Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Portárs Művész

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ajándékvásárlás előtt merül fel legélesebben az az igény, hogy valami olyan területnek nézzek utána, amihez egyébként nem értek. Hiszen ha az adott kategóriában - legyen az ékszer, utazás, ruha, kütyü, bármi - a legjobb ár-érték arányú cuccot akarom megvenni, akkor bizony…..
Varánusz A jövő elkezdődött 2010.12.20 08:00:00
Emlékszünk még erre a szlogenre 2002-ből? Akkor maga Orbán Viktor sem hitte, hogy nyolc évet kell várnia a beteljesülésére. De most itt van - aktualizálva mondhatjuk: itt az idő! - és kormányunk példát mutat az eljövendő szép új világból annak tényleges eljövetele előtt.…..
Tekintse meg a www.gastroking.hu weboldalt és rendelje meg ebédjét minden napra!Szállítás:A beérkezett megrendeléseket hétköznapokon 6-13 óra között teljesítjük.Ételeink szállítása mikrózható dobozban, hűtött állapotban történik.Ételeink minőség megőrzésének…..
Az interneten mindenféle megjelenik. Ha egy portálon azt olvassuk, hogy a föld lapos, és az emberek a szélén ülve a semmibe lógatják a lábukat, akkor vigyorgunk, és továbbklikkelünk. Ám nem érthetünk mindenhez, a legtöbben például híján vannak a pénzelméleti és a pénzügyi…..
Forró nyári nap volt. Thor Bjørklund a lillehammeri műbútorasztalos félretolta a kopott karosszéket, és előkotorta az asszony csomagolta ebédet. Kenyér és kecskesajt. Mint mindig. A különbség annyi volt, hogy a megolvadt sajt amorf tömbben terpeszkedett a kenyér közepén. A norvég…..
Schumacherék feje fölött a Spanyol GP-n már nem lesz nyílás, mellette két oldalt viszont igen.Az airbox effajta kettéválasztásával és áthelyezésével csökken a kocsi légellenállása, ez a leglátványosabb újítás a jelentősen módosított W01-es gépen. Megnövelték továbbá a…..
Portárs Művész 2010.05.06 21:42:20
Varánusz O, mint Orbama 2010.04.30 08:00:00
Egyszerű tézis: a dokumentálatlan személyi kultusz szart sem ér.Ugyan mostanában ennek a "mutassuk meg szeretett politikusunk emberi arcát" nevet adták, de Rákosi elvtárs is csak emberközeli szeretett volna lenni.Kampány idején az még csak-csak rendben van, hogy igyekeznek a…..
Ritkán lökdösik egymást az emberek a kortárs képzőművészeti kiállítások pénztárainál, ami egyébként nehezen érthető dolog. Hiszen míg a sztárkiállításoknál a vonzerőt csak a nagy mesterek hírneve jelenti, a kortársakkal szorosabb a kapcsolatunk. Ők a mi közös korunk…..
Csomagolás Blog 7 érdekesség 2009.12.21 10:47:00
10-szer annyi energiát használnak fel átlagosan a termék előállításához, mint magához a termékhez.27%-kal több hulladék keletkezik friss zöldség-gyümölcs fogyasztásával, mint előrecsomagolttal.30%-kal könnyebbek az üvegből készült tartók és konzervek az 1980-ben…..
Portárs Művész 2010.01.15 12:16:07
Érdekes blog, haladok visszafelé.
Próbáltam értelmezni a fentieket, de a akadtak kérdéseim, értelmezési problémáim (persze lehet, hogy az én készülékemben van a hiba), tehát:

1.) ok, érthető.
2.) Szóval veszek a piacon 4 darab almát. Ezeket szépen lassan megeszem. Keletkező hulladék a 4 darab csuma. Bezzeg ha a tecsóban veszem az előrecsomagolt almát, és ezeket eszem meg, akkor a 4 csumán kívül még kidobom a hungarocelltálcát és a fóliáját is. És akkor ez a 27%-kal kevesebb???
3.) elképzelhető, bár pl a sörös/boros- stb. üveg szerintem ugyanolyan maradt.
4.) és kb 500%-kal többet használunk fel belőlük. A lebomló/újrahasznosítható csomagolások száma egyre inkább a csökken.
5.) no comment, simán lehet
6.) no comment, simán lehet
7.) Nos ez is durva. Több dolog is megfordult a fejemben.
- 10-20 %-ot kidobni szimplán pazarlás, de fogadjuk el létező tényként.
- Viszont a csomagolás tipikusan nem bomlik le, ellentétben az élelmiszerrel. (na jó, pl.: egy alumínium kólás doboz, nagy kegyesen röpke 400 év alatt már hajlandó eltűnnik a földről. A műanyag soha)
- A gyártó a csomagolási költségeket beleépíti az árba. Tehát én, mint vásárló azt kifizetem, majd kidobom. Tehát NEKEM mindenképpen van egy "x" veszteségem, A GYÁRTÓNAK NINCS. A megfelelő nagyságú csomagolással mindössze ennek az "x" mennyiség nagyságával lehet játszani, én fogyasztóként elkerülni nem igen tudom.
Amennyiben élelmiszereket vásárolunk, számtalan helyről informálódhatunk. És hát nehéz kiigazodni, azt be kell ismerni. A média, az ismerősök, a "szaktekintélyek" valamint maguk a gyártók is befolyásolni akarnak minket, fogyaztókat. Ezért kíváncsiak voltunk, hogy…..
 Már hónapok óta terveztem, hogy a blog megjelenését visszafogottan ugyan, de mégis csak színesebbé, mutatósabbá tegyem. Ehhez kértem hozzáértő segítséget, melyet ezúton is szeretnék megköszönni Juditnak! Munkája nyomán az oldal harmonikusabb, a szemnek tetszetősebb…..
A rendőrség egyre több kerékpárt kap adományba. Az adakozókedvű vállalkozók, önkormányzatok rendszeresen a „speciális” festés segítségével próbálják jelezni, hogy a testületnek szánták a bicikliket. A rendőrség azonban még az autók dizájnja sem egységes, a…..
Portárs Művész 2009.12.23 12:24:15
 Csörgő Attila az a világhírű képzőművész, akinek itthon szinte senki nem ismeri a nevét. A dolog érthetetlen, mert Csörgő nem elfeledve, egy padlásszobában gyártja találmányait. A művészről a kétszáz ember tud, aki érdeklődik a képzőművészet táblaképfestészet…..
Portárs Művész 2009.11.19 10:25:10
EDIT: A jelek szerint ez a template nem szereti a képeket. Így egy kicsit olvashatatlan a poszt, elnézéseteket kérem.A legtöbb internetoldalon és blogon gyakori a szavazás (és a savazás). Mert mi másra is jó az olvasótábor, mint hogy megkérdezzük, kit sunáznának a képen…..
Giancarlo Fisichella szerződtetésével már hét igazolt pilótája van az olasz istállónak, közülük öt világklasszis.Kimi Raikkönen egy vb-t, 18 futamot, Michael Schumacher hét vb-t, 91 futamot, a jövőre biztosan érkező Fernando Alonso két vb-t, 21 futamot, a lábadozó Felipe Massa…..
Grafter A sünidő vége 2009.09.02 15:09:00
A nem túl nagy népszerűségnek örvendő rendőrségünknek egy valamiben sikerült nagyot alkotnia, ez pedig nem más, mint a sün nevű formáció köztudatba kerülése. A SÜN-nek olyan hatalmas népszerűséget sikerült elérni, hogy az élet szinte minden területén, minden fórumon (WIW,…..
A múlt héten már egy reklámdilemma erejéig feszegettük azt a gyakorlatot, amivel a reklámok igyekszenek mágikus kifejezéseket, tudományosnak hangzó, kreált vagy éppen valós termékelőnyöket és exotikus, sokszor beazonosíthatatlan terméktulajdonságokat beleépíteni a reklámok…..
Portárs Művész 2009.08.26 22:22:21
Élelmes vállalkozóknak már most érdemes levédeni a Trianon Kabarészínpad, a Hirosima Mulató és az Auschwitz Vidámpark ötletét, mert ha egy tömegkatasztrófát idéző élménypark jó üzlet lehet, akkor ezek is befuthatnak. Először komolyan azt hittem, hogy hülyülnek a hg.hu-sok,…..
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
Vidéken élni sokkal jobb, frissebb a levegő, ciripelnek a tücskök, meg Vágó István titkait is mindenki megismerheti. A Blikk budapesti kiadásából ugyanis kimaradt a címlapsztori, „Felesége küldte Vágót a Tv2-höz” harsogja a szalagcím, lapoznánk a 15. oldalra a pikáns…..
Hét dala: Freddie Mercury - Michael Jackson: State of shock Album: hivatalosan kiadatlan, demo verzió Miért pont ez? Sajnos, nagyon nem kell magyarázni... Freddie és Michael az 1980-as évek elején studiózgatott párat, melynek végeredménye a legenda szerint Jackson fiókjában maradt. A…..
A zenehétfő ismét jelentkezik, remélhetőleg valami rendszert teremtve a blog hétköznapjaiban. Első olyan beküldőnk képe, és kommentje, aki eleve a zenehétfő kezdeményezésre küldött megjelentetnivalót.Sziasztok!Láttam az oldalatokon, hogy lehet küldeni zenelejátszós képeket.…..