Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Anand_

11 bejegyzést írt és 871 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel falom a napokat. Persze nem kezdtem el bungee jumpingolni, hajnalig diszkózni vagy ilyesmi, egyszerűen csak próbálok nem kilógni a tömegből. Főleg lefelé nem. Visszatértem a régi recepthez, így immár három hete naponta csak egyszer eszem, ezzel véve elejét az állandó…..
Tegnap néhány sorban kiöntöttem egy kicsit a lelkemet, erre tessék, máris jobb lett a helyzet. Gondolom, szokás szerint megint csak néhány napos a fellángolás, de ahogy mondani szokták: kis hal is hal. Panaszkodtam ugye, hogy annyit ücsörgök a porcelánfotelen, hogy a könyökeim…..
Ez szeretnék lenni. Újra. Azt mondják, az idő megszépít mindent, de erős a gyanúm, hogy nem csak emiatt gondolok vissza némi nosztalgiával a belőlem kivágott részekre. Furcsa, de lassan már annak is egy éve lesz, hogy túlestem az első műtétemen, ahol, ha nem is teljesen, de úgy…..
_Anand_ 2013.05.14 22:00:22
:-(
Néha csak úgy tolonganak a gondolatok a fejemben a rákkal kapcsolatban, néha semmi sem jut az eszembe. Mostanában inkább ez utóbbi állapot szokott gyakrabban előfordulni, aminek természetesen nagyon örülök. Ezt persze nagyban megkönnyíti az, hogy a decemberi PET CT óta nem sok minden…..
_Anand_ 2013.01.24 21:52:39
:-)
Rövid szó, ami egyesek számára magabiztosságot, másoknak inkább erőszakosságot sugall. Az biztos, hogy sokan nem szeretik, hiszen a gyerekeket is állandóan arra kérjük, mondja inkább azt, hogy szeretném. Én most egy kérdőjellel szelídítettem meg ezt a szót. Alig, hogy…..
Az élet időnként eldöntendő kérdésekkel áll elő, melyek első látásra egyszerűnek tűnnek, mégis valamiért nem tudunk egyértelműen állást foglalni. Nekem még úgy huszonnégy órám van előállni egy válasszal. A kérdés maga pedig a CT kontra PET CT vizsgálat, azaz, hogy…..
_Anand_ 2012.12.06 17:38:46
A CT csak egy sima, röntgensugárzással működö kompjúter tomográf, a PET-CT pedig CT+egy pozitron(! :-)) sugárzóval vizsgáló alkalmatosság. A kettő kiegészítheti, de általában nem helyettesíti egymást. A PET a sejtek cukor-metabolizmusát nézi, tehát működés közben látja a szervezetedet. A CT csak morfológiailag képes képet alkotni, nem tudja megmondani, hogy az adott testben-szervben látott bigyóma az hogyan működik, csak azt, hogy ott van valami, ami a megszokott, vagy szokatlan módon veri vissza a sugarakat. A PET vizsgálatkor kapott anyag igen rövid ideig, de elég komolyan sugároz, ugyanez elmondható a CT-ről, csak ott a gép adja le a delejt, nem kapod meg vénásan. (Amit vénásan kaphatsz ott, az a kontrasztanyag, asszem már írtál róla, tudod, ami azt a buta melegségérzést csinálja. Az izotópsugárzásnál -ahogy a röntgennél- semmit nem lehet érezni) Mindkettő ionizáló sugárzással dolgozik, így nem szokták csak úgy akármikor, akárkinek megcsinálni a vizsgálatokat, de ha kell, érdemes elmenni, mert az ezekkel a vizsgálatokkal járó sugárzás elenyésző kárt okoz a várható eredmény tükrében, pláne akkor, ha hiányukban nem derül ki valami kezdődő huncutság.
Márpedig a fej homokba dugása maradjon csak struccok szokása. Manapság egy rossz eredmény bár borzasztóan ijesztő, nem feltétlenül jelent akkora szörnyűséget mint régebben, mert remek gyógyszerek vannak, meg szoknak gyógyulni a Kedves Páciensek! :-)
Úgyhogy ha a Dottorbácsi azt mondja, akkor hajrá, PETre fel! :-)

Meg még eszembe jutott ez is:
nemkutya.com/like/61442
..
Ez az egyik kedvenc szavam. Magyarul leginkább labdajátékoknál használjuk, de angolul ugye célt is jelent, és az én fejemben ez a két jelentés most ötvöződött, legalábbis az elmúlt huszonnégy órában. Ez a folyamat a tegnap esti órákban indult, amikor is harmadszor kiálthattam…..
_Anand_ 2012.12.03 23:12:24
Közösségi konyhasarok Hamarosan 2010.09.13 17:56:00
_Anand_ 2012.10.18 20:47:11
KFC rántottcsirke

Hozzávalók:
csirkehúsdarabok (mell, szárny vagy comb)
1 tojás
1 csomag zsemlemorzsa

A TITOKOS fűszerkeverék:
2 csésze liszt
1/3 evőkanál só
2 evőkanál fokhagymasó
4 evőkanál pirospaprika
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 evőkanál bazsalikom
1/3 evőkanál oregánó
1 evőkanál zellersó
1 evőkanál feketebors
1 evőkanál száraz mustár
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál nárótrium-glutamát (hmm, ez ugyi konkrétan esküdt ellenség, tetszés szerint kihagyhatod, de akkor nem olyan)

Az előre bekevert fűszerkeverék maradékát jól záródó edényben elteheted.

Hogyan készül:
A csirekdarabkákat főzd elő 15-20 percig.
A hús, a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy közepes méretű tálban.
Egy másik tálba üsd a tojást, villával verd fel.
A csirkedarabokat forgasd előbb a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az elkészített keverékbe- Ha nem tapad rá elég, akkor megint tojás, megint keverék.

Melegítsd elő a sütőt 350 fokra.

Tedd a bepanírozott husikat egy jénai tálba, fedd le alufóliával és süsd kb. 30 percig. Az utolsó 10 percben vedd le az alufóliát és süsd pirosra.

Nyamm-nyamm.

UI: én a normális rántott cuccokat éccakára be szokom pácolni imígyen: nejlonzacsiba husi, tej, olaj, fokhagyma, ételízesítő, bors, meg egyéb fűszer ami eszembe jut és illik hozzá, be a hűtőbe. Másnap a panírozásnál a tojást összekeverem rétesliszttel, olyan jó sűrű palacsintatészta lesz, onnan prézli amibe mehet valami flanc (magok, pelyhek, mittoménmi) de nem kell, és wokban nagyon bő olajban sütöm. Vagy sütőben is lehet.
_Anand_ 2012.12.01 15:23:58
@-nyuszi-: Biztos lehet, de így a legegyszerűbb. Asszem Nádzsellától tanultam sok éve :-)
Az elmúlt hetekben egyre többször gondoltam arra, hogy lassan befejezem ennek a naplónak az írását, mondván, lassan nem lesz annyi napi esemény, amiről írhatnék. Nos, a szervezetem gondoskodott róla, hogy ne maradjanak új történetek nélkül az olvasók. Véget ért a hosszú…..
Úgy tűnik, hogy a gyerekkoromban véletlenszerűen kiválasztott szerencseszámom ismét hallat magáról. Az elmúlt időszakban ugyanis többszörösen fontos lett az ötös szám. A tegnapi nap legfontosabb eseménye az volt, hogy öt éves lett a lányom. Közhelyes, de valóban gyorsan…..
Rengeteg módja van annak, hogy emlékeztessük magunkat egy eseményre, találkozóra egyéb tennivalókra. Van, aki felírja egy naptárba, olyan is van, aki beállít egy emlékeztetőt a telefonján és persze ott a klasszikus csomót a zsebkendőre módszer. Én kontrollokra járok. Ami pedig…..
Mint szinte mindenkiben, bennem is megvan a hajlam a nosztalgiázásra. Sőt, az utóbbi időben talán több is jut belőle, mint kellene. Ma hajnalban például egy áprilisi éjszakát idéztem fel. A hétvégére nagytakarítást terveztünk, amivel úgy látszik, a szervezetem is azonosult,…..
_Anand_ 2012.10.07 09:45:28
Szerte a világban élnek emberek, akik hisznek abban, hogy mindenkinek van egy szerencsecsillaga. Számomra egyre nyilvánvalóbb, hogy ezek az emberek tévednek. Persze az is lehet, hogy csak az enyémmel történt valami. Nem panaszképpen mondom, de az idei esztendő előtt sem éreztem úgy,…..
_Anand_ 2012.10.02 17:52:08
Remek, ügyi vagy :-)
Doktor előnevű emberek elkezdenének vizsgálgatni, hogy miszerint úúútejóég, azonnal rögöny meg cété meg emer meg tumormarker meg kisrutinnagyrutin, (merhogy ilyen kórelőzménynél felmerülne bennük mindenféle latin és görög nevű borzadály, úgy szokták) de érdemben nem tudnának többet segíteni, mint a posztbeli képen szereplő doktorbácsi.
A bordatörés csak akkor igényel beavatkozást, ha elmozdul egymáson a két törött csontvég. De akkor nagyon igényel. Azt meg sajna leginkább a rögöny mondja meg... Ha nem mozdult el, akkor néhány hétig fájni fog ha röhögsz, és érdemes elkerülni a takonykórságokat, mert a köhögés...ne akard megtudni. Autóbalesetből kifolyólag volt szerencsém sorozatbordatöréshez, nem voltam felhőtlenül vidám egy darabig.

A kemó miatti aggódásodról az jutott eszembe, hogy most olvastam egy cikket arról, hogy a tudomány legújabb állása szerint a kemót direkt szeretik a rákos sejtek, mert segít nekik újraképződni őssejti szinten, szóval talán inkább ne is bánd. Amúgy is csak megelőzésnek szánták.

Okos emberek szerint akkor nem újul ki a nyavalyakórság, ha felkutatod és radikálisan megszünteted a kiváltó okot (életmód, stressz, hozzáállás, szerencsecsillagvisszaszerzés, mittoménmi). Ugyan én tökre nem vagyok okos, viszont nagyon sok rákossal találkozom nap mint nap, és azt kell mondanom, ezeknek az okos embereknek tökre igazuk van.
Ölelés elmarad, mert fájna, de simi-simi!
:-)
Többször írtam már arról, hogy az elmúlt bő fél év során nem nagyon halmoztak el tájékoztatókkal, ismertetőkkel vagy jó tanácsokkal akár a kezelés(ek), akár az általános életmóddal kapcsolatban. Ennek most vége! Üdvözöljük a Rákosok világában!Gratulálunk Önnek…..
Kezd ürülni a szervezetemből a belé töltött veszélyes hulladék, így szépen lassan visszaköltözik a helyére a korábbi lakó, azaz saját magam. Jó újra otthon! Nyilván messze még a költözés vége, de a nagyobb bútorok már a helyükre kerültek. Lassan jöhetnek a kisebb…..
Tegnap, kihasználva a szombat adta lehetőségeket, kirándultunk egy kicsit a Normafához. Korlátlan mennyiségű friss levegő állt rendelkezésemre, hogy kiszellőztessem a fejem, amit, -- köszönhetően az éjszakai nyugodt alvásnak --, egészen kipihent állapotban vihettem…..
_Anand_ 2012.09.23 21:03:12
@Altezza: Áááááá, te jó ég, erre nem gondoltam, akkor azonnal abbahagyom :DD

Visszatérve a fotózásra: szuper, csináld!
Nem egészen egy hét telt el az első prevenciós kemó óta és úgy tűnik, hogy sikerült túltennem magam az ott szerzett élményeken. Persze attól azért még messze vagyok, hogy dalolva menjek a következő feltöltésre. Előző bejegyzésem óta, melyet egy vasúti vágányon keresztbe…..
_Anand_ 2012.09.14 16:48:39
@Altezza: :-DDD
Ne aggódj, nagyon is! ;-)
Túl vagyok az első prevenciós kemón, de egyelőre még nem tudom, hogy van-e értelme számozást adni a tegnap véget ért kezelésnek. Furcsa dolog az idő múlásának érzékelése. Néha úgy érezzük, hogy rohan, néha pedig minden másodperc egy évnek tűnik. Az elmúlt napokban nekem…..
 ..
_Anand_ 2012.03.05 08:20:52
@ColT: Nincs kamasz gyereked, ugye...? :)
globalicum Zsinnyegtessünk rovat 2011.11.24 08:38:35
Erre-e emlékeztek-e?..
_Anand_ 2011.11.24 22:16:59
@-nyuszi-: nemtom, mer lovat még sosem zsinnyegtettem, ez okból kifolyólag miatt szerint viszont így tehát ezáltal nem is tudom, hogyan kell. De óvasni már tudok. Csak bénán.
_Anand_ 2011.11.25 13:24:07
@odium: Tisztelettel javaslom, hogy a nevedet változtasd Orákuldiumra.

@kirájlány norbi: magas vót a labda, mi?