Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ditúr

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban gimnazistáknak tartottam előadást – róluk – azaz az Y nemzedékről, virtuális világokról, Facebookról és egyebekről. A legizgalmasabb téma az azonosság,az  identitás kérdése volt. Közismert, hogy a neten mindenki az lehet, aki szeretne lenni! Ezer szerep…..
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
Ditúr 2011.10.26 10:43:06
@Kéry Zsuzsanna:
Rendben, ahogyan lesz ideje, várom a megkeresését.
Draxler Ferenc
Ditúr 2011.10.26 16:36:08
@Kéry Zsuzsanna:
Nem aggódom emiatt :-)

Elnézegetem a bélyegkép figuráját (avatarját) és bizalmam van Ön iránt, nem is tudom miért.
Gyermekeket nevel, a legkisebb két és fél éves... A gyermek megbízik édesanyjában, feltétlen módon elfogadja, az életét, minden ami van reábízza arra, aki féltőn, óvón növeli és neveli nap mint nap.
Ezek alapján nyugodtan Önre merem bízni a "titkot" is :-) Nincs miért aggódnom.
Szeretettel:
Draxler Feri
Ditúr 2011.10.26 22:41:46
@Kéry Zsuzsanna:

A "titok" nem olyan nagy dolog, ami megérné, hogy publikálja az ember, miután ezt megismeri. Kisebb ennél. Ne legyen nagy elvárása.

De nem is olyan kicsi dolog, hogy a "titok" kiadásával más örömét elvegye az ember. Azért nem árulom el Önnek, és nem árulja el Önnek senki, hogy átélhesse, ha eljön az ideje. Ha elárulnám, én nem csalódnék, de Ön sajnos igen. Előre csalódna. Mert nem mindegy, hogy hol talál az ember vizet. Itthon a csapban, vagy a kősivatagban. Miután elmondanám ez van, Ön kérdezne: "Ilyen bagatell dolog miatt ez a hűhó?" Válaszolnám: "Igen, ilyen egyszerű dolog miatt volt ez a hűhó."

Tudok olyanról, aki elmondta otthon, miután hazament. Semmi baj nem lett belőle, csak amikor felesége is részt vett ezen az együttléten, akkor Ő már tudta előre, hogy mikor és mi lesz a meglepetés. Ő is örült ennek, de már ne úgy élte meg, mint ahogyan a többiek. A feleség pedig senkinek sem árulta el...

Kedves Zsuzsanna! Mindenki eldöntheti, hogy mit mond és mit nem. Mit tesz és mit nem. Amennyiben meg akarja írni, a fene fenét eszik, akkor is meg fogja írni.

Emiatt ne rázza a hideg :-)
Szeretettel:
Feri
A minap előkerült egy téma a mindennapi.hu egyik forumán. A vita tárgya az angyali üdvözletkor az angyal szavai körül forgott. Egészen pontosan mindössze egyetlen szó körül, nevezetesen, hogy a "kegyelemmel teljes" vagy a "kegyelembe fogadott" a helyes…..
Nos eljött végre ez a nap is, kibontottuk az első palack saját készítésü borunkat. A várakozások a fejtés után lecsihadtak kissé de azért volt egy kis izgalom, gondolom ez azért természetes. Az első palackot kollégáimnak ajándékoztam és a céges, karácsonyi vacsorán…..
Ditúr 2011.04.29 14:58:45
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
A terciátus egyik tapasztalatát szeretném megosztani Veletek. A jezsuita képzés utolsó fázisa, a szív iskolája, különösen is a "megtalálni Istent mindenben" Ignáci jelmondat jegyében zajlik, amiben főleg a 30 napos lelkigyakorlat és a szegények közti probáció segít bennünket. Decemberben a Teréz…..
Ditúr 2011.02.09 10:38:14
Szerintetek a kegyelem tapasztalható? Milyen pompás kis teológiai probléma! Olyan, amin a végtelenségig lehet vitatkozni, ám egy tapodtat sem megy tőle előre a világ! :) Mindenkinek van róla véleménye (legalább annyi, hogy „na, ez aztán úgy, ahogy van: hülyeség!”), és…..
Jövőre kitiltják a koldusokat - akkor hova mennek? címmel az index.hu dívány társportáljára ma délután került fel az alábbi beszámoló arról a koldulás-konferenciáról, amelyet a jezsuiták szerveztek a Párbeszéd Házában. A cikk jól összefoglalja az ott elhangzottakat. Kedves…..
Szent Pál még olyan szépen, olyan egyértelműen megírta a Bibliában, hogy mulier taceat in ecclesia (a nők hallgassanak az egyházban)! (Vö. 1Kor 1,34). Bezzeg akkor még rend volt! Nade manapság, hogy a nők nem átallnak fedetlen fővel megjelenni – és imádkozni! i-mád-koz-ni!!…..
Ditúr 2010.10.28 10:08:15
Isten embert teremtett. Férfit és nőt, ez az ember. Kettősség az egyben, mint ahogyan a Szentháromság háromság az egyben. Nincs jogunk felcserélni az Atyát a Fiúval, vagy a Szentlélekkel... Mások, de mégis egyek. Nincs jogunk felcserélni a férfit a nővel. Mások, de mégis egyek. Se nem többek, sem nem kevesebbek, a másik felünk. Ha végre a férfiak úgy szeretnék a nőket, mint ahogyan azt Szent Pál írja, a nők pedig olyanok lennének, ahogyan Pál írja, nem lenne itt semmi baj.
Az az érdekes, hogy általában az egyházon kívüli női "egyenjogúságos" mozgalmak szeretnék a férfiakat elnyomónak, gazembernek, sovinisztának stb. feltüntetni. Mert gyűlölik őket (minket), bizony sokszor jogosan, amiatt a tettek miatt, amiket néhány férfi elkövettek ellenük.
Bízom abban, hogy sikertelenül járnak azok, akik a nőket szembe akarják állítani a férfiakkal. Bízom abban is, hogy sikerrel járnak azok, akik emberként a nő és a férfi egységét hangsúlyozzák, a biológiai, genetikai, örökletes, azaz a teremtett különbségeket figyelembe véve.
Örülök annak, hogy az Egyházban egyre több nő dolgozik, a képességének és végzettségének megfelelő helyen. Nálunk közgazdasági végzettséggel intézik a plébánia pénzügyeit, azok ellenőrzését, vezetik a katolikus óvodát, orvosként szolgálnak. Itt a főiskolán pedig tanítanak teológiai tárgyakat is. A középfokú és az általános iskolai egyházi iskolák tanárainak már több mint a fele nő! Ott, ahol a legfontosabb munka, a nevelés zajlik. A népszerű és hangzatos álproblémák helyett az Ő anyagi és erkölcsi megbecsülésüket kellene erősíteni.
Azokról pedig, akik vasalnak, díszítenek, takarítanak, kapálnak, ültetnek, metszenek, rendbe teszik, elhordják, a legnagyobb tisztelettel beszélhetünk csak, legyen férfi, legyen nő.
Így nevezi a rendalkotmányunk a jezsuita képzés utolsó fázisát, amit tertia (ejtsd: tercia), vagy harmadik próbáció néven emlegetünk magunk között. A jezsuita képzés bizony elég hosszú, 10-12 év is eltelik mire valakit pappá szentelnek nálunk, de még ez sem elég. Eltelik még néhány papi munkában…..
Ditúr 2010.05.19 12:37:47
@zzzsuzsa:
Kedves Zsuzsa!
Nos, vagyunk sokan akik jódolgunkban annyira tökéletes keresztények vagyunk, hogy bizony nagy kiválasztottságunkban észre sem vesszük, hogy milyen módon homályosodik el szemünk előtt Krisztus tanítása. Olyanok vagyunk, mint a tékozló fiú történetében a "jógyerek", aki nem nagyon tudta elfogadni, hogy az Atya szeretete a bűnös felé is kiárad. Mi meg itt minden parancsot betartunk, dolgozunk, gürcölünk, járunk Szentmisére, gyónunk, áldozunk, meg minden, egyszer csak megjelenik maga a bűnös és többet kap mint mi... Akkor jár ez a tékozló a legrosszabbul, ha őszintén beszél velünk...
Bizony semmivel nem vagyunk jobbak a bűnös tékozlónál...
Sziasztok
Feri
Jezsuita bloggerek Jézus-mozaik 2010.05.12 16:45:00
A szerdai olvasmány elgondolkodtatott. (Ap Csel 17,15-18,1) Ez nem más mint a híres areupágoszi beszéd. Szent Pál fellép a sok más szónok mellett és hirdeti az evangéliumot. Amit most kiemelnék az Pál érzékenysége és finomsága. Tisztában van a helyzettel, a hallgatósággal. Erre…..
Tavaly tavasszal hozzászóltam a „Hitvallók és ügynökök” c. filmhez (Kabai Barna és Petényi Katalin rendezték). Meglepően sok komment érkezett rá (négy hónap alatt kb. 350). Sajnos, sokan eltértek a témától. De akik a filmről szóltak, azok is főleg az egyházi…..
Eléggé megbolygatta az egyházat mostanság a sokfelé megjelenő visszaélések híre. Beszélgetések, találgatások, az egyház jövőjét fürkésző tekintetek, becsődölő Vatikánról és egyházmegyékről szóló hírek keltek szárnyra, és mindezt erkölcsi csődre vezetik vissza, és…..
Ditúr 2010.03.23 11:46:35
@izrael miszteriuma:
Kedves Izrael Misztériuma! Hogyan is folytatódik a Semjén interjú?
Szervusz
Feri
Ditúr 2010.03.23 13:21:53
@izrael miszteriuma:
Semjén: "Ami azért abszurd, mert nekik ünnepelniük kellene, hiszen amit ők látni akartak, az lám-lám megvalósult." ( Ti. a szexuális deviancia, ami mellett folyamatosan kiállnak). Majd statisztikáról beszél... Ezután: "Itt azért nagyon fontos látni. A Szent Egyház az nem a szentek egyháza, tehát az Egyház nem attól Szent, hogy a tagjai mind egyenként szentek, mert gyarló és bűnös emberekből áll az Egyház, az Egyház szentsége Krisztus szentségéből van, és ezért nem fognak rajta az évszázadok, ezért nem fog rajta a politikai propaganda, a liberális média és így tovább."
Nem kell szégyelned magad emiatt a nyilatkozat miatt, nincs rajta mit szégyellned, hiszen Semjén rólunk és rólam beszél, az Egyházról beszél, az Egyház elleni támadásról beszél és nem, rólad.
Szeretettel:
Feri
Ditúr 2010.03.23 18:12:07
@saintlouisdefrance:
Kedves egyszerű Saintlouisdefrance!
Mi nyugodtan felemeljük a fejünket, felkelünk, sétálunk, teleszívjuk a tüdőnket levegővel, élvezzük egy kicsit az életet, a teremtett világot. Beszélgetünk is egymással. Van, hogy össze is veszünk a másikkal. Elmegyünk misére is, a pappal is beszélgetünk, valóban nem a mise alatt. Nekünk még egyszer sem kellett senkinek megcsókolnunk a kezeit. Nyugodtan bemegyünk a gyóntatószékbe, nem a pap miatt, hanem a mi bűneink miatt aggódunk. Mi elhisszük, hogy a többi ember is - köztük a pap is - csak olyan mint mi, nem kell velük szemben megalázottnak lennünk.
Mi nem állunk be a feudális "rendbe", mert azt sem tudjuk, hogy hol keressük azt (ha szeretnénk beleállni). Mi nem hallgatunk unalmas közhelyeket, politikai uszítást - kíváncsi vagyok, hogy Te hol, melyik templomban hallgatod mindezt. Nevezd meg a plébániákat és a papokat, hátha sikerül a dolgokat a helyére tennünk.
Az is biztos, hogy a templomokban gyakran kerül szóba a zsidóság, hiszen az Ő általuk írt és tisztelt könyveket is olvassuk mi is - minden nap - tanúságul azoknak, akik hallgatják.
Gyere nyugodtan Te is be a templomba, hidd el, nem fog senki sem bántani...
Feri
Az év utolsó napján, „Hálaadó Szentmise” keretében a legtöbb plébánián statisztikákkal megalapozva a plébános értékeli az egyházközség hitéletét: kereszteltek, temetések, hitoktatásra járók száma, lelkiségi csoportok tevékenysége stb. Vannak idős atyák, akik…..
Ditúr 2010.01.10 11:51:20
Sziasztok!
A mai világ elveszi a mi fogalmainkat, mert nem ismeri, vagy nem hisz benne. Megadóztatja az ajándékot, mert szerinte egy értékhatár fölött nem "normális" ajándékozni, vagy egyszerűen csalás.
Nem hiszi a kalákát, nem is engedi, mert szerinte senki nem megy el segíteni csak úgy másnak, legalábbis egy bizonyos rokoni kapcsolaton túl.
Nem érti az Egyházat, csak úgy, ha azt szolgáltatóháznak tekinti: fizetsz - kapsz - és mindketten adóztok utána.

Az Egyház nem ez, viszont az Egyház anyagi fenntartásához valóban szükség lesz - nemsokára - szolgáltatásra is, amiért fizethet az, aki igénybe akarja venni: kerékpárszerviz, borforgalmazás, földművelés, boltok, kávéházak, temetés, házasságkötés nem az egyházhoz tartozók részére is stb., mert az Egyház állami támogatását minden területen meg fogják vonni. A szolgáltatásból kell majd fenntartani a nyugdíjas klubot, az iskolát, az óvodát, egészségügyi intézményt, mert ezekre sem adnak majd annyit, mint a nem egyháziak részére. (Talán Szent Pál is épített még néhány sátrat, amikor anyagi gondjaik voltak...) A hívek adománya mindig is fontos lesz az Egyházban, de úgy látom, lassan egyre kevesebbet tudnak majd az elszegényedett emberek adakozni.

Isten nem statisztikára "dolgozik", azt hiszem. Mi viszont emberek vagyunk, úgyhogy néhány év számtan és matek tanulás után valóban nem nehéz a dolgokat ilyen módon is kifejezni. Nekünk van rá szükségünk. Egységelem módszere a legegyszerűbb, azzal a kitétellel, hogy ezt elég egy évben egyszer, az utolsó napon megszámolni. A megrendelés - maradvány +;-; eltördelt, mert keveset készítettünk ki, magunkhoz vett, mert sokat, csak borral áldozott, mert lisztérzékeny :-)

Minden lényeges dolgot pedig számon tart a mi Istenünk: kik azok, akik beengedték Őt a szívükbe és ott maradhat!

Ja igen, közösség nélkül pedig az Egyház nem létezik.

Sziasztok:
Feri
Éppen csak hogy túl vagyunk a polgári karácsonyok elmaradhatatlan, marathoni étkezésein; szerencsésen letudva az ajándékozási dömping; többségünknek a „két ünnep között” legalább kicsit „nyugi van”. Ha volt szép az ünnepekben, akkor annak –…..
Jezsuita bloggerek Antikarácsony 2009.12.18 20:32:00
A napokban a Moszkva téri metrólejáró felé közeledve egy nagy kettős kereszt jött velem szembe. A kereszt tövében mécsesek égtek, oldalán bibliai idézet: „Velünk az Isten“ és egy „Keresztény Magyarországot“ éltető felirat. Néhány éve kezdődött ez az adventi keresztállítási kampány. Indoklásaként a…..
Az alábbiakban nagyon nagy együttérzéssel és compassioval, együttszenvedéssel szeretnék beszélni arról, amit „sérült férfiasságnak” is mondhatnék. Csak utalásszerűen hadd említsem az ezen a területen támadó nehézségeket: a homoszexualitást nagyon merész dolog…..
Ditúr 2009.11.26 00:19:02
Sziasztok!
A börtönben a heteroszexuálisok azt mondják, igazságtalan hátrányban vannak a homoszexuálisokkal szemben, mert ők itt is megtalálják a párjukat...

Azt gondolom, durva tévedés lenne azt állítani a homoszexuálisokról, hogy ők jobban megélhetik azt a valami csodálatos érzelmi gazdagságot...
Megélhetik ezt azok a fiatal heteroszexuálisok is, köztük papok is, akik egy hölgy miatt zárják ki magukat a szolgálatból... Kettőt ismerek köztük, vállalják a döntésüket, így nem szolgálhatnak áldozópapként. Egyikőjüknek három felnőtt fia van, másikukat az egyik plébános testvérünk így jellemzett: "Elhagyta a papságát egy tehénért." Nem könnyebb nekik sem, a plébánosnak sem.

A heteroszexuálisok is ugyanúgy megélhetik a szenvedést, amit a kereszt mellé ajándékba kapnak, hogy lemondanak a nőkkel, vagy egy nővel való szexuális kapcsolatról.

A heteroszexuálisoknak is gyakran kifinomult érzékük van a szépséghez, a művészethez, az esztétikához, mindehhez sokszor társul még különleges nevelői adottság, szociális intelligencia, politikai és történeti érzék, és más ehhez hasonló csodálatos karizma. Valódi ajándékok ezek, nem félek én sem a szótól: megannyi kegyelmi adomány. Semmiben nem különböznek ilyen módon a homoszexuális társaiktól.

Nem ez a kérdés, hogy valaki homoszexuális-e vagy heteroszexuális! Az a kérdés, hogy mindez vágyakat, bűnöket, szenvedéseket letesszük-e Krisztus keresztjéhez és a bűnre való alkalmat és a bűnt kerüljük-e? És én mint nős ember mászkálok-e a városban a szép lányok után házasságot törni, vagy nem?
Sziasztok:
Feri
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Ha valaki azt gondolná, hogy Franciaország nemzeti mottóját önkényesen buzerálom, annak elárulom, hogy csak bizonyos hagyományokat követek. Mindannyian tudjuk, hogy a mottó  eredete visszamegy egy forradalomra (1789), hivatalos mottóvá azonban csak a Harmadik…..
Ditúr 2009.06.04 14:10:16
Sziasztok!
Szükséges az állásra jelentkező önéletrajzon feltüntetni, hogy egyébként homoszexuális az illető, férfi létére van férfivel kapcsolata, milyen szokásai vannak az ágyban?
Van olyan egyházi szabályrendszer, ami során be kell vallani a szexuális hovatartozást egy-egy állás betöltéséhez?
És mi történik akkor, ha az egyik egyház női alkalmazottja, mondjuk a takarítónő, naponta más-más férfival és nővel fekszik le, de erről nem tud senki, mert másik városból jár be, a gyóntatópap pedig tartja a titkot?

Ezek a tervek nem az esélyegyenlőség érdekében keletkeznek, hanem azért, hogy a számukra kellemetlen intézményeket - egyházi iskolákat, otthonokat, közösségeket stb. - ezekkel a vádakkal, szondáztatássokkal besározzák.

Az ellenőrzés pedig így zajlik: feltűnően "normális" ember elmegy a meghirdetett álláshirdetésre, természetesen szívesen fogadják, mosolyognak rá, tárgyalnak vele, kávéval kínálják, ígérnek, hogy felveszik.
Majd egy feltűnően nem "normális" ember megy be, hangoztatva másságát, ugyanerre az álláshirdetésre, húzzák a szájukat, nem mosolyognak rá, kávét sem kap, a tárgyalás során elutasítják, nem ígérnek semmit, más mellett döntenek.

Amint a két "szonda ipse" kimegy a meghallgatásról, már várja őket a csigatévé és a másik klubrötölö, az "esélyegyenlőségi hatóságtól" egy-két karrierista és már megy is a sározás: Ilyenek a katolikusok, az evangélikusok, a reformátusok stb. Büntibe velük!

Legutóbb ezt a módszert egy evangélikus iskolával játszották el. Ki lehet ott tanuló?
Az eredmény itt olvasható:
www.evangelikus.hu/lapszemle/cigany-gyerek-nem-kell-a-szarvasi-evangelikus-iskolanak
Sziasztok