Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sesquatch

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Pozitívan? 2017.06.07 06:30:00
Nemzeti sport lett Magyarországon, hogy elmondják, milyen rossz a külföldön élő magyaroknak. Milyen érdekes, hogy amíg OTTHON éltünk, a kutya sem foglalkozott az életünkkel – írja Digger posztjában, ami egyfelől kis visszatekintés is az elmúlt évtizedekre, másfelől magyarázat a pozitív hozzáállásra...
A párizsi Little Cabari cég neve egyet jelent a boldogságot árasztó és színekben pompázó gyerekszobákkal. A cég mögött egy illusztrátor és egy designer áll, akik számtalan gyermekszobába való termékkel célozták meg a designérzékeny szülőket: lámpák, szőnyegek, bútorok,…..
A cél szentesíti a bevándorlót, vagy a bevándorló szentesíti a célt? A történtek fényében szinte mindegy. A volt miniszterelnök lépésének mindet kétséget kizáróan humánus voltát gyanakodva figyelem. Elsősorban 23 millió okból kifolyólag. Alig egy napja az ATV robbantotta a…..
Sesquatch 2015.09.04 10:25:08
@jános515: "Vajon a csúti dakota miért nem vitt be a házába vagy 2 családot ?
Biztosan nem telt rá a lopott milliárdokból.
Én nem szeretem Fletót, de még ha ostoba is, még ha buta is, de ő legalább nem a lopott pénzből lett milliárdos. "

El kell keserítselek - Gyurcsány ugyanúgy lopott pénzből lett milliárdos (lásd hogyan tudta megvenni állami banki segítséggel az állami üdülőket potom pénzért) mint Orbán. Ebben egyik kutya másik eb.
A közlekedésbiztonság, baleset-megelőzés nem vicces téma. Hosszasan lehetne taglalni, hogy a különböző óriásplakátoknak, televíziós kampányoknak mekkora a haszna, illetve milyen a ráfordított költségek és elért eredmények aránya. Egyre többen ismerik fel azonban, hogy semmi…..
Sesquatch 2015.06.19 09:59:07
@enpera:

dehogynem. Dupla záróvonalnál is lehet előzni az autót ha a záróvonalon belül maradsz. Legalábbis a magyar kresz szerint. Az angolt nem ismerem.
(régen csak az autó előzhette a motort meg a biciklit ilyenkor, aztán rájöttek a 2000-es években, hogy a motor sokkal erősebb, általában fordítva történik a dolog)

Más kérdés persze, hogy mennyire jó ilyenkor előzni. De arra tényleg nem lehet számítani, hogy egy autó u kanyart csinál ilyenkor. Vagy mázlija van az embernek, vagy pechje. Nekem is volt (autoval) egy olyan helyzet, ahol nem nem látható helyen (Bp. Márvány u- Alkotás u. sarok) full zoldnél 40-nel mentunk át. És csak azt vettuk észre, hogy valaki az Alkotásról kb 80-nal majdnem elkaszál balról. Az ember ilyenkor vagy minden kereszteződésnél 20-ra lassít, akkor is ha zold neki és főuton van, vagy pár ember néha meghal néhány fasz miatt :(.
Sesquatch 2015.06.19 13:22:03
@metal: biztos vagy ebben? Ez szerintem megváltozott pár éve, pont erről írtam.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM
Lásd 8.c

(8) Tilos előzni:

a) kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt;

b) villamost közvetlenül olyan megállóhely előtt, ahol az utasok fel- és leszállása az úttestről, illetőleg az úttestre történik;

c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható;

Lehet hogy rosszul tudom, de tudsz egy linket adni akkor?
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
Sesquatch 2015.05.20 16:03:49
Nagyobbrészt egyetértek a posztolóval, engem is zavar, amikor csomóan írják, hogy mennyire szar az ország, "el kell menekülni", "ki kell tántorogni".

Egyrészt, szerintem is rablóbanda az egész kormány.

Másrészt, ha az emberek nem a pénz miatt, hanem a politikai helyzet miatt "tántorognának" ki, akkor Magyarországon sokkal nagyobb lenne a kivándorlás aránya, mint a régió többi országában, vagy akár a baltikumban. Mint tudjuk, az arányok máshol is hasonlóak voltak, sőt némely demokratikusabb berendezkedésű államban joval katasztrofálisabbak. Ez van, az ember nem ellensége önmagának, ha valahol 5x többet lehet keresni, legalábbis meggondolja, hogy kivándorol.
A jelenlegi vagy akar az utóbbi 4 kormányt szidni, hogy Magyarországon mennyire szarabbul lehet keresni, mint pl Németországban kicsit mosolyogtató (lenne, ha nem lenne szomorú az egész). Lengyelországban is szarok a keresetek, Szlovákiában is, Észtországban is. Nehéz versenyezni Anglia vagy Németország versenyképességével. Ha az elmúlt évben 3 tökéletes kormányunk lett volna, a fizetések akkor is max 20%-30%-kal lennének nagyobbak. Higyjétek el, akkor is tömegek vándoroltak volna ki.

Én is már 7 éve külföldön élek, ezzel együtt szivesen visszamennék bármikor, ha hasonló, vagy akár csak kicsit rosszabb anyagi körülményt tudnék biztosítani a családomnak. Addig azonban, mig kb annyit takarítok meg havonta, mint amennyit otthon keresnék (kb 600 eFt), nem hazudok magamnak, hogy a politikai helyzet miatt maradok otthon.
  Tisztelt Szerkesztők!   Az alábbi témával kapcsolatosan szeretnék állásfoglalást kérni Önöktől. Ha esetleg leközölhetőnek ítélik meg, kérem, hogy azt anonim módon tegyék.    2013-ban az akkori munkáltatómmal megromlott az addig felhőtlen viszonyom. Sajnos…..
Sesquatch 2015.05.11 09:59:07
@ariskerase:
"Nem fizetni még egyenlőre nem bűn ebben az országban! Ha pedig valakinek követelése van, létezik egy hivatalos út, először küldjön fizetési felszólítást..."

Köszönöm, leírtad, hogy pontosan mi a baj ezzel az országgal. Basszus, milyen hozzáállás már ez, hogy igaz, hogy tartozom valakinek, el is ismerem, de addig nem fizetek, amíg fel nem jelent, inkább sunnyogok. Autót is így szoktál venni, hogy csak az előleget fizeted, és utána várod, hogy feljelentsenek?

Volt egy bérlőm, aki elég szar helyzetbe került, többször kért kölcsön, a végén tönkretett pár dolgot a lakásban (véletlenül), el is ismert kb 300 eFt-s tartozást, mondta hogy ő egyenes ember, majd megadja. Pár havonta rátelefonáltam, csak érdeklődni (a pénzről már letettem, csak érdekelt, hogy mennyire gerinces), 2. alkalom után már nem vette fel. Amikor 1 év után a facebookjára írtam, hogy mindenki lássa, még neki állt feljebb. Persze azóta se fizet. Beperelni, bíróságra járni nem fogok 300 kilóért, de bassszus, ez a mentalitás, hogy nem fizetek, ha nem perel, na ez jellemző :)

Gondolom a volt munkáltató is így volt ezzel - a pénzről letett, de gondolta, megmondja a jelenlegi munkáltatójának hogy milyen emberrel van dolga.
Ez nem rágalmazás, csak olyat közöl, amit a levélíró is elismert :). Hogy kínos? Jha, ki kellett volna fizetni a kárt, amit elismert és megígért, hogy kifizet. Vagy nem kellett volna elismerni.
Sesquatch 2015.05.13 09:14:47
@ariskerase:
Albérlővel kapcs - igazad van. Amúgy nem sírt a szám, csak példaként említettem, hogy milyen gerinces emberek vannak. Kaució volt (a kár azon felüli volt). De igazad van, tanultam belőle.

A bolti példáddal kapcsolatban. Direkt kerestél ide totál nem illő példát :)? Mondok a jelenlegi helyzethez jobban illőt:
Veszel a egy kiló cukrot. Rájössz a pénztárnál, hogy nincs ott a pénztárcád, de ráveszed a pénztárost (hihetetlen jó a rábeszélőkészséged), hogy engedjen már haza a cukorral, nagyon kell a gyerek palacsintájához, istenuccse holnap visszajössz és megadod. Utána szarsz rá. A boltos próbálkozik 2x elérni, utána ír egy levelet a szomszédodnak, hogy milyen szar alak vagy. Jogilag elitélendő (totál igazad van), erkölcsileg szerintem érthető.
Vagy egy még jobb. Medimarktban ledöntesz egy ledtévét, összetörik. Elismered a kárt, de sajnos nem tudsz ott fizetni, megigéred, hogy kifizeted később. Utána lásd mint fent.
Megtette várva várt bejelentését a prémium elektromos autóiról ismert amerikai cég, otthonaink áramellátásában hasznosítható akkumulátort dob piacra. A Tesla nem titkolt célja, hogy termékei uralják az elektromos autók piacát, tekintve, hogy tavaly elérhetővé és…..
Sesquatch 2015.05.08 09:39:05
@Nzoltan: nem is a magyarok a célközönség.

Amúgy még az USA-ban sem biztos, hogy megéri anyagilag, ha 10 évvel számolunk. Ennek ellenére már most több tízezer megrendelésük van. Ha beválik, 2-3 éven belül leesik az ára mondjuk a 2/3-ra, úgy már akár Magyarországon is alternatíva lesz egy napelemmel.

A durva amúgy, hogy a napelemes áramtermelés mennyire versenyképes lett - lassan ott tartunk, hogy bármiféle állami támogatás nélkül olcsóbb nyugat europában és amerikában, mint a "vezetékes". A jövőbeni további térnyerést már nem is az ár gátolja, hanem az, hogy "a nap nem süt mindig" - ha a tárolást meg tudjuk oldani, akár ipari méretekben, akkor 10 éven belül hatalmas változások lesznek.
Sesquatch 2015.05.13 08:12:24
@grinshot: Igazad van, a függetlenedéshez nem elég. De azért valljuk be, hogy egy villanysütő kb a legnagyobb energiazabáló egy háztartásban. Ha ott besegít a hálózat egy kicsit (mondjuk a felét a hálózat állja, napi fél óra erejéig), attól még működhet a koncepció. Indukciós sütőm van, azért ritka, hogy fullon nyomatom, általában pár perc full kapacitás után leveszem 3-4-es szintre.

A megtakarításról: 0.18 eurós átlagárammal számolva és napi teljes kapacitáskihasználást feltételezve, 10 év alatt egy kellemes 15%-os megtérülést hoz. Na ilyen jó befektetést azért nehéz találni.

Persze kérdés, hogy tényleg naponta 100%-osan ki lesz-e használva (nem), másrészt ehhez kell egy napelem is - a teljes beruházással együtt, azért a megtérülési ráta már korántsem ennyire jó.

Addig, amig egyszerűbb a hálózatba táplálni a fölösleg áramot amit a napelemünk megtermel, nem lesz érdemes beruházni elembe.
Na ezt most gyorsan megírjuk, mielőtt a felsőoktatási államtitkárságon újabb fázisába lépne a nagy szakritkító ötletbörze. Az Electrolux 60 országot megmozgató nagy nemzetközi formatervező versenyén az idei 1500 versenyzőből 7 magyar is bejutott a legjobb 100 közé, simán…..
Sesquatch 2015.05.08 09:21:59
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"De mi lesz a technológiával ami biztosítja a funkciót hozzá? " - semmi.

A versenynek nem ez a célja, hanem az, hogy lehetőséget biztosítson dizájnereknek arra, hogy megismerje őket a szakma. Hogy utána már igazi termékek tervezését bízzák rá.

Kb. olyan, mint amikor egy sci-fi filmhez terveznek díszletet. Ott sem kérdezed meg, hogy mi értelme megtervezni a halálcsillagot, ha úgyse tudjuk legyártani :).
Sesquatch 2015.05.08 09:44:45
@P1sty: Bocs, de legalább az első mondatát a cikknek elolvastad? :)
Formatervező versenyről van szó.

Kb. olyan mintha fel lennél háborodva, hogy a Csillagok háborúja lépegetőit tervező dizájnerek milyen szart építettek, gyakorlatilag az összes lépegető működésképtelen és esély sem lenne, hogy a valóságban működjenek :)
Sesquatch 2015.05.08 10:10:16
@PongLenis: "Ennyi, rajzolok valami szepet, alairom, hogy nanourtechnologiaval es szeretettel gyogyitja a rakot es kesz? Nyertem?"

Igen :)
Kiváncsi vagyok rá!

A formatervező keze persze a gyakorlatban 90%-ban meg van kötve a technikai megvalósítás miatt. Ez pályázat azt vizsgálta, hogy milyen formát tud valaki elképzelni, ha a technikai korlátok nincsenek, vagy csak minimálisak.

A szakma ebből is látja (a legtöbbször), hogy valaki tök reménytelen, vagy tud totál elszállt valamit kitalálni ami teljesen új szögből közelít meg valamit. Amit aztán egy tényleges terméknél majd bele kell gyömöszölni a technikai lehetőségekbe.
3 perces kence mindössze 3 hozzávalóból. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy nem ciki-e egy 3 perces receptet feltenni, de miért is lenne? Tegye fel a kezét, akinek az idő se nem pénz, se nem luxus! Ráadásul röhejesen kevés benne a szénhidrát. :-) Szóval ha már 3 perces ez a tényleg borzasztóan…..
Sesquatch 2015.02.24 14:07:34
A Tumblr mikroblogján vetette fel valaki, hogy “a külföldi mobilszám lesz az új szlovák rendszám 2016-ban”. Tényleg érdekes végiggondolni, hogy milyen hatása lehet a roamingdíjak EU-n belüli eltörlésének és az itthon bevezetni tervezett 150 forint/gigabyte-os internetadónak.…..
Sesquatch 2014.10.24 15:07:59
@sterimar: szerintem félreérted. A roaming nem azt jelenti hogy olcsobban telefonálhatsz haza, hanem - legalábbis az új regulation alapján azt, hogy nem lehet különbséget tenni egy otthoni és egy EUs szám között.
en.wikipedia.org/wiki/European_Union_roaming_regulations

tehát egy szlovák telefonnal ugyanannyi díjért kell hogy hívhassad az angol / magyar / görög mobilt, mint a szlovák mobilt.

Más kérdés, hogy még a Tanács előtt van a tervezet, szóval változhatnak a dolgok. Pl van egy olyan módosító indítvány ami alapján az előfizetés csak bizonyos százalékáig lehetne roamingolni (magyarán nem működne, hogy szlovák sim-et használsz fullosan Mo.on... így, vagy úgy, de felpezsdül majd a mobilpiac, hacsak nem torpedozzák szét a tagállamok a Tanácsban a tervezetet.
Ilyen se volt még: olyasvalaki kerül sorra, aki egyszer már szerepelt a sorozatban.  Az ex-MIÉP-es józsefvárosi polgármester, Kocsis Máté akkor nyerte el először a lehetőséget, hogy itt képviselje a FIDESZ cinizmusát, amikor hajléktalanügyi referensé nevezték ki azok után,…..
Sesquatch 2014.10.10 16:24:18
@Muad\\\'Dib: "Továbbra sem értem miért kellene nekünk drogosok tűjét finanszírozni." pedig a cikkben is szerepel - azért mert sokkal olcsóbb 25 forintos tűt venni, mint 100.000 forintos kezelést finanszírozni a tb-vel. Kökemény gazdasági megfontolás.

És mielőtt elkezdenéd, hogy miközöd ahhoz hogy egy drogos aids-es lesz - a 90-es években ugyanez volt, csak akkor azt mondták, hogy csak a buzik betegsége. Aztán bizonyos országokban népbetegség lett belőle. Ha a HIV elér egy bizonyos fertozodtségi szintet, akkor már nem csak a kábszeresek, homoszexuálisok, etc baja lesz, hanem mindenkié. Sokkal drágábban, mint most.
Sesquatch 2014.10.14 11:23:26
@Muad\\\'Dib: Egyrészt érzek egy kis csúsztatást a példádnál, hiszen ott nem 25 forintot adsz meg, hanem 50.000-t ami arányaiban azért már nem nagyon különbözik a lábtörés tényleges költségétől (az gondolom 50000-300000 között lehet valahol)

Másrészt lehet, hogy te is adnál annak a lököttnek 30-40 forintot, aki felmászik a fára, ha fennállna a veszélye, hogy a fiad, vagy a lányod is eltöri a lábát emiatt. Mivel ennek nem áll fenn a veszélye, a lábtöréses példa nem az igazi.

De itt egy másik példa: kötelező oltás, amit az állam fizet, mivel felismeri, hogy az oltás költsége sokkal kisebb mint mondjuk egy szamárköhögés fertőzés társadalmi költsége.

Lehet úgy felfogni a dolgot, hogy ha egy kábszeres nem veszi meg a tűt, akkor úgy járt, dögöljön meg. De egyrészt mire "megdöglik", addig az állam még kezelni fogja, sokkal drágábban. Másrészt, addig is fertőzhet más kábszerest és nem-nem kábítószerest is. Na most nézzük meg, hogy budapesten egy átlagos fiatalnak hány szexuális kapcsolata van és utána töprengjünk el azon, hogy nem éri-e meg az elejénél meggátolni egy fertőzés elterjedését.
S-blog A legbunkóbb BMW-s 2012.07.10 11:34:00
Mindenkinek ajánlom megtekintésre a fenti videót, aki nem érti, hogy miért van minden orosz autósnál és motorosnál közlekedésfigyelő kamera. Affelől eddig se nagyon lehetett kétsége senkinek, hogy az oroszok nem az udvariasságukról és az előzékenységükről híresek, de azt…..
Sesquatch 2012.07.10 18:20:20
@btomi1980a: húú, hát ezért ez nagyon kemény. Általában ahhoz vagyok szokva, hogy a sok kommentelő a jogszabály bemásolása nélkül pofázik a semmibe. De te királyabb vagy, bemásolod a jogszabályt, és kiderül, hogy alapvető szövegértési problémáid vannak.
Tőled idézés:

"Az ilyen módon haladó jármû mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb elõrehaladás érdekében - KIS TÁVOLSÁGON BELÜL ISMÉTELTEN változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevõit zavarni tilos."

Ez alapján szerinted:

"3. A motoros azért tért át a jobb oldali sávba, hogy előzzön, ezt NAGY SEBESSÉGGEL tette, gyorsabb előrehaladás érdekében, ezzel zavarva a forgalmat." - tehát tiltott dolgot cselekedett.

Azonban a magyar nyelv szabályai szerint, csak akkor cselekedett volna tiltott dolgot, ha rövid távon belül ismételten (gyk: minimum kétszer) sávot váltott volna és ezzel egyértelműen zavaró helyzetet hozott volna létre. Máskülönben hiába zavar valakit, azzal még nem cselekszik tilosat. Legalábbis a mondat szerint.

A személyes hangvételért bocs.
Amikor 1953-ban Hulot úr (Jacques Tati) elindult máig legendás nyaralására, még nem sejtette... Azt sem, milyen kalandokba bonyolódik, de azt végképp nem, hogy nyaralás közben is lehetne mobilozni, netezni, roamingolni. Ő talán egy nyilvános telefont használt, ma azonban már egyre…..
Biztosan emlékeztek a múlt heti Google I/O bejelentés egyik elemére, a Google Now szolgáltatásra, mely a hangvezérlést kombinálja a Google igen hatékony adatkeresési képességeivel. A Google Now a Jelly Beannel érkezik, és jó ideig velünk lesz. Az ilyen konferenciás bejelentéseken…..
Sesquatch 2012.07.04 12:09:28
@Rémbódess: a youtube-on elmagyarázza a szerző, hogy a videót megvágta, hogy 1. ne legyenek szünetek a kérdések között, 2 a kérdések jobban legyenek csoportosítva.

De magukat a lekérdezéseket nem vágta meg, tehát tényleg minden ilyen gyors.

Alig várom, hogy augusztus, szeptember felé legyen egy kis főzött ROM a régi Samsung Galaxy S-emhez.
RZA nagy kung fu rajongó hírében áll, Eli Roth-szal ötleteltek egy sort, ebből szépen megszületett egy forgatókönyv. Quentin Tarantino bepattant a produceri posztra, majd együtt meggyőztek még néhány színészt a véres, "bunyókban" gazdag őrületesen nagy szórakozásnak látszó…..
Sesquatch 2012.06.29 11:38:14
@robkova:

<grammar nazi on>
Csak egyet értesz, vagy egyetértesz?
písz :-)
<grammar nazi off>

Hogy a filmhez is hozzászóljak, ha kicsit is lecsapódik valami Tarantino közreműködéséből, mint producer, akkor reménykedhetünk.

A trailer agyatlan volt, tetszett :).
The Kingdom Prometheus 2012.06.10 20:04:00
Prometheus Prometheus. 2012 legjobban várt mozis élménye. A film, ami már évek óta készült különböző formákban és akkora várakozás övezte, ami már-már példátlannak minősült az elmúlt évek kapcsán. A film, amit mindenki úgy könyvelt el, hogy a filmtörténet egyik…..
Sesquatch 2012.06.11 12:05:10
Kövezzetek meg, de nekem tetszett a film, a hibáival együtt, a szinészek jól játszottak, a látvány szuper volt, egyedül a történetben voltak bukfencek, de a sztori egésze rendben volt.

SPOILER!!!

Ami nálam nagyon lehúzta a filmet, az a logikai bukfencek sorozata. Hátha valaki tudja a választ ezekre:

1. a robot minek fertőzi meg az egyik tudóst? Az Alien I-ben, tiszta sor volt, erre programozták. De itt? Programhiba?

2. miután az egyik tudós megműti saját magát, hogyhogy nem mondja el senkinek sem, hogy mit tettek vele? hogyhogy nem tör ki lázadás. Azért az Alien I-ben a reakció természetesebb volt (péppé verni a robotot :))

2. Wayne halálosan beteg tulajdonosa miért bujkál a saját hajóján. Mi lenne a különbség, ha nyiltan utazott volna? Hiszen az ő hajója, azt tesz amit akar...

3.idegen DNS teljesen megegyezik az emberével. Ha ez igaz, akkor egyrészt miért néz ki máshogy az idegen? Másrészt ez azt feltételezi, hogy nem az életet teremtették a Földön, hanem csak az embert. Abból hogyan fejlődött ki az állatvilág visszafelé? (hiszen az emberi DNS és az állati DNS között nagyon szoros a kapcsolat). Ha meg az életet teremtette a földön, akkor hogyan lehet, hogy az evolúció sok sok változása alatt végül az emberi DNS ugyanolyan lett mint az idegeneké?

4. A legvégén az idegen a bolygón keresztül üldőzi a főszereplőt. A főszereplőn szkafander van, az idegenen nem. Hogy éli túl? (a DNS szinte azonos, ergó hasonló környezet kell neki!...
Sesquatch 2012.06.11 15:52:20
@jo.e:
imádom a sci-fit, több száz könyvet olvastam el. De szerintem egy sci-fi akkor jó, ha egy olyan világot tud felépíteni ami egységes egészet képez (tehát a cselekmények az adott világban logikusak).

Mások is írták, hogy sok a logikai bukfenc a filmben. A legjobb példa talán azok a sorozatos hibák amiket egy tudósokból álló felfedező csapat tesz (pl. alien vizsgálata nyitott szobában, kigyószerű lény üngyöm-bündömézése :)

Mindezek ellenére szerintem azért szuper volt :)
Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre,…..
Sesquatch 2012.05.04 18:26:55
@Tomi from Space:

Asszem ez privát gond hogy túl sokat vártál :).
A marketingnek az az értelme, hogy megpróbálja az érzelmek mentén eladni az adott terméket. Ez az S3-nak is valszeg sikerülni fog. Egyetértek veled, hogy semmi egetrengetőt nem tartalmaz a mobil - egy korrekt iparosmunka semmi több. Viszont tucatnyi apró dolog van benne, ami kedves lehet az emberek többségének. (én pl. utálom, hogy olvasás közben elfordul a képernyő és külön be kell mennem a menübe hogy kikapcsoljam. Vagy a pl. az intelligens képernyőzár is jópofa lehet, majd meglátjuk).

Kiváncsi vagyok pl. hogy az új szuperkamerás nokia mobil mennyire fog beválni pénzügyileg a Nokiának. Ott tényleg (legalábbis az előzetes leírások alapján) forradalmit alkottak, de szerintem senkit nem fog érdekelni. Most már a fizikai résznél sokkal fontosabb a szoftver, illetve az egész ökoszisztéma. Az emberek nem 4 magos mobilt vesznek, hanem olyat, amin elérhető az instagram, az angry birds, vagy a skype.
2012-ben az összes középkategoriás telefon "elég jó" kategória már.
Lehet, hogy itt a gondod - hogy nincs nagy különbség a 180 eFt-s és a 80 eFt-s telefon között?
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Sesquatch 2012.05.01 19:00:28
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"Ertem. Tehat a bringas kozlekedjen a savjaban, veletlenul se menjen csak egy kicsit odebb. Az autos meg vagy ot kenje el, vagy a szembejovovel frontalis, vagy fizessen 50 rongyot."

kifelejtetted a harmadik opciót (amit a kresz is előír):
Az autós meg LASSULJON LE ÉS VÁRJA MEG ,amig biztonsággal megelőzheti a (videón szabályosan közlekedő) bringást. 0 Ft, nincs baleset.

Ha komolyan gondolod amit írtál, szerintem menj el egy KRESZ tanfolyamra újra - mindenkinek jobb lesz.

u.i: 90%-ben autót vezetek, de kiakadok, amikor a fórumokon egy teljesen tiszta helyzetet (amit a rendőrség is elismert és büntetetett) is vitatnak az autóstársak, mert "a geci bringás is szabálytalankodhatott volna kicsit, hogy gyorsabban megelőzhessem"
Gavin Hood javában forgatja Orson Scott Card nagy sikerű regényének, az Végjátéknak a filmváltozatát. A film produkciós blogjára kikerült néhány kép, alább láthatod ezeket. Ide kattintva pedig meg tudod nézni, hogy milyen dolgok találhatóak a szobában. A film bemutatója? Jövő…..
Sesquatch 2012.04.19 20:14:36
@little2: tökéletesen igazad van.

bár töredelmesen bevallom, ah Éhezők viadala (az első könyv) tetszett, szerintem főleg a második, harmadik résznél kezdett egyre mélyebbre süllyedni
@daniM: csak remélni tudom, hogy nem tinifilm lesz. Remélem Chuck Norris nem megy a közelébe sem ;)
Lemondó beszédében Schmitt Pál nehezményezte, hogy az egyetem elvette tőle a doktori címet. Szerinte ezt nem tehette volna meg; sőt, perelni is fog igazáért. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis az egyetem elveheti a címet. Lássuk, hogyan!A jelenlegi, s a 2012. szeptember 1-jén hatályba…..
Sesquatch 2012.04.03 12:27:22
@Lencsés István:

Basszus ezt komolyan nem értem (jobboldali szavazóként): miért védik egyesek a védhetetlent? Ha mondjuk Gyurcsány-nál derült volna ki, ugyanúgy védted volna? Ne érzelemből írjál, lépj hátra pár lépést. Onnan nézve világos a dolog. Schmitt Pál csalt (ahogy valószinűleg a kisdoktorik kisebb-nagyobb részénél csaltak) és pechére államfő lett, az azzal együttjáró erkölcsi követelményekkel. Pechére ki is derült a dolog.

Persze, hogy idézhet valaki bármit a saját dolgozatban, de itt a hangsúly az "idézésen" van, tehát világosan látszódnia kell, hogy mi az idézés és mi a saját gondolat. Ezt mulasztotta el az ex-elnök (persze nem is tehetett mást, amikor a dolgozat 95%-a nem saját gondolat volt).

Hidd el, ha megfelelően jelölte volna, hogy a kisdoktorija 95%-a copy paste, akkor már 20 éve sem ment volna át.

A legtöbb ember követ el az életében kisebb nagyobb, morálisan elitélendő dolgot. El kell viselni, hogy minél feljebb kapaszkodik az ember, annál nagyobb a következménye az ilyen botlásoknak. Ha meg bebizonyosodik egy ilyen botlás, akkor a megoldás nem az, hogy az utolsó percig küzd az ember, hanem minimálisan az, hogy elfogadja annak következményét (főleg, ha államfő).
Filmdroid A burok teaser trailer-e 2012.03.23 10:17:00
Stephanie Meyer írta az Alkonyat franchise-t, amely hatalmas bevételt termelt a gyártó stúdiónak. Még szép, hogy gyorsan beszerezték 2008-ban megjelent regényének, A buroknak (The Host) a megfilmesítési jogait. A rendezői posztra Andrew Niccol lépett be, a főszerepet Saoirse Ronan…..
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
Sesquatch 2012.03.13 19:18:17
@értem: Rosszul tudod nem kell bankfiók és telephely hozzá.
(opcionális adat)
Kilátás az Operára és a Harbour Bridge-re illetve 0-24 rendelkezésre álló komornyik a lakosztály legfontosabb extráiAusztrália legdrágább szállodai lakosztályának legizgalmasabb része a wc. Tényleg a világ urának érezheti magát az a vendég, aki a 9000 dolláros, automatikusan…..
Sesquatch 2012.03.12 22:42:45
@...elmúlik...: nyugodj eg az ensznel nem tudom hogy van de az eunal kemenyen szabalyozva van hogy mit lehet elszamolni. Orszagonkent mas az osszeg de kb 80-120 eur kozott lehet kolteni szallodara naponta. Ez altalaban egy 4 csillagosraceleg de pl parizsban neha csak harom csillagosra.

Persze van 27 biztos, na nekik lehet hogy mas a limit, de a maradek 30000 koztiztviselonek ennyi.

Ezen kivul kapsz napidijat azt annyi. Taxi, etkezes stb sajat penzbol. Ha meghivnak ebedre akkor azt be kell vallani es levonjak a napidijbol.

Nem mondom h sajnalni kell oket de jobban szabalyozott a helyzet, mint itthon.