Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sashimi

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A szabad demokraták az MSZP szövetségeseként nem tudták megőrizni önazonosságukat, és kikerültek az Országgyűlésből, míg a Fidesz 1994-ben pártszakadással járó függetlenség mellett döntött, azonban négy év múlva kifizetődött döntésük, amikor kormányra kerültek. Az…..
sashimi 2012.11.20 11:52:04
@christvhu: Felelosok csak mi magunk, magyar valasztopolgarok lehetunk. Az LMP csak megkonnyitette szamunkra, hogy sajat magunkat is atverve ugy tamogathassuk Miniszterelnok ur maradasat, hogy kozben elmondhassuk: egy ellenzeki partra szavaztunk.
      Az elmúlt hetekben az LMP Bajnai Gordon elleni kifogásait az a Róna Péter fogalmazta meg, akit a sajtóban a párt lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként is emlegettek. Róna zárt ajtók mögött fel is szólalt az LMP kongresszusán, és az Együtt2014-hez csatlakozás…..
sashimi 2012.11.19 07:16:08
Rona Peterhez kepest Matolcsy maga a ma szuletett ortodoxia. Idezek Ronatol:

nol.hu/lap/forum/20121020-ossze-visszafogas

"a külföldi tőke több munkahelyet szüntet meg, mint amennyit létrehoz, és a külföldi tőke áráért – a kedvezményekért, a támogatásokért, és a GNP 6-8 százalékát is elérő kamat, osztalék és royalty jövedelem kiáramlásért – a bérmunkával kitermelt hozzáadott érték nem fedezi a bérmunka előállításához és fenntartásához szükséges szociális költségeket, mint az oktatást, az egészségügyet, a nyugdíjat, a munkanélküli-segélyt, az infrastrukturális beruházásokat, a rendőrséget és az államigazgatást stb."
sashimi 2012.11.19 08:38:36
@Kettes: "Nehéz eldönteni, hogy ez az ember tényleg ennyire elvakult, vagy másik kapura játszik. "

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

A fenti teszt alapjan Schiffer valoszinuleg masik kapura jatszik.
sashimi 2012.11.19 08:57:40
@Szindbad:

Schiffer ehhez tul reg Miniszterelnok Ur megbizhato szovetsegese. Aki persze a torok gabori receptnek megfeleloen biralhatja es tamadhatja is OV egyes lepeseit. Hisz orbannak nem meg egy bayer zsotira, hanem egy kiralyi ellenzeki partra, a folyamatosan ivartalanitott lmp-re van szuksege.
Ami engem illet, nem csak a diktatúrától félek, hanem még annál is inkább a rosszindulatú hülyék önkényuralmától (a gyengébbek kedvéért hülye =/= buta). Sőt, a hülyeség az egyik legfőbb érv a diktatúra ellen. Az hogy az emberiség úgy általában képtelen kivédeni a…..
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
sashimi 2012.11.03 07:45:58
@jotunder: Kozeli verrokonok, mint peldaul unokatestverek kis hazankban is hazasodhatnak, eseleg anelkul szexelhetnek. A katolikus pap sem atkozza ki oket. Jeszenszky azoban arrol irt, hogy a ciganyok kozott a testverek hazasodasa/szexelese a kultura resze . A testverek szexualis kapcsolat azonban a legtobb kulturaban undorito dolog, komoly tabu, igy ennek a cigany kulturaban valo szerepeltetese nem jobb, mint az emberi vernek a paszka osszetevoi kozott valo feltuntetese.

Marpedig BE, a kormanykozelinek mondott sajtohoz hasonlo modon, ugy tesz, mintha J nem tulajdonitott volna egy viszataszito szokast a cigany kultura reszenek.
Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás. Az…..
Orbán Viktor bejelentette, hogy kb. felére fog csökkenni az állami részvétel a felsőoktatásban, majdnem mindenkinek ki kell fizetnie az egyetemi tanulmányai teljes költségét. Minimálisra csökkentik az állami ösztöndíjak számát. Ez persze nyilván nem lesz tandíj, mert ő a…..
sashimi 2012.08.26 16:38:58
@merde: "Mriként lehetne hatékony és civilizált eszközökkel a rajongói táborát szembesíteni a valósággal? "

Nincs erre mod. Aki egyszer az orbani farcicere igaz elvezojeve valt, az menthetetlen. Fideszkozeli ismeroseimra, akik kotott akad eltes tanszekvezeto es amerikai egyetem neves professzora is, a szamok es tenyek sem hatnak: lelkesen es tele tudovel dicserik a nemortodox gazdasagpolitika sikeret, az eu osszeomlasaert szoritanak, elmultnyoceveznek a penyelvonasok miatt, s minden rossz es baj forrasanak a Nemzetkozi Nagy es Penztoke zsoldjaban allo hazai liberalisokat( tudjukkiket) tartjak.
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
Gerő leantiszemitázza Romsicsot? Nem mondhatunk mást, elég, elegünk volt, de most már aztán tényleg – írja Bayer Zsolt. De ez igazán csak utolsó csöpp a pohárban, sőt retorikailag már felesleges is, mert már régóta elég van a Bayer-publicisztikában, vége, finito, ő megmondja…..
Vastagbőr Megkapják az orvosok 2012.05.16 12:10:00
Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az…..
sashimi 2012.05.16 16:32:42
@Tzimisce: De hát Papp Magor a lehető legvakondokosabb módon szolgálja a NER boldog rendszerét és Orbán Ügyét, így tőle legfeljebb újabb nyugtatgatásra arra számithatnak a rezidensek,
Örülünk, Vincent? Vagy-vagy 2012.04.02 08:15:00
Emlékszem arra a döbbenetes, látomásszerű pillanatra, amikor 2004-ben egy börleszkbe illő módon elkúrt épületrobbantás után a robbantómester kiállt a kamerák elé, és szinte derűs nyugalommal mondta bele az optikába, hogy igen, elkúrtam, nem győződtem meg, és ezért egyedül…..
sashimi 2012.04.02 12:04:44
index.hu/belfold/2012/04/02/orban_elrohant_schmitt_palhoz/

'
A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette: azt az ellenzéki felvetést, "hogy majd váltsa le a Fidesz-frakció Schmitt Pált, hiszen ő szavazta meg, vissza kell utasítanunk, mert minden embert, akit a parlament megválasztott, a megválasztás után a döntés teljes szabadsága illet meg, és ezt tiszteletben kell tartani".
'

Micsoda dicső feladat lesz akár a "HU=OV" egyenlőség segítségével is megmagyarázni, hogy OV igazat mondott fentebb amikor éppen ő volt az, aki az országos választási bizottságot, ombudsmanokat és a legfelsőbb bíróság elnökét távolította el mandátumuk lejárta előttt hivatalukból.
Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a…..
Eljött a nap, mikor a Józsefvárosban elkezdik szisztematikusan begyűjteni a hajléktalanokat. Naponta 30-40 embert löknek át a szabálysértési iroda ajtaján. Nem vagyok jogász. Nem publikálok, nem szoktam előadásokat tartani, nem adok interjúkat. A háttérből huzigálom a szálakat és zsírozom a…..
sashimi 2011.10.16 10:38:27
Pontosabban:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900069.TV
"
A szabálysértésért való felelősség

5. § Szabálysértés miatt az vonható felelősségre, akinek a cselekménye szándékos vagy gondatlan, kivéve, ha a szabálysértést meghatározó jogszabály csak a szándékos elkövetést bünteti."

Vajon szándékosnak vagy gondatlannak nevezhető-e egy olyan cselekedet, amelyet nem tud nem elkövetni valaki? Ehhez a hatóságnak bizonyítani kellene, hogy a (a)hajléktalan saját felróható magatartása miatt hajléktalan, amin képes lenne változtatni (b)a hajléktalanoknak lehetőségük van a közterületeken kívül való életre.
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
Bizonyára sokan hallottátok/olvastátok már a hírt, nem is akarok nagyon belemenni a dologba, csupán pontosítanék egy picit. Egyrészt a Galaxy Ace, Galaxy S és a Galaxy S2 készülékekről van szó (ami azért valljuk be nagy érvágás lenne a Samsungnak).Update: Viszont van itt…..
IDDQD Csak az a szép zöld gyep 2011.07.10 09:20:00
A brit tudósok valószínűleg Hollandiába helyezték át a székhelyüket, mivel a Culture néven futó, az orvosi cannabis használatáról értekező webmagazin egyik cikkében ezúttal arról merengtek, hogy milyen hatást gyakorol a marihuána és a videojáték az Alzheimer-kórosok…..
sashimi 2011.07.11 08:50:06
@bolhabetu:

Cowritten with Y. Marchalant, F. Cerbai, and H. Brothers, "Cannabinoid Receptor Stimulation is Anti-Inflammatory and Improves Memory in Old Rats," Neurobiology of Aging, 2008

Az ujsag egy Elsevier folyoirat. A cikk szabadon letoltheto.
Praxis Majdnem megverték az orvost 2011.06.17 14:15:00
Sziasztok!   Volt már több negatív, de persze rengeteg jó élményem is az orvosokkal és úgy unblock az egészségüggyel kapcsolatban. Most mégsem a saját "sirámaimat" szeretném elmesélni, vagyis nem közvetlenül engem érintett mindaz, aminek szem és fültanúja voltam…..
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
Csak a legnaivabbak gondolhatják, hogy a MOL orosz tulajdonrészén keresztül Moszkvának ne lett volna célja a magyarországi politikai események befolyásolása. (Fotó: Martin Lahousse/eu2011.hu) Tegnap Fellegi Tamás fejlesztési miniszter és magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért…..