Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyore

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
gyore 2010.08.05 20:52:12
@Rekordvizemeister:
Badstuber játszott belső védőt? Nem játszott.
Balbekk pozícióra vitte ki Löw, mert Aogotól valamiért vonakodott, Jansen "elvileg" középpályás, és azért el kell ismerni, nem volt olyan rossz szezonja. A Hummels-Höwedes párosból melyik ballábas, és melyik mögött van több tapasztalat, mint a Friedrich-Mertesacker páros mögött. Arról már nem is beszélve, hogy ők már egy pár válogatott meccset lehoztak együtt.
Tascinak (VfB egyik) szintén van már egy pár válogatott meccse, de pályára sem lépett, Boateng pedig azért került be, mert egy univerzális játékos. (mind a 4 posztot be tudja tölteni, ha muszáj)
Cacaut (VfB másik) nem tudom miért akarta, talán azért mert nem tipikus ék, Mirohoz hasonlóan visszamegy középpályáig.
A "kényszersvábot" meg most vitte a Real. Hát ez a Löw, csak a dél, ejnye, no.
Ezt a Gomez gyereket meg csípem, van benne még szerintem.
A többi pozícióról nem nyitnék vitát, mert oda azért nagyjából azok kerültek, akiket nem is ártott elvinni.

Kurányit viszont nem szeretem, ahogy Poldit sem, meg a másik lengyelt sem igazán.
gyore 2010.08.05 22:52:25
@Micimedwe:
Elvileg Bobic a kickernek nyilatkozta már, hogy nem foglalkoznak vele.
gyore 2010.08.15 18:06:46
@Lag_Operator: Hálával tartozunk neki. A bunkóválogatottban ő lenne Balotelli ékpárja.
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
gyore 2010.08.11 00:34:02
Leandrot rég be kellett volna már hívni. Mocsok egy hiányposzt, és neki megy is a felfutó hátvéd szerep. Nincs nagyon jobb nála a jelenlegi felhozatalból. (de van: Kádár - mivel gondolom ezen a poszton számol vele Egervári.)
Dzsudzsákot szívesen látnám többet a jobb oldalon, de akkor sajnos lemaradnánk a tempóból cipőhegyre mért beadásairól, mert az csak ballal megy neki. Rudolffal egész pofás szélső párt alkotnának, de őt meg inkább jobbra tenném, oldja meg, oszt lőjön. Ki köll próbálni, na.
(Ha Gosztonyi hasonló ütemben fejlődik, akkor kezd egy kicsit túlcsordulni ez két poszt)
Huszti, mint szűrő akár még jól is elsülhet, Komannal is ki lehetne próbáltatni, ha már stabilan játéklehetőséget kap, addig is cserének bal szélre, hogy tudjon osztogatni inkább egy kicsit mélyebben középpályáról, vagy 10-be. (akár jobb szélre is)
Mire eljutunk oda, hogy kezdő legyen a válogatottban, talán már a legerősebb posztja is kiderül. Buzsáky 10-esként okker, de vele is meg lehet kóstoltatni a mélységi irányítást, mondjuk egy defenzívre hangolt Vadóczcal.
Gulácsit be a kapuba, csak tudja kezelni, ha kap egy véletlen potyát, mert csak ez lehet törés.
Jelen pillanatban, hogy csak U meccseken láttam, lényegesen erősebbnek érzem az aláfutómester Fülöpnél. Király jöhet, de csak azért, mert az a melegítő, az nagyon király. Szerintem a régi formáját sajnos már nem fogja hozni.
Futács tipikus ék alkat, szerencsére elment kölcsönbe, kiderül. Addig Gerával élni tudok a center poszton. Szalait keveset láttam, talán amíg Bancé sérült lesz, benyomja magát a Mainz kezdőbe. A poszt "miért Gera az ék" okfejtése szintén helytálló.
@takilaci: 3 védő??? Mondj 3 stabil belső védőt és 2 embert a középpályára, akik egy 3 védős játékban működnének a széleken. Leandro, meg Bodnár mehetne akár wing back poszton, de akkor az egyszeri szakkomment sikítozna, hogy "5 védőőőő, jajj de bekkelünk". Három jó belső védőt viszont akkor sem tudunk összeszedni, ha fejre állunk, az előttük nyomuló gyilkos fedezetekről (kb. 2 db) nem is beszélve. Továbbá: 3-5-2-ben Dzsudzsákot nem igazán tudnánk hova rakni (mert ott a két wing back), 3-4-3-ban meg meghalunk, hirtelen. (Az utóbbira formációra térjünk vissza akkor, ha Debreceni és Kádár beválik és éppen lesz 2 darab védekezni tudó szélsőnk, mert Juhászt, mint söprögetőt megnézném, csak a hecc kedvéért :) )
Egy váratlanul változatos, élmény- és kommentgazdag bajnokság minden rutinjával ugorhatok újra neki, hogy némi látókör-bővítésre bírjam a Fabregastól Messiig terjedő univerzum belterjességébe belesápadó NST-tábor arra érdemes hajlandó tagjait.  Magamnak is sikerült…..
gyore 2010.08.03 23:43:44
@vadkutya:
Amíg a világ világ (Wenger az Arsenalnál marad), addig félévente az egész francia
bajnokság potenciális Arsenal ifivé változik. Nem tudom mi kellene hozzá, hogy ez megváltozzon, de legalább egy világháború. :D
Chamakh remek fogás.

Sakho, Corchia Bayern transzferben van némi ráció, de leghamarabb télen, vagy akkor sem, vagy egyáltalán nem.
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
gyore 2010.07.27 17:22:24
Alapvetően heinrich úrral kell egyetértsek.
A inside forward és a wing már összefonódott,
edzői preferencia, hogy wingert (megfelelő oldal - megfelelő láb) vagy wing forwardot játszik (jó lábbal elllentétes oldal)
A feladatkör is összefonódott (védelmet széthúzni, ill. tömöríteni, beadni, lőni, visszazárni), csak egy dologban különbözik: ívesen beadjam, vagy húzzak rá és centerjáték/kényszerítő/durr.
Mivel a Barca aktív felfutó szélső bekkekkel játszik (mindkét oldalon), a védők kapu elé húzása is részfeladat, hogy legyen helye, ideje Alvesnek, Maxwellnek. (na ők adnak be)
Ezen a poszton roppant hasznosan játszhat/játszik Pedro, minden adottsága megvan hozzá.
4-3-3-ban, 4-2-3-1-ben, vagy 4-2-4-ben a védők, fedezetek pozíciója fix, a támadósor (a fedezetek előtt játszó banda) sokszor szabad kezet kap, szituáció szerint vált pozíciót, bukkan fel váratlan helyeken. (összekötő, szélső, 10-es, 9-es)
A struktúra a védekezésben lényegesebb, vagy ha kézilabdázni kell a kapu előtt. (de utóbbi esetben a 2-3 fedezet már az összekötő helyén játszik, a többiek meg amerre elférnek)
Innentől kezdve kár azon vitatkozni, hogy most szélsőről, támadó középpályásról, összekötőről, , 10-esről, vagy centerről beszélünk, mert mindegy. Tényleg. Hogy hol a helye a táblán, na az maximum ajánlás.
A Barcelona játékára ráadásul nem a tipikus centerjáték, hanem a lebzseljetek közel (mind) és döntsetek jól (passz vagy lövés) filozófia érvényesül.
Egészen a 25. pályáig rajongva imádtam a Best Friends Forever 3 nevű csodát. Amikor elkezdtem vele játszani, a grafika fogott meg, aztán a kis táblácskák humora (lásd a mellékelt képet), valahol a közepe táján pedig felrémlett a Lost Vikings (emlékszik még rá valaki rajtam…..
gyore 2010.07.22 10:54:59
Amennyire a blog keretei lehetővé teszik, igyekszünk az adódó alkalmakkal élve nyitni a fiatalok felé, akik néhány év múlva tevékeny részesei lesznek a világ legjobb futballjának. Tavaly is megtettük két poszt erejéig, most is kiszolgáljuk a hardcore szektort, akik nem akarnak…..
Subba Napi gif: Rendületlenül 2010.06.09 09:00:00
 ..
gyore 2010.06.09 19:41:10