Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sigyu

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
sigyu 2009.06.03 15:25:47
Én is imádom ezeket a magukat zöldnek nevező diktátorokat.
Mondok egy példát: én siklóernyőzök. Ez egy elég természetközeli sport. Általában felmászunk egy hegyre (turistautakon!), kiteregetjük a pár négyzetméteres rongyunkat egy alkalmas tisztáson, és pár lépés után már repülünk is... Nos ez magyarisztánban azért nem ilyen egyszerű. A legtöbb starthelyünkről elüldöznek a zöldek, mindenféle mondvacsinált indokkal. Jó példa a Naszály a váci kőbánya szomszédságában. A fél hegyet már elbontották, de a maradékot azt nagyon kell tőlünk védeni! Ha jól tudom, ugyanaz a hatóság ad engedélyt a bányászathoz, amelyik név szerint a siklóernyőzést tiltja ugyanazon a hegyen... Még viccesebb, hogy egy másik starthelyünkről azért tiltottak el, mert a színes kupolák LÁTVÁNYA nem illik a természetbe. Szintén a zöldek miatt kellett új autót vennem, mert a Blaha környékén lévő munkahelyemre legalább a heti párszori áruszállítás alkalmával de be kell hajtanom. (Eddig sárga plakettes autóm volt, most vehettem zöldet.) Nos én párszor próbáltam a tömegközlekedést is, de nekem az elég esélytelen. Szentendrén, annak is egy távoli csücskén lakok. Már a HÉV végállomásig eljutni (6km!) se egyszerű.
Busszal még sosem sikerült, mert ugyan kb. 10perc sétányira van egy megálló, de nem túl gyakran jár busz arrafelé. Pár szor próbáltam, és áldogáltam egy darabig (kb. fél órát?), de inkább elindultam gyalog, vagy stoppolási kísérletemet figyelembe véve felvettek autósok. Szóval nem tudom, hogy mennyibe kerülne a jegy, és azt sem, hogy mennyi idő alatt érne le a HÉV-hez (tipp: 200Ft és 15perc.) Innen kb. 20-30 percenként jár a HÉV, menetideje kb. 40perc. A Batthyány tértől meg a metróval mondjuk 10 perc a Blaha, ahonnan 5perc legalább a cég. Ezt ha összeadom (én akkor nem is számolok várakozási időt! ez 80perc. Ennyi idő az is, ha bringával megyek be (autóval 25km, bringautakon persze több). Csak ez utóbbi esetben büdös leszek egész nap, nem beszélve arról, hogy ide-oda kell öltözgetni, magammal kell vinni egy csomó ruházatot (normál ruha, bringásruha rövid, hosszú, esőruha, stb.) Ráadásul hazafelé, mikor már hulla fáradt vagyok, akkor kell szembeszélben hegynek fel bringáznom. Már jópárszor próbáltam, de rendszert nem merek belőle csinálni, ez is elég macerás. Nem marad más, mint az autócskám, amivel kb. 40-50 perc szokott lenni az út háztól házig, esőben, hóban, sárban, 40 fokban. Ráadásul az utiköltség egy napra kb. 1000 Ft (ami olcsóbb a BKV-nál, mégha bérleteket is veszek)
Szóval én láthatóan "imádom" a zöldek ténykedéseit, pedig jómagam is annak tartanám magam, ha ezt a színt már nem járatták volna le alaposan.
Sajnos igen nagyon nehéz igazodni, az egyébként általában jószándékú, de KIREKESZTŐ ötleteikhez, már amelyiket sikerül véghezvinniük.