Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clean lead

21 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vörös Harci riadó az Enterpriseon Prométheuszon. Egy goa’uld ha’tak ugrott a Föld közelébe. Pajzsot maximumra, a fegyverkezelők kezdjék elpakolni a kártyát. (Egyébként egy 50%-os pajzsnak az energiatakarékosságon kívül mi értelme lenne?) Nagy a nyüzsgés, még a…..
Kedvenc űrjárművüket ismét egyben láthatjuk, amint a Delos rendszerben vizsgál egy csillagot, melynek mágneses mezeje épp változásokon megy át. Mielőtt belemerülhetnének segélyhívás érkezik egy közeli hajóról. Ahogy ez Enterprise közeledik, egyre jobban kirajzolódik egy…..
clean lead 2009.09.03 11:00:43
@Llew: Tűvé tettem a részt, de nem mondanak benne egy fia csillagidőt sem, így kénytelen voltam lemondani a bevált kezdésről.
@Is: Köszönöm! Ezt szerintem oktató résznek szánták az FBI és a rendőrség kábítószer ügyosztályainak ajánlásával.
Csillagidő: 41798.2. Az Enterprise egy Drake nevű Csillagflotta hajó keresésére indul, miután az rejtélyes módon eltűnt, az egyébként már lakatlan Minos bolygó vizsgálata során. Valaha az említett planéta lakosai fegyvereket fejlesztettek és adtak el. A keresett hajó kapitánya,…..
clean lead 2009.09.01 17:00:39
@Michael Collins: Valószínűleg túl sok idejük volt az 1979-es mozifilm elkészítése során. :-)
"- ... héé, mikor jönnek már a klingonok?
- Bocsi sminkes, csúszás van! Még két óra!
- Jesszus, mi a fenét csináljak itt addig veletek? ... Neked mindig ilyen magas, sima homlokod volt? Ez nagyon fog csillogni a reflektorfényben. Kellene valamit kezdeni vele..."
clean lead 2009.09.02 13:50:20
@Is: Köszönöm, örülök, hogy tetszett! A Family Guy-ban dobták be ezt a témát, ahol Kirk kapitány kiválazt egy (talán) Gomez nevű zászlóst, aki már rögtön temeti is saját magát. Végül azonban Kirk hal meg és Gomez zászlós el sem meri hinni! :-)
Csillagidő: 41503.7. A Csillagflotta üzenetére az Enterprise a Semleges Zónába indul, hogy felderítsen egy csatát és mindenbe beleüsse szépen ívelt, gömbölyű orrát. Mikor az észlelt esemény helyére érnek egy erősen amortizált szállítóhajót találnak, amire talán a…..
clean lead 2009.08.28 11:02:25
@Llew: @Luthor: @Is: @toni1977: Köszönöm az ötleteket, hétvégén megnézem a kérdéses részeket (DS9 100. és nagyjából sejtem, hogy melyik Enterprise epizód) illetve megpróbálok valahol utánanézni, hogy mi is történhetett a derék klingonokkal. :-)
Jó hétvégét és pihenést!
Csillagidő 41461.2. A Relva VII. körül kering a hajó, amely Wesley Crushert hozta ide, hogy részt vehessen a Csillagflotta felvételi vizsgáján. Most szorítani kell, mert akkor a tanulmányai miatt nem tudna tovább az Enterprise-on okoskodni. Mielőtt elindulna a megmérettetésre összefut…..
Csillagidő 41463.9. Ezúttal egy csapat után küldik ez Enterprise legénységét a Velara III. bolygóra, ahol azok - kissé lemaradva az ütemtervtől - a területet próbálják lakhatóvá tenni. A célhoz közelítve Picard hívja is a terraformálók vezetőjét, Kurt Mandlt és…..
clean lead 2009.08.10 15:03:05
@Is: Örülök, hogy tetszett! Szerintem Data egyértelműen a műsor egyik legjobb karaktere és a beszólásai is zseniálisak. :-)
Csillagidő 41509.1. Riker parancsnokkal nyit a kép, akinek a jelenléte hirtelen sürgőssé válik a hídon. Az Enterprise az Epsilon Mynos rendszerben jár, ahol a XXIV. századi városi legendák szerint egy rejtőzködő bolygó található, mely egy rendkívül fejlett faj otthona. Remélem…..
clean lead 2009.08.05 15:13:14
@Is: Nagyon jól esett amit írtál, köszönöm szépen! Remélem a további részek is tetszeni fognak!
clean lead 2009.08.05 15:19:39
@Kahles: Szia! Igazad van! Mea culpa és elnézést! Az utóbbi két vasárnapi rész holmi léha Balatonparti időtöltés miatt elmaradt! :-) Szegény megfáradt, megtört testemet gyógyítgattam a magyar tenger hullámaiban. :-)
Csillagidő 41309.5. Az Enterprise a Persephone V. körül kering, hogy felvegyen egy ír whisky-ről elnevezett admirálist, Mark Jamesont. Valószínűleg ő lehet a Csillagflotta korelnöke, hiszen már a nyolcvanötödik évét tapossa, de állítólag a Föderáció egyik legjobb…..
clean lead 2009.07.30 12:05:25
@gnitsch: Te jó ég, ennyire geocentrikus lennék? Ebbe belefutottam, mint Galileo az inkvizícióba! Teljesen igazad van, talán csak az emberek között korelnök, bár a végére már ez is kérdéses. :-)
Csillagidő 41365.9. Az Enterprise rutin karbantartásra érkezik a 74. csillagbázisra. Picard és Riker itt megismerkedik egy bynarnak nevezett faj képviselőivel, akik összenőttek a saját computer technikájukkal, főként az anyabolygó központi számítógépével és szinte egymással is.…..
clean lead 2009.07.29 11:40:12
@Bar Kochba: Hát azt hiszem az lehet a magyarázat, hogy a bynárok úgy adják vissza az Enterprise-t, hogy törölnek minden olyan adatot amit ők vittek fel, többek között Minuett személyiségét is.
Csillagidő: 41636.9. Egy Odin nevű, hét éve eltűnt Föderációs szállítóhajót meteorzápor pusztított el, de vizsgálatok kiderítették, hogy három mentőkabin hiányzik és elképzelhető, hogy vannak túlélők. Ezért tart most az Enterprise a legközelebbi lakható bolygó, az Angel…..
clean lead 2009.07.20 12:59:24
@Labzo: Igen ez egy nagyon hálás téma az írók körében. Nyilván az alapjául szolgáló tények miatt. Frank Herbert például női hadseregt vizionált a Dune című sorozatában. Az ő okfejtése elég racionálisnak tünt.
@fulmerz: Tényleg! Bonnie-nak hívták a lányzót! Erre már nem emlékeztem!@evicska: Ha jól tudom az AXN Sci-Fi csatornán folyamatosan adják a sorozatot.
Csillagidő: 41242.4. Családlátogatásra igyekezik az Enterprise. Egy Omicron Theta nevű bolygó felé halad a legénység, ahol Data került összeszerelésre, úgy huszonhat évvel azelőtt, úgyhogy mondhatjuk, hogy ez a szülőbolygója. A nevezett épp a kabinjában gyakorolja a…..
clean lead 2009.07.17 11:00:23
@bree-gee: Meg is fogják bánni, már rögtön a következő részben. Egyszer azért eljön a mi időnk, de nem akarom lelőni (stílszerűen :-) a poént.
Jó szórakozást este! :-)
Nem vicc, tényleg ez az eredeti cím és annak magyar fordítása. Csillagidő: 41997.7. Riker szavai köszöntenek minket, mivel a kapitány épp tanulással üti el az idejét. Ennek oka, hogy egy rovarszerű fajjal készülnek felvenni a kapcsolatot, a Jaradanokkal, melyek igen zárkózottak és…..
Csillagidő: 41294.5. Örvendezzünk, mert az előző rész után most egy igazi Deanna centrikus rész következik. Na, jó, én örülök neki, de meg kell mondanom, hogy sajnos ez minden pozitívuma ennek a résznek. Pihenni érkezik a legénység a Beta Cassius nevű bolygóra, mely a legendák…..
clean lead 2009.07.08 23:41:55
@bree-gee: És nem ez az egyetlen szereplése a Star Trek univerzumban. A Star Trek Voyager-ben is szrepel egy részben. (Dragon's teeth, Gaul a karakter neve). Egyébként később lesz még ma már jócskán ismert színész(nő), aki akkor még csak kis szerepet kapott.
clean lead 2009.07.09 16:32:22
@evicska: Azt hiszem legközelebb a második évad vége felé jelenik majd meg (talán a 19-es rész). (Sajnos egy kicsit kell még várni arra.)
A balszerencsét a legtöbb ember elviseli. Ha igazán próbára akarsz tenni valakit, adj a kezébe hatalmat. (Abraham Lincoln)Csillagidő: 41590.5. Szörnyűséges résznek nézünk elébe, tekintettel arra a tényre, hogy a bájos és kedves Troi tanácsadó nem fog szerepelni, mert épp…..
Csillagidő: 41723.9. Egy ferengi hajó társaságában halad a Föderáció zászlóshajója. Mint kiderül, nagyfülű, önzetlen barátaink kívántak találkozni Picardékkal az általuk megjelölt helyen. Ami érdekes, hogy az érkezést követően leadott üdvözlésre a ferengik csak annyit…..
clean lead 2009.07.02 13:16:52
@Llew: A szakértők szerint azért lehet hatásos a manőver, mert a másik hajó fegyverrendszere nem tud időben átállni a hirtelen megjelenő célpontra és azért nem alkalmazzák mert mindennek ellenére hatékonyabb, ha az energiát inkább a pajzsokra irányítják.
www.stardestroyer.net/mrwong/wiki/index.php/Picard_maneuver
A leírás szerint a Picard manővert összesen egyszer alkalmazták. :-)
Egyebekben pedig itt lehet még olvasni róla, bér ez inkább vicces mint tényszerű: :-)
www.urbandictionary.com/define.php?term=Picard%20maneuver
clean lead 2009.07.02 23:00:03
@Llew: hát bizony. Amit te írsz az benne is van a szövegben (pont a folytatása annak amit te hivatkoztál be): and the humanoid crew of the target can't respond quickly enough to redirect fire to the attacker's new location. Nekem egyébként tetszik a szkafanderes ötlet, bár nagyon kapaszkodnának szegény csókák a hajóba, ha az valamiért gyorsítani kezd.
Csillagidő: 41255.6. Az Enterprise egy M-típusú bolygó körül kering, amit eddig még nem volt ismert a Csillagflotta számára. Aki esetleg nem tudná, az M-típusú bolygó azt jelenti, hogy M-egint egy olyan bolygó, amit kolonizálhatunk és reméljük, hogy nem ütközünk olyan…..
clean lead 2009.06.28 17:04:33
@bree-gee: Azt hiszem a második évad 8. részére gondolsz. Az jó lesz! :-) Ott már körszakállal láthatjuk Egyest!
Örülök, hogy tetszett a HV! :-)
Csillagidő: 41249.3. A Béta Renner rendszer két nagy bolygója között kering az Enterprise. A két bolygón két különböző faj él, az antikaiak és a selaiak, akik alig várták, hogy feltalálhassák az űrutazást és végre elvághassák egymás torkát. Úgy tűnik a rossz…..
clean lead 2009.06.24 13:37:30
@Llew: Na igen! De tudod mire hasonlít még? Azokra az asztali mobiltelefon tartókra. Teljesen el tudnék képzelni egy ilyet! :-)
clean lead 2009.06.25 11:11:18
@Prof. William: Az is lehet, hogy már rég rádióadások mentek egymás között és a teljes kocsis szótárat olvasták be egymásnak random módon, majd egy nap amikor az egyik fél a másik számára is jól láthattóan reflektorral kiírta, hogy: Nyasgem, akkor betelt a pohár és elkezdtek fejleszteni. :-)
Evicska, tuby smith örülök, hogy tetszett a hv! :-)
Csillagidő: 41263.1. Az Enterprise találkozik egy másik Föderációs hajóval, egy hajtóműszakértőt vesznek majd a fedélzetre, hogy az teszteket futtasson le a hajó térhajtóművén. Rikernek nem tetszik, hogy valaki más piszkál bele a hajtóműbe, de kapitányunk helyre teszi, és…..
clean lead 2009.06.21 21:41:07
@bree-gee: Soha nem vagy egyedül! :-) Látod, mándruc is azonnal társult! És bizony, a társaság még kiterjedtebb:-) http://payskin.spaces.live.com/blog/cns!9BF07D1E50A9CFF1!1089.entry?&_c02_owner=1%3F%3F%3F%3F
clean lead 2009.06.21 21:48:10
@Michael Collins: Köszönjük a ferengi vagyongyűjtés szabályait még az előző résznél! :-) Sokat megmagyaráz!
Fedor: Bill Murray zseniális, bár én az Idétlen időkigben tartom őt a legjobbnak! :-)
Csillagidő: 41386.4. Kedvenc hajónk és legénysége egy ferengi hajót üldöz. A ferengik most jelennek meg először a sorozatban, ennek megfelelően pont annyit tudunk róluk, mint a krokodilok a szolidaritásról. Úgy tűnik, hogy megfújtak a Föderáció egyik állomásáról egy T-9-es…..
clean lead 2009.06.17 14:15:52
@Llew: Mea culpa, mea maxima culpa! Az előző harmadik rész álruhában van és valóban az a negyedik. Köszönöm, hogy figyelmeztettél! A magyar fordításban fénysebességet használnak, de az meg szerintem Star Wars-os. Én az eredeti hanggal nézem és abban a "warp" szót használják, ami viszont görbületre utal.
clean lead 2009.06.17 14:34:05
@Llew: Azt hiszem az én készülékemben lesz a hiba, mert sajnos magyarul nem láttam egyik Star Trek sorozatot sem. Néha az AXN Sci-fi csatornán hallom a magyar szinkront (el is kapcsolok gyorsan) és az kifejezetten nem jön be. Majd kitalálok valamit ez ügyben.
Csillagidő: 41235.25. A Föderáció néhány bolygóján járvány tört ki. Az ellenszer egy Ligon II. nevű bolygón található, ezért az Enterprise épp erre tart, azzal a paranccsal, hogy barátságosan közelítse meg a bolygó lakóit és szerezzen annyi vakcinát, amennyit csak tud.…..
Csillagidő: 41209.2. Az Enterprise egy kutatóhajó után tart, ami egy vörös óriáscsillagot tanulmányoz. De hiába, azt már elvitték a Parlament tetejéről. Uh, bocs, képzavar. Szóval, egy nukleáris energiát termelő, saját fénnyel rendelkező égitest épp az utolsókat rúgja és…..
In medias res. Egy teljesen új Enterprise fedélzetén vagyunk, amelynek kapitánya a magashomlokú Jean-Luc Picard. Nincs se Kirk, se Spock. Első küldetés az, hogy eljussanak egy Farpoint nevű helyre és vizsgáljanak meg mindent az állomással kapcsolatban, közben pedig folytassanak…..