangfalaink amiket egyenként kellett összeszednünk és bepakolnunk a teherautóba.
Legelőször mikor kitört a balhé a rendőrök le akarták foglalni a kamionunkat a mai napig nem tudni milyen indokkal. Jelzem nem sikerült nekik és sikerült kijutnunk a rendőrkordon mögül és nekiállni bepakolni a felszerelést mivel nem akartuk otthagyni tudniillik több száz millió forintos berendezésekről van szó amik zavargásokra nem nagyon vannak biztosítva... (igaz, hogy előtte augusztus 20.-át kibírták a Duna parton mivel szerencsénk azt is kifogni...)
Tehát elkezdtük bepakolni a felszerelést a tüntetők és a rendőrök közötti hozzávetőlegesen 100-150m-es területen. Ekkor sikerült életem során először megismerkednem a kereszttűz fogalmával. Egyik irányból vízágyú, könnygáz gránát, gumilövedék másikból molotov, utcakő, meg ami a kezük ügyébe került. Meg persze senki sem értette igazán mit csinálunk... A tüntetők el akarták venni tőlünk a felszerelést hogy felszólítsák a rendőröket illetve biztassák a tömeget stb... A rendőrök pedig annyira suták voltak, hogy nem fogták fel mit keresünk ott. Ennek következtében tüntetőnek minősítettek és mint a hozzájuk legközelebb álló és legnagyobb célpontokat, össztűz alá vettek minket. Kicsit olyan érzés volt mint valami blackwater elit alakulat tagja ként valami szupertitkos misszióban két tűz közé kerülve kimenekíteni a titkos felszerelést vagy embert :D. Voltunk kb. összesen 10-en De tartottuk a frontot. Mikor sikerült egy kis utcában leléptünk a felszerelés elpakolása végeztével végre elindúlhattunk a külvárosban lévő raktárba lerakni a felszerelést. Friss kinti levegőn kezdtük összegezni a listát 6 gumilövedék találat a felszerelésen, 3 embereken 6 molotov a teherautó rakterében és környékén, 3 könnygáz gránát a teherautó rakterébe amiből az egyik egy embert is eltalált, temérdek utcakő na meg színezett vízágyú által megmaradt foltok. Szerencsére a felszerelés fontosabb részei némi karcolással megúszták és mi is egyben voltunk a friss levegőn pedig ahogy kinyitottuk a teherautó ajtaját dőlt belőle a lőpor szag mintha a frontról jöttünk volna. A paprika és könnygáz hatása már elmúlóban volt és rágyújtva egy cigire az az érzés forgott bennünk hogy bizony most már megjártuk a poklot :D de a lényeg, hogy MISSION COMPLETED! :D
Szűk hónap múlva jelenik meg a Rammstein Liebe Ist Für Alle Da című új albuma, amiről az első kislemez már pörög is itt-ott, már ahol hajlandóak lejátszani. A címe az, hogy Pussy, és igen, arról szól, amire most mindenki gondol. Alább meg is lehet nézni, szigorúan csak 18 éven…..
Föladhattam volna rejtvénynek is ezt a képet, én ugyanis egész biztos nem jöttem volna rá, hogy Budapesten járunk. Egy kedves olvasónk szerint ez Zugló (s talán Budapest) két legrondább épületének egyike. A másikra - legalábbis így Norc.hu-s fotó alapján - nem tudok annyira…..
Hajdanán a kommunistaellenes attitűd privilégiuma volt a popdalos szembenállás, a társadalmi témák. Aztán lezajlott a gengszterváltás és összekeveredtek a szerepek. Az egyes gúnyák jelmezkölcsönzői forgalma megnőtt, egyesek meg a „Szélsőség” bélyege nélkül nem…..
Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak,…..
Nem Hagyó Miklós az első magyar politikus, aki étkezési zsírból és aktatáskákból igyekszik magának lovasszobrot emelni. És nem is ő az első, akinek "újságírók" segítenek a munka nehezének elvégzésében. Az viszont egészen biztos, hogy cikknek álcázott politikai…..
Egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel. részlet a Magyar Gárda feloszlatását kimondó ítélet szóbeli indoklásából Egyik állandó kommentelőmtől kaptam egy videót,…..
Már a blog indulásakor azon keseregtem, hogy miért nincs nekünk füves pályánk, nem is olyan rég pedig a hg.hu készített egy átfogó írást a kérdésről. Pedig mint gramercy leveléből kiderül van nekünk ilyen. A BKV immáron évek óta kézzel-lábbal tiltakozik a…..