Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McDobbent

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
McDobbent 2012.12.13 16:19:55
@Mária: Tájékozódjon kedves Mária. Az Unióban 8 országban ingyenes a felsőoktatás. Kérem értse meg, hogy SEMMI sincs ingyen. Az ajánlatom a következő: lecsökkentjük a nyugdíjakat, vagy emeljük az adókat, hogy a diákok ingyen tanulhassanak. Ja, hogy 40% sosem végzi el? Nem baj! Ja, hogy büfé-ruhatár szakosokat képzünk? Nem baj! A lényeg hogy ingyenes.
Egyébként a tandíjra felvett hitelt hosszú éveken ét lehet törleszteni HA nem állami szférában helyezkedik el, HA nem vállalja át a munkáltató. Mert akkor zéró a fizetendő. Mivel úgyis a legtöbben kimennek az országból, hadd ne vérezzen a szívem, hogy 40 euróval havonta törlesztgetnek. Demagógia az egész. A rektorok szervezik, mert elvesztik az élet-halál uralmukat a pénz felett.
Helyes és korrekt döntés. Hajrá Fidesz!
Pézsma Élet-szerű 2012.12.04 18:00:25
Amit jogállami téren mostanában élünk át, az mintha nem is a valóság vagy a való élet lenne, csak valami abszurd, élet-szerű hagymáz. Már a vasárnapi anti-listázós tüntetés idején is úgy éreztem, itt valami tévedés van. Azután Orbán parlamenti megnyilatkozásai ezt az…..
A fogyatékos személyek választójogának korlátozása az európai politikai hagyomány megszokott eleme. Mélyen beépült mind a választópolgárok, mind a politikusok tudatába, és maguk az érintettek is hajlamosak elfogadni a korlátozást. Európa lebontja a jogfosztás eszközeit, Magyarország azonban csak…..
McDobbent 2012.11.01 10:11:56
@KG2000:
+1 egyetertek
A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről. Ráadásul mindkét szereplő hangsúlyozta, hogy csak a programalapú együttműködésben hisz. Nos, eddig csak az…..
„Horthy Miklós, én is a tied vagyok! Viselem a rózsás kis szuronyod. Szuronyodnak rózsafa a nyele, Rá van írva Horthy Miklós neve.” Katonanóta a ’30-as évekből   Tegnap sokak vágya kezdett beteljesülni: a Milla-tüntetésen bejelentették az Együtt 2014…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
McDobbent 2012.10.23 12:43:04
@Kőmíves Kelemen: amit te vallalkozasnak nevezel az adocsalas. Nem fizetsz afat es semmilyen adot, de elvarod hogy a bejelentett berekbol vonjanak el tobbet hogy neked legyen ingyen kozvilagitas, orvosi ellatas, utak, stb.

Vegre elkezdodott az aminek 20 eve kellett volna. Nyerjen a Fidesz '14-ben, hogy vegre jo dolgok tortenjenek az orszagban.
McDobbent 2012.10.23 12:51:00
@zsebatya: eleg binaris vagy. Nekem annyit segitett a 16% hogy kitudom fizetni a hiteleimet es nem kell eladnim aron alul az ingatlant hogy a karvaly bankok jol jarjanak. Akik a Bahamakra jarnak nem a 16% miatt tudjak megtenni. Ok azok a vallalkozsok, akik helyett eddig fizettem. Lepj mar tul a kommunista elveken vazzeg.
A magyar kormány ismét szorít a présen. Már nem keres új alanyokat, az eddig "bevált", ideológiailag is megalapozott módon a bankokra és a multikra hárít nagyobb terheket, s úgy tesz, mintha a változások az emberek széles tömegeit "szinte nem is érintenék".Matolcsy György szerdai…..
McDobbent 2012.10.18 06:42:21
@nemsirunk: ne csak balos hireket olvass. Igy nagyon beszukultnek mutatkozol.
Ha választhatnék, melyik párt képviselőivel menjek el berúgni, nem lenne kétséges, hogy az LMP-sek lennének a befutók. A jóarcarány itt a legmagasabb, Karácsony Gergő talán az egész mai mezőny legértékesebb politikusa, Vágó Gábor dumájánál csak az arcszőrzete viccesebb, az…..
McDobbent 2012.10.15 07:11:54
@Lastres: felteve ha 500K a jol kereso kategoria. Vannak akik ennel tobbet keresnek, es nem haverjai senkinek, mielott jonne a duma. Tanultak, igyekeztek es igen esetleg volt egy keves szerencsejuk. Na ok szopnanak.

Az lenne a non plusz ultra ha adoemeles programjaval nyernenek.LOL.
McDobbent 2012.10.15 07:17:40
@iii: kerlek nezz utana, hogy ev elejetol oktobr elejeig az allampapirokban megjeleno lakossagi megtakaritas 79%-al nott. Itt van a 16% egyik eredmenye. A masik, hogy sok csalad emiatt tudja a magasabb hitel reszleteket fizetni. Es ezek azok a csaladok akik hosszabb tavon elore viszik az orszagot, hogy majd a leszakadoknak jobb lehessen.
Ejnye no, ez a huncut Merkel... Valami furmányos női praktikával igazságszérumot csempészhetett szeretett miniszterelnök urunk italába a csütörtöki berlini találkozón. Másra nem tudok gondolni Orbán Viktor szokatlanul nyers és meglepően, sőt: már-már megdöbbentően őszinte…..
McDobbent 2012.10.12 14:55:59
@collateral collector: hagyjuk mar Ibolyka a kivandorlasi hullamot. Az elmult 2 evben szuntettek meg a munkavallaloi korlatozasokat a keleti EU-s orszagokkal szemben. Az elott is mentek volna csak nem tudtak regisztralni, mert limitek voltak. Ezt oldottak fel. Aki akar menjen. Sok sikert neki, remelem olyan elete lesz amilyenre vagyik.
McDobbent 2012.10.12 14:56:36
@Kard: akkor hajra, adoztassunk, es vegyuk el a csaladi tamogatasokat. Hadd gazdagodjanak a bankok.
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
McDobbent 2012.10.09 13:29:06
@Szenthomárság: Csak ti várjátok megváltóként. Ha 2008-ban ilyenek voltak a feltételek, és mindenhol ugyanezeket kérte az IMF, akkor most miért lenne más?
McDobbent 2012.10.09 13:36:04
@Brix: Azt meséld el kérlek, hogy miért jobb hitelt fizetni, mint kamatokat a tartalékokra, ahelyett hogy ahhoz nyúlnánk? Te is inkább hitelt veszel fel, mint hogy hozzányúlj a félretett pénzhez? Másrészt, ott ülsz minden kormányülésen, és elsőkézből hallod, hogy ez a terv, igaz?
McDobbent 2012.10.09 13:37:14
@lobster thermidor: Kérek bizonyítékokat, kinkeket . ez így csak balos fröcsögés.
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
McDobbent 2012.10.07 11:20:18
@Whoo: Kicsit ovatosabban a szabival, mert nekik van oszi, teli es tavaszi szunet is. Az mar tobb a nyari szunettel egyutt, mint ami a versenyszferaban dolgozoknak van. Persze ez nem indokolja a szemtelenul alacsony fizetest.... De sajna nem csak ok vannak ezzel igy.
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
McDobbent 2012.10.05 14:17:07
@kamill77: nem igaz. Azok akik KEVESBE jarnak jol a 16%-al irigyek, es igazsagtalannak erzik. Meg nincs is igazi 16% de a hiszti mar megy. Az igazi z lenn ha semmi aot nem fizetnnk, de minden szolgltatast kifizettetnenek teljes aron. Az hogy tetszene? Ne az n faszommal akard a csalant verdesni. Valts munkat, vagy tanulj, vagy menj kulfoldre. Ne azt vard, hogy te nem teszel semmit, de hipp hopp ugy elsz majd, hogy szeretned.
Mandiner blog Földvár, félúton 2012.10.04 15:15:00
Vasárnap vesztett a Fidesz – ilyet sem hallottunk túl gyakran 2006 forró ősze óta. A dunaföldvári polgármester-választás egyrészt csak egy időközi választás egy kisvárosban, amit nem kell túldimenzionálni; másrészt viszont nyugodtan vegyék intő jelnek a kormányoldalon azok,…..
McDobbent 2012.10.05 06:22:55
@Belpo: nem basztak el. A legjobb uton haladnak, csak te aki a mocskolodos balos median el es nem gondolkodik ezt nem latja.
Orbán Viktor Kovács László az azeri ügyel kapcsolatos kérdésére („Miért?”) tegnap a parlamentben azt felelte, hogy a magyar érdekek miatt volt szükség az azeri baltás kiadására. Ez mind szép és jó, de vajon melyek azok az érdekek, amelyek védelmében Magyarországnak el kell…..
McDobbent 2012.10.02 19:13:26
@Grigorij Pantyelejevics: huje vagy. Igy, pontos jevel.
Elképesztő állapotok uralkodhatnak a bevásárlókomplexumokban, ha már a bekamerázás sem segít. Na nem mintha a próbafülkékben lenne kamera, így aztán oda a biztonságiaknak kell benézniük: Panaszom a személyiségi jogokhoz kapcsolódik, Most szombaton a westendbe vásároltam…..
„A torkánál ragadta meg a kérdést Pelikán elvtárs...Angol Park? Hogy az angol imperialista világbirodalom röhögjön a markába??Egy frászt!! Vidámpark! Ez kell a dolgozóknak!″/Bacsó Péter: A tanú/ Vége a fővárosi Vidámparknak, november 4-én végleg bezár az intézmény, az…..
McDobbent 2012.09.29 18:52:18
@Urfang: szerintem amikor lefejelted a tukrot, valami tortent az agyaddal, es ezert vagy ilyen hulye. Sut a kommunista baloldalisag a kommentedbol, es hihetetlen tajekozatlansagod az os-kommunistak demagogiajaval fejeled meg. Elvtarsak! Ne hagyjatok magatokat megzavarni a tenyek altal!
McDobbent 2012.09.29 18:55:56
@Urfang: figyu, de tenyleg. Vizsgaltasd meg a fejed, komolyan lefejelhetted azt a tukrot....
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
McDobbent 2012.09.25 07:49:24
@[megmondoember]:
""Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely hiányos alapműveltséggel nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat."
Ez sajnos már megtörtént. Ez a generáció adja a Fidesz állandó szavazóbázisát."

Hozzaszolasod kivaloan minositi intelligenciadat. Ha latnad az osszefuggeseket, akkor tudnad, hogy a szicik kormanyoztak 12 evet, 89-ig pedig a komcsik (apropo az ugyanaz). A jelenlegi buta neptomegekert tehat elsosorban oket terheli a felelosseg. Emellett, ha tajekozodnal, akkor tudnad, hogy a tarsadalmilag es szocialisan hatranyosabb helyzetben elok (ertsd: munkanelkuli, kisebbseg, nyugdijas) szavaz inkabb eloszeretettel a szocialistakra.

Mellesleg, aki gyartosor mellett fog allni, vagy mas ketkezi munkat vegez, annak nincs szuksege az emelt szintu matekra, fizikara, stb. Ok jelenleg sem kepesek ezeket elsajatitani. Mivel nem erted az osszefuggeseket: akik szellemi keszsegek vagy motivacio hianyban szenvednek felesleges eroltetni hogy tanitsak oket. Ha viszont most az lenne, hogy kotelezo ez meg az, akkor is haborognal, mert akkor hogy kepzelik, hogy eloirnak dolgokat kotelezon.

Javaslom, hogy lelki es szexualis frusztracioidat szakemberrel beszeld meg. Ha tajekozodtal, akkor nyilatkozz. Sok sikert, remelem a gyogyulas utjara lepsz!
Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás. A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia…..
McDobbent 2012.09.11 16:09:00
@wowerman: Mit is? Azért mert van 2-3 idióta Fideszes képviselő? Mert az imádott MSZP-dben mindenki agysebész, mi? Csak a tájékozottlanságodról teszel tanúbizonyságot: a Fidesz és MSZP együtt utasította el.... Olvass, tájékozódj. Vagy csak mocskolódj. Ahogy érzed.
McDobbent 2012.09.11 16:11:27
@Zb627: Képeket, tényeket kérek. Ellenben rágalmazásért előfognak téged venni kicsi komcsi. Azért mert ti a sötét pincében kitaláltok hazugságokat, az nem lesz igaz, hiába ugatod bele a szélbe.
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..