Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giller Tamás

314 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ERP - BLOG Vége... 2020.04.10 12:55:59
Mint azt látjátok az elmúlt időszakban visszább vettem a cikkek írásából, nem tudtam annyi időt szánni a blog írásra, mint amennyit szerettem volna, úgyhogy hivatalosan is lezárom ezt az időszakot, valószínűleg nem fogok több cikket ezen a platformon megjeleníteni. Az ERP, CRM és informatikai témák…..
Könyvajánló rovatot indítok. Informatikai, vállalatirányítási, cégvezetési és egyéb témában is szeretnék könyveket összeválogatni. Remélem kedvet kaptok a szakmai könyvek olvasásához. Kezdjük is egy alapművel. Tavaly jelent meg a Computerbooks kiadó gondozásában a…..
ERP - BLOG Munkaerőpiac 2019.10.01 12:41:09
Cikkajánló! Katt a képre, én is szakértek benne :).  ..
Budapest és Magyarország egyre jobban belekerül a startup ökoszisztémába, ami nagyon jó. Egyre több "unikornis" számba menő vállalatot adott Magyarország a világnak, de még egyáltalán nem eleget, von hova fejlődni. Budapesten már nagyon sok startup rendezvény van, akár hetente lehet találni kisebb…..
Egy-egy hosszú hétvégén szívesen fordítok hosszabb időt is arra, hogy könyve(ke)t olvassak. Most több könyvet is olvastam párhuzamosan, amelyekről rövid ajánlást szeretnék adni nektek. Első köny Székely Ákostól a Pénzügyek a vezető szemével Controlling. A könyv alapvetően mezőgazdasági vállalatok…..
Random walk: véletlen bolyongás, tőzsdei fogalom, amely azt állítja, hogy semmilyen technikai vagy másmilyen elemzés nem vezet sikerre a részvény árfolyamok jövőbeli meghatározására vonatkozóan, így minden árfolyam előrejelzésre vonatkozó szándék hiábavaló. A részvények árfolyama véletlenszerűen…..
A néhány héttel ezelőtt megismerkedtünk a startup kockázattal. Legutóbb megvizsgáltuk, hogy milyen dilemmák, kérdések előzik meg azt, hogy valaki kockázati tőke bevonása mellett dönt. Mai cikkben a befektetés keresés lépéseit tekintjük át. Ahhoz, hogy egyáltalán tudjuk, hogy hova tudunk bekopogtatni…..
A múlt héten megismerkedtünk a startup kockázattal. Mai részben vizsgáljuk meg, hogy amennyiben egy vállalkozó (startupper) kockázati tőkét szeretne bevonni a vállalkozásába, akkor miket vizsgáljon meg előtte. Mielőtt bárki vállalkozni kezdene fontos, hogy tisztában legyen bizonyos pénzügyi, jogi,…..
ERP - BLOG Startup kockázat!?! 2018.05.21 14:31:01
2015 óta elsősorban startup vállalatoknak segítek az operációjuk felépítésében, mint a kockázati tőkebefektetők által delegált pénzügyi-operatív vezető. Több vállalkozásban aktívan részt veszek a pénzügyi-könyvelési folyamatok felépítésében, jogi ügyek, HR ügyek, rövid távú taktikai és hosszú távú…..
Pár hónapja felkértek két Bitcoin cikk megírására, amelyek a Hetek című magazinban jelentek meg. Akinek esetleg nincs meg és szeretné elolvasni, innen letöltheti a cikkeket: Bitcoin - Kripto aranyláz Bitcoin - Méregdrága semmi..
Régen jelentkeztem cikkel a blogon, de ami késik nem múlik, itt az idő. Ráadásul most kifejezetten ERP témában hozok valamit, amiről remélem mindkét oldalnak megvan a saját véleménye, mert itt bizony lesz egyik és másik oldal. ERP szolgáltatói oldalon egy picit több, mint 10 évet lehúztam,…..
Lassan három éve már, hogy a startup ökoszisztémában, kockázati tőkealapokkal együtt dolgozva látom élőben a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozások (startup) kialakulását, növekedésüket, feltőkésítésüket, sikereiket és kudarcaikat is egyaránt. Foglalkoztam már a siker…..
Sziasztok, írtam egy tanulmányt a digitális analfabetizmusról a digitális transzformáció világában. A cikk egy rövidített változata megjelent az áprilisi IT Business magazinban, irány az újságos. A mai blogbejegyzésben a teljes cikket közreadom, íme: Az analfabetizmus az írástudás hiányát…..
Megjelent az IT Business legújabb száma, lehet menni az újságosokhoz hogy olvasni tudjátok. Megjelent benne egy cikk a közreműködésemmel agro IT témában. Olvassátok el! A képre kattintva olvasható nagy méretben!  (A képre kattintva megnő!)  (A képre kattintva megnő!)   Remélem tetszett!..
ERP - BLOG Very proud of... 2017.01.05 22:18:39
Régen nem jelentkeztem új cikkel, egyelőre nem is ígérhetek semmi újat, de szeretnék bemutatni egy nagyon izgalmas projektet, amin dolgoztunk az elmúlt időben: Trutina projekt (www.gremonsystems.com/trutina)..
Akik követik a blogot azok tudják, hogy a vállalatirányítási rendszerek mellett sok üzleti és egyéb alkalmazásról is szoktam írni. Azt is szeretem megosztani az olvasókkal, Veletek amikor valamilyen új projektbe kezdek bele, vagy új munkahelyem van. Pár hónapja csatlakoztam egy lassan tíz éves…..
Folytassuk a már megkezdett üzleti tervünket, jöjjenek a közvetett költségek és a bérek és az egyéb tételek. Aki lemaradt volna az első vagy a második részről, az a linkekre kattintva elolvashatja őket. A közvetett költségek alatti részen soroljuk fel az összes olyan költség…..
Tartsunk egy kis szünetet az Üzleti tervünk felépítésében és beszéljünk most egy kicsit más és egy nagyon új témáról. DAO! Mond ez valakinek bármit is? Nekem sem mondott, amíg Bálint Viktor barátom a BNL Growth Partnerstől fel nem hívta rá a figyelmemet. Az elmúlt egy évben…..
A múlt héten elkezdtünk megnézni egy üzleti tervezést a gyakorlatban. El kell mondjam, hogy ebben a cikksorozatban egy nem túl bonyolult vállalat üzleti tervét készítjük el, pusztán azért, hogy gyakorlati tanácsokat, tippeket adjak azoknak, akik az üzleti tervezést valamiféle…..
ERP - BLOG Tervezzünk üzletet 2016.06.07 10:09:29
Üzletet tervezni nem könnyű. Sokan úgy vágnak bele egy-egy új vállalkozásba vagy új termék fejlesztésbe, termék értékesítésbe, hogy nem mérik fel a jövőbeli költségeket és bevételeket. Én magam kevés olyan szakembert ismerek, aki jól tud üzleti tervet alkotni. Ha az interneten keresgélsz üzleti…..
Mostanában elég sok ügyfélszolgálattal kerültem közvetlen kapcsolatba egy lakcímváltozás miatt. Elég sok helyen kellett átjelentenem a lakcímváltozást és így elég sok ügyfélszolgálatot hívtam fel vagy írtam nekik. Gondoltam írok egy cikket a "nagy ügyfélszolgálat teszt" címmel de rá kellett jönnöm,…..
ERP - BLOG Smartdreamers 2016.03.01 14:41:26
Újszerű toborzási stratégia Magyarországon Social media recruitment, az újszerű toborzási stratégia mostantól Magyarországon is A hagyományos toborzási folyamatoktól és platformoktól eltérően a jelenleg Romániában és Lengyelországban tevékenykedő SmartDreamers egy innovatív stratégiával tör be …..
ERP - BLOG Munkaerő hiány? 2016.02.03 12:18:58
Ma néhány gondolatot szeretnék megosztani veletek arról, hogy milyen nehéz ma Magyarországon megfelelő munkaerőt találni. Sokan panaszkodnak arra, hogy mennyi munkanélküli van, és ez igaz is, mennyire nehéz elhelyekedni ma Magyarországon és ebben is igazuk van teljes mértékben, azonban vegyük…..
Mostanában egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző okosotthon funkciók. Okosotthonokról én is írtam már, de itt egy újabb hazai fejlesztés a témában. Magyarországon tervezték azt a készüléket, ami hétvégi házak távoli fűtésének vezérlését szolgálja, a komplett…..