Regisztráció Blogot indítok
Adatok
selyemhegedu

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az öltözködésben, az álláskeresésben is vannak trendek, divatok, amelyeket nem árt figyelemmel követni, ha sikeresen szeretnénk pályázni egy állásra. Ez azt jelenti, hogy ha a szakmai múltunk nem is változott, érdemes önéletrajzunkon némi ráncfelvarrást végrehajtani.…..
selyemhegedu 2013.04.09 06:44:53
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
selyemhegedu 2011.05.27 12:31:44
@B.Flóra: nem az all benne, hanem hogy nem akarTa feljelenteni. ott van nyitva benne az opcio, hogy mostmar ettol sem riadna vissza.

Tippikus sunyin fenyegetozo megfogalmazas amugy.
selyemhegedu 2011.05.27 12:36:52
@franjof: mi a fenenek mondtal le a reszedrol, ha biztositani akartad hogy te vagy a gyerekeid orokolhessenek. semmi gazt nem jelentett volna, ha megtartod a reszedet, apukadnak ugyis haszonelvezete lett volna rajta.

a lemondo nyilatkozattal pont azt a jogot adtad edesapad kezebe, hogy O (azaz nem TE) donthessen az orokseg felol, legalabbis amennyire a jog erre lehetoseget ad.
Képzeljétek el azt, hogy épp az iPhone-otokon beszéltek, erre odajön egy idősebb férfi és a gyereke, kezében szintén egy iPhone-nal, és elkezdenek szisztematikusan verni. Gondolom ti is kíváncsiak lennétek, hogy mi történik.Az 52 éves, egyesült államokbeli baseball-játékvezető,…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
selyemhegedu 2011.05.03 14:26:12
@dark future: igy van. es mindezt tehetjuk ugy, hogy kozben bekeben es nyugalomban elunk a csaladunkkal, es nem kell felnunk attol hogy elvisz egy lefuggonyozott fekete auto, mint regen amikor meg a masik kutya szovetsegesei voltunk.
selyemhegedu 2011.05.03 14:54:54
@büdösmackó: hat te melyik ko alol masztal elo baratom? :D
selyemhegedu 2011.05.03 16:25:37
@dark future: "nem ezzel a részével van a gondom, hanem azzal, hogy az USA szerepét egy lokális istenhez hasonlítani azért kissé meredek."

miert?

"nemá'. önös érdekből teszi amit tesz, önös érdekből tartja kordában a "barbárokat", önös érdekből választja meg üzletfeleit és szövetségeseit (a "barátait" kitétel ez esetben meglehetősen eufemisztikus)"

barmelyik vallas istene talan maskepp teszi?
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
Egy húsz éve dolgozó, munkáját 4 hónapja elveszítő 40 éves szakmunkás kevesebbet kap majd az államtól, mint az a cigányember, aki nem is akar dolgozni, viszont több gyereke van. Csodálkozunk, ha a szakmunkás is beáll majd szebbjövőzni? (Fotó: Huszti István/Index) Nem gondoltuk…..
 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, pedig amikor 100 ember támad…..
selyemhegedu 2011.04.27 19:05:30
Hmm. Amit irsz abban sok olyan dolog van amivel egyet lehet erteni, engem egy kicsit csak az zavar hogy mindenfele forrasmegjeloles nelkul hivatkozol olyan korulmenyekre amikrol egyelore nem lehet biztosat tudni. Pl hogy tenyleg csak 4 vederos volt-e ott, es hogy tenyleg 80 cigany allt-e veluk szemben. Mert az vilagos hogy ez a vedero verzioja, de nekem jobban tetszene ha a rendorseg verziojat is meghallgatnank ezugyben.

A masik hogy fogalmad sincs mennyit provokaltak a vederosok ezeket az embereket. Azert azok utan hogy egy kupac egyenruhas Szebjovotozott az ablakuk alatt (igen, olyanok ablaka alatt is akik nem terrorizaltak a kornyekbeli nemcigany lakossagot, azt azert ugyan ne feltetelezzuk mar hogy minden gyongyospatai cigany bunozo) a gyerekeik orra elott ezeknek a meglehetosen primitiv embereknek, en kulonosebben nem lepodok meg hogy az egyik ciganyasszony nekiment annak a neninek. Nyilvan gyengebb aldozatot valasztott, es valoszinuleg multbeli konfliktus is volt kozottuk, az ilyesmi nem jon csak ugy magatol.

Az hogy a felelemkeltes torvenyileg kikezdheto-e vagy nem arrol nem mondanek ilyen sarkos velemenyt mint amit te megfogalmaztal. Egy jogasz velemenye ezugyben jobban erdekelne. Oszinten szolva nem lepodnek meg ha lenne torveny ami tiltana amit a garda es klonjaik csinalnak, az mar jobban zavar hogy a rendorsegen nem ul egy jogasz sem aki egy normalis jogalapot talalna erre. Ha a ciganyok jaroroznenek egyenruhaban, csoportosan, felfegyverkezve ezeken a telepuleseken az is ugyanugy baszna a csoromet.

Az pedig hogy maganteruletrol vittek el oket ugyan ne legyen mar gond, vagy minosito korulmeny. A rendorsegnek joga van maganteruleten is intezkedni, vicces is lenne ha egy korozott bunozot is csak kozteruleten tartoztathatnanak le.
Sejtettem, hogy ez lesz: ha a King's Bountyt teszem be a retrorovat szavazásába, az utolsó helyek egyikén végez. Bezzeg ha a Heroes of Might & Magicet teszem be, akkor még a Wolfenstein 3D-t is lenyomja. Pedig a King's Bounty a Heroes of Might & Magic közvetlen őse, ezért most…..
Na, hát a tegnapi nap leginkább a az Apple-kémkedésről szólt, nyilván sokan hallottatok róla, aki nem, annak gyorsan összefoglalom, miről van szó. Mi megvártuk, amíg kicsit elmúlik a hisztéria, és nyugodtan összeszedjük, amit tudunk.Kiderült, pontosabban Alasdair Allan és Pete…..
selyemhegedu 2011.04.22 10:57:09
@huhujje: Akkor legy szives mutasd meg nekunk mennyire nyitott es oszinte vagy, posztold ki ide a forumba a kovetkezoket: neved, taj szamod, lakcimed, fenykepet magadrol, fenykepet a hazadrol (belulrol, a halloszobadrol is legy szives), szexualis orientaciod (esetleges perverziokat is beleertve), allando jovedelmed, auto(id) rendszama es pontos tipusa, bankszamlaszamaid (szamlaegyenlegekkel).

Aztan ha ezzel vegeztel, tedd meg hogy mindezt megismetled a feleseged/ferjed adataival, aztan a gyerekeidevel.

Nem azert mert kivancsiak vagyunk, csak hogy lassuk, teged tenyleg nem zavar a szemelyes adataik nyilvanossaga.
selyemhegedu 2011.04.22 11:12:03
@think different: az hogy te szemelyszerint hova toltod fel az adataidat, es hogy mennyire szenzitiv adatokat tolsz fel a dropboxra az a te dontesed. Hogy en mit teszek fel es hova az meg az en dontesem. Es ez igy van jol.

De hogy az iOS4 random szemelyes adatokat logol rolunk evekre visszamenoleg, az se nem a te dontesed, sem pedig az enyem. Ez pedig rosszul van.
Nagyszerűen indul majd Steven Spielberg első idei alienes tévésorozata, a Falling Skies: gyerekrajzokon és remegő hangú narráción keresztül tudjuk meg, mi is történt akkor, amikor ET begőzölt, és eljött szétrúgni a seggünket. Ebben a sorozatban nem árulnak zsákbamacskát: az…..
Na itt van még egy ellentmondásos gondolat (mert az tegnap is úgy bejött a Gripenekkel). A felnőtt cigány férfiak 85 százalékának nincsen hivatalos munkaviszonya (mondta Balog Zoltán államtitkár kedden). A Magyar Honvédség szerződéses állományában akkora lukak tátonganak, mint…..
selyemhegedu 2011.04.19 20:41:00
@gabesz7004: "Aki pedig nem tud semmilyen iskolai végzettséegt felmutatni, az annyit is ér! "

Je, te a Lazar Jani vagy alneven?
"When the tough get going the going gets tough, sorry when the tough get going..." A hétszeres világbajnok épp csapata esélyeiről beszélt, arról, hogy még folyik az autó alakítgatása az év eleji gyengébb eredmények miatt. Azt akarta mondani, hogy ha keménnyé válnak a…..
selyemhegedu 2011.04.15 10:52:56
Es?
Végre elkészült a Maláj Nagydíj összefoglaló videóm. Azt hiszem ez lett az eddigi legjobb összeállításom, persze így is van még hova fejlődnöm :). ..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
selyemhegedu 2011.04.11 19:28:32
@lyesmith: "A magyar katona, hát erőssen megkérdejelzhető mind a hasznosság mind az elengehetetenség. Személyes véleményem az hogy magyarországnak nincs szüksége katonaságra, ellenben abból a pénzből meg lehetne szervezni egy erős hatékony és világszínvonalú rendőrséget. Amire viszont nagy szükség lenne.
"

Ha te komolyan gondolod hogy magyarorszagnak nincs szuksege katonasagra, akkor nem nagyon fogunk tudni vitatkozni, mert az alapveto elvekben nem ertunk egyet.
selyemhegedu 2011.04.11 19:43:43
@Janossz: hat, ha ilyen sok az elettapasztalat akkor neked ajanlom a poszt utolso bekezdeset. biztos elolvastad azt is.
selyemhegedu 2011.04.11 19:51:03
@Meg6ó: +1
A Lonely Planet megkérdezte a követőit pár hete a Facebook-oldalán, hogy mi lenne az a város, ahova a legszívesebben elmennének egy jót enni. A közvélemény-kutatás nyilván nem volt reprezentatív, de azért majdnem 1000 válasz érkezett a kérdésre, így izgalmas az eredmény. Sajnos…..
selyemhegedu 2011.04.11 13:31:33
Szeretem, mikor egyik másik politikusról lehull az álarc, és kikacsint mögüle a vérgőzös, őszinte valóság. Amikor már nem tudja tovább megjátszani magát, és kénytelen kitörni a kenetteljesség és pátosz ragacsos mocsarából, mert hajtja a vére, eluralkodik rajta az…..
selyemhegedu 2011.04.09 14:53:15
@Feri45: Ertem es koszonom a valaszt.

En mondjuk tenyleg nem ertek hozza, es talan a naivitasomat mutatja, de siman el tudom fogadni azt az ervelest, hogy a nagy kereslet miatt (igen, emlekszem en is a nonapokra, edesanyamnak is sokszor vittem hoviragcsokrot olyankor) egyszeruen letaroltak az erdoben talalhato hoviragtelepeket es ezert lett szukseges a vedette nyilvanitasa.
Azota nem szedek hoviragot az erdoben, csak gyonyorkodom benne.

Ami a szalonkas ervelest illeti, ugyanerre mar Mr Acidnak is valaszoltam par kommenttel feljebb. Lehet hogy igazatok van, de nekem az az erveles hogy valami csekely vagy eppen eszrevehetetlen karokat okoz tehat engedelyezni kene egy kicsit santit, amig nem tesszuk melle az elonyoket is.
selyemhegedu 2011.04.09 15:48:29
@Feri45: "Az állam semi rosszat nem tesz azzal, hogy legitimálja ezt a dolgot egyszerűen követi azt a többezeréves jogelvet, hogy az köteles helytállni az okozott kárért aki okozta."
Ne haragudj meg, de ez egy nonszensz erveles. Nem a karokozo vadat lovi ki a vadasz, csak - jo esetben - egy fajtarsat, ami szintiszta rasszizmus :)... szerintem latszik hogy ha a vadgazdalkodasra ugy tekintunk mint a rongalas es garazdasag tenyallasokra, akkor hamar az abszurd ervelesek vilagaba tevedunk.

Fogadjuk el hogy szakemberek meg tudjak hatarozni mely vadakat kell kiloni ahoz hogy egyben maradjon a kenyes okologiai egyensuly. Ami engem zavar, hogy ezt a feladatot ugyanna az allam abszolut mukedvelokre bizza. En altalaban szeretnem ha az allam mindenfajta eroszakra monopoliumot szerezne: hadseregre, rendfentartasra, es igen, vadgazdalkodasra is.

Fogadjuk el azt is, hogy valamiert jobb hatasfokkal mukodik a dolog ha maganositva van (erdekes, senkiben nem merul fel komolyan hogy privatizaljak a rendorseget vagy a hadsereget, ezt akkor miert?).

Az allam ettol meg megtehetne, hogy macerassa teszi vagy egyszeruen megtiltja az amatorok kozremukodeset, ezzel elerve azt, hogy olyan cegek foglalkozzanak vadgazdalkodassal, akik ebbol elnek meg, alapos kepzesben reszesultek, es rendszeresen ellenorzik oket hogy torvenyesen mukodnek-e.

"gyalogolsz tíz tizenöt kilómétert és ejtesz három madarat szombaton amit a párod megfőz vasárnap. Mi ebben az anyira elítélhető?"
Tobb minden. Egyfelol az, hogy amit te leirsz az egy idilli kep, de szerintem az esetek nagy reszeben ez inkabb ugy nez ki, hogy magukat fasza gyereknek kepzelo hatalommanias idiotak magukhozragadjak a palinkasuveget es a puskat, majd kimennek gyilkolaszni mert az nagyon meno, az egyszeru ember ezt nem ertheti, es kozben nagyon magas ivben szarnak ok mind a termeszetre, mind pedig az allatokra, de peldaul a gyerekemre is aki mondjuk a kozelben turazik es arra is vigyaz hogy nehogy eltaposson egy szarvasbogarat ha nem muszaj.
Nem, nem sztereotipiakban gondolkozom, hanem ismerek jo par "nagy vadaszt" akik pont igy, pont ezt csinaljak. Emelle odateszem hogy az ismertebb emberek kozul is mindig a felelotlenebbekrol es kivagyibbakrol derul ki hogy amugy imadnak vadaszni es ebbol vonok le kovetkeztetest.
Szeretnem jelezni rogton, hogy Semjen Zsolt fenti indoklasa miszerint a vadaszok jo kozerzete szamit alapos szakmai indoknak a vedettsegi listak atrendezesehez is inkabb megerositi az elkepzeleseimet es nem cafolja.

A masik bajom az, hogy a jelenlegi rendszer eleg nehezen ellenorizheto. Ha kevesebb, profibb vadasz lenne akkor ez a kerdes is megoldodna.

A harmadik pedig mint mondtam az, hogy nem az alapjan szeretnek embereknek puskat adni a kezebe hogy kinek van affinitasa es penze a vadaszatra.
selyemhegedu 2011.04.09 16:19:54
@Mr. Acid: "Mindenki, aki vadászott, vagy köze van/volt a vadászathoz, az hatalommániás idióta."
Orommel vennem ha ramutatnal pontosan hol is irtam a fentieket. Ellenkezo esetben ne csodalkozz, ha funkcionalis analfabetanak neznek.
Vajon tud Hugh Laurie arról, hogy a Magyar Lupus Egyesület (ami a betegséget lupusnak és lupusznak is írja, mikor hogy) az ő ábrázatával gyűjti az adófizetők egy százalékát? És a Fox tévéadó arról, hogy a náluk látható House MD című sorozat egyik karakterét és bejegyzett…..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
selyemhegedu 2011.03.23 10:59:56
@Törökátok: Szerintem meg pont kevesebb kart okoznak a kozlekedesi vallalatoknak a norvegok mint azok a magyarok akik ugy gondoljak hogy nekik minden ingyen jar. A boltban is lopod a zsemlet amikor megehezel?
selyemhegedu 2011.03.23 11:05:12
@Álamfő álomás következik: En is jartam igy, es jott is az ellenor. Amikor kerte a jegyet, odaadtam neki (lyuk nelkul) es mutattam a lyukasztora hogy ezzel ervenyesitettem.

Kiprobalta, megallapitotta hogy tenyleg nem mukodik, szo nelkul eltepte a jegyemet, visszaadta, elkoszont, es ment tovabb.

Ennyi.
selyemhegedu 2011.03.23 11:10:02
@Alikam: Valoszinuleg a kulturalis eloadast is kozpenzbol finanszirozzak, ugyhogy nem is olyan rosz az analogia.

Ja, es a tomegkozlekedes is fakultativ, vannak alternativak: gyalog, bicikli, robogo, auto, kinek penztarcaja es vermerseklete szerint.
Német és japán városok Utahban felépített másolatain próbálta ki először az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság bombázó ezredei, hogy hogyan kell tökéletes terror alatt tartani a Harmadik Birodalom és a Japán Császárság lakosságát. A "szellemváros"…..
selyemhegedu 2011.03.19 11:57:27
@Artúr Gombóc: hat lehet hogy a beke hatalmas biznisz, de erdekes modon az ingatlanpiaci valsag ami romba dontotte az epitoipart pont bekeidoben tort ki, es valoszinuleg ha valahol lerombolnanak egy orszagnyi ingatlant az valoszinuleg sokat segitene ezen a szektoron.

szoval vannak, akiknek a haboru is eleg jo biznisz.
selyemhegedu 2011.03.19 12:04:22
@LHA: hat jo, akkor elmagyarazom. Ugy beallitani a kerdest mintha csak

a) "ölbe tett kézzel ülni és várni, vagy hatástalan fegyverekkel harcba küldeni a szövetséges erőket.... "

vagy

b) elore megfontoltan, gyujtobombakkal lebombazni varosok lakonegyedeit, hatha azzal majd megtorik a civil lakossag tamogatasat a rezsim irant

hamis dilemma, es mint olyan, ervelestechnikai baromsag, rossz kerdesre adott hibas valasz.

Arrol pedig, hogy a szovetsegesek altal (es valoban a nacik altal is) valasztott modszer nem erte el a hatasat, azon kivul hogy terrorizalta a civil lakossagot, lasd a tobbi kommentelo hozzaszolasait.
selyemhegedu 2011.03.19 12:09:18
@LHA: fogd mar fel hogy ezt senki (meg a cikk sem) allitotta.
 Íme 12 olyan hotel, amit garantáltan nem felejtesz el könnyen. Persze az nem biztos, hogy szép emlékeid lesznek, de maradandók biztosan. Melyiket próbálnád ki?Homokvár hotel AngliábanKapszulahotel JapánbanBörtönhotel NémetországbanÚszóhotel, SvédországDzsungelhotel,…..
Tankok, ágyúk, éjjellátó készülékkel rohangáló terepruhás férfiak - körülbelül így szokott kinézni egy toborzóhirdetés. De nem Svédországban: a DDB Stockholm munkája az aktuális, nagyrészt angol nyelvű szpot, amely éppen azt magyarázza el, hogy a svéd hadsereg…..
Kedden az 1:22.910-nél a McLarenen a furcsa orrkúp volt fent a barcelonai teszten. A delfinszerű púp alatt mérőeszköz van - állítja az istálló -, amivel a szárnyra ható erőket, annak görbülését, terhelését mérhetik. Futamon sosem fogják bevetni, gyakorláson is most mutatták…..