Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inselle

121 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hitel Tippek Új szabályok! 2010.02.27 08:00:00
A pénzügyi életben folyamatosan újabb szabályozásokat hoznak, ezzel segítve a pénzügyi helyzetet. Legutolsó intézkedés a jegybanki alapkamat csökkentése volt, mely ezzel a változással történelmi mélypontra került. Március 1-től bevezetésre kerülnek az új szabályozások.Az…..
A könyvelők szerint az alábbi irányelvek betartásával a gazdasági világ erősödhet.1. A lakossági banki tevékenység – de legalább is betétek – elkülönítése a befektetési bankolástól, és a bankok profitábilis visszatérítése a privát szektorba.2.Visszatérés az…..
A BAR-listában való szereplésnek kétféle fajtáját különböztetjük meg. Az egyik az aktív- , a másik a passzív státusz. Aktív státuszban azok szerepelnek, akiknek még fennálló tartozásuk van. A passzív státuszban azok szerepelnek, akik már rendezték tartozásukat, de a…..
Hitel Tippek Az APEH idei tervei 2010.02.21 08:00:00
Minden évben változik az APEH aktuális terve arra az évre. Az idei évben a következőket tűzte ki célul az APEH:TB bevételekkel kapcsolatos ellenőrzés,Feketegazdaság visszaszorítása,Vagyonosodási vizsgálatok,Ellenőrzések preventív jellege erősödik,Határokon átnyúló…..
Mit is jelent a szuperbruttósítás? Mint tudjuk, csökkent a SZJA adókulcsa. Ez mit jelent? AZt, hogy az eddigi 18%-ról 17%-ra csökkent. Ezzel a dolgozók úgy gondolták, hogy többet fognak kapni havi bér gyanánt. De ez nem mindenkinél történt így. MIért? Az aki az…..
Csak azt lehet privatizálni, ami állami tulajdon. A magánnyugdíjpénztárak vagyona a tagoké. A rendszert átalakítanák, de még az Alkotmánybíróság még nem döntött az új jogszabály sorsáról. A tagok eddig beleszólhattak a rendszer működésébe, de a pénztárak nem verték…..
Az utóbbi időben egyre többet lehet olvasni arról, hogy a pénzintézetek a bankkártyás tranzakciókat támogatják. Vannak bankok, akik a folyószámlahitelhez kötött akciókat részesítik előnyben, van olyan pénzintézet, aki a megtakarításra ösztönzi az embereket. Szinte…..
Már sokat hallhattunk az osztrák hitelról, de mi is az pontosan? A hitel a nevét onnan kapta, hogy Ausztria egyik legnevesebb bankja szolgáltatja a hitelt. Mi is ez a szolgáltatás? A hitelt olyanok is igényelhetik - például aktív és passzív BAR-listások, akik a magyar…..
A Görög állam bajban van, olvashatjuk több helyen is a napokban. Hogy mi történt pontosan? Nem tudni. Ahány cikk, annyi fajta vélemény. Azt tudni lehet, hogy az államnak nagy az államadóssága és a költségvetési hiánya. Ezek együttesen segítették az államot oda, ahová most…..
Hitel Tippek Adóbevallás 2010.02.09 08:00:00
Lassan mindenki meg kell, hogy kapja azt a bizonyos csaomagot az adóhivataltól. Ez a csomag mára már nem mindenkinek egyforma. Van akinek vékonyabb, van akinek vastagabb. Ez attól függ, hogy tavaly ki milyen formában adta le az adóbevallását. Aki interneten keresztül küldte be, az nem…..
Hitel Tippek Törvényben a lízing 2010.02.07 08:00:00
Eddig csak gyakorlatban alkalmazták a lízing- és faktoring szabályokat. Nemrég azonban sikerült a jogalkotóknak utolérni magukat, törvényben is lefektették, amit eddig csak gyakorlatban használtak. A lízing nem más, mint amikor a lízingbe adó megvásárolja a lízingbe vevő által…..
Hitel Tippek Megtakarítás 2010.02.05 08:00:00
Furán hangzik a kérdés, hiszen sokamindenkinek az a legfontosabb, hogy egyáltalán meg tudjon élni. Ebbe már nem fér bele a megtakarítás. Megtakarítani többféleképpen lehet. Takarékoskodhatunk a mindennapi életben, például nem égetjül feleslegesen a lámpát, becsukjuk a hűtő…..
Az emberek nagy része, minden akadály és probléma ellenére igyekeznek időben és pontosan befizteni a törlsztőrészletet. Bár ez nem mindig sikerül. Vannake heylzetek, melyek előbbre valóak, mint a törlsztőrészlet. Az alábbi cikk jelent meg ezzel kapcsolatban:"A kincstár…..
Hitel Tippek Lakáshitel? 2010.02.01 08:00:00
Mint tudjuk, megint csökkentették a jegybanki alapkamatot. Ez azt jelentené, hogy a hitelek kamatai is csökkenek. A betétek kamatai pedig mindig követik a jegybanki alapkamatot, és ez most sem volt másképp. Ennek ellenére a lakosság körében mégis növekedett a betéti állomány.…..
Hitel Tippek 6%? 2010.01.30 08:00:00
Mit szóltok hozzá, a jegybanki alapkamat megint csökkent. Jelenleg 6%-on áll. Ezzel együtt a betéti kamatok is csökkentek és a hitelek kamatainak is csökkeni kellene...
Hitel Tippek Érdekességek 2010.01.28 08:00:00
"Sok ezer kezet legyőz egy bölcs tanács" - Euripidész"A jó kezdet fél siker" - Seneca"Próbálj meg az lenni, aki lehetnél!" - Dalnoki Jenő"A háborúhoz 3 dologra van szükség: pénz, pénz, pénz." - Montecuccoli"A gazdag végül is nem más,…..
Sokakban merül fel a kérdés, hogy vége lesz e ennek a gazdasági helyzetnek az idén? A vélemények megoszlanak. Ebben az esetben talán az a legjobb, ha felkészülünk minden eshetőségre. Egyre nehezebb lesz helytállni minden téren, főleg anyagi téren. A hitelesek talán a legnehezebb,…..
Elfogy hó végére a bevétel? Nem is vettünk semmit, mégsincs meg a jövedelem? Sokakban felmerülnek ezek a kérdések. A legjobb megoldás a tervezés. Hogy hogyan? A bankok felmérései szerint a készpénz felvételek jó rész hó elején esedékes. Ennek oka, hogy a csekkekk, számlák…..
Van aki bélyeget gyűjt, van aki szalvétát,...Én egyszer kaptam ajándékba a régen forgalomban lévő pénzekből egy-egy darabot. Akkor nagyon örültem neki, hogy majd egyszer büszkén mutogathatom az unokáimnak, hogy mikor én kicsi voltam, milyen pénzzel fizettünk.Azt hittem, hogy ez…..
Hitel Tippek Mi lesz az autóval? 2010.01.20 08:00:00
A tavalyi évben jóval kevesebb autó értékesítésére került sor, mint a korábbi években. A gazdasági válság az autóeladásra is kihatott. Sokkal nehezebben vagy egyáltalán nem sikerült eladni, lecserélni a személyautókat a tavalyi évben. Akinek hitele van az autóra, az tartozik…..
Hitel Tippek Ez volt tavaly 2010.01.18 08:00:00
"A 2009-es év a válság hatásainak csökkentését - a megnövekedett hitelterhek miatt bajba jutott lakosság megsegítését, a meglévő lakástámogatási rendszer felülvizsgálatát és szigorítását, valamint a hitelpiac szabályozását - célzó kormányzati intézkedések…..
Mi a véleményetek? 2010-ben lesz változás? Valamerre? Lehet ettől nehezebb vagy most már kifelé lábal az ország?..
"A hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket 2010-ben. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy - euró alapú is mindösszesen három - érkezett, mára a forint alapú termékek dominálnak. Az igénylők havi szinten több ezer forintot is…..
Na ez az, amit még egy labanc sem érdemel meg. Micsoda ócska poén! Micsoda fertelmes megvalósítás! Flowverge, könyökfájásig lengetjük a süvegünket előtted, ez igazán rondára sikerült. A megfejtés sajnos Magna Cum Lauda..
inselle 2010.01.11 09:27:58
Hitel Tippek Spóroljunk! 2010.01.11 08:00:00
Az idei évben talán az eddigi legnagyobb leárazásokkal találkozhatunk. Míg a két ünnep között az "1-et fizet, 2-t kap" akció volt a jellemző, addig az új évben a hagyományos százalékos kedvezményekkel találkozhatunk. A leárazások hétről hétre változnak, egyre…..