Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.minorka

0 bejegyzést írt és 545 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A súlyos kudarcait céltalan hidegháborúval palástoló magyar közélet üdítő jelensége, ha néha egy-egy ténylegesen gondolkodó ember beleszól a programozott droidok kánonjába. Ezek az intermezzók nem tartanak sokáig, pláne nem alkalmasak a debilitássá fokozott…..
dr.minorka 2008.04.05 00:27:06
"s azt el is fogadnám, ha nem ütnéd agyon a következő mondatoddal, mely szerint a nyugdíjak hitelből fizetése nem bizonyít semmit." Én ilyet ne mondtam, ez a te értelmezésed! Amit én állítottam az az, hogy az a tény, hogy a hiány egy része a nyugdíjkasszából ered ÖNMAGÁBAN nem bizonyít semmit. Pl. mert nem vizsgáltuk azt, hogy miért van ez. Pl. a nagytatáék még szorgalmasan üzekedtek, a gyerekek és az unokák meg ványadtak, ráadásul egyre ványadtabbak.
A 3. pont szofisztika. Államadósságot is örököltél, de nem a nulláról indulsz. Fizikai infrastruktúrát, szellemi infrastruktúrát, stb.
"Míg mondjuk a mai nyugdíjasok zöme a saját szüleinek lószart sem fizetett" Tényleg? A mai nyugdíjasok szülei ezek szerint a levegőből éltek nyugdíjas korukban.

"CSak hogy tud, a legszegényebbek régóta nem az öregek, hanem a gyerekek ebben az országban, és ezért sincs sok gyerek." Ez történetesen ténybelileg nem igaz. A legszegényebbek egy része valóban a kisgyerekes családokból kerül ki, a másik meg a kisnyugdíjasokból.
És nem lehetek olyan gonosz, hogy bárkinek is azt kívánjám, hogy a saját bőrén megtapasztalja, hogy mennyivel rosszabb öregként szegénynek lenni.
A 2. pontról magam részéről nem nyitok vitát. Különösen nem arról, ahogy te értelmezed. Nem követném a konzervativizmus bátor, 21. századi megújítását.

Nem mellesleg az utolsó bekezdésed 2. mondatának semmi köze az 1-höz. de ha lenne is, akkor se következne belőle a 3. mondat. Az ember nem viszonossági alapon tisztességes, és ember.
dr.minorka 2008.04.05 01:10:48
Miért van bajban az ország, és miért van államháztartási hiány:
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=997852
"Összegezve tehát, a magyar közgazdász szakma, beleértve legjelesebb tagjait, mint például Bokros Lajost, Vértes Andrást, Bod Péter Ákost, Petschnig Mária Zitát, Békesi Lászlót, Matolcsy Györgyöt, Járai Zsigmondot vagy utódját, Simor Andrást, egy olyan felzárkózási modell követését javasolja, amely kivitelezéséhez nincs megfelelő munkaerő, olyan iparágak fejlesztésével, amelyek jelentős állami támogatás nélkül nem versenyképesek, majd a szerencsétlen következményekért, azaz a költségvetés tarthatatlan hiányáért, a (mindenkori) kormányt hibáztatják."
Lásd még petsching Mária Zita válaszát:
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1000229
illetve
portal.jobbik.net/index.php?q=node/5800

 Mint tudjuk, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szívén viseli, hogy az emberek ismerjék és szeressék az uniós pályázatokat - azért kerül a szappanoperába is pályázós szál, hogy mindenki lássa, mennyire jó élni az európai uniós lehetőségekkel, pénzekkel.  Jásdi…..
 Nem szívesen lennénk most az imperialistákköztársaság barátai helyében. A tegnapi kis koalíciós affér eredményeként útelágazódáshoz érkezett a nemzeti progresszió: az első út az Orbán Viktor által javasolt, az MSZP és az SZDSZ által érthető módon nem vágyott…..
 Mi következik március 9-e után? - jött az első hallásra elég egyszerűnek tűnő kérdés. Március 10-e – jött erre az első hallásra korrektnek hallatszó riposzt. Már akkor is sokan tudtuk, hogy ez ugyan nem a sokat emlegetett bátorságra valló válasz, mégis betudtuk a…..
 Megható, ahogy a Népszabadság a kormányválság ötödik napján is minden eszközzel tovább akarja görgetni a Bayer-botrányt. Ungváry Rudolfnak újra tágas teret adtak, hogy belerúgjon a másik oldali publicistájába. Mielőtt erről írnék, kanyarodjunk vissza az előzményekhez.…..
 1988. március 20-án alakult meg a Fiatal Demokraták Szövetsége, azaz a FIDESZ. Az időközben Fidesz- Magyar Polgári Szövetséggé érett/öregedett párt ezen a hétvégén tölti be a huszadik életévét: ma az Urániában, holnap a Bibó Szakkollégiumban ünnepelnek, miközben a…..
 Az utóbbi napokban többször is azon vettem észre magam, hogy a freemailes címmel rendelkező ismerőseimtől kapott levelek végén már a reklámot olvasom. A módszer meglehetősen egyszerű. A hirdetés elé odabiggyesztenek annyit, hogy Ui., s az ember úgy kezdi olvasni, mintha…..
dr.minorka 2008.04.02 18:18:40
Mandiner blog Az SZDSZ kiszáll? 2008.03.31 12:01:00
 Kóka János és Fodor Gábor együtt jelentették be, hogy az ügyvivői testület esti ülésén azt javasolják, az SZDSZ április 30-ai hatállyal vonja vissza a kormányból minisztereit és államtitkárait (mintha csak Orbán Viktort akarnák igazolni, miszerint nincs is kormány). A…..
dr.minorka 2008.04.01 17:57:32
 Ma, azaz 2008. április 1-én, 18.00 órától a budapesti LivingRoomban (V. kerület, Kossuth Lajos utca 17.) a JogAr Egyesület rendez előadást és vitát a felsőoktatásról és a 18-28 között korosztály választói magatartásáról (aka youth vote). A két előadó Tóth Csaba (a…..
 Vicces aloldalt hoztak létre a fidesz.hu szerkesztői a párt 20. születésnapjára. A husz.fidesz.hu szájton összegyűjtött híranyagok nosztalgikus retróba repítenek bennünket, az utazás során kérjük kapaszkodni szíveskedjenek. Ha valamelyiküknek kísértetisesen emlékezetesek…..
 Úgy néz ki, ismét össze kell fognia a haladó baloldalnak, mert a Jobboldali Veszedelem már a kertek alatt ólálkodik. Miközben a kormánypártok éppen a saját magukhoz és egymáshoz fűződő viszonyukat igyekeznek újrafogalmazni meglehetősen zaklatott állapotban, az ellenzék…..
[Ez a poszt egy korábbi, Deja vudu-kormányzás című bejegyzésünk folytatása/kiegészítése.]2004. január  Medgyessy Péter (pénzügy)miniszterré nevezi ki Draskovics Tibort.2004. február Medgyessy Péter évértékelő beszédében a pártok közös listás indulására az…..
 A Fidesz hagyományos születésnapi ünnepségén az Index videójában Orbán Viktor azt mondta, hogy nem kormány-, hanem államválság van, amely megmutatkozik a tanárverésben, abban, hogy a beteget nem sikerült eljuttatni a kórházba, ezért az meghal, és abban is, hogy a…..
 A HVG értesülése szerint nettó 200 millót fizet (pályázat nélkül) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a TV2-nek, hogy a Jóban-rosszban című sorozat 82 adásában, összesen 164 műsodperc erejéig népszerűsíthesse az uniós pályázatokat. Az NFÜ szerint így a felnőtt…..
 Durva imázs- és üzenetlopás gyanújába keveredett az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal. A károsult a Negyedik Köztársaság nevű civil szerveződés, melynek köztéri közösségi játékairól (metróparti, párnacsata) már többször beszámoltunk a Reakció…..
 Tegnap - csak a kedvetekért - Spanyol kollégával álbajuszt és nénikeálarcot öltve bemerészkedtünk egy szocialista barlangba, ahol Kuncze Gábort látták vendégül. A Blogfüggők Baráti Társasága (ők azok, igen, igen: a Miniszterelnök Úr teremtményei, húzzunk bele, tegyük…..
 Tegnap kapott egy fenyegető levelet az V. kerületi Fidesz. Mivel kifejezetten szórakoztatónak találták, eljuttattak közlésre hozzánk (Utolsó Figyelmeztetés-ügyben nehezen lehetne autentikusabb orgánumot találni, ugye). A fenyegető levél minden hozzávalója adott,…..
 Levelet kapott szerkesztőségünk. Olvasónk megfejtette a Biblia kódját és az örök élet titkát. A Reakció klerikális tagozata azóta hallelujázik, máris a római zarándoklatot fontolgatják. És nem tudják magukban tartani az örömhírt. Így megosztják mindenkivel ezt a…..
dr.minorka 2008.03.28 17:34:57
Mandiner blog Diszkontáram 2008.03.27 22:01:00
 Ki kapja Magyarországon a legolcsóbban az áramot? Hat másik vállalkozás mellett Gyurcsány Ferenc cége, a Motim Zrt. Az Index mai cikkére reagálva az Magyar Villamos Művek megerősítette, hogy a hét nagyvállalat az aukción kialakult nagykereskedelmi árnál olcsóbban jutott…..
 Olvasni kell. Vallom, a műveltség alapja ez. Olvasni Szerb Antalt, Faludyt, Márait, Füst Milánt, Esterházyt és Wass Albertet… olvasni a sorok között. Lehetőleg fontos könyveket (hatalmas a kínálat, nehéz a rangsorolás!). Olvasni újságot, olvasni a főmunkatárs…..