Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hapcika

0 bejegyzést írt és 768 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Választások idején mindig előkerül néhány futóbolond, aki szeretné megméretni magát, kellemes perceket szerezve ezzel az érdeklődő nagyközönségnek. Az ilyen szórakoztató indulók közé tartozik idén a Torgyán-Kisgazda-Koalíció, Torgyán József legújabb…..
hapcika 2010.02.17 14:20:36
@sensei: Hát, ez igen nagy hazugság. A Magosz vezetői kicsodák? Nem a Jakab volt az aki Belgrád-rakparton baseball ütőkkal akarta Torgyánékat kiűzni. Ez a Jakab István most a Fidesz képviselője. Túl sok hazugság van a propagandátokban.
hapcika 2010.02.17 14:43:26
@sensei: Nézz utána, ha cáfolni akarsz. Ha végig olvasod a kisgazda történelmet, rájössz, hogy a mostani KDNP, Kisgazdapárt, és sok azóta eltünt kis párt az MDF-ből lépett ki, hogy párttá alakulhasson.A Fidesz most ezeket a pártokat és maradványaikat, vagy az ezekből kilépett (MIÉP) új pártokat akarja egy pártba tömöríteni.
A Jakab féle ügynek olvass utánna. Az Antall kormány idején nagy botrány volt.
hapcika 2010.02.18 17:29:52
@tevevanegypupu: Rákosi is így kezdte és csak később volt kötelező tapsikolni és éljenezni.
  A Mandiner információi szerint a mai nyomozás során letartóztatták a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Főosztályának egyik vezetőjét, és a főosztályt fel is függesztették. A Mandiner ezen kívül arról is értesült, hogy az ügy folyományaként az informatikai…..
  Ma reggel Budai Bernadettet néztem az M1-en. És ugyan erről is szólhatna az okfejtés, mégsem lesz szó arról, hogy mennyivel jobb csaj volt korábban, és most meg miért nem.   Orbán, úgy tűnik, kellemetlen helyzetbe hozta a szocialistákat: elhatárolódott a…..
hapcika 2010.02.15 15:27:56
@Tehetetlen Dodó: Látja még arra sem telik, hogy visszaemlékezzen, kinek írtam. Van egy olyan érzésem, hogy mindig szépen akar írni, csak sértegetés lett belőle. Nézzen utána ki ki mit ír az adjonistenre. Egyébként mióta ön a "teknős"? Bár, ki tudja, neki is írtam és rögtön sértegetett. Ez valami fidesz szokás?
hapcika 2010.02.16 10:19:08
@Tehetetlen Dodó: @Talon Karrde: Néha olyan érzésem van, hogy határon belül és kivül fideszes szokás a falkaszellem. Gyenge emberek szokása.Igaz Orbán Viktor is ilyen jellemtelen!
hapcika 2010.02.16 12:34:00
@Tehetetlen Dodó: Fideszes kultúra megnyilvánulása!!!
Nyilvánosságra hozták a Fidesz-közeli helyek listáját. Kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését tervezi a Fidesz – ez a nap híre. Hatalmas szám! A célok pedig nyilvánvalóak: 1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük…..
hapcika 2010.02.11 16:54:13
@mrbéla: Miért nem lehet kritizálni a Fideszt? Az index.hu-ra csak jobbosok írhatnak?
hapcika 2010.02.14 08:15:19
@Lorp: És más dolog az ajánlószelvényekkel való csalás. Megjelent 50 olyan hely neve, ahol leadható a szelvény, kereskedelmi, vendéglátó, és szolgáltatóhely és mindegyik pénzforgalommal rendelkezik. Így nem feltűnő, ha ezeken a helyeken pénzért adják, veszik a szelvényeket. Még az is eltűnik szem elől, hogy a pénz honnan származik.
Hülyeséged fitogtatásán kivül néha gondolkozhatnál is.
  Néhány éve Gilvánfán forgattunk egy filmet, az Elsodort falvak című dokumentumfilm sorozatunk egyik része szólt a faluról. Gilvánfa 100%-ban romák lakta település valahol Baranyában, az Isten és az emberek háta mögött. A munkanélküliség 97%, a szegénység 100%. A…..
hapcika 2010.02.11 17:15:09
@balage_81: A többit segélyre használták fel, meg a saját házaik felújítására. Pont ilyen machinációk miatt áll bíróság előtt Kolompár Orbán.
@teknős: Akkor most te is hazaáruló vagy? Te nem is használtad ki a GYES nyújtotta lehetőséget? Egyébként ne maszatolj, mert az Orbán-kormány első lépései közé tartozott a GYES alanyi jogúvá tétele, amit a Bokros csomag miatt töröltek el Hornék.
hapcika 2010.02.11 17:44:15
@heima: Most mi a baj? Te csak úgy szeretsz vitatkozni, ha nem válaszolnak? Az pedig nem vita, hogy egymás közt megbeszélitek. A vitához két ellentétes állaspont kell. A Fideszes demokrácia nincs, mert a Fideszben Orbán Viktor egymaga a demokrácia. Egy ember pártja, egy ember viszi a zászlót, egy ember alkotta nemzet. Ti csak aktivisták vagytok, WC papir helyett.
hapcika 2010.02.11 19:49:30
@teknős: Hát így alakul ki a személyi kultusz! A sokadik megélhetési gyerekedet is Orbán Viktorér szülöd meg. Inkább a gyerekneveléssel foglalkozzál az hasznosabb és kevéssé égeted magad.
  A legutóbbi választásokon is érezni lehetett már az ajánlószelvényekért (aka kopogtatócédulákért) folytatott küzdelem fokozódását, az idei szezon azonban egészen durván kezdődött: előbb Józsefvárosból, majd Erzsébetvárosból érkeztek hírek zsinórban feltört…..
  A NATO-radarral kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, ott nem lehet a lokátor, ahol az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet" - közölte. A deviza alapú hitelekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy nem lehet…..
Mandiner blog Összeomlás 2010.02.06 12:01:00
  Az elmúlt napokban összeomlott a budapesti érdekeltségű - politikával aktív kapcsolatot ápoló - infrastrukturális-nagybefektetői & gazdasági-tanácsadói holdudvar kapcsolatrendszere Magyarországon. Olyan mértékű átrendeződés lehet Budapesten a jövőben, amire…..
hapcika 2010.02.06 14:36:25
@Vidéki: Tocsik ügy azért rossz példa, mert a szerződései nyiltak voltak, csak aránytalanul magas összeget követelt a munkájáért. Ha jobbbbban utána nézel Tocsik Márta vitte el a nyilvánosság előtt a privatizációs kormánybiztosok szennyesét. A Széles Gáborok ugyanis nem 10% raktak zsebre, hanem egyszerűen elfelejtették befizetni az államnak a bevétel. Mit gondolsz, miből lett 94-re 54 milliárdos magánvagyona néhány biztosnak. Példának ott van az Ikarus, Videoton, Csepel stb. Ez állt az időhúzás mögött.
  Az Agitprop Nagykönyv keményvonalas kiadásában vélhetően elismerően emlékeznének meg a Nol Orbán-fotójáról, amivel a Fidesz elnökének évértékelőjét illusztrálta (és amelyre elGabor hívta fel a figyelmünket):    Ha egy kicsit bevállalósabb a…..
Sárdobáló Társasjáték 2010.02.01 07:00:00
Az állampolgárság olyan dolog, amelyet szabad országokban nem lehet elveszíteni. Állampolgárságot általában bizonyos kritériumoknak megfelelve lehet nyerni. A legegyszerűbb ezek közül a születés, ami minden szabad országban működik. (Bár például senki sem születhet vatikáni…..
hapcika 2010.02.04 17:10:09
@Eszkimó: Senki se tagadja, hogy a nemzethez tartozol. Engedd meg egy nem beszámíthatótól, hogy meg kérdezzem, milyen alapon gondolod a nemzethez tartozást? Kulturális, területi, politikai és a többi alapon? Kérdezted már a szembenálló román, szlovák, ukrán és a többi felet, hogy ők milyen alapon gondolják a nemzet fogalmát. Nem hiszem, kijelentesz valamit és elvárod mindenkitől, hogy igazat adjanak neked. Mint írtad feljebb te kulturális alapon gondolod. Így csak nemzethez tartozónak tekintheted magad, nem állampolgárnak. Hiszen van román, szlovák, ukrán stb nemzet is.Az állampolgárság az területhez köthető, határokon belüli és ezt kiterjeszteni egyedi esetekben is a másik ország egyetértéséval lehet. 2004-ben előbb egyeztetni kellett volna a kettős állampolgárságról a román, szlovák, ukrán, stb féllel és utána kiírni a népszavazást. A Fidesz egyszer már bukott a kettős állampolgársággal, már a kezdetén a tárgyalásoknak kijelentette a román fél, hogy nem tárgyal róla és beavatkozásnak tekint minden ilyen irányú törekvést. Akkor találták ki a státusigazolványt, ami nem jelent mást, mit azt, magyar vagy. A baj ott kezdődik, hogy összekeveredik nálatok néhány fogalom. Az erdélyi magyarok nemzetiséget alkotnak, így a magyar nemzethez tartoznak és nem a magyar államhoz, mint magyar állampolgár. Ez a hír tudom gáz neked, de ez van. Nem az MSZP, nem a Gyurcsány miatt bukott el a népszavazás, hanem amiatt, hogy a többség otthon maradásával nemmel szavazott. Tudtak az előkészítetlenségről, tudták, hogy jogokkal jár és így döntöttek.
Azt eldöntheted neked mit jelent az állampolgárság, de míg az szerepel a papíron, állampolgársága : román, nemzetisége magyar, nem dönthetsz egyedül az állampolgárságról, azt mindkét ország hozzájárulásával teheted meg.
hapcika 2010.02.04 20:50:15
@Eszkimó: Hát, nagy a baj nálad! Tudod nagy különbség van az álom és a valóság közt. Az álom az, amit te írsz, a valóság meg az amit én írtam. Te román állampolgárnak születtél, én magyar állampolgárnak. Én megértettem, hogy nem lehet tárgyalások nélkül megoldani a problémát, te nem érted. Valamit azért magyarázz el nekem, miért engem akarsz meggyőzni igazadról, amikor ott vagy helyben és elmondhatnád a román kormánynak, közigazgatási képviselőnak, hogy te másként gondolod. Semmi bajod nem lesz belőle, mert ott is demokrácia van. A magyar állam is megtesz mindent és eddig is megtett. Valamit azért nem fog megtenni az állam és én se, hogy kikaparjuk nektek a gesztenyét, míg ti békésen üldögéltek a fotelben. Ha botot mindkét végén égeted, előbb-utóbb középen két oldalról ég meg a kezed, bár lehet az elején eldobod.
Munkára fel testvérem, győzd meg a többit is célod hasznosságáról és ne itt az interneten b...ogass minket a hülyeségeiddel. Remélem harcod főcím lesz. Sok sikert.
hapcika 2010.02.05 11:17:39
@Eszkimó: Én azért javaslom beszéld meg a románokkal mi a bajod. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Nyisd ki a szád, mond el sérelmeidet, beszéld meg milyen változtatásokat akarsz. Persze, ha ehhez nincs bátorságod, mert te magyar vagy és magyar ember nem áll szóba románnal, nem dolgozik neki és nem adózik neki. Így nem megy. Emlékszem a nálunk alakult Székely Légióra, milyen nagyszerű tetteket hajtott végre. Harcolt a MTV székház ellen, küzdött a rendőrökkel, lövöldöztek Gyurcsány képére és ti támogatátok őket, mert M.vásárhely utcáin óbégattátok, "Gyurcsány takarodj!" De mi köze ennek az autonómiához, anyanyelvi oktatáshoz, Trianonhoz? Semmi!! Minket cseszegettek, hogy ragadjunk fegyvert, mentsünk meg titeket. Ha segély kell, csak magyaroknak küldjük, ha oktatásról van szó, csak magyarul vagy hajlandó tanulni, sértve érzed magad, hogy románul kell énekelni a román himnuszt, magyar zászlót viszel román ünnepségre és elvárod, hogy hülyeségeidben támogassunk.
2000 után jött néhány fiatal dolgozni a gyárba, nem győztük őket megvédeni. Mindenkivel kötekedtek, aki nem értett egyet velük, de amikor Trianon napján lejátszottam nekik a Székely Himnuszt, egyik se tudta énekelni velem, mert nem tudta a szövegét.Nem ismertek magyarországi írókat, de Wass Albertet, Sütő Andrást sem. Rosszul tudták a történelmet és meggyőzni sem lehetett őket, mert csak azt tudták mondani, komcsi duma.
Elvakultan a mai világban nem lehet élni. Ismerd meg múltadat, az anyaországét is és akkor rájösz, hogy itt is harcoltak a török, az osztrák, az orosz ellen és több ember áldozta életét a harcokban innen, mint erdélyi. Azt is tudoma mohácsi csatát azért vesztettük el, mert az erdényi vajda Szeged alatt tivornyázott. Nem Károlyi egyezkedett a birtokai védelmében a románokkal és nem ő volt, aki elhitte Clemenceau ajánlatát és rávette Juliusz Ferencet az árulásra.Horthy hitte, hogy IV. Károly megfelelően képviseli a magyarok érdekeit és mikor rájött már késő volt. Utána hiába kergette el a magyarokon nem segített. A II. v.háború után a tárgyalásokon még tárgyalhattunk volna a bécsi döntés által visszaadott területekről, de állandóan a szemünkre hányták, Horthy végig kitartott. Ha utána olvasol rájössz, Horthy önálló, Magyarországtól független Erdélyt akart, még közösködni sem szeretett volna. Itt kormányzó csak azért lehetett, mert az antant megbízta a komcsik kiírtásával, azokat a komcsikat, akik fegyverrel keltek át a Tiszán Szolnoknál és állította meg őket Erdély felszabadításában az árulás. Voltak köztük székely zászlóaljak is és a parancsnokokat és a komiszárokat kivégeztette, mondván nem mentek haza aratni.
Sokat sírtok és hidd el nem koldus, nyomorgó, földönfekvő nemzetiség vagytok ott, lenne mire közösen büszkélkednünk, ha nem akarnátok mindent magatoknak tulajdonítani.
Egy kiemelt téma, néhány nap eltérés, két homlokegyenest ellenkező vélemény. Egy párt. Egy velejéig demokratikus párt, ahol nincsen olyan, hogy diktatúrfasisztoid módon lekeverik a nem illeszkedő tónust használó képviselőt. Nem. Az MSZP-ben a vélemények pluralitása…..
  Az MSZP érzi, hogy a sikeres választási szerepléshez kevés lesz az, ha csak válságkezelésben világbajnokok, ezért további merész húzásokat tartogatnak az áprilisig hátralévő időszakra. Ezek közül a legtöbb reményt talán a téridő görbületét kihasználó…..
hapcika 2010.02.04 11:59:22
@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Hol képviselőjelölt Hiller? Na, ne már!
Avagy hogyan szívassuk meg azon kevés szerencséseket, akik a megadóztatás ellenére is kapnak idén cafetériát. Volt egy ici-pici kiskapu a hideg étkezési jegynél kétszeres összegben adható melegutalványnál: két, magyar tulajdonú üzletlánc, a COOP és a CBA is beváltotta azokat,…..
hapcika 2010.02.03 21:34:55
@éjjeli_alkesz: Csak egy részét válthatja ki melegétkezési utalványban, nem az egészet.
hapcika 2010.02.03 21:39:19
@smidgen: Tudtommal az APEH-nál nincs caffeteria bevezetve, csak étkezési hozzájárulást kapnak. Összeférhetetlenség miatt, ezért kapnak jutalmat.
Viktor úgy látja jónak, tudtam meg ma reggel a mindig magabiztos Szijjártó Pétertől az ATV-n, hogy a Fidesz első embere nem ül le miniszterelnök-jelölti vitára mindenféle Bokros Lajosokkal, legalább is egyelőre biztosan nem. Előbb rendezze le Bokros a vitáját Mesterházyval mintegy…..
hapcika 2010.02.03 20:44:21
@Pikassa: A Bajnainak jogerős itélete van, hogy nem hibás, a Pestinek meg neked nincs semmi a tarsolyodba, így a számotokra kedvező jogerős itéletig hazugok vagytok a Fidesszel együtt. A hiányzó gyermekkorod és felnőttkorod miatt őszinte részvétem, na meg ami éltet az nem jön be így rövidéletű leszel.
A Spotter blogról vettem át a sztorit. 1993-ban az orosz államadósság fejében 28 darab MIG-29 Fulcrum vadászgépet szerzett be a magyar állam. 1993-ban ez 800 millió dollárba került. 1997-ben már csak 20 aktív gép üzemelt, majd csak 14 gépet tettek NATO-kompatibilissé. 2005-ben…..
Sárdobáló Bolsevik tempó 2010.01.31 07:00:00
Olyan igazi ízes kommunista módon szalajtották haza Mádi László fideszes politikust, mert azt találta mondani óvatosan, szakmai körben, hogy esetleg, talán, alkalomadtán be lehetne vezetni az ingatlanadót. Ugyanez az ötlet szerepelt már a Fidesz korábbi, Jövőkép című…..
Politikai elemző vagyok, ezért – bár hiszek abban, hogy előbb-utóbb valamilyen ingatlan alapú adózásra szükség lesz majd Magyarországon – az Alkotmánybíróság mai döntése után nem bonyolódnék bele sem filozófiai, sem közgazdasági fejtegetésekbe. Egyszerűen és…..
hapcika 2010.01.26 18:00:43
@abandi: Miért fáj neked, ha OV adót fizet a háza után? Nem kellene ekkorát benyalni neki?
hapcika 2010.01.26 18:01:53
@agyvihar: Semmit, az már a Fidesz kormány gondja.
hapcika 2010.01.26 18:16:06
@abandi: Ha nincs pénzed, váltsál kissebbre. Miért pont mindig a zsidók jutnak eszedbe, te is az vagy? Az írásaid után az jut eszembe, mint 2006 őszén, amit óbégattak a hajléktalanok: A mi befizetett adónkat ne lopja el Gyurcsány! Nevetséges vagy, se pénzed, lakásod másfél szoba, itt meg kiabálsz, hogy nem fizetsz ingatlanadót!
  Úgy néz ki, megépülhet Hujber Ottóék Szerencsre tervezett, szalmatüzelésű erőműve. Az engedélyek megvannak, de talán még lehet valamit tenni a környezeti és turisztikai hatásai szempontjából legalábbis kockázatosnak tűnő beruházás ellen, ha elég határozott a…..
hapcika 2010.01.24 20:32:22
@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Nem én vagyok hazug, hanem te, aki igaz mondatot nem tud leírni. Arendőrség majd jól leellenőrzi, ha valahol kigyullad egy Mszp-s székház, mert ez már felbújtás. Kivánom, hogy minden molotov koktélos támadás után vigyenek be.
hapcika 2010.01.24 21:54:20
@Tehetetlen Dodó: Szerintem meg a tervezők tudnak számolni, felmérni a lehetőségeket, a környezetet. Ami a magyaroknak nem éri meg, az megéri a külföldinek. Van pénze, a nyereségét a vállalkozásába fordítja vissza, nem kaszinózik és van tapasztalata. Szerencs nem a világörökség része, viszont szegény a város, lakóival együtt. A gyöngyösi példán okulhatnának már a Fideszesek.
hapcika 2010.01.25 17:31:04
@Tehetetlen Dodó: Beszúrnál egy-két címet, ahol megemlítenek. Tudod, a távolság, meg nem is ismerlek bizalmatlanná tesz. Lehetőleg a dicséretek másolatát is biggyezd ide.
Az MSZP nyugdíjügyben megint a legrosszabb énjét mutatta. Mit mutatta, mutatja folyamatosan. Úgy ugrott rá a Fideszre, mint az a pitbull, amelyik nem képes elengedni a felé nyújtott csontot, hanem minden erejét megfeszítve harapja és harapja. Mintha ez lenne az utolsó lehetősége. És…..
hapcika 2010.01.25 16:37:34
@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=76): Amit felsoroltál a válasz arra, miért haldoklik az egészségügy. Őszre eldől a dolog, lehet ki lesznek dobálva a parlamentből. Lehet kulturáltan is "forradalmat "csinálni.
Röfi a komcsi poronty!!!Mi lenne ha egyszer az igazat írnád. Korpa közé keveredtél kisdisznó!
hapcika 2010.01.25 16:55:46
@elfelejtette:Nekem új amit említesz. 2006-ban az adatlopás vádjával előzött az MSZP és a Fidesz szánalmasan gyatra vádjai már nem tudták visszaelőzni a szocikat. Most is ez a helyzet. Tavaly nyáron megegyeztek a nyugdíjasokkal, hogy a törvény garantál mindent, amit ők akartak, reálértéket, jövőt, emelést. Amit most hangoztat a Fidesz, azzal lekésett, Varga elszólásával meg jól felhúzta a nyugdíjasokat, meg a nyugdíj előtt állókat.
hapcika 2010.01.25 17:20:38
@elfelejtette: Ja, ha neked csak az a fontos, hogy magadat semjénezd, bocs tömjénezd, abból bizony nem lesz vita, meggyőzés, meg ilyenek. Vitatkozz tovább magadban.
Egyet kell hogy értsek Kóczián Péterrel, hogy a sajtónak kellene ízekre szedni a két (populista) párt összes mondatát, nem pedig szolgaian leközölni a sajtótájékoztatók anyagát, vagy az MTI híreket. Mivel semmi ilyen nem történik, egyre feljebb és feljebb csavarják például…..
"De a Fidesz elvett 1999-ben 19 500 forintot minden nyugdíjastól" -tért ki az aktuális eseményekre Lendvai Ildikó a minap. Vajon mi jöhet még ezután, morfondíroztam magamban, aztán tegnap megláttam a még-el-sem-indult-kampány eddigi legkegyetlenebb performanszát. A budapesti szocik…..
hapcika 2010.01.23 21:51:57
@abandi: Nocsak, nocsak fenyegetőzünk? Ön a Nemzeti Számonkérőszék tagja? Nem vitatkozik, egyből öl? Röhejes!!!
hapcika 2010.01.24 09:44:04
@abandi: Nem az értelmezéssel van a baj, hanem azzal, hogy megakarja magyarázni ostoba baromságait. Túl lihegi a tudását, miközben nem érti mit ír a másik.
hapcika 2010.01.24 09:46:11
@picur3ka/beleallos kampany: Nem is vagyok kiváncsi idióta véleményére!
Vannak kifejezések, amikkel szívesen dobálózunk, miközben azt sem tisztáztuk, mit jelentenek. Az antalli hagyomány ilyen. Mennyien szeretik pedig mondogatni, hogy az MDF elárulta az antalli hagyományokat, vagy hogy most akkor ki is az antalli hagyományok valódi, jogos örököse - mégis,…..
hapcika 2010.01.23 20:59:51
@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Ha egy is kigyullad, lehet rád hivatkozni, mint felbújtóra!
Vallomással tartozunk. Amikor először írtunk a Societas netkampányáról, kínosan éreztük magunkat, mert egyáltalán nem voltunk meggyőződve, hogy ez nem valami lejáratóhadjárat a túloldalról irányítva. Egyszerűen nem tudtuk elképzelni, hogy valaki magától ilyen hülye legyen.…..