Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iKod

7 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
• Április 7-én a tanösvény mint olyan, gyakorlatilag megszűnt. A sorozatos rongálásoknak és vandalizmusoknak köszönhetően, a Ligeti Madárvédelem és az MME tanösvény kezdő táblája is áldozatul esett a pusztításnak. Az MME tábláját ellopták mindenestül, a miénket pedig…..
1968. december 7-én Manhattan egéről egy érces hang üvölt keresetlen szavakat a járókelők fülébe, majd néhány másodperccel később valóságos menydörgés sújt le mindenkire. A Jefferson Airplane belekezd pályafutásának talán legrövidebb koncertjébe, méghozzá az egyik…..
„A legjobb zenéinket sohasem vettük fel.” „Tudod, Brian öltönyt húzott ránk, kicsípett bennünket és nagyon menőkké váltunk. De eladtuk magunkat. A zenénk már azelőtt halott volt, hogy elindultunk a brit színházi turnéra.” John Lennon Pedig milyen jó lemezeket…..
Fotó: thoroughlymodernmilly.com Mielőtt az ellenkezőjével vádolnátok, nem tartom hülyeségnek a településmarketinget, az országimázs-építést. Szeretem, amikor a napi százezer példányban fogyó Independent online kiadásában szerepel fővárosunk (még akkor is, ha a szerző kicsit…..
iKod 2013.02.08 12:17:42
@Negyvenértelmiségi: Az angol hölgy blogja nem "Bugatti" kategória, ebben biztos vagyok. Abban igazad van, hogy a népszerűség és a minőség nem (mindig) arányos egymással, de ezt senki sem vitatta.
Nem erről szólt a bejegyzés, hanem az ár/érték arányról. Az érték egy blogban nemcsak a bejegyzések/fotók minősége, hanem annak olvasottsága, reklámértéke is, az ár pedig az, amit a bejegyzések/fotók minőségéért, de leginkább a blog reklámértékéért fizetnek. Jelen esetben ez olyan, mintha valaki kifizetett volna 8000 forintot egy szikkadt hamburgerre és még büszke is lenne rá. Számomra erről szól a cikk.
Hogy milyen volt a beat a hatvanas évek végén a világ másik szegletében, Braziliában? Megtudhatjuk, ha meghallgatjuk az Os Mutantes bemutatkozását. A válasz egy szóval: LEHENGERLŐ! Kis túlzással utolért/meghaladott minden korabeli zenét, de a világ mégsem tudott róla, talán a…..
iKod 2013.01.25 12:42:48
@Korski: Helló Korski! Köszönöm szépen, javítottam!!
iKod 2013.01.25 12:49:36
@iKod: Egyúttal elgondolkodtam a névelőkön :)
    Beat. Hogy pontosan mit takar ez a stílus, azt sokan, sokféleképpen leírták már, mégis megfoghatatlan. Oké, a Beatles az biztosan az. Meg a Kinks is. Magyar vonalon mozogva valószínűleg az Illés-Metro-Omega triumvirátus említésével vághatjuk ki magunkat a…..
  Már 67-ben is ódivatúnak számított,  néhol hamisan énekelték és pontatlanul játszották fel dalait, a felvétel minősége pedig elmarad a kortársaitól. Mégis, ha akkortájt egy sajnálatos atomkatsztrófa eltörölte volna Angliát a föld színéről, a lemez alapján-kis…..
Sokan csak felületesen ismerik, néhányan már elfelejtették, a legtöbben talán nem is hallottak Kovásznai Györgyről. Pedig... ...korának, a 60-as 70-es éveknek egyik meghatározó írója, festője, alkotója volt. 1964-től 1983-ban bekövetkezett haláláig 26 animációs filmet…..
  Ki az a fura kis figura, aki 1965 táján egy meglehetősen bizarr filmecskében tűnik fel Steve Martin oldalán, hogy szétverjen egy hotelszobát, amit aztán többszáz liternyi hab önt el? A megoldás Keith Moon. Hogy kicsoda Keith Moon? Egyujjas kifordított…..
Előbb jöjjön a lényeg, a rizsa majd utána. Tehát a 16 induló és a menetrend: Belső-Ferencváros Belső-Kelenföld Belső-Terézváros Belső-Újlipótváros Belváros Budavár Herminamező József…..
Hogy a tegnap posztolt, halálfejes lobogóval díszített villában lakik-e filmes azt még mindig nem tudjuk, de hogy a mellette levőben dolgozik pár, az tuti. Ennek a filmművészeti alkotásnak a trailerrét KP küldte, aki - mint írja - "webezgetés közben" akadt rá. Mit mondjak... Elég…..
iKod 2012.07.26 18:37:30
Boogie Mamma Egy pocok mindennapjai 2009.11.14 11:41:00
Aki felismeri szőrzetét írjon! Aki nem ért semmit, az várjon türelemmel a következő posztokra (és persze szégyellje magát, amiért nem jött Boogie Mamma-koncertre csütörtökön). Fotók: -navarro-. ..
Boogie Mamma: Négyeshatos by boogiepapa Vagy töltsd le innen a wma fájlt (3.47 MB) Négyes-hatos   Nem, nem, nem, nem, Ilyen nőhöz többet nem érsz, legfeljebb akkor, ha neki nyom Nyom, nyom, nyom, nyom Az utazó közönség a Körúton, a négyes-hatoson Csúcs, csúcs, csúcs,…..
Boogie Mamma 12. Vég (Déli Pu.) 2009.11.02 23:10:00
Boogie Mamma: Vég by -dá- Vagy töltsd le innen a wma fájlt (3.31 MB). Videoklip alant: Vég   Felmegyek hozzád, mint a vérnyomás a hírek után, vagy mint amikor hozzád felmegyek. Nem értjük, miért nem működik, vagy ha már nem, hát miért nem működik ennyire sem.  …..
Boogie Mamma Jön a Kettes metró 2009.10.15 19:58:00
A Kettes metró, na az egy lemez, amit már könyvkislemezünk borítóján is beharangoztunk, hogy aszongya "az ősszel megjelenő Kettes metró című nagylemezről". Nem volt kamu, meg is jelenik ősszel. Igaz, hogy az még valamikor 2007-ben volt, de az évszámot bölcsen kihagytuk…..
Boogie Mamma: Csodák palotája by -dá- Vagy töltsd le innen a wma fájlt (3.47 MB) Csodák palotája Gyere kislány, költsd el a papád Pénzét és mondd azt, hogy igazán Ez kell neked. Az egészet Hagyd itt és én majd cserébe Felkeltem benned a vágyat, Amire támad Kedved Vedd meg Ha…..
Boogie Mamma: Vértévé by boogiepapa Vagy töltsd le innen a wma fájlt (4.48 MB) Vértévé (feat Gallowglass)   A reklám után visszatérünk, ahogy azt szoktuk Meghalt egy ember, mutatni fogjuk, Amint csak tudjuk. Darabokra darabolva a pedofil foglya Maradjon velünk,…..
Boogie Mamma: Gyógyszerész by boogiepapa Vagy töltsd le innen a wma fájlt (4.6 MB) Gyógyszerész Azt hitte előre, valami előnye származik belőle, Vagy csak nem akart rosszat magának és engedett az erőnek. Lehet, hogy utána meg kell, hogy utálja, s jobb, ha hajlandó Arra is, a fene…..
Boogie Mamma 01. Kettes metró 2009.10.18 12:20:00
Boogie Mamma: Kettes metró by boogiemammaVagy töltsd le innen a wma fájlt (4,86 Mb)   Kettes metró   Astoria Szálló alatt harminc méter mélyen Eljátssza, hogy a könyvébe mélyed. Jobb, mint Fedák, Laborfalvi, Déryné vagy Blaha, Az utóbbiról elnevezett közterület alatt…..
Boogie Mamma: Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket by boogiemamma Vagy töltsd le innen a wma fájlt (7.24 MB) Koncertklip alant! Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket (Keleti Pu.)   Hullik a könnye a berlini római nőknek, sírnak a dublini lányok. Hüppög a sok kis fruska…..
Boogie Mamma: Ötvös Csöpi ökle by boogiepapa Vagy töltsd le innen a wma fájlt (3.27 MB) Ötvös Csöpi ökle   „Örökre így, örökre úgy” – ígéri, aztán nem is köp le, Szigorú a helyzet, kemény akár az Ötvös Csöpi ökle.   Megiszom ezt, megiszom…..
Boogie Mamma: Stroboszkóp by boogiemammaVagy töltsd le innen a wma fájlt (4.84 MB) Stroboszkóp (Stadionok) Villog a lámpa a stroboszkópban, Ahogy az R betű a Telesportban, Mint régen A képen, Megy fel a Nyilasi (Détári) valamelyik szélen És újra, belövi a balsarokba, Ahova az…..
Boogie Mamma: Telemarketing by boogiemammaVagy töltsd le innen a wma fájlt (4.57 MB) "Halló, "kívánok!" " mondja a telefonba. "Gratulálok uram, önnek eztán semmi gondja Nem lesz, a gépünk az ön nevét dobta ki, Nem kell semmi mást tennie, majd csak kitölteni…..