Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talgaby

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt az a balhé vagy kát hete, hogy Roseanne Barr beszólt a Twitteren, kissé rasszista volt meg gyökér, ahogy szokott, és amilyen volt mindig is, de 2018-ban ez már nem pálya, úgy meg pláne nem, hogy az egyébként rém kellemetlen társaságnak tűnő színésznő Roseanne című sitcomja azon a ABC-n ment,…..
talgaby 2018.06.22 11:59:24
@teéjesenmindegy: Emlékeim szerint nem is annyira rég volt az, hogy az egyik ilyen cikizőt egy kocsival kivasalták, hogy ott helyben halt meg. Ez gondolom megfelel a „baja lett” kitételnek.
Most hogy hetek óta itt a strandidő, a 3-as metró új szerelvényeiben is élvezni lehet a hőséget. Hiába, az orosz csúcstechnológia, a ventilátorok nem igazán segítenek a hőérzeten. Sajnos, a dolgok jelenlegi állása szerint a mekk elekes felújítás után sem kapunk egy 21. századi metrót. "Ez az amit…..
talgaby 2018.06.08 08:16:31
@apro_marosan_petergabor: Ha tényleg visszatáplálná, akkor igen. De aki életében állt már meg egy ilyen szerelvény előtt, amikor az beállt egy megállóba, és nem csak a fotelből szövegelne, az bizony érezte a régi szerelvényekről nagyon ismerős tömény hőhullámot, amitől pont ugyanolyan meleg van az alagutakban, mint a nagy felújítás előtt. Csak a félszáz éves szerelvényekben legalább a menetszél bent okozott némi huzatot a szellőztetők által, itt meg a ventilátor kavargatja a 30+ fokos teleizzadt levegőt már reggel 6-kor, és a miniatűr ablakok elhúzása csak minimálisan képes frissíteni ezen.
Csak hát persze ehhez az kell, hogy az ember fel is üljön arra a bizonyos metróra és ne csak okoskodjon róla messziről.
Vigyázat, álhír! Avagy: bemutatjuk, hogyan működik a kormányzati álhír-propaganda. Ezekkel a trükkökkel hitetik el a propaganda fogyasztóival, hogy az alternatív valóság létezik. ..
Mondjuk egy ilyen címlappal. A Bors vezető cikkét elolvasva kiderül, hogy Szinetár Dórának, az Operettszínház sztárjának még nincs egy éves sem a Down-szindrómás kisfia, mégis havonta több alkalommal is színpadra áll, és munkaadója is támogatja abban, hogy ő döntsön arról, mikor választja a…..
talgaby 2018.05.09 13:18:47
@blah: Nem szokták, hónapok óta tudjuk, hogy egy napi ukáz van, amit ha teljesítenek és megvan a screenshot, akkor megkapják a napi kreditet és a buksisimit. Ezért is látni, hogy a legtöbb hozzászólás gyakorlatilag ugyanaz a tartalom, csak maximum egyén képességeitől függő megfogalmazásban.
(Bár az érme másik oldala meg a Mandiner és hasonló nem *teljesen* szemellenzős vérjobbos oldalakon az antifideszista keménymag, akik szintén maximum a címre de nem a tartalomra reagálnak. Szóval azért hülyék vannak mindenütt, csak legfeljebb az egyik oldalon büszkén és hangosan üvöltik.)
A Batman Ninja idén már a második animációs DC film, ami arra az ötletre épül, hogy a készítők a már jól ismert karaktereket egy eddig számukra idegen környezetbe, ismeretlen történelmi időbe helyezik. Batman és társai, valamint nemeziseik ebben a filmben a középkori, feudális Japánba kerülnek, a fő…..
A Gazdag kölykök (Rich Kids…) Instagram-profilnak már számtalan leágazása van, mi magunk is többet bemutattunk közülük. Ami közös bennük, az a sokszor gyomorforgató dicsekvés a pénzzel és vagyonnal (jellemzően persze apuci és anyuci vagyonával). Most azonban sikerült az…..
Ez a nép felejtős. Ez a nép kuka. Ez a nép arra érdemes, hogy saját hülyeségébe fulladjon bele. És bele is fog. De addig még... De addig még bármi megtörténhet Magyarországon. Addig még átnyomják a Stop Soros törvénycsomagot. A civil szervezeteket végleg ellehetetlenítik. Az ellenzéki érzelmű,…..
talgaby 2018.04.10 08:09:01
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: És ha már eljött az erős állam és szabadság, akkor miért nem költözöl haza? Mert kicsit fura, hogy ennyire remek szerinted minden, mégis valahogy folyamatosan külföldön maradsz és onnan nyilatkozol ki, hogy egy másik országban minden olyan jó. Kicsit hihetőbb volna a lelkesedés, ha esetleg testközelből megtapasztalva lelkendeznél róla, nem a határ túloldaláról. Pláne ha már úgyis ennyire az iszlamizáció ellen vagy, elvégre Bulgáriában köztudottan a második legnagyobb vallás, míg Magyarországon még az egy százalékot sem érik el. Csoda, hogy még nem menekültél el ilyen feltételek mellett, hisz minden hatodik ember a környezetedben muszlim.
talgaby 2018.04.10 08:09:45
@talgaby: (Mármint az eredeti birca, nem az amúgy némileg szórakoztatóbb klónbirca. :))
Már rengeteg hajviseletről olvashattatok, most viszont összegezzük Nektek azokat, amikről még nem esett szó: slicked back frizkó, asszimetrikus drop fade, pompadúr ducktail és fade hajstílus, borotvált kontúrral. A slicked back: minimum 10-12 centis hossz kell hozzá, anélkül nem…..
Kevés olyan filmes franchise ugrik be az embernek, ami túlélt volna 50-60 évet is, ám a kuriózumok közül mindenképpen muszáj megemlítenünk a Godzilla szériát, amelyben voltak ugyan kisebb-nagyobb hullámvölgyek (hajjajj), de nem lehet véletlen az, hogy a tenger fenekéről előbukó, kétéltű monstrumról…..
Léteznek olyan emberek, akiknek gyakorta fáj az élet. Akik hosszasan képesek a söröspoharuk mélyére merengve azon filozofálni, hogy mennyire más lehetne minden. Akik órákon át ecsetelik a barátnőiknek, hogy mi és hogyan rossz éppen az életükben. Akik talán azt is elmondják, hogy…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az élet kiszámíthatatlan és sosem tudhatod, hogy merre visz majd az utad. Az egyik évben még tüzet oltasz, néhány évvel később pedig már Tarantinoval dolgozol. De az is lehetséges, hogy egy vágóhídról vezet az út a rocklegendává váláshoz...
A magyar közélet kifogyhatatlan humorforrása Németh Szilárd. Az már a Fideszt minősíti, hogy alelnökének tett meg egy cégéres bohócot, akinek nem probléma össze-vissza beszélni az ótvar marhaságokat, és még meg is sértődik közben. Közvetítés a kupolás óvodából...
Az idegengyűlölő politikusok közül kirí Orbán Viktor. Gondban Polt Péter, mert az OLAF vizsgálatot javasol a miniszterelnök vejének volt cége ellen. Robbanásveszélyes a légkör a magyar választások előtt, bár Orbán számára a kétharmad sem kizárt, miközben a magyarok 62%-a nem jól érzi magát…..
talgaby 2018.01.15 09:39:41
@élveteg: Mert a xenofób szó szerint azt jelenti, hogy fél/tart/utálja az idegeneket. Függetlenül attól, hogy igaza volt vagy sem, hogy most éppen az ember egyetért vele vagy sem, kerítéssel kívül tartani az idegeneket a xenofóbia szó definíciójának tökéletesen megfelel.
Az más kérdés, hogy a magyar lakosság nagyjának a jelek szerint fogalma sincs arról, hogy egyes idegen szavaknak mi a jelentése, csak hajigálják őket.
talgaby 2018.01.15 13:52:29
@Cicmen.: Nem hülye, csak egyszerűen idegen szavak nem épültek be annyira az átlagos szókincsbe, hisz a legtöbbre van magyar kifejezés is. Elvégre nemhiába létezik évtizedek óta az Idegen szavak és kifejezések szótára, ami ezeket gyűjti. A cikkfordításban is lehetett volna az „idegengyűlölő” szó „xenofób” helyett, de manapság a fordítók inkább az idegen szavakat részesítik előnyben, mert ott kevesebbet kell gondolkodni gépelés közben.

Persze ilyen egyszerű nyelvtani kérdésbe is állandóan politikát látni kissé szánalmas, de a blog.hu-n már megszoktam, hogy alig akad ember, akiben lenne önmérséklet és higgadtság.