Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Powerpill

103 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tbiliszi - 2016.11.18. Ezzel a bejegyzéssel szeretném összegezni az utam eddigi részét. Eredetileg minden ország után szerettem volna egy ilyet írni, de később úgy éreztem már jobbnak (meg persze lusta is voltam), hogy ha hagyom ülepedni egy kicsit a dolgokat, és visszanézve írom le a véleményemet.…..
Powerpill 2019.08.23 09:26:40
@scal: Szia, sajnos a képek már eltűntek a blogról, így nem teljes. Majd frissítem szép lassan. Azért remélem így 3 év távlatából is vannak rajta hasznos infók.
Pénzzel kapcsolatos összegzést direkt nem csináltam, elkerülendő a különféle utálkozós megjegyzéseket. Így 3 év után azonban már bátran le merek írni mindent.

Az út nagyon hullámvasút-szerű volt. Eredetileg nem volt benne Japán, hanem 3 hónap Délkelet-Ázsia lett volna, de ezzel is úgy voltam, mint Tibettel. Ha most nem, akkor soha. A teljes út költségplafonja 15.000 Euro volt előzetesen. Ennyi volt a spórolt pénzem, plusz egy minimális vésztartalék, szóval úgy voltam vele, hogy ha ez elfogy, azonnal irány haza. Végül is 14.500 körül álltam meg. Bár volt már szállásom Azerbajdzsánban, mégsem mentem. A szabály az szabály :)
Tibet 500.000 alatt nem hozható ki, nekem mindennek együtt 8-900.000 volt a vonattal, kajával, felárakkal együtt. Japán 1 hónap 1.000.000 mindennel együtt, nehéz kevesebből kihozni. Ha ezt a kb 6000EUT-t levonjuk, nem volt olyan vészes. Persze lehet ezt okosabban csinálni, talán 21 évesen kihozom a feléből is.
Powerpill 2019.08.26 11:18:16
@scal: Én eddig 5-ször voltam Kínában. Peking kivételével azonban semmit nem tapasztaltam meg az igaziból. Hong Kong, Makaó, Kanton részen voltam leginkább, illetve ugye Tibetben.
Az utamat eleinte úgy terveztem, hogy Sydneyből jönnék hazafelé 1 év alatt, de a vízumok miatt ezt nem tudtam kivitelezni. Egyszerűen nem akartam pl. Hanoiban 2 hetet eltölteni amíg a kínai vízumra várok, vagy Ulanbátorban akármennyit, amíg az orosz megjön. Ezért csináltam úgy, hogy itthon elintéztem mindent előre. Csak ugye ilyenkor kötöttek a dátumok, ami elég szar.

Kínát, ha valaha visszajutok, én csak ilyen "a felületet kaparva" fogom megcsinálni, pár hónap alatt mindenhol egy kicsit lennék, de mélyebben nem tudnék elmerülni. Egy helyi barátnő azért sokat segít persze. Nekem is Oroszországban hatalmas segítség volt (most már) feleségem, mert eljutottam ugyanúgy a kis eldugott helyekre, mint te Kínában. Illetve ugye az olcsóság is ilyenkor a legmegfoghatóbb, mert turistaként úgyis leginkább a frekventáltabb helyeken lenne az ember, de egy helyi nyelvet és körülményeket ismerő személlyel azért már sokkal könnyebb azt a plusz párszáz méter legyalogolni az ismeretlenbe, ahol már minden nagyon olcsó. Én amúgy ezért is javaslom mindenkinek a couchsurfinget.
Remélem, be tudod majd barangolni Kínát, és más helyeket is. Az utazás minden pénzt megér, senki nem fogja tudni elvenni tőled az élményt! Tudom ajánlani a Youtube-on az ADVChina csatornát. Jobb, mint egy útikönyv!
Mivel utazásom év elején véget ért, pénztárcám és a bankszámlám pedig halálos ágyukon fekszenek azóta is, így egy darabig biztos nehéz lesz új bejegyzéshez való élményt szerezni. Most egy számomra hiánypótló írás következik, hiszen 6 hónapot töltöttem el Irak kurdisztáni részén, ahol az elmúlt…..
Ha valaki azt hallja, hogy sziklaváros, szinte biztosan Kappadókia jut eszébe, pedig mennyire nem csak ott vannak ilyen helyek! Az örmény bejegyzésben írtam már egy szikalkolostorról (Geghard), meg hogy ilyen Grúziában is található, ráadásul sokkal érdekesebb is. Én David Gareja mellett még kettőben…..
Grúziával kapcsolatban nem a legfőbb látványosságokról fogok beszélni, mert azokat először nem jelenlegi túrám keretében látogattam meg, illetve mivel a Wizzair errefele jár, biztos sokan, sok helyen írtak már ezekről. Pont a Wizzair, és az ország hozzáférhetősége miatt jöjjön pár kalandvágyóbbaknak…..
Nehéz volt 150 nap utazgatás, és gyakorlatilag a naponta történő helyváltoztatás után újból egy helyben maradni huzamosabb ideig. Nem is ment sokáig, összesen 5 napig. Bár még nem vagyok otthon, barátnőmék családja Tbilisziben tett róla, hogy ne érezzem magam úgy, mint egy utazó. Egy biztos, 5 nap…..
Utolsó utáni bejegyzések...
Tbiliszi - 2016.11.06 A mostani bejegyzést hagytam egy kicsit érni. Nem is Japánból írom, mert egy, nem volt rá már érkezésem, kettő, talán ez volt az utam egyetlen komolyabb csalódása, és nem akartam, hogy a hirtelen impulzusok miatt valami félrevezetőt írjak...
Naha - 2016.11.01 Mint előző bejegyzésemben írtam, nekem személy szerint nagyon bejött Oszaka, de simán kihagyható egy japán kirándulásból. Vannak azonban olyan helyek Kiotó környékén, amiket botorság lenne kihagyni, ha pénzünk és időnk engedi. Három ilyen helyen voltunk, amit szerintem a top 3, és…..
Naha - 2016.11.01 Kiotó környéke számos napos, illetve többnapos programot kínál. Mivel a közlekedés kiváló, így szinte bárhova el lehet menni kora reggel úgy, hogy este vissza is érhetünk még, szóval nem kell ezeken a nagyon drága helyeken még szállással is bajlódnunk. Mi Oszakában laktunk, nem…..
Naha - 2016.11.01 Kiotó másik két részét, északot és délt is több részletben sikerült letudnunk. Csakúgy, mint a város egészében, itt is a templomok dominálnak, így mi ahelyett, hogy megpróbáltunk volna minél többet megnézni, kitaláltunk egy fasza sétaútvonalat a napra, és az ott található…..
Naha - 2016.11.01 Japán utam a vége felé jár. Sajnos az elmúlt időszakban sem időm, sem kedvem nem volt írni, amit írtam is, csak jókora késéssel tudtam feltölteni, hisz a képek miatt (=számítógép lassúsága) több órába kerül egy ilyen elkészítése. Kiotó keleti részéről már írtam, most a többiről…..
Oszaka - 2010.10.25 Bár Oszakában lakunk, és onnan járunk át Kiotóba, mégis úgy fogom megírni a két következő posztot, mintha Kiotóban székelnénk (sajnos a napok sorrendje így kicsit megkeveredne, így változtatok most egy kicsit a rendszeren). Ennek egyszerű oka van, Oszakában nincs semmi, Kiotóban…..
  Oszaka - 2016.10.17. Az igazán érdekes látnivalók Tokió körül vannak. A várost ugye a földdel tették egyenlővé a háború során, a japánok meg nem törték magukat a faépületek visszaépítésével, így ha régit akarunk látni, vonatra kell ülnünk (és a zsebünkbe nyúlni). Mi négy helyet néztünk meg a…..
Tokió - 2016.10.15 Hát igen, egy másik világba csöppentem. Az elmúlt hónapok után sokkoló Japán szervezettségét, tisztaságát, és kulturáltságát látni. India gyakorlatilag teljes ellentéte mindenben. Tokió a világ egyik legnépesebb agglomerációja, de ilyen rendet, tisztaságot kevés helyen látni. A…..
Tokió - 2016.10.09 Eljött hát az is, hogy búcsút mondjunk egymásnak barátnőmmel, és egyedül folytassam a kalandozást. Illetve nem is annyira egyedül, mivel Japánban találkozom egy régi cimborámmal és együtt toljuk végig a három hetes programot, sőt igazából az egész utat ő szervezte le, szóval…..
Mirissa - 2016.10.07 Öt napot egy helyben lenni még eddig nem sikerült ezen út alatt, de amikor megérkeztünk a Mirissa nevű tengerparti kisvárosba, gyorsan világossá vált, hogy innen nem lesz tovább, csak a repülőtér felé...
Ella - 2016.10.01 Ella és környéke lenyűgözően szép, de megmondom őszintén, az idevezető út az, ami igazán feledhetetlenné tette nekem ezt a két napot...
Kandy - 2016.09.29 Ha a turistalehúzást felvennék a 2020-as tokiói olimpiai programba, Sri Lanka esélyesként indulna történelme első aranyáért. Arról már írtam, hogy itt micsoda borzalmas turisztikai mentalitás uralkodik, és hogy képtelenek megérteni, hogy az a plusz 50 cent, amit ma nyernek, a…..
Dambulla - 2016.09.27. Nem is tudom, mikor volt az, hogy az összes képem online volt, és az aznapi történéseket végre egyenesben tudjam feltölteni. Nehéz ez, amikor az internet egy olyan luxus, hogy egy olcsóbb szálláson körberöhögnek vele. Ennek örömére írok egy posztot egy olyan napról, amikor…..
Polonnaruwa - 2016.09.26 Megmondom őszintén, Polonnaruwáról annyit tudtam eddig, hogy van. Továbbá, hogy egyszer valamikor régen ez volt Sri Lanka fővárosa, ja meg hogy Unesco védett. Ennyi volt a munícióm, amikor elhatároztam, hogy ellátogatok ide. Erre találok itt egy akkora romvárost, hogy…..
Habarana - 2016.09.25 Az 5 órás tuk-tukos utazás egy élmény volt, bár remélem, a középfülgyulladás elkerül majd minket mert a menetszél kifújta a csigát a fülünkből. Vicces egy olyan pici járműben utazni, amiben egy országúti koccanás során maximum löncshús marad az emberből. Egy olyan kultúrában,…..
Negombo - 2016.09.23 Iszonyatos leharcolt állapotban sikerült megérkeznünk Sri Lankára, miután persze a gépen semmit nem sikerült aludnunk, hisz rövid útról volt szó, és kaptunk reggelit is. Az első dolog, ami feltűnt, az a meleg volt, meg hogy a repülőből kilépve nem éreztük azt a mindent átható…..
Chennai - 2016.09.20 Ennek a mai napnak soha nem akar vége lenni!! Valami borzalmas állapotban vagyunk, szétültük a seggünket, éhesek vagyunk, álmosak, mintha soha nem aludtunk volna és körülöttünk tele az egész reptér gyökérrel. Amúgy a nap nem indult rosszul…..