Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beme1

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blue Lemon Kelkáposzta főzelék 2017.04.07 09:41:25
A 'nem lehet mindig rántott húst enni' rovatunk mai darabját félévente egyszer nyugodtan elkészíthetjük, mert viszonylag rossz menzai emlékeink dacára finom tud lenni. A jól elkészített kelkáposzta főzelék illatában kiegyensúlyozott a zöldség, a kömény és a füstölt szalonna zsírban pirított liszt…..
Vitathatatlan, hogy Stephen King a horror műfajának egyik koronázatlan királya. Regényeivel bőven bizonyította, hogy a szakma nagymestere. Ezt bizonyítják díjai is, többek között a Bram Stoker-díj, a HUGO-díj és a World Fantasy-díj. Rengeteg rajongója van szerte a világon. De mi…..
Ez is még a vasárnapi nézelődés emlékét őrzi. A Dolmabahce óratorony a Dolmabahce palota előtt található, nem a kertben, hanem a kerten kívül, a Boszporusz mentén. A torony (ahogy látszik) neo-barokk stílusban épült 1890-1895 között. II. Abdülhamid szultán megrendelésére.…..
A mai nap is szuper volt. Reggel rohantam, ahogy csak bírtam, nehogy elkéssek. De végül már megint én voltam az első. A többiek háromnegyed 10 körül estek be, de senki nem csinál belőle problémát, tökre olyan, mint valami fakultatív múzeum látogatás... Na mindegy, én tökre…..
beme1 2015.02.13 15:35:44
@Sanyucika: milyen egy frontális tünet?
„Az augusztus 23–24-i hétvégén zenével, divattal, ízekkel és illatokkal kényezteti [sic!] a hölgyeket…” Ezzel a felkonferálással köszönti a nőket a VIII. kerületi Fidesz, idén már harmadszor (a kötelező kettő: Anyák Napja és Nőnap mellett). Mit „köszönti”!?!…..
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
Másfél évvel a parlamenti választás előtt megszületett a válasz. A Bajnai Gordon által bejelentett formáció, az Együtt 2014 ugyanis nem más, mint egy kísérlet annak a feladványnak a megoldására, amelyet a jelenlegi politikai helyzet fogalmaz meg a baloldali ellenzék számára.…..
Némi szerencséje van a Jobbiknak, hogy éppen azokban a napokban éli meg legnagyobb eddigi válságát, amikor az ország egyik fele nyaral, a másik pedig az olimpiát nézi (a két halmaz metszetében lévőkről nem is beszélve). Pedig érdemes figyelni: a Szegedi-ügy és a tiszavasvári…..
A kimondható név – ezzel a címmel írtam két hónappal ezelőtt itt a blogon arról, hogy a Simicska-Nyerges szerzőpáros meglepő módon egyre komolyabb figyelmet kap a közbeszédben. A tendencia azóta sem változott: amióta egy dokumentumból kiderült, hogy Simicska Lajos a több…..
Mandiner blog Tesis a világ 2012.03.30 23:01:00
  Az a János-arcú rendszerváltás. Az a következmények nélküli ország. Az a tompa érzés újra, mint amikor leesett, hogy Gyurcsány nem mond le. Az a haveri kutya, ami tovább vergődik. Azok a történetek, amik kiderültek. És azok, amikről mindenki tud, de még nem derültek…..
beme1 2012.03.30 23:14:36
A számos összehasonlító cikk adta az ötletet a cupertinói cégóriásnak a beruházásra. Hazánk operációs rendszere a nyártól Mountain Lion lesz.   „Egy év alatt több értéket termelünk, mint Magyarország GDP-je, idézték sokszor, én ezt égi jelnek vettem.”…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
beme1 2012.02.21 23:25:56
Röviden: NEM
Hosszan: Én a magam környezetében már a MIÉP megjelenésekor "uszítottam", de semmi eredménye nem volt. Amikor a Jobbik megjelent, én elmondtam mindenkinek, akinek tudtam, mennyire veszélyesek (sokkal hatásosabban beszélnek, mint a MIÉP; fiatalok, hihetetlenül magabiztosak - nézz bele 1x Vona Gábor szemébe), de jött a szokásos balos értelmiségi reagálás: szólásszabadság, a társadalom majd kiveti, mert egészséges...
Hja, az "egészséges" magyar társadalom... Na, ettől tényleg hányni lehet.
A magyar társadalom a velejéig romlott. A végtelen individualizmuson kívül semmi nem számít. Mindenki arra fordul, amerre a szél fúj. Ha nem látsz ilyen ismerőst: Pozsgai, Szűrös.
A jobboldal igen gyakran jön azzal, hogy a baloldal liberális individualizmusával szemben ők a kollektivitást képviselik. A polgárok, a zemberek közösségét.
Látniuk kell: akiket most együtt látnak, éreznek lélegezni magukkal - azok a szín tiszta individualisták: a Horty-rendszerben együttműködők voltak, majd a Rákosi-rendszerben szintén (önmentés, önigazolás); a Kádár-rendszeben meg pláne.
DE: közben folyton ott volt a lelkiismeret-furdalás, a bűntudat, hiszen ők aztán pontosan tudták - meg a gyerekeik, később az unokáik -, hogy mindig azokat jelentették fel, akiket éppen illett. Innen aztán a személyes integráció védelme:
ÉN NEM LEHETEK BŰNÖS, HISZEN MINDIG MINDEN RENDSZERBEN KISZOLGÁLTATTAM A BŰNÖSÖKET
Ez az ő logikájuk, és innen ered a gyűlöletük is minden szabadon gondolkodó és cselekvő ember felé: Én mindig igyekeztem jó állampolgár lenni, és meg is volt az eredménye, erre Te azt mondod: erkölcstelen, aljas bűnöző vagyok, másokat halálba segítő, sőt, anyám, apám, nagyanyám, nagyapám is az, a gyerekemről nem is beszélve. Én csak túl akartam élni!!!
Soha nem fogják elismerni a kimondhatatlan becstelenségüket, embertelenségüket. Mert mindenki szeretné, ha ő és a családja tiszteletre méltó lenne.
Ilyen a magyar családok minimum fele.
Innen ered a Jobbik népszerűsége: végre igazolni lehet a családtörténetet!
Itt kell elkezdeni a dolgok rendbe tételét: kutassa fel mindenki a családfáját dédszülőkik visszamenőleg: lakhely, foglalkozás, vallás (akkoriban még bejegyezték!!).
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
beme1 2012.01.09 00:38:42
kakukkfeszek.blog.hu/2012/01/06/giro_szasz_gyere_ki_a_hora_baszod
kissé indulatos, de ha Dajcs Tompikának lehet, akkor másnak miért ne?
A karácsonyt nem ünneplő olvasóink közül idén a zsidóknak kedveskedünk egy bájos pózzal, a szentestézéssel. Azért nekik, mert ők ma ráérnek, hiszen a bankok, kávézók, közösségi házak mind zárva vannak, és még kombínók is csak 4-ig járnak – így lesz alternatíva…..
Az észak-koreai vezető váratlan halála az egész világot megdöbbentette, Kim Dzsongilt országa és népe mellett népes családja is gyászolja, amelynek több tagja is Koreán kívül lett híres ember.Teljes gyászba borult a népes Kim család, amiről kevesen tudják, hogy Észak-Koreán…..
beme1 2011.12.21 03:22:03
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Mandiner blog Lovas nemzet álmodik 2011.03.26 07:01:00
Kincsem   Visszanyúlnánk gyökereinkhez, és a lovakat hívnánk segítségül a nehéz időkben. Nem portyázáshoz, huszármentés kardforgatáshoz, vagy budapesti Horthy-bevonuláshoz kellenek: a magyarnak ma leginkább gazdasági fellendülésre van szüksége. A lovas nemzet jó fej…..
beme1 2011.03.31 16:19:40
@gyermekeim: Bp-en nem kell vidékre menni: Nemzeti Lovarda (Tattersal) a Keletinél, Pasaréti Honvéd Lovarda a Pasaréten. Mindkettő kitűnő közlekedéssel.
Miután bő egy nap után már minden részlet (teljes szövegkörnyezet, elhangzás időpontja, eredeti forrás és a hírt átvevők további torzításai, az egész összeszedve itt) jól ismert Lázár János megvágva közzé tett, eredeti formájában amúgy közel három éve nyilvános…..