Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogyorka

20 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
görcsbe rándul a gyomrunk egybe van a gyomrunk remeg a gyomrunk remeg kezünk lábunk torkunkban dobog a szívünk mintha tőrt döfnének a szívünkbe ki akar szakadni a szívünk inunkba száll a bátorság .. .. ezek mind negatív érzelmekhez kapcsolódó testi tünetek ,de mi van a…..
Sok szöveget kaptam az utóbbi időben, illetve folyamatosan olvasom az innen-onnan érkező cikkeket, könyveket. Az egyik gyakori érv a félrelépés ellen, hogy az ember úgyis lebukik, nincs olyan, aki soha ne követne el valami hibát, és ha felfedezik, mit tett, nagyon nagy bajok lesznek.…..
mogyorka 2012.07.12 20:02:08
@LostInLove:
Kedves vagy!Ne ijedj meg, minden ember más és az élethelyzete is más.

Konkrétan 2 és fél éve élünk együtt, de 9 éve kezdődött a kapcsolatunk.
Ami kérdeztél:- "Valóban csak a amiatt érzel bűntudatot, hogy megbántottad akit szerettél, vagy jött valamiféle kiábrándultság is az új partnered iránt? "- elgondolkodtatott.

Mindkettő benne van, sőt, irígy is vagyok. Volt, ugyanis egy közös nagy szerelmünk( hobbi) amit ő tud űzni, én nem…..
Büntudat, mert olyan szinten volt toleráns velem a férjem, hogy rájöttem, igazán szeretett, hisz el tudott engedni úgy, hogy nem kiabált velem, és barátok tudtunk maradni. A szétköltözés után is sok mindent megbeszéltünk, de már egyszer sem volt szó a kapcsolatunkról, én pedig nem mertem szóba hozni.
Nem értem mi van velem, mert a kapcsolatairól is tudtam, de eddig nem éreztem ezt a facsaró szívszorítást, mint aki féltékeny, pedig ő most a szerető. A nő olyan helyzetben van, hogy nem fog elválni. Azt hiszem savanyú a szőlő!

Kiábrándultság ea mostani páromből? lehet!
Ő zárkózottabb, nem tudunk „világmegváltó” dolgokról beszélgetni, mint a férjemmel. Más az érdeklődésünk, (persze van némi közös is) amit én nem láttam addig, míg nem költöztünk össze. Amiről tudnánk beszélgetni, arról sem beszélgetünk. Biztosan érted! Amikor nem csak a gondokat beszéli át az ember, hanem pl véleményt ütköztetünk filmekről, emberi kapcsolatokról, egy két az életben történt eseményről…..vagy akár a nagy semmiről is olyan jót beszélgetünk, amikor a szó szót követ....
mogyorka 2012.07.15 13:22:26
@LostInLove:
Nem szeretőm a volt férjem, dehogy:))))
Lehet, hogy rendben van az életem?? Nincs mondani valóm! A nagy költők és festők is akkor tudtak igazán nagyot alkotni, mikor "esemény" volt az életükben..  Ime, egy esemény pár évvel ezelőttről:  Ember tervez- Isten végez- tartja a közmondás. Véletlenek pedig nincsenek, csak…..
-Nincs autóm, mert bicivel is meg tudom tenni azt a pár km távolságot nap, mint nap, ami a lakásom és a munkahelyem között van, lassan  12 éve. -Nincs autóm mert nem szeretném,ha hiányérzete támadna,a velem éppen szemben, szintén bicivel közlekedő- még nyáron is szörmés…..
MOSOLYGÓ ??? 2010.05.12 11:58:46
Érdekből "szeretni valakit, vagy csak úgy csinálni, erőltetni?Ez sok embernek megy.Még olyannak is, aki az ellenkezőjét hangoztatja folyton, mondván: "engem nem érdekel, hogy mid van, téged szeretlek, nem a vagyonod. De ha csak bérlet van a zsebedben a slusszkulcs…..
Nem hiszem,hogy újat mondok akkor,ha kijelentem,hogy semmi nem véletlen. Semmi nem történik velünk véletlenül.Az okozatot egy ok hozta elő, és az ok egy okozatot szült.Bármi történik, mindennek megvan a maga létjogosultsága az életünkben, meg kell tanulni felismerni. Lehetnek…..
mogyorka 2009.12.15 14:05:33
@kerós:
a balesetek sem történnek véletlenül
a seggel van "felénk az élet" szókapcsolatot a nehézségekre értem.
Boldog karácsonyt
 ..
mogyorka 2009.12.04 09:02:23
@kerós:

"Hasonlónak kell lenni,hogy megértsük egymást,de kicsit különbözőnek ahhoz,hogy szeressük"
A dolgok megvalósulásának az a kezdete, ha makacsul rájuk gondolunk.Gondolati háttér: Minden, ami igazán fontos, eljön az életünkbe.Személyiségünk, karakterünk, belső igényeink törvényszerűen formálják sorsunkat.A hívásokra válasz érkezik. Sokszor észrevehettük, hogy…..
mogyorka 2009.11.24 21:19:37
@kerós: Kedves István!
..." az egyén beleolvad,eggyé válik egy gondolattal,így nem kell önmagát kiadnia."

Nem kell önmagát kiadnia?
Ezt nem értem...hmm
Ha valaki képes együttrezegni az tombolókkal,akkor tombolni fog, ezt a belső éned, lelked, önvalód dönti el, nem az egód. Akkor nem önmagd vagy talán? Dehogynem!
Ha a csendes szemlélőkkel azonosulsz,akkor végigülöd a koncertet. Mindkét esetben önmagad vagy.
Úgy viselkedsz, ahogy a belső éned kívánja.
Épp ez az,hogy egy koncerten felszabadulnak a gátak és önmagad lehetsz.
Ha egy koncerten megérinti a leked egy dal és sírsz, akkor nem önmagad vagy?
Szeretettel üdvözöllek: mogyorka
mogyorka 2009.11.27 08:23:47
@kerós:
Csak egy szelete igen! De,jobb esetben te döntöd el,hogy csatlakozol e egy "tömeghez" vagy nem.
A tömeg vonzása, vagy bármi, biztos,hogy egyformán ugyanúgy hat mindenkire?
Szerintem nem.
Vagy tudsz azonosulni valamivel, vagy nem, vagy csak részben.
Üdvözöllek
Megbízható,hűséges,káros szenvedélyektől mentes pasi,aki lesi minden gondolatunkat.Otthon van a konyhában, érzéki az ágyban.. . ..Na ja !persze!!LÓTÚRÓT az kell!!Azt imádjuk, ha van egy kis esemény az életünkben. A csibészeket szeretjük, aki majd jó alaposan megkínoz, hogy…..
mogyorka 2009.10.26 16:38:56
mogyorka 2009.11.24 21:27:43
@kerós: érdekes dolgot fejtegetsz, és igazat adok neked.

Azt biztosan tudod kedves Kerós,hogy ha Te "rendben" vagy, akkor nincsenek elvárásaid , csak céljaid vannak és semmi és senki nem tud kihozni a békédből.
A másikat elfogadod olyannak amilyen és úgy amilyen.
Akkor most mi történik? Visszakanyarodtunk önmagunkhoz. Mivel kell hát kezdeni rendbetevést? Önmagunkkal, egy egész életen át....és ha egyszer ráéreztél az ízére soha nem hagyod abba,mert érdemes, mert jóó.))
mogyorka 2009.11.27 08:02:11
@kerós: István kedves nemtom megnézni,mit linkeltél ide. Igy nemtok válaszolni:(
Érzed az aurájának tisztaságát,rezgéseinek kellemes hullámzását.Szemében huncut mosoly.Tíz éve nem találkoztatok és azt látod neki visszafelé forognak az idő kerekei.Kortalan.Szivesen állsz meg vele beszélgetni.Fürödsz abban a kellemes légkörben,mi körüllengi,fürkészed az…..
mogyorka 2009.11.24 21:38:38
@kerós: Saját boldogtalanságát nem akarja másra vetíteni,mert ő nem boldogtalan!!
Ő nem él boldogtalanságban kedves Kerós!!
Azt próbáltam érzékeltetni,hogy mennyi ember van aki boldogtalan és a boldogtalanságának okát másban látja.
Üdvözöllek
Mert tánc közben az lehetsz, aki vagy.Értelmet nyer minden mozdulatod, testet öltenek félelmeid, megjelennek a vágyaid.A tánc, édes révület és szabadság. Harmóniábahoz a mindenséggel.....................................Na ez szünt meg a minap…..
mogyorka 2009.10.28 20:04:41
@kerós: mit is táncolunk? Talán Argentintangót?? :)
 Van egy térkép az ebédlőm falán, alatta egy kézzel faragott magyar címer. 1910-es évekből való. Az ország területe majdnem háromszor ekkora volt.Olvastam,hogy a  ( „Nagymagyarország" utoljára egy soknemzetiségű állam volt, amelyben az 1914 előtti…..
Ahogy én látom .... Jamschadnak!! 2009.09.08 21:56:00
www.youtube.com/watch Akit egyszer megtalálsz, az akkor is veled van, ha több ezer kilométerre él tőled!!!Ha épp őt akarod, csak bezárod a kapukat és ott van!!,ugyanazzal a mosollyal az arcán, mint ahogy először megláttad..." Kívánom,hogy sikerüljön valóra váltani a…..
mogyorka 2009.10.26 16:37:45
@kerós: miről kívánsz vitát nyit ni,mert az nem derül ki:))
 Huszon évvel ezelőtt lettem" terhes". Már akkor sem értettem miért vagyok én terhes,mikor egy kellemes nyugodt állapotban voltam,és a jó dolgok nem terhesek....Nem fura? miért és mikor lett átnevezve ez az áldott állapot terhességgé?Terhes kiskönyvem is volt,…..
 Lefeküdtem. Aludni! Lámpa lekapcs, elhelyzkedés,majd halk nesz a szobában. Mivel szokott ilyesmi lenni, így nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de mintha ez nem a megszokott recsegés-ropogás lenne... Hmm.Lámpa felkapcs. Nagy nyugodtan lenézek az ágy mögé, és akkor jött…..
 ... mert nem vagy jelen!!ha meg jelen vagy, akkor pedig itélsz!Minden szavunk, gondoltunk itélet!!!Vigyázz mit gondolsz!!  A gondolat is rezgés, teremt!!Ne mérgezd magad felesleges gondolatokkal és ítélettel,mert az élet akkor sokkal szebb lesz, hisz a világot... a…..
MOSOLYGÓ 2009.08.14 21:33:42
Régi vágyam, hogy utca zenész legyek. Mármint nem ez az élet célom, csak szerettem volna kipróbálni. Az egyetlen bibi, hogy semmilyen hangszeren nem játszom.Legfeljebb ének hangommal tudnám elkápráztatni a járókelőket.Ha mondjuk gitároznék vagy szájharmónikáznék, az…..
mogyorka 2009.08.17 12:07:43
Ahogy én látom .... alázat 2009.08.08 11:20:00
Milyen sivár is lenne az életünk zene nélkül...Kareoke bulikon mindig irígylem azokat az embereket,akik nemcsak mertek, hanem tudtak is énekelniAz éneklés épp úgy felszabadít,mint a tánc.Az éneklés és a tánc  hihetetlen egységet képes  létrehozni,  a párok vagy a…..
Ahogy én látom .... vágy 2009.08.07 11:34:00
A szexualitás gerjeszhető,de van e értelme gerjeszteni,ha nem spontán feltörő érzés indítja be?Nagy biznisz, viszont a mulandóság része. A megnyilvánult világot,mindig a nem megnyilvánult mozgatja, ezért,ha a szexet egy magasabb inspráció motiválja,akkor sokkal nemesebb az…..
Ahogy én látom .... szerintem 2009.07.06 21:31:37
 Tudom az igazság nem lehet objektív - . -A barátok ismerik egymás igazságát, és azért barátok, mert el is tudják fogadni azt. Ha ez nem így van, akkor azt nem lehet barátságnak nevezni.-Vannak le nem írt kommunikációs szabályok, ami magától érthető, és nem esik…..
Mikor eszméletlen vakaródzással ébredsz!!!.. ...és hol? na hol vakarózol!persze hiába,mert nem múlik!! ??.........hát a talpadon,a lábad kisújján, jobb esteben a tenyereden,mert oda még elérsz.Alszol.... vakaródzol.....helyzkedsz...forgolódsz..vakarózol próbálod elérni ami…..
 avagy a butaságom története....A sokkhatás rendszerint kizökkenti az embert a megszokott kerékvágásból Csernus dr. is valami ilyesmit szokott alkalmazni,a terápiái során.Drasztikus,de hatásos, az már egyéni,hogy ki,hogyan reagálja le,megvilágosodik e vagy…..