Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pallasA

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azelőtt. Azelőtt ilyenkor, december 25-én vagy anyámhoz mentünk, vagy anyósékhoz – általában anyósék élveztek prioritást, mert többen voltak, anyám meg csak ketten a nagyanyámmal, szóval ráértek, tökmindegy alapon. Azelőtt felcihelődtünk, mindenkinek megvan-e mindene,…..
Akik arról beszélnek, hogy vasárnap „valami elkezdődött”, azok a realitások mezsgyéjének közelében sem járnak, ám nem akarom elvitatni a túlzott optimizmusuk okait. Mégiscsak tízezrek vonultak utcára és sok éve először, az elkeseredettség tettlegességig fajult.…..
Mindaz, ami a szakképzés területén történt az elmúlt négy évben, tökéletesen jellemzi a Fidesz-kormány működését: kezdetben olyan, mintha csak úgy, látszólag mindenféle összhang nélkül történnének különféle események, ám a mozaikok előbb-utóbb kirajzolnak egyfajta…..
Kedves Megfáradt Olvasóim! Kicsit eltértem a poilitkai életről, és egyből alábhagyott az olvasottság. A kemény mag azonban kitartóan olvassa soraimat, lesi a fotóimat. Köszönet érte nékik. Mint korábban már megemlékeztem róla, nagy nehezen találtunk egy olyan helyet, ahol…..
pallasA 2014.04.06 20:21:25
Bödi keleten Kövek a hegyről 2014.02.02 20:18:41
Kedves Olvasóim! Mint azt már olvashattátok, kétszer is megmásztuk a házunk mögötti hegyet. És mint ilyenkor az lenni szokott, sok-sok szép követ sikerült összegyűjteni. Az alábbiakban mutatok meg közülük jópárat. Amiatt is fotóztam ezt a sorozatot, mivel sajnos nem sok…..
pallasA 2014.02.02 20:28:40
No nem azért írom így mert túl veszélyesnek éreztem volna a repülőutat. Szépen jött a gép, mindkettő, mert ugye Isztambulban vagy Konstantinápolyban vagy Bizáncban (kinek hogy tetszik...) át kellett szállni. A kettő között volt egy órányi időnk, Gyula kolléga, akivel együtt…..
pallasA 2013.12.06 10:48:39
@Bödecs Zoltán: Közben megérkeztek. És tetszenek. De nagyon. Máshol kérdeztem, de itt is. Ha valamelyik megtetszik, elvihetem? :-)
Kedves otthoni Barátaim! Sokan,és teljesen jogosan reklamáltátok a képeket. Ezek eddig két okból maradtak el. 1. Magam nagyon járatlan vagyok ebben a blogírás témakörben és nem készség még hogy miként lehet fényképet beilleszteni mondjuk ide. Persze, lehet hogy ez teljesen…..
A szilvásváradi Állami Ménesgazdaságban keletkező lószart adnak az évnyitón a pedagógusoknak egy Katti Zoób kalapban. „A kalap a jövőt, a lószar pedig az elmúlt nyolc évet jelképezi. Olyan szimbólum ez, amit az ostobábbak is megértenek” – fejtette ki Hoffmann Rózsa a…..
pallasA 2013.08.20 06:39:24
A tegnapi hivataloschabb beszámoló után itt egy személyesebb perspektíva egy HaHás résztvevőtől a "Demonstráció az együttműködésért" nevű eseményről. Eredetileg egy belső fórumra szánta az írója, de úgy döntöttünk, hogy kitesszük, mert jobb, ha a véleményeink "kifelé"…..
EnergiaGorilla Nekünk Ózd kell! 2013.08.06 14:37:00
Fantasztikus, hogy mennyire nem tudunk felnőtt módra megközelíteni még egy ilyen ügyet sem mint a közkutaknál szomjazó romák ügye. Két végpontból lehet választani, az agyatlan cigányellenesség csap össze az elvtelen szeretetbajnokokkal, köztes álláspont nem lehet. De akkor hova…..
Varánusz Orbán első 50 éve 2013.05.31 03:53:11
1963. május 31.-én szárnysuhogásra lettek figyelmesek Székesfehérvár lakói. A méltóságteljesen szárnyaló jelenséget nem tudták hirtelen mire vélni, hisz gólyának nem volt elég fehér és hosszú csőrű, sasnak nem volt elég termetes, a turul meg nem fészkelt márványfallosz…..
Ajaj, most van baj, kedves nertársak és nertársnők! A nemzet egyesszámú közellensége, Szabó Rebeka csak elérte másodfokon is, hogy: "a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA), hogy hozza nyilvánosságra a 2010 novembere és 2012 márciusa közötti állami földbérleti pályázatok…..
pallasA 2013.04.19 07:48:50
Nyilvánvalóan sokan tapasztalták, mikor az Akvárium program kínálatából szemezgetve egy nekik tetsző koncertre lettek figyelmesek, hogy barátaik részéről merev elutasítás és szentbeszéd következett arról, hogy valami homályos dolog van itt a Navracsiccsal meg a KIM-mel, és a…..
pallasA 2013.04.16 19:04:01
Ilyet:

www.epab.bme.hu/strommer/NSz/

Nemcsak színház lett volna, hanem közösségi tér is.
Egyszervolt ország igazminisztere tegnap az Infórádióban megaszonta a tutit: a politikai hirdetésre kíváncsi nerpolgár szokjon rá a köztévére, és ha problémája van az alkotmányossággal akkor ő maga - mint közvélemény, nyilvánosság - az újságírókkal és közelebbről meg…..
pallasA 2013.04.09 18:03:40
hvg.hu/panorama/20130409_komodoi_varanusz_tamadas

Milyen vadak az indonéziai varánuszok!?
Lehet, hogy a "nem teljesen hülye" bennszülöttek közé tartozott?
Ám ne legyen igazam, de azt hiszem, zseniális átverés áldozatai lesznek hamarosan a pedagógusok. (Igen, megint a vesszőparipám, a pedagógus-életpálya.) És ahogy az Orbán-Balog-Hoffmann triumvirátust hallgatom, egyre erősödik bennem az érzés, hogy nem tévedek. De nézzük, miről…..
pallasA 2013.03.23 17:25:17
www.hir24.hu/belfold/2013/03/18/balog-sosem-mondtuk-hogy-nem-lesz-pedagogus-elbocsatas/
És valóban Balog Zoltán abszolút nem kormányzati forrás. Mert az oktatási bizottság ülésén mondta. Így kell hitelteleníteni a blogírót.
A  Fent és Lent nem pártszócső, így néha ütköznek az álláspontjaink.  A hallgatói szerződés is ilyen téma, ezért ahelyett hogy  kinyilatkoztatnánk, lehet más a párbeszéd alapon mindkét érvrendszer nevében megszólalunk. Ez az írás a hallgatói szerződés…..
Frissítette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Facebook oldalát.Az időzítés, az üzenet, a grafika - minden szempontból hibátlan:(Kattintva bejön teljes méretben)"2012 a Külhoni magyar óvodák éve volt a nemzetpolitikában. A rendkívül sikeres program…..
Kilátogattunk a Nemzeti Lóversenyre és megrökönyödve láttuk a vicces lónevek között Nemzeti Összefogást. Annyira megdöbbentő volt hallani, hogy valaki Nemzeti Összefogásnak nevezi el a lovát, hogy eldönthetetlen volt számomra, hogy valaki ennyire elvakult Orbán-fan, vagy ennyire…..
pallasA 2012.10.21 11:29:26
@pallasA: Bocs. Ez a Demokrácia volt. Az sem nyert. Még el sem tudott indulni. Íme a Nemzeti Összefogás:
www.facebook.com/photo.php?fbid=412466785456825&set=a.412466288790208.82053.100000805228087&type=3&theater

De ha egyik sem, akkor mi?
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy politikus, aki mielőtt politikus lett, egy szerencsétlen baleset következtében kerekesszékbe kényszerült. Történt, hogy a Fidesz színeiben parlamenti képviselő lett, már 2006 óta tagja az országgyűlésnek. 6 hosszú éve... Ezalatt…..
pallasA 2012.07.06 06:31:38
Beszéltek arról, hogy 20000 rokkantat irányítottak vissza a munka világába. Ezeket anno az orvosok nyilvánítottak rokkantnak. Nos. Az alábbi cikkben Pósfai főigazgató elmondta, hogy "az orvosokat ért rágalmak alaptalanok".
hvg.hu/itthon/20120703_rokkantak_felulvizsgalata_posfai
Akkor az a húszezer anno rokkant volt, hiszen az orvosok nem csaltak, a rokkantak nem álrokkantak, mostanra viszont meggyógyultak és alkalmassá váltak a munkára. Ez csak úgy lehetséges, hogy a kritériumokat változtatták meg. Vagy van másik lehetőség is?
Tengelytörés blog CBA bojkottom 2012.07.02 20:34:00
Nem valami nagyszabású akció ez, egyszemélyes bojkott. Körülbelül két hete tart, és bármilyen megrázó, a CBA még működik.  Némi gondolkodás után mégis arra jutottam, érdemes leírnom, miért nem vásárolok többet CBA-ban. Kíváncsi vagyok a reakciókra. A „bojkott” oka…..
A Ténytár szerkesztőségének tagjai mostanság kifejezetten örülnek annak, hogy már túlestek az egyetemi éveiken. Az általunk is több alkalommal elemzett felsőoktatási törvénynek hála, az idén felvételiző diákok még mindig nem tudják, pontosan mennyit is kell fizetniük,…..
A szakértői kormány elképzelése nem szolgálja a demokratizálódást. Inkább a magyar demokrácia súlyos deficitjét mutatja. Orbán Viktor meggyengülése miatt, s az életképes ellenzék hiányában az utóbbi hetekben felerősödött a szakértői kormány iránti vágy; tulajdonképpen…..
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..