Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b-attila

67 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1962. október 5-én jelent meg a Beatles első két saját szerzeménye, a Love Me Do és a P.S. I Love You. A kislemez akkor csak a 17. helyig jutott az angol slágerlistán, és mikor 1982-ben újra kiadták, akkor is csak a negyedik lett. 1964-ben viszont tarolt az amerikai listákon. Nem ez a…..
b-attila 2012.10.05 18:24:30
Hahh, látom nem csak nekem verte ki a biztosítékot. Épp az előbb küldtem emailt a tisztelt szerzőnek az Indexen megjelent írása miatt. Ráadásul a szerző emailcíméről permanent faliure hibával visszajött a levél. De akkor itt "publikálom" a részére.

Sziasztok!

A cikkben ezt írjátok: "Epstein üzleti tapasztalatai tették világhíres zenekarrá a Beatlest, és Lennonék lecsúszását is onnan számítják, hogy a menedzser 1967-ben elhunyt."

Én nem tudom miről írtok, de sztem egy picit sem ismeritek Epstein, vagy a Beatles sztoriáját.

Epstein annyira ügyes üzletember volt, hogy egyetlen kiadónak sem volt képes eladni a Beatles első felvételeit. Valójában George Martinnak, az EMI producerének (és a Beatles örökös hangmérnökének) volt köszönhető az első szerződés.
George Martinnak volt szeme ahhoz is, hogy Pete Bestet egy profi dobosra, Richard Starkey-ra cserélje

Epstein szerencsés volt. Mivel a csapat Hamburgban dolgozott és csak néha látogattak haza, a londoni profi tehetségvadász menedzserek nem találkozhattak velük. De egy ilyen hazatérés alkalmával Epstein véletlenül beléjük akadt.
Epstein emellett profi is volt: Profin lopott, csalt, sikkasztott. Egy tehetségtelen drogos szerencsejátékfüggő volt, aki szerelmes lett Lennonba (igen, Epstein homoszexuális volt). Vagyonokat szórt el és folyamatosan hazudott az együttesnek a pénzügyekről.

Annyira nagyon jó üzletember volt, hogy a Beatles tagjai szinte egyáltalán nem részesedtek a már akkor is dollármilliós merchandising üzletből, amit Epstein a rokonaival alapított két cégnek adott el, mogyoróért.

Epstein drogtúladagolásos halála előtti hónapokban aztán mindenre fény derült, és az együttes tagjai helyrerakták a dolgokat. Epsteinnek adósságai voltak és tudta, hogy bár a fiúk megtartották őt menedzserüknek, a bevételei a korábbiak töredékére esik majd vissza. Így a túladagolást a legtöbben öngyilkosságként tartják számon.

Szóval Tisztelt Szerzők! Attól, hogy McCartney egy úr, és közvetlenül Epstein halála után hálásan nyilatkozott róla, illetve az ötödik Beatle-nek nevezte, nem jelenti azt, hogy a sikereket neki köszönhetik. Sőt...
A vagyonok lehúzásán kívül Epstein valójában csak pár év öltönyös imázst adott (a gombafejet Sutcliffe barátnője Astrid Kirchherr találta ki, a nevet Sutcliffe és Lennon). A többit a 4 zenész és George Martin hozta össze.
McCartney egyébként nevezte 5. Beatle-nek Billy Prestont is, meg George Martint is (ezutóbbi meg is érdemli, mert nélküle se vonósok, se kísérletezés, se hangtechnikai gegek nem lettek volna a Beatles zenéjében)

Szerintem a Beatles első dalának 50. évfordulóján, leírni egy akkora marhaságot, hogy Lennonék '67 után lecsúsztak, olyan bűn, amit bocs, de börtönnel büntetnék. Főleg, hogy a Fehér Album 1968 októberében készült, ami a Beatles legtöbbre értékelt albuma. Éppen a 10. helyen áll a mindenkori világ legjobb 500 albuma listáján (Rolling Stone). Egy évvel később pedig elkészítették az Abbey Road-ot, ami ugyanezen a listán a 14. helyet foglalja el.

Srácok, ez a modat lássuk be, itt az 50. évfordulón ultraciki, főleg mert nem igaz.

üdv
Attila
b-attila 2012.10.06 15:18:46
:D :D Levetted a lényeget, kedves barátom.

A posztoló hülyeségeket ír. Te viszont ostobán kötözködsz (de legalább nem nevezted újságírónak a védenced. Kösz.)
Pár pontban azért leírom, hogy miért hülyeség az általad is támogatott konklúzió.

1) Az általad leírt helyezések irrelevánsak, mert azok alapján nem beszélhetünk lecsúszásról, de teljesen igazak (kösz a pótlást).

2) A Fehér Album 19-szeres platinával ma is tartja az USA album eladási rekordját. Milyen lecsúszásról beszélsz? (A Pepper 11 platinás, a Rubber 6 platinás, a Revolver nem platinás.)

3) A Fehér Album a kritikusok által legtöbbre értékelt Beatles lemez, mert a Pepper sikere után lezárták a mainstream sláger dallamokat, és az akkoriban undergroundnak számító kísérleti progresszív rock zenére váltottak. És ez elméletileg jóval szűkebb hallgatói rétegnek készült, mégis 30 millió darabot adtak el belőle. Tényleg ez lenne a lecsúszás? :D :D

3) Más csapat örül, ha pályafutása alatt egyetlen albummal felkerülhet az 500-as listára. Már akkor ultrasikeresnek számítanak. De a Beatles-nél lecsúszást jelent, ha a 10. és 14. helyre írtak albumot?? All Time...? Pfff...

4) Brian Epsteinnek annyi köze volt a Beatles zenéjéhez, mint nekem. Tehát miatta se fel, se le nem csúszhattak. Viszont ha George Martin halt volna meg, akkor már nagy esélye lett volna annak, hogy kevésbé sikeres albumok jelennek meg a Beatles-től.

5) Ha egy picit is érdeklődnél a Beatles sztorija iránt, akkor tudnád azt is, hogy milyen okok vezettek a széthúzásokhoz és a feloszláshoz. Nos, ezek között Epstein, vagy az ő hatása (már ha lehetne ilyenről beszélni) nem szerepel.

Szerintem megegyezhetünk abban, hogy lecsúszásnak azt nevezzük, ha egy sikeres előadó sikertelenné válik. Nem egy bonyolult definíció.
Pl. a Van Halen lecsúszott az 5150 album után, Chris Cornell lecsúszott a 3. Audioslave lemez után, Layne Stanley 94-től csúszott lefele, sőt zuhant a halálba. Ezek lecsúszások ...főként alkohol, drog, vagy alkotói válság miatt.
És azt gondolom, hogy ezekkel a példákkal kb. rendbe raktuk is a definíciót.
Nos, ebbe a definícióba nem fér bele olyan csapat, aki rekorder eladásokat produkál és további két albummal kerül a top 500 ever album listára.

Tehát a szerző állítása, miszerint '67 után a Beatles lecsúszott (ráadásul Epstein halálával összefüggésben) egy ostoba és valótlan állítás. Zenekritikus ilyet nem követhet el. Főleg nem a Beatles első dalának 50. évfordulóján, az Index hasábjain.
A múlt csütörtökön valami olyasmi történt a hazai reklámszakmában, amire eddig nem nagyon volt még példa, és ami még engem is meg tudott lepni. Amikor először hallottam arról, hogy az egyik legnagyobb és legpatinásabb nemzetközi reklámügynökség, a BBDO hazai irodáját egyik…..
b-attila 2012.01.18 18:27:22
@reklámbuzi:
:)
"Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár." A dolog nem igaz oda is és vissza is. És én ilyet soha nem is gondoltam. Természetesen nem minden magyar ügynökség helyezte fókuszba a digitális kompetenciákat. Azok, akik az átállás elmulasztása ellenére talpon vannak, más eszközökkel élnek: lehetetlen alacsony árak, korrupció, lobbi, vagy sok, becsületes és sikeres offline munka.

Ha a szakmában keringő infók alapján kell véleményt alkossak, akkor a Young és a Saatchi kivételével nem tudok stabil klasszikus hálózati ügynökségről. És tudom, hogy a következtetés milyen rosszul hangzik, de az ügyfeleinktől is ezt hallom.

(Viszont, ugye attól, hogy én így látom a helyzetet, ez még csak egy vélemény és nem tény. Simán van esélye az ellenkezőjének is.)
Tisztelt Olvasók!Az a nagy helyzet, hogy én megpróbáltam közelebb kerülni hozzátok és átköltöztem a www.ujrahasznosito.blogspot.com címről ide, a magyar blog.hu blogszolgáltatóhoz.De srácok, ez a szerkesztőfelület valami borzasztó. Én tényleg megpróbáltam, de rengeteg időmet…..
Igor Presnyakov 2007-ben tűnt fel a YouTube-on és azóta 75.5 milliószor nézték meg cover videóit. Hogy ki is ez a fura fickó, arról nem sokat tudni. Annyi biztos, hogy professzionális minőségben játszik klasszikus gitárzenét, illetve azon igen ritka művészek közé tartozik, akik…..
Az importálás automatikusan történik, blog.hu-s blogod adminfelületén a Beállítások/Motorháztető menüben töltsd fel az importfájlt és kövesd a rendszer utasításait. További részletek itt! ..
Ha Natalie Imbruglia, akkor Torn; ha Torn, akkor Natalie Imbruglia. Ezt tudjuk. Vagyis valójában csak annyit, hogy ez volt a debütáló slágere. Az viszont hogy Ő szerezte-e a dalt, nem nagyon merül fel senkiben. Sőt, a legtöbben tényként kezelik, hogy a Torn megírása Natalie Imbruglia…..
Ezt a dalt mindenki ismeri, és ha többet nem is, a refrénjét mindenki el tudja nyüszögni.Annyian dolgozták fel, hogy lassan már feledésbe merül az első előadója, Dionne Warwick, aki 1963-ban énekelte fel a szerzeményt. Warwick eredetinek tekinthető verziója a 6. helyet…..
Lennon tavaly volt 70 éves. Akkor, a Facebookon, Lennon tiszteletére a következő kacifántos történettel ajánlottam ismerőseimnek a Jealous Guy dalát.     Lennon a szóban forgó szerzeményt 1968-ban írta Child of Nature címmel egy feladat megoldásaként, amit Maharishi Guru…..
Gabriella Lucia Cilmi szüleitől örökölt olaszos neve furcsán hangzik Ausztráliában, ahol született és él. A zenész és dalszerző csodagyerek ebben az évben tölti be a 20 évet, de már olyan eredményeken van túl (sőt volt túl már 16-17 évesen), amelyekről a legtöbb…..
Sara Bareilles valaki, akire érdemes odafigyelni. Nem csak azért, mert szereti újraértelmezni és egyedi zongoraközpontú jazz-pop-rock stílusában előadni mások szerzeményeit, hanem mert a sajátjai is kivállóak. A '79-es születésű dalszerző, zongorista előadóművészt már…..
Sara Bareilles valaki, akire érdemes odafigyelni. Nem csak azért, mert szereti újraértelmezni és egyedi zongoraközpontú jazz-pop-rock stílusában előadni mások szerzeményeit, hanem mert a sajátjai is kivállóak.A '79-es születésű dalszerző, zongorista előadóművészt már…..
Nyilván csak "percek" kérdése volt, hogy a Killer/Papa was a Rolling Stone cover után a másik nagy Five Live / George Michael sláger cover is felkerüljön a Zeneipari Újrahasznosítóra.A Queen talán legnehezebben énekelhető dala 1976-ban jelent meg a Day at the Races albumon, amin a…..
A szám, amit mindenki ismer, de senki sem tudja, hogy ki játsza.Hát előszöris nem ki, hanem kik... Ők az Average White Band. Ha ez így nem segített, akkor bizony mást nem tudok mondani, mert ez volt az egyetlen slágerük.A szaxofon riffet Roger Ball, a banda alapítója írta 1974-ben. A…..
Az Oscar díjas szerzeményt Harold Arlen és E.Y. Harburg írta 1938-ban és hivatalosan is a század legjobb filmze-betétdalának nyilvánították. Judy Garlandot pedig élete végéig ezzel a dallal azonosították.Nem köztudott, hogy a dalt Garland kétszer rögzítette: az első felvétel…..
Alice Cooperről és a Superstarról egyenként is könyveket írnak, de azért a rend kedvéért néhány sort fűzök ehhez a kissé ismeretlen 1996-os coverhez.Először is tisztázzuk az előadó személyazonosságát: az urat Vincent Damon Furniernek hívják, akinek valójában nem a…..
Tinka Kovac Szlovénia elsőszámú zenei exportcikke. És milyen jó. Zseniális fuvolajátékos, betonbiztos hangú énekes és nagyszerű előadó. 1978-ban született és 19 évesen már kiadói szerződése volt. Néhány éve, mint vendégművész, együtt turnézik a Jethro Tull-lal és…..
1977-ben járunk. A Commodores megjelenteti 5. albumát, természetesen a Motown-nál, amiről az Easy című dal az egyik, amit kislemezre választanak. Érdekes, hogy az Easy nem igazán fekete zene, nem igazán RnB, és egyáltalán nem Motown féle soul vagy funky. Inkább valami fehér ballada.…..
Így van, ez nem egy Temptations szerzemény. Ők csak 1972-ben énekelték fel, egy évvel a dal születése után.A számot a Motown hivatalos szerzőpárosa Norman Whitfield és Barrett Strong írta az Undisputed Truth-nak, akik pszichadelikus soul és RnB stílusban próbálkoztak. Bár az…..
Lou Reed 1972-ben vette fel a dalt, aminek egyik érdekessége hogy David Bowie volt a producere.A dal nem volt sikeresebb, mint bármelyik másik a Transformer albumon, hacsak azért nem, mert a hallgatóság egy része ma is meg van győződve arról, hogy a szerzemény Reed…..
Bár a Bananarama coverje is elérte az első helyet a Billboard Hot 100 listán, a post inkább Veres Mariska emlékére született.A dalt 1969-ben írta a holland Shocking Blue formáció alapítója, Robbie van Leeuwen. És bár hollandia bőven nem volt a világ zenei középpontja, a dal az…..
Pinket már nem kell bemutatni. Jó a csaj. Többek között azért, mert élőben is olyan stabilan és hiba nélkül teljesít, mintha egy stúdióban, steril körülmények között álldogálna. És ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról. A Bohemian Rhapsody-t is így tálalja 2009-es…..
Ez az a dal, amiről mindenki azt gondolta (én is), hogy Elvisről szól. Pedig nem, ami igen meglepő.Marc Cohn 1991-es nagylemezére írta ezt a dalt és valójában a "Blue Suede Shoes" sztorira utal:Johnny Cash, Carl Perkins és Elvis együtt turnéztak 1955-ben. Az egyik fellépést követően…..
A sztori 2008-ban kezdődött, amikor az európaiak számára ismeretlen Soulja Boy megírja ezt a dalnak épphogy nevezhető valamit, amit nagyon hamisan el is énekelt (vagy rappelt?). Ennek ellenére a felvétel erősen belemászott az amerikai fekete hallgatóság fülébe ...és mivel ez már a…..
A zseniálisan felépített akusztikus cover először a Scrubs című sitcom sorozat egyik epizódjában volt hallható. A dal előadója a sorozat egyik színésze, aki ha épp nem színészkedik, akkor egy acapella bandával járja a világot. És az Államokban nem is annyira ismertlenek: ők a…..