Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maderspach

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2009. augusztus 15-én rendezték meg Bor, mámor, Bénye néven Erdőbénye borászainak első közös fellépését. Az erdőbényei fesztivál azonban ennél több szeretett volna lenni, ezért öt budapesti kajablogger és öt egyéb – zömmel hegyaljai – gasztronómiával…..
Ritkán fordul elő, hogy ennyire fázisban legyünk a történelemmel. Egy véletlen folytán a hosszú hétvégét éppen Komáromban töltjük, ahol az eredeti tervek szerint egy belvárosi, híd közeli panzióban nyugodt, kicsit elhajlós hétvégére készülődtünk. Nem sejthettük, hogy e…..
A magyar csapatok egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték a sosnowieci tornát. Az FTC 8-3-ra kikapott a házigazdától, a Sapa Fehérvár AV 19 hatvan percnél döntetlenre állt, de a 2-2 után büntetőkkel legyőzte a szlovák élvonal újoncát, az iglói csapatot. A Ferencváros…..
Maderspach 2009.08.20 09:55:40
Akár tizenöt, akár másfél évvel ezelőtt erről csak álmodni mertem. Reménykedtem, hogy egyszer, talán, valamikor, majd, elképzelhető.És lőn. Demszky Gábor nem indul 2010-ben újabb négy évnyi pöcsverésért.            Éljen!…..
Maderspach 2009.07.12 22:48:30
@Sturm und durung: aha.
költségvetés nélküli metro. Rossz szerződésekkel, ahol a kivitelező szopatja a megrendelőt, mert megteheti. Majd 20 éves rutinnal, ikonod, és sleppje, egy szerződést nem tud nyélbeütni. (vagy nem akar) Eladott közműcégek, hogy az álom valóra váljon. A tömeg közlekedés (és annak vállalata) romokban. Ja, arról az Aba Botond tehet. Hosszú és középtávú városfejlesztési koncepció, nuku.
Buddhista vagy, és már harmadszor itt sikerült reinkarnálódnod (?)
Szerencsétlen.
kisfiú :DDDD
Maderspach 2009.07.12 22:57:39
@mzprix: A várost nem a 20 évvel korábbi önmagához érdemes hasonlítani. Hanem a régió hasonló nagy/fővárosaihoz. Akik nagyjából ugyan onnan indultak. pl: Prága, Krakkó.
Ha nem látsz különbséget, őszinte részvétem.
Granátvetővel és automata fegyverekkel lőttek szerb rendőrökre a Koszovóval szomszédos albán többségű Bujanovac községben. A belügyminiszter szerint Szerbiát érte támadás. A két rendőrt valamivel éjfél után érte a váratlan támadás a szokásos éjszakai járőrözés…..
A brassóiak honlapja arról tájékoztat, június 22–30. között tengerparton edzőtáborozik a csapat, amely jelentősen kicserélődött a tavalyi szezon óta. Összesen hatan maradtak, de érkeztek helyettük mások: az SC Csíkszeredából, a Progymtől, a HC Csíkszeredától és a…..
Valamirevaló művelt alkoholista már minimum hallott Maurer Oszkárról. Valamibbrevaló művelt alkoholista pedig azért csak kóstolt már tőle valamit. Szerencsére, mostanában egyre több helyen lehetett találkozni vele és boraival: például Etyeken, a 7x7-en (tavaly és idén), Terroir…..
  Eléggé ver bennünket a Fennvaló. Reggel oviba menet, a járdáról lelépvén, a buszsávban hasító Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője kaszált el minket kis híján, LIL-675 rendszámú, fekete, Fiat Brava márkájú gépkocsijával (ha perelne, akkor bevallom, hogy…..
Maderspach 2009.06.04 20:45:07
Patrubány egy vén bolond, a slepjével együtt, ugyan az mint a Magyar ellenállók és antifák szöve, pepitában. Sara viszont nem itt van, hanem dec. 5-ével kapcsolatban...
Az irománya teljességgel haszontalan és ártalmatlan. Foglalkozni sem érdemes vele.
A lényeg a jövő, a múltból meg tanulni kell...
A XXI. század csodafegyvere a demográfia, ezért nem a Patrubányok, hanem a Böjte Csabák a kulcsemberek...Néhány évtizedes távlatban...Mivel a szomszédos országok demográfiai mutatói sem rózsásak, a dolog nem veszett fejsze nyele...(+ fél románia lassan kiköltözik olasz és spanyolországba, 3 hete Máramaros, Beszercében jártam, Nagybánya, Beszterce, Naszód szombat este teljesen kihaltak..)
Mellesleg a nem túl távoli jövőben bekövetkező alapvető változások színtere Ukrajnan lesz...És hogy ezzel tudunk e majd bármilyen mértékben is élni, elsősorban belpolitikai síkon dől majd el, többek között most vasárnap...
Kárpátalja egy általános ukrán szétesés esetén oda megy, ahol a helyi elit hozzá tud férni az elsősorban pénzbeli erőforrásokhoz (EU), a minél nagyobb önállóság (széles belső önrendelkezés, autonómia) mellett. ez pedig nem egy Moldávia szintű pufferállam, vagy szlovák, román megyévé válás...
De ez megint rajtunk fog múlni, vagy fogunk tudni élni a lehetősséggel, vagy nem...
Ja, és igen Maderspach MENŐ, csak el kell olvasni a könyveit, a vadászati szakkönyveket is. Ha ilyen emberekből állt volna a magyar honvédség, nem lett volna Trianon.