Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gigi1 (törölt)

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy kell, hogy létezzen egy párhuzamos univerzum a mienkkel. Mi más logikus magyarázat létezne ezekre az emailekre?..
Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem. Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek…..
Rémálom blog Szösszenetek 2008.05.22 07:33:00
Drogmentes maraton, 2008.   Kedves fogadtatás: - Megkérhetlek benneteket, hogy menjetek el innen? - Megkérhetsz, de maradunk. - Akkor megkérhetünk arra, hogy ne szórólapozzatok? - Igen, de folytatjuk. OT 7 feleség idegesen járkál az utcán és a járókelők kezéből rángatja…..
Kis késéssel ugyan - röpke néhány hónap - de a magyarországi Anonymous is felébredt. Csatlakozunk az európai mozgalomhoz, ahol már a 4. tüntetés volt a csoport bejelentkezése óta, a következő pedig június 14-én lesz. "Tüntetés a szcientológus szekta ellen 2008-05-18. 13:16…..
Rémálom blog Toborzólevél 2008.05.01 10:13:00
Kíváncsi vagyok, mikor tűnik fel végre, hogy a fiam nem akar Sea Org tag lenni, sőt még csak egyháztag sem. Kedves szcientológusok, mikor jut el a gyenge agyatokig, hogy egyszer már megpróbáltátok, ezen próbálkozás következménye lett aztán a C típusú bajforrássá nyilvánítás?…..
Interjú Norbert Potthoffal.  Sokszor előfordult már itt a blogon a neve, és most találtam róla egy videót, pár napja került fel a youtube-ra. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a szcientológiával, és azoknak is, akik már ismerik. Meg persze, azoknak, akik még nem is hallottak…..
Gigi1 (törölt) 2008.04.18 19:37:41
www.hetivalasz.hu/cikk/0804/szcientologusok_schmitt_pal

"...de ha az a feladat, hogy a magyar fiatalokat megmentsük a kábítószertől, akkor akár még az ördöggel is cimborálni kell."

Hát, ez egy kissé elhamarkodott magyarázat volt.
Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet. Tudom, borzasztó érzés, amikor…..
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
Rémálom blog Szép új világ? 2008.01.19 19:03:00
Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a…..
Rémálom blog áll a balhé 2007.12.09 08:26:00
Na nem nálunk, csak Németországban. Lapszemle következik. Az első cikk, amit olvastam, az MTI honlapján: A Németországi Szcientológia Egyház közleménye Budapest, 2007. december 6., csütörtök (OTS-Hírvonal) - Miután nemrégiben az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a…..
Rémálom blog Elnyomók 2007.09.14 09:16:00
Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.         Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából. Az eddig európai helyzettel tisztában…..
Rémálom blog Claritas 2007.09.04 09:35:00
TIT Kossuth Klub EgyesületClaritas SzakcsoportDokumentációs és információs központ az új vallási jelenségekről –jogi és lelki segítségnyújtás a vallási szervezetek kárvallottjai részére A Claritas Szakcsoport tevékenysége kiterjed:  1. az új vallási…..
Néhány gondolat, hogy hol is tartunk most. A lánnyal kapcsolatban semmi változás, ezért nem is született új poszt. Szeretnék valami nagyon fontosat kérni tőletek, kedves Szcientológusok. Ha lecsupaszítjátok a rémálom történetet, mindenféle tanult szci ideológia nélkül mit…..
Gigi1 (törölt) 2007.06.11 17:32:49
Bús Zsolt!
Megnéztem a Vadaskert honlapját:
www.vadaskertalapitvany.hu
Zöld környezet, szép épület, színvonalas szobák, sehol egy rácsoságy:))
De ez biztos csak az álca, és valójában van a föld alatt egy titkos, kínzóeszközökből, rácsoságyakból, elektrosokk-készülékekből álló rész, ahol szegény gyerekeket agyongyógyszerezik, kimossák az agyukat, és egyéb, számunkra ismeretlen eszközökkel próbálják őket pszihésen teljesen nyomorékká tenni:))))
Gigi1 (törölt) 2007.06.11 18:07:18
Gigi1 (törölt) 2007.06.11 22:55:56
Jaga!

"Az a következtetése, vagy a megértése pedig hamis, hogy a Szcientológia Egyház tanításait ismerhetnék meg a gyerekek, ugyanis a Narconon a drogprevencióban L. Ron Hubbard drogokkal kapcsolatos felfedezéseit közli, nem az „egyház tanításait”."

Ez itt a legnagyobb probléma!
Az egyház tanításai LRH munkásságára, „felfedezéseire” épülnek, a kettőt egymástól elég nehéz különválasztani.
Ti egyházként működtök. A Narconon pedig teljesen nyílvánvalóan egy hozzátok tartozó szervezet. Nektek nincs jogotok megkörnyékezni mindenféle általatok képviselt tanokkal, nézetekkel, „felfedezésekkel” a gyerekeinket, legyen az bármilyen nemes cél!
Én nem akarom, hogy a gyerekeim Hubbard apátok „felfedezéseit” hallgassák. És ehhez JOGom van! Ugyanúgy, ahogy nem szeretném azt sem, hogy pl. egy katolikus pap az iskola keretein belül, szintén nagyon nemes cél érdekében, az erkölcsös életről tartson nekik kiselőadást.

Vannak egyházi iskolák, ahova a szülők azért íratják be gyerekeiket, mert hisznek abban, hogy az egyházuk segítségével a gyermekeikből egy olyan erkölcsi értékekkel rendelkező embert nevelnek, mely az ő hitüknek, értékeiknek, elvárásaiknak megfelel.
Alapítsatok iskolát ti is! Majd ott megmutathatjátok, mit tudtok, bizonyíthattok, de a mi gyerekeinket hagyjátok békén!


Egyébként, ha szerintetek ennyi valótlanságot írt a MN cikk írója, akkor miért nem pereltétek be?

Rémálom blog találkozásaim 2007.05.07 20:47:00
Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat…..
Nemzetközi hírnévre teszünk szert lassan, most hallottam, hogy Koppenhágában is olvassák a blogot. Micsoda dolog ez, nektek szabad? Ez nem mókuskodás? De ha már itt tartunk, esetleg megmutathatnátok M-nek is. Nem csak elmesélni neki, hogy a fiam most micsoda C típusú bajforrás lett.…..
Rémálom blog Javaslatok? 2007.04.25 20:05:00
Na akkor Transzi mester javaslata szerint íme egy szekció, ahol javaslatokat lehet tenni. Nagyjából mindenki tisztában van az események alakulásával, a pillanatnyi helyzettel. Akkor most hogyan tovább? Mit gondoltok? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy már megvan a magam kis…..
Gigi1 (törölt) 2007.04.26 09:07:21
Én is szívesen segítek.

NBH honlapjáról (kiemelve az utolsó mondatot):
"A társadalomra veszélyes "vallási" mozgalmak
Egyes "vallási" mozgalmak elmélete és gyakorlata továbbra is azt mutatja, hogy a vallási külsőséget csupán az előnyszerzés érdekében alkalmazzák, leplezve demokrácia- és jogellenes törekvéseiket. Közülük néhány nem több vallási köntösbe bújtatott, profitorientált, multinacionális vállalkozásnál. Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amelyek elfogadják a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerülik a konfrontációt, jogsértő tevékenységeiket jól leplezik. Folyamatosan keresik a kapcsolatfelvétel lehetőségét gazdasági társaságokkal, alapítványokkal, civil szervezetekkel, az állami tenderek rendszeres pályázói.
Egyes mozgalmak céljaik és érdekeik feltétel és kritika nélküli szolgálatát követelik meg tagjaiktól, amit szigorúan ellenőriznek. Általános elvárás, hogy környezetüket és egymást folyamatosan kontrollálják. A velük kapcsolatba kerülő személyeknél erős érzelmi és anyagi függőségi helyzetet igyekeznek kialakítani, ami a családi élet szétzilálásával is járhat.
Bár Magyarországon az egyházak adómentességet élveznek, egyes "vallási mozgalmak" szolgáltatásai alapvetően nem karitatív jellegűek, sőt, az általuk kínált különféle tanfolyamok, szolgáltatások rendkívül költségesek. A bevételeket a hívők "önkéntes adományaiként" jelenítik meg.
Tevékenységük korlátozása csakis az állami szervek és társadalmi szervezetek hatékony együttműködésével, valamint a nyilvánosság felvilágosításával képzelhető el."

Gigi1 (törölt) 2007.04.26 13:46:57