Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesmes42

11 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első évadot befejező két epizódot most egy postban foglalom össze. 1x12 - A király végzete   Gwen apját ismerhetjük meg ebben a részben, aki kovácsként működik. Gwent megajándékozza értékesnek tűnő ajándékokkal, majd azt látjuk, hogy valakivel üzletel, aki…..
Na, kérem, lesz ma itt minden, eredeti, mintha csak a Harry Potter 4. részéből koppintották volna. Labirintus, naná. Még próba is jár mellé, amúgy rendesen. Arthur és bandája épp erdőben lopakodnak, Merlin kíséretében. Arthur beküldi Merlint az ismeretlen kellős közepébe,…..
Merlinék falujában fosztogatás történik, így Merlin anyja Camelotba érkezik segítségért. Uthernek persze van kifogása: a falu nem az ő uralma alatt áll, ha odamennének, az már háborút jelentene. Kivételesen Arthur is Merlin pártján áll, Merlin pedig úgy dönt, hazamegy - de nem…..
Az epizód eredeti címe Excalibur, szóval nem tudom, mit akartak ezzel, bár tény, hogy a magyar cím is megfelel az eseményeknek. Mindenesetre újabb kiképzést kapunk az Arthur-mondakörből. Bár az Excaliburról nyilván már mindenki hallott. Per pillanat a heti mágiaelkövető Nimueh,…..
Nem túl biztató cím. Ebben az epizódban egy újabb fontos szereplő lép be a történetbe. Lehet, hogy Morgana most nem álmodta meg, de akkor is baj lesz. Egy kissrácot látunk menekülni, aki Camelotban bújik el. Merlintől telepatikusan kér segítséget, aki elbújtatja. Morgana elküldi…..
Folytatjuk a kissé kitekert mondakör elemzését, lássuk, mire készül mostanában a szemtelen herceg és szegény szolgálója! A címből kiindulva a legenda ismerői talán kissé okosabban vágnak neki az epizódnak, mint a többiek, mivel Avalon (ami egy hely neve) természetesen onnét…..
Az előző rész erősen kihatott ezekre a részekre is, nem sok új vonalba kezdtek bele a készítők. Claudia fel fog épülni, Hanna végigbőgi a két részt, Andi még mindig döngölni akar, és kiderül, mi az a szívesség, amit kérne. Régi ismerősöket is látunk, a két csirke újra…..
Barátok közt 6000, juhééé, örömködik a rajongó, csak ne lenne ilyen sci-fis hangzása. Lesz itt ma minden, mi szem-szájnak ingere, ráadásul dupla adagban, remélhetőleg csoki öntet nélkül, ne takarja el a kendőzetlen valóságot, szóval ebből az ünnepi alkalomból valószínűleg…..
Szokásos konfliktussal indul az epizód, rejtett utalások, miegymás. Természetesen mágia van a dologban. Természetesen valakinek baja esik. Egy gyanúsan mágusnak tűnő valaki elvarázsolt bogarat rejt egy csokor virágba, melyet aztán Morgana kap. Gwen szerint biztos Arthur küldte.…..
Mivel nagy erőkkel folyik a blog felturbózása, bevállaltam a Merlin folytatását. Remélem, vannak az olvasók között rajongók, akik miatt érdemes lesz írnom. Szerintem ez egy remek sorozat, még ha más szemszögből is mutatja be a legendát, ahogy ismerjük. Szóval bátran felejtsünk…..
mesmes42 2012.02.19 21:39:56
@lambofangirl: köszi, folytatom is :) Tényleg, már a 3.-nál tartanak? Anno még az AXN Scifin adták a 3.-at, igaz akkor még elég új volt, de ha odaérek, lehet a 4.-ről is írok majd, szerintem lassan az is elér majd hozzánk :)
mesmes42 2012.02.24 17:20:02
@ebilafan: köszönöm! :) Hát igen, néha eléggé elszállt tud lenni, de túléljük :P
Temetéssel nyitunk, így aztán nem kell sokat gondolkodnunk azon, hogy hol a hulla. Ephraim, a roppant tiszteletreméltó tíz gyerekes családapa mellé azonban bezsúfoltak egy szőke lányt is a koporsóba, szépen el is férnének összebújva, ha meg nem botlanának a cipelő fiúk. De…..
Lassan felkerül Petire a SzeretlekLinda tetkó és a temetés is elérkezik, végre véget ér az agonizálás a Novák családban, reméljük legalábbis. Az is kiderül, hogy alapvetően nem a gyerekek hülyék, hanem a szülők, hogy nem beszélik át rendesen a történéseket, ezért létezhet…..
mesmes42 2012.02.17 00:39:45
@fran7: igazad van, pl volt olyan, hogy "elmegyünk sétálni a Feneketlen-tóhoz", és a kövi jelenetben már ott voltak, pedig aztán az sem 2 perc...
A bili mindig kiborul, és van, hogy az borítja ki, aki beleszart. Többek között erre jöttem rá a hétfői Barátok közt epizódok után, meg arra, hogy nem szerepel benne mégsem Máté Krisztina, pedig. Még tart a gyász, és a Vili bá-Gizi saga is folytatódik, ráadásul a héten egy…..
hogyvolt VV5 - 134/135 2012.01.30 16:09:00
Hajni lassan visszaveszi gyermekét, már csak pár napig kel velem kibírni a hogyvótot, ami ma a vasárnapi párbaj kimenetelének ismeretében kissé zaklatott lesz, előre szólok. Pinu oppardon, Lilu zenés napot ígér, ez VV-nyelven egy gitározó tuját jelent, ami a maga nemében…..
Jöjjön egy összefoglaló a csütörtök-péntek este vetített Barátok közt epizódokból. Dupla, mert tudunk élni. Volt esemény, Vili bá befordult, Hanna beparázott, Zsolték majdnem kúrtak, Mikinek viszont a majdnem szex helyett igazi, éles aktus kerekedett, de nézzük akkor, hogy…..
Cal rendezkedik az irodájában, ami Gillian szerint úgy néz ki, „mintha a National Geographic robbant volna fel”. Pakolászás közben a lánya hívja, aki valami kémiadogáról kamuzik – ezt Cal még telefonon keresztül is meg tudja állapítani. Gillian szerint ezt nem kéne…..
Az epizód két párhuzamos jelenettel kezdődik: Cal egy csomagot bontogat, közben pedig hazugságvizsgálat folyik. A dobozból egy nagyobb méretű (talán strucc-?) tojás kerül elő, majd megtudjuk, hogy egy új hazugságvizsgáló szerkezetet tesztelnek. Cal szerint a tojás jobb…..
Az előzetes alapján azt gondolhatjuk, ez a sorozat hasonló lehet, mint A mentalista – valóban, főhősünk részben olyan, mint Patrick Jane, részben pedig Dr. House-ra hasonlít: ő is tudja, hogy mindenki hazudik és ezt meg is mondja nekik. Ő Dr. Cal Lightman, aki csapatával…..
mesmes42 2009.08.05 18:03:44
@sélli_: igyekszem...:) Amúgy igen, pénteken lesz mostantól, és egyelőre úgy tudom, lesz majd 2. évad.
Már itt is van az első évad záróepizódja (Love, Daisies And Troubadours), ez gyorsan ment! Az évad során 4 kapcsolat alakult, ebből jelenleg 3 van, ami hellyel-közzel működőképes. Az egyik elvileg Luke-é, ehhez képest Luke minden szabad percét azzal tölti, hogy Lorelai házán…..