Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yeto

1 bejegyzést írt és 1902 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A háború túl komoly dolog ahhoz, hogy a tábornokokra bízzuk."Georges Clemenceau Sok olvasónk már bizonyára feltette a kérdést, hogy "ugyan mi a bánatot jelent az, hogy 'KatPol'?" Nos, egyszerűen csak annyit, hogy katonapolitika. A 20. századi magyar…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Iszonyatosan kellemetlen interjút adott kedvenc Hollywood-szakértőnk, Návai Anikó, vagyis a bennfenteskedő interjúk királynője a Mokkában. Mikor Pachmann Péter az újabb magyar Oscar-jelölés kapcsán a magyar film újravirágzásáról, pontosabban annak okáról, kérdezte Návait, ő habozás nélkül vágta rá…..
A titkosszolgálatok bevetése a civilek ellen volt az utolsó csepp a pohárban. ..
Yeto 2017.11.23 22:20:16
@Ben Franklin: De van gond az alkotmányozással, de ehhez érteni és ismerni kellene az alkotmányjogot.
Tényleg nem vagy egyedül ezzel a gondolattal, bár arra kíváncsi lennék hogy 2014-ben ezt pontosan hány fidesz-szavazót érdekelt amikor leadta a voksát. 2010 és 2014 között elég lényeges különbség volt, hogy míg 2010-ben tiszta pályán játszott a Fidesz (az MSZP-SZDSZ koalíció kormányzásra való alkalmatlanságát még én sem rovom fel nekik) és kétharmadot szerzett, addig a 2014-es új szabályok között, melyeket saját maga írt, ez nem sikerült nekik. Arra is született felmérés hogy a szabályokat gondosan úgy alakították, hogy ha mindenki ugyanúgy szavaz 2014-ben mint 2010-ben, akkor a fidesz nagyobb aránnyal nyerjen, ez nem jött be de kíváncsi vagyok hogy ez szerinted mitől van rendben, hogy egy párt a négy évre szóló mandátumát, ha kétharmados is, erre használja. Ha annyi a válaszod hogy "mert kétharmaduk volt" akkor nem muszáj leírnod, de ha szeretnéd nyugodtan.

Az érv persze hogy nem váltja le a fideszt, érvekre nem lehet szavazni, csak pártokra meg jelöltekre, az meg ugye nincs nagyon.
Yeto 2017.11.23 22:48:53
@Ben Franklin: De mégis mitől lettek volna antidemokratikusak? A 1990-es szabályokra igazán nem mondható hogy egyetlen párt alakította volna őket, kénye-kedve szerint, vagy igen?

Dehogy nincs neki objektív mércéje; a széleskörű társadalmi konszenzus lenne az. Abban mindenki egyetértett hogy Gyurcsány menjen a picsába, míg abban hogy Fidesz legyen helyette, a szavazásra jogosultak durván egyharmada, kicsit több. Ne érts félre, teljesen jogosan és szabályosan szereztek szerintem is kétharmadot 2010-ben, nem azzal van a bajom hanem hogy mit csináltak vele.

Az angol rendszert meg ne hozzuk már ide, majd ha négyszáz évig lesz itt is parlamenti demokrácia, akkor lesz értelme ilyen összehasonlításokat csinálni.
Yeto 2017.11.25 14:32:45
@különvélemény: Nem az a lényeg hogy mi volt; annyiban igazad van, hogy ha elfogadjuk hogy amit Soros tett a 8`0-as években, jó volt, abból nem következik, hogy amit most tesz az is jó.

Csakhogy a párhuzam, amiből próbálsz kibújni ezerrel, az az, hogy amikor jót tett, akkor is dolgozott rá a titkosszolgálat, úgyhogy azzal érvelni hogy most biztos rosszat tesz mert különben nem dolgoznának rá a titkosszolgálatok, elég logikátlan. Márpedig ezt Te hoztad fel érvként.

Konzervatív... ne röhögtess. Ahogy mondtad - nem az számít mi történt. Így aztán nem kell foglalkozni Bayer komcsi agitpropos múltjával, Putyin KGB ezredesi beosztásával, azzal hogy tavaly az orosz állami tévé náci felkelésnek nevezte ötvenhatot és még véletlenül se kérették be itthon a nagykövetet. Ez a viselkedés azt jelenti, hogy nincsenek se elvek, se értékek, csak pillanatnyi érdekek. Sokan vannak így, pl. az egész állatvilág így működik. Én akkor röhögök hangosan, amikor valaki ezt a társaságot konzervatívnak, nemzetinek, polgárinak meg kereszténynek nevezi, mert vannak ilyen értékekek, csak ennek a csapatnak semmi köze hozzájuk. A feudális jobb szó lenne, ha már akkor.

Elmúlt tíz év? Arra gondolsz amikor a TASZ, szintén Soros pénzén, bíróság előtt képviselte Orbán Viktort hogy igenis van joga azt mondani hogy a Gyurcsány-kormány maffiaként működik? Az igaz hogy csak azóta kritizálják a Fidesz-kormányt amióta megválasztották, az maximum hét év; a megválasztásuk előtt három évvel azért erős lett volna kritizálni őket. Ezzel most nyilván nem a hét és a tíz közötti különbségen lovagolok, hanem azon, hogy azt mondod amit én - ahogy kritizálni kezdték a Fideszt, rögtön népellenségnek minősülnek.

"Politikával máshol is csak az elmúlt tíz évben kezdtek foglalkozni" aha, ezért záratta be a belorusz, üzbég és türkmén diktatúra 2004-re az ottani alapítványokat. Ha neked Lukasenkó meg Türkménbasi konzervatívok, komcsi helyett, akkor puszillak.
A Mindhunter lehet az ősz egyik nagy dobása, mert olyan dologról szó, ami iránt a világ minden részén egyformán érdeklődnek az emberek: a sorozatgyilkosokról és az őket vizsgáló/felmérő/elkapó FBI-profilozókról. Ha nem így lenne, mármint a jónép leszarná ezt a toposzt, már rég elkaszálták volna a…..
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
Még a kormányközeli média mocsarában is ritka pillanat, hogy egy magát komoly oknyomozóként definiáló tévéműsor kirakjon egy ennyire öncélú, köldöknézegetést kimaxoló kis etűdöt a Facebook-oldalára:  Az Echo TV Informátor című műsorának stábja páros lábbal szállt bele Sebestyén Balázsba, aki azon…..
Yeto 2017.07.07 20:38:18
@Holo Qi: És mivel várnak, ölbe tett kézzel, sose fog eljönni.
Amikor egy sorozat első részében tájfunok, tornádók, vulkánkitörések, járványok, zombik, alakváltók ÉS dinoszauruszok abajgatják a főszereplőket, a vélhetően utolsóban (sajnos nincs az az isten, hogy ennek folytatása legyen) pedig elhangzik az a mondat, hogy a Tesla-tornyok sorba kapcsolásával…..
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
Az amerikai tévékritikusok sokkal jobb helyzetben vannak, mint európai kollégáik, ugyanis nekik évente kétszer rendeznek egy-egy hétnapos szakmai találkozót, amin sz összes tévé felvonul, bejelenti új portékáit, elviszi a szakmai vezetőket és a legnagyobb sztárokat, akiket addig lehet kérdezgetni,…..
Úgy tudjuk iparági forrásainktól, hogy Dirk Gerkensnél tegnap telt be az a bizonyos pohár, és ugyan ő volt az aki az RTL-es Jakab Ádám (sikertelen) elcsábítási kísérletét levezényelte a háttérből (erről itt írtunk), de a tegnap a TV2 hírműsorához, a Tényekhez felelős szerkesztőként kinevezett Miki…..
Yeto 2016.04.05 16:37:05
IDDQD Mark Cale, te irigy pöcs 2016.03.09 21:55:17
Már bocsánat, de tényleg az. Nemrég írtam arról, hogy milyen ellentmondásosan nyilatkozott a magyaroktól ellopott(?) Last Ninja ügyében, most meg letiltott egy tök szimpatikus kezdeményezést, a Last Ninja Musicologyt (amiről szintén írtunk). A FastLoaders zenekarként ismert lelkes skandináv fiatalok…..
  A The Atlantic szavaztatta meg olvasóit egy többfordulós, igen nemes vetélkedés során, melyben azt szerette volna megtudni, hogy ki a legótvarabb gennyláda a tévében, az a szereplő, akinek nincs visszaút, akiben semmi emberség, megmentendő jóság nem lapul, mint mondjuk Darth…..
Yeto 2015.12.07 17:05:39
@nickmack: Felkeltetted a kíváncsiságomat, kiről van szó?
"Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém, hogy elküldjem hozzá őket" – mondta Vlagyimir Putyin a Blikk szerdai cikke szerint. A cikkből nem derül ki, de a lapnál elmondták, hogy cikkük a Fox News egyik írása alapján készült. Hogy miért nem hivatkozták meg ezt a…..
Oké, lehetett számítani rá, hogy ez embertelen marketingkampány és a testvársorozat The Walking Dead elképesztő sikere kihat majd az új leágazásra, a Los Angeles elbukását krónikáló Fear The Walking Dead-re is, de azt szerintem senki nem tippelte előre, hogy a premier nézettsége…..
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
A vasárnapi Fox & Friendsben Pete Hegseth úgy gondolta, hogy bepróbálja a célzott baltahajítást, az egy dolog, hogy nem ment neki, de annyira elkúrta, hogy sikerült eltalálnia a háttérben álló, éppen akkor dobszólózó zenekart is, akinek az egyik tagjának erősen megfájdult…..
Ron Perlman a monte-carlói tévéfesztiválra nem azért jött, hogy egy konkrét sorozatot promózzon, hanem zsűritagnak - a minisorozatok zsűrijében ült a Hídból ismerős Kim Bodnia társaságában. Ettől még persze van neki olyan sorozata, amiről lehetett beszélni, az Amazonnak…..
Információink szerint Amin Zoltán, az MTVA programigazgatója már csak péntekig ül a székében, ugyanis hétfőtől a HírTV egykori programigazgatója, Gyurity Mónika igazgatja az köztévés műsorrendek sorsát. A köztévés nézettségek láttán persze érthető a dolog, sőt, ha azt…..
Dési János írása az Egyenlítő blognak. A Raoul Wallenberg Szakközép- és Szakiskola honlapján egy drámai írás. Mint azt az Egyenlítő blog elsőként megírta, az épületet einstandolják, mert kell a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amely a nép ajakán, csak mint…..
Yeto 2015.04.20 00:42:44
@MikeBoy: Az a baj hogy igen :-)
Van itt egy hivatalos közlemény: „André Goodfriend, a képviseletvezető helyettese családi okok miatt távozik a posztjáról, Magyarországról, és visszatér az Egyesült Államokba.” Röviden: Goodfriend elment és Orbán győzött. Egész pontosan a távozás arról szól, hogy az…..
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
Yeto 2014.09.06 19:55:33
@IGAZI_kovi1970: Hozzád még nem jutott el hogy a Fidesz a közpénzt pártpénznek tekinti?
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..