Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(त्वष्टृ) (törölt)

0 bejegyzést írt és 538 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Fizikaóra, sokadik osztály 2012.05.30 10:35:10
A CryEngine 3-ból esett be egy fizikai szimulációt bemutató videó, a Rig of Rods című indie-freeware autós játék fejlesztőitől, szóval hipszterek is nyugodt szívvel bevallhatják hogy tetszik nekik. A játékfejlesztés egyik nagy kihívása már jó ideje, hogy a technológia, a…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.31 12:16:31
@dabadab:
Abban persze egyetértek veled, hogy dizájn kérdése ez az egész.
Nagyon szeretem az ARMA-t a Bohemia Interactive remek csapat, tisztességes munkát adnak ki, és még a játékosaikkal is tartják a kapcsolatot.
De szerintem az ő játékukra is igaz amit írtam:
A következő ARMA III-ban is kirívó lesz az, hogy nem fogsz tudni egy poharat felemelni az asztalról, nem fogod tudni az útpadkát szétmorzsolni többtonnás tankkal, a mesterséges világ határai még élesebbek lesznek, és még feltűnőbbek. Jól modellezett repülők ide vagy oda.

Nézz bele egy ilyen csúcskategóriás játékban egy katona arcába. Mindegy, hogy a nap a szemébe süt, mindegy, hogy lőnek rá, vagy ő süti el a puskáját, arca embertelenül merev marad.
Pedig milyen szépen próbálják utánozni a bőrt és az izzadságot! A mozgás, járás, fordulás is egy animáció mentén halad, nem igazi interakció ez a mesterséges világgal.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.06.07 00:14:12
@Bobby Newmark: Ja, mindenki ezt mondja, hogy nem olyan jó az ArmA sorozat, mint a OFP volt. Ez igaz.
Dehát ahogy mondod ilyen hibákat valóban nem lehet elnézni.

Azért ne harapd le a fejem. Valaki más hozta fel az ArmA-t maradtam ennél a példánál, csak hogy ne a másik beszélgetőtársamnak kelljen alkalmazkodnia.
Plussz én a várható ArmA 3-ról beszéltem, nem a meglévőkről.
Talán arányaiban azért jobb a régi OFp az Armáknál, mert az Ofp motorját katonai szimulátornak is felhasználták és eladták az amerikai hadseregnek? Nem tudom.
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.06.06 18:00:33
@Knapp: Megérte még egyszer semmit sem hozzátenni egy vitához, és a személyemet sértegetni most már szexuálpszichológiai szinten?
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.06.06 18:09:05
@Lezuzius: Akár kevés akár sok pénzből készítik a filmet, a filmes iskola szabályai szerint teszik. Ez a szabályrendszer nem pénz kérdése. Erről írok.

Nem azt róttam fel A TH-nak, hogy miért nem szupersárkányokon lovagolva húszezer amazon pörköl alá tízezer lovagnak.

Hanem a szabályok gyenge teljesítését.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.06.07 00:02:32
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a beszélgetést. Némelyik hónapban csinálok egy ilyen komment-beszélgetést, többször pedig élő emberekkel kerülök szóváltásba. A kommentfelület behatároltsága ellenére Ebben próbálom mérni a Magyarországon élők vitakultúráját, szövegértését.
A későbbiekben a tapasztalatot felhasználni fogom.

@cyd: Az filmpolitika. Az, hogy a szenny a trendi még nem jelenti azt, hogy jó is. Ez egy másik téma. De sok pénzhez van köze.

@Lezuzius: Megmagyarázom neked. Nem kunst leülni a TV elé és dögleni egy órácskára. Akkor inkább megnézem a legtöbb részt, hogy véleményt alkothassak. A rohadt Star Wars újabb részeit is megnéztem. Ezért van jogom kritikát megfogalmazni róluk. Mert nem látatlanban érvelek.
A színészkedést nem ripacskodásnak, hanem művészetnek tartom. Ezért lenne fontos, hogy minden magára adó színész elmélyedjenek egy újabb karakterben, újat mutasson, a többit már leírtam.

@Knapp: Azt áruld már el nekem, hogy miért bámulsz bele soraimba, hogy aztán kijelentsd érveim hosszú sora csak azt bizonyítja mennyire rossz ember vagyok.
Kibicnek semmi sem drága.
Nem, hogy nem tudsz vitatkozni, de még bele is ütöd az orrodat más dolgába. Többet nem válaszolok neked annak ellenére, hogy úgy tartom mindenki megérdemli válaszomat.

@Bikli néni:
Az nekem tévénézőnek kevés, hogy értelmetlen dologgal töltik meg a részt, amire majd egy év múlva adnak egy jelentéktelen választ. Tudod nekem nem a könyv számít most, hanem a filmről beszéltem.

Még egyszer köszönöm a beszélgetést. Többre nem áll módomban válaszolni, de küldhettek üzenetet, majd elolvasom.
Gus Grissom még tesztpilóta korában megtapasztalta, hogy a mérnökök ritkán érik be annyival, hogy valami jól működik. Legszívesebben addig tesztelnék a rendszert, amíg az kis híján tönkremegy. Sokak szerint Gus Grissom volt a legesélyesebb arra, hogy elsőként a Holdra lépjen,…..
Mindig jókat röhögök a pártok spindoktorainak kétségbeesett baklövésein. Időnként olyan érzése van az embernek, hogy mikor nem jön semmi ihlet, akkor jó alaposan be agancsos kóláznak - mert töményet munkaidőben nem lehet - és így születnek az olyan remekek, mint a legfrissebb…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
A Trónok harcának csöcsfaktora a Spartacus és a Magic City mellett messze a legmagasabb a tévében látható sorozatokat illetően, vetkőzik benne boldog-boldogtalan, ha kell, ha nem. Namármost a készítők nem minden jelenetet bíztak a vetkőzést tekintve amatőrökre, azaz színészekre…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.31 18:37:11
@Link Elek: Az igaz, hogy a Shae-t játszó Sibel Kekilli pornózott régen, de azért a tisztesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy már bizonyított, mint színésznő. Tessék csak megnézni azt a aranymedve-díjas filmet, amivel berobbant a mozivilágba. Szinte a saját életét játssza benne újra.
Fallal szemben. Rendezte Fatih Akin.
www.youtube.com/watch?v=YFjc8F7XT10
Például olyankor nem, ha egy tévécsatornánál kell nagy sebességgel a szíriai balhéról szóló anyaghoz illusztrációt kerítened az ENSZ csapatainak ténykedéséről. Így járt a BBC-nél, minden közszolgálati adók bezzegcsatornájánál valaki, amikor a United Nations…..
Azt sose állítottuk, hogy játékcsajrovatunkban kizárólag szexi, nagy mellű nők fognak szerepelni (ez volt ugye Kayopolice-posztunk fájdalmas tanulsága is), így különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül tesszük be Mother Braint. (Bár arra kíváncsiak volnánk, hogy egy…..
Van egy remek, de sajnos csak ritkán jelentkező rovatunk, a „Ti küldtétek”, amiben már volt pár vicces történet például egy flipperbajnok nagy napjáról, vagy persze az örök klasszikus, Évike, a C64-programozó meséje. Feltett szándékom, hogy amolyan digitális…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.23 22:36:14
@Stöki: Helló! Ezt a Doom-ot ismered? Brutal doom mod! Képzeld el ezzel játszva a történetedet.
www.youtube.com/watch?v=QLKZhu_dgxA
Oldala:
www.moddb.com/mods/brutal-doom
Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és miniszterelnök-helyettes találva érezte magát legutóbbi blogposztunk miatt, melyben három munkatársunk véleményén keresztül a szemére vetettük a Cozma-ügy kapcsán tett lépését. Alább közöljük a levelet, amit a miniszter sajtófőnöke írt nekünk, valamint azt a…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.17 17:53:58
@sötéthülye.tahóbarom: @Mercel:
Azt mondanám ne etessétek a trollt, de ilyen jó oltásokat, mint amiket írtatok rég olvastam! Hahaha, libsi-köcsög-szorzótábla! :)
Három munkatársunk ragadott tollat, hogy reagáljon Navracsics Tibor és Orbán Viktor szavaira. Olvassa el a Barbár kormány, „Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet” és a Navracsics esete Montesquieu-vel című írásokat! Barbár kormány     A jelenlegi magyar…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.16 12:05:37
@szeberenyi: A válasz egyszerű. Ha azt akarja egy felelős politikus valaki, hogy a nép adózzon, ne parkoljon tilosban, meg egyáltalán betartsa a törvényeket, azt kell kommunikálnia mindenki felé, hogy ő maga is elfogadja és betartja a törvényeket. Nem volt világos a három fenti írás?

Az erény átviláglik mindenen, ha lenne egy erényes politikus, akkor az emberek köré gyűlnének. Ez egy újplatonista idea, és szerintem ez az igazság.
Mirkóczki Ádám Jobbikos képviselő szerint a jelentősen enyhített ítélet miatt "felháborodott a szakma, a sportvilág és minden jóérzésű ember: egyedül a gyilkosok elégedettek". (Megjegyzem, a mai magyar politikai elit egyik legfőbb jellemzője, hogy mindig az emberek…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.15 16:49:14
@Seduxen (már NEM dr.):
Értelek. Én sem voltam ott. De én már túl vagyok azon, hogy haragot vagy bármi mást érezzek a felek iránt. Nem pocsékolom erre energiáimat.
Megyek helyette harcművészetet tanulni, hogy majd idővel ha rám támadnak két ütéssel lebénítsak olyan gonosztevőket, mint amilyen Cozma gyilkosai voltak.
Egyébként azt tanácsolom neked, hogy ne ragadj ki soha más szövegéből egy idézetet, hogy aztán arra reagálj, bármilyen kényelmes is. Én pl. nem azért írok egy gondolatsort, hogy csak egy darabját elemezzék. Úgy is megértelek, ha nem idézgetsz. Semmi gond azzal amit írtál, csak mondom.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.15 16:50:36
Katonák! – mondják sokszor a civilek, alig leplezett lenézéssel a hangjukban. Bikkfa nyelven beszélő, bikkfa fejű katonák, akik csak ahhoz értenek, hogy a parancsokat gondolkodás nélkül végrehajtsák, mert erre vannak idomítva attól fogva, hogy katonának állnak, születnek,…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.11 12:53:41
@Jockey11: Kedves Jockey, nagyon érdekes történetek, köszönet érte. Viszonzásul ajánlom Moebius 4 oldalas képregényét, a
VARIATION No4070 ON "THE" THEME
címűt, pont erről a bizonyos gomb megnyomásáról szól:
1-4. oldal
www.agora.org.mk/images/tekstovi/20030702_Moebius_1.jpg
www.agora.org.mk/images/tekstovi/20030702_Moebius_2.jpg
www.agora.org.mk/images/tekstovi/20030702_Moebius_3.jpg
www.agora.org.mk/images/tekstovi/20030702_Moebius_4.jpg
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.12 18:50:11
@Jockey11: Örülök, hogy tetszett. Ha majd legközelebbi írásaidra is ilyen jól rezonál egy-egy Moebius-történet, mutatok még neked, bőven el vagyok látva Moebiusal.

Kellemes hétvégét.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.12 19:20:53
@Jockey11: Oi! Oi! Oi! Még valamit.
Az a Dr. Strangelove nagy kedvencem, de tény ami tény, tényleg nagyon elvitték a filmet egy színészi improvizációs show-ba. Tökéletesen megértem, ha valakinek nem jön be.
De azért az nem semmi, hogy az ősbemutatója 1964 januárjában volt, kicsit több, mint egy évvel a kubai rakétaválság után! Akkori nézőként a veríték csorgott volna a hátamon tőle.
Az improvizációról meg például annyit, hogy a Turgidson tábornokot alakító George C. Scott (aki Pattont is játszotta az életrajzi filmben)
teljesen normálisan színészkedett a kamera előtt, de Kubrick direkt azokat a jeleneteit vágta be a filmbe, amiket próbából csináltak, amikor a rendező megkérte Scottot, hogy hülyéskedjen. Scott nagyon megharagudott rá, mikor megnézte a filmet, nem is tudott róla, hogy Kubrick átverte. Sok vicces háttérinfó van a filmről.
Pl. Kubrickék féltek, hogy kapnak egy ellenőrzést a CIA-tól, mert a B52-es bombázó belső terét olyan jól és pontosan felépítették a filmesek, hogy az akkori B52-es pilóták azt nyilatkozták meglepően egyezik az eredetivel, minden a helyén van. Akkoriban ugyanis a B52 belső kialakítása szigorúan titkos volt. Máig sem tudni, hogy Kubricknek ki volt a "szivárogtatója" tanácsadója. :)
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..
A torkomnak ugrottak jónéhány fórumon Mészáros előadása után, hogy hogy mertem a háborús romantikát számon kérni a "Jó lovas katonán"? Még a méltán népszerű liberó megmondóember is beállt a sorba, szerinte "a katonáknak jól vagyon dolga,…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.07 13:14:29
@idelle: @Fenimore: @azigazivideki: @Laetus:
@És mindenki,
Ha a cikk elolvasása után sem vagytok képesek elfogadni az érvelést, miszerint ez keserűen gúnyos dal, és pont az ellenkezőjét állítja, akkor ajánlom figyelmetekbe Richly Zsolt: Háry János rajzfilmjét.
Amiben az esküvőről viszik el a császári toborzók a magyar legényeket, gyászban hagyva a lányokat és az egész falut.
www.youtube.com/watch?v=p4cGzWxCChc

(5:23-tól nézzétek)

Ez a jó lovas katonás dal ki van ragadva a kontextusból, csakúgy, ahogyan a kommentelők idézgetnek egymástól és próbálják cáfolni Puzsért. Csak így tűnik katonás-romantikának, ha eltüntetjük a darab elejét és végét. Aki ismeri a Kodály művet nem használná katona indulónak. 1926-ban Kodály mást akart mondani. Ferde tükröt tartott a magyarok elé.
@azigazivideki: @Laetus:
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.07 15:25:03
@Kimondom az igazságot:
Egy: Nem katonanótát énekel, hanem egy részt Kodály, Háry Jánosából.
Kettő: Nem avítt, ósdi giccses Kodály műve, hanem egy világhírű komolyzenei-darab. Japántól Mexikóig játszák a mai napig.
Három: Kodály Háry Jánosával és konkrétan a Jó lovas katonának dallal egy tragédiát próbált meg lefesteni, hogyan viszik el a fiatal férfiakat szeretteik közül a háborúba, hogyan mozdulnak ők lelkesen a parancsszóra. Kodály műve ma aktuálisabb, mint bármikor.
Négy: Éppen ezért a fellépő félreértelmezi Kodály művét és kontextusból kiragadva a már amúgy is militarizálódó magyar társadalom számára károsan, eleveníti meg a dalt.
Tegnap Áder János megválasztása után - az előre megírt forgatókönyvtől eltérően - Lezsák Sándor levezető elnök kérésére a parlamentben lévő jobboldali képviselők elénekelték a Székely himnuszt (a szocik nem mert ott se voltak, az LMP-sek meg nem, mert nem). Nehéz kérdés…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.04 09:19:13
@Szalahadin: Irredenta sorok?
Az eredeti szövegben:
"Segítsd győzelemre még egyszer néped,
Csaba királyfi csillagösvényen"

A népek harcáról vízionál, majd az eredetiben azzal zárja, hogy:
"Fejünk az ár ezerszer elborítja,
Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt, Istenem!"
Amit manapság énekelnek, az egy kicsit más szövegű, de az értelme teljesen más:
"Fejünk az ár, jaj százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!"
Tehát már nem csak megsegíteni kell, hanem segíteni abban, hogy ne kallódjon el, tehát elveszíteni=trianon. Más szóval segítsen Isten visszaszerezni Erdélyt.

A legújabb teljes szövegben a székelyek szomorú sorsának ecsetelése után pedig már ilyen sorok találhatóak:
"Édes Szűzanyánk, könyörögve kérünk,
Mentsd meg e népet, vérző nemzetet!
Jussunk el honban, székely magyar földön,
Szabad hazában éljünk boldogan. "

Jelzés arra, hogy vissza kell térni. Amúgy a székelyek rossz sorsát messzemenően felnagyítja. Ez vetítés, méghozzá a magyar nép keservét látja bele a székely népébe. Az egész mű gyenge költemény, gyenge dal, mégis az az gaz magyar aki nem az esztétikai értéken rágódik, hanem a már majdnem 100 éve elvesztett területeket akarja visszafoglalni. Paradox módon az irredenták miközben bővítenék az országot Erdéllyel, észre sem veszik, hogy a folyamatos libsizéssel belső gyűlölködéssel "ha nem tetszik máshol is lehet élni" szövegekkel megosztják, és szűkítik a magyar nemzetet.
De gondolom idáig úgysem jutsz el az olvasásban, azonnal küldesz nekem egy fröcsögő választ, amint meglátod ki beszél hozzád.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.04 21:30:48
@Kutchek: @Szalahadin:
Azt készséggel elfogadom, hogy történelemtudományilag szakszerűtlen és hibás volt megtámadásnak hívnom a bécsi döntést, noha az, hogy békés lett volna az a katonai manőver az hazugság! Valójában katonai megszállást hajtottak végre a magyar honvédek, mindegy, hogy a bevonulást politikai pecsét, és nem ágyúdörgés előzte meg.
Vérengzések történtek a megszállt területeken, amiket nem lehet letagadni!
Például az újvidéki vérengzésben 1941 januárjában 33 ezer szerb és zsidó civilt mészároltak le a magyar katonák.
1941 augusztus végén a Kárpátaljáról 22 600 hontalannak minősített zsidót deportált a magyar hadsereg a Kamenyec-Podolszkij térségbe, ellátásukról a legkisebb mértékben sem gondoskodtak, kilökték őket egy földig bombázott városba, oszló tetemek közé. Minekután Friedrich Jeckeln SS-tábornok lemészárolta őket. A magyarok tudatosan a halálba lökték őket.
És ez csak két példa volt.
Nem volt békés megszállás, hiába jöttök azokkal az adatokkal, hogy mennyi határon túli magyar élt itt és itt. És a székely himnuszt Hortyék rendszere alkotta meg, az a rendszer ami ezeket a bűnöket követte el, és a legfontosabbat bűne, hogy a náci Németország szövetségese volt, annak ellenére, hogy a Horty-rendszer nem volt náci.
Szalahadin! Te vagy a hazaáruló amikor az árulók semlegesítéséről beszélsz! Nem mimózaság patriótának lenni és tisztelni az emberi életet. Beteg a lelked. Veled végeztem, nem válaszolok semmilyen további fröcsögésedre.
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.02 22:54:28
@csatoimi: Előbb bújj ki az anonimitásod mögül csatoimi, úgy legyél nagy legény! Vagy nem mersz, mert félsz a következményektől?

Ez a te jutalmad te kis troll:
www.totallypimpedout.net/Graphics/Insults/images/idiot.gif

Most pedig menj álmodj szépeket te gonosz kis lélek.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.03 10:06:31
@csatoimi: Ó te szegény, szegény ember. Mindennek híján vagy.
Én anonim vagyok és maradok, nem én fenyegettem mást azzal, hogy meggyilkolom, nem én kértem fel a közösséget lincselésre, nem én írtam uszító gyűlölködéseket.

Sajnállak, mert közlöd velem, hogy eredeti neven fröcsögsz, Facebookon is fenn vagy. Úgy ordítasz kidüllesztett mellel amíg valaki fel nem keres és be nem rúgja.
Mert az ilyen szegény ostobák, mint te azok, akik a vállalhatatlan véleményeket vállalják,saját korlátozottságuk okán képtelenek elhallgatni és egész életükben a hátukon fog csattani az ostor. Nagyon szánlak téged. Te leszel az első aki másokat kész bántani, de te is leszel az első aki el fog bukni.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.03 16:49:06
@Karipapa01: Most képzeld el a következő szituációt. Egy mentsük meg a gyerekeket alapítvány estéjén zajlik egy vita egy távoli asztalnál. Vége a beszélgetésnek mire te odalépsz, először vagy hallótávolságban. Majd szabályosan kiosztod az asztalnál ülőket anélkül, hogy tudnád min vitáztak. Képzeld el, most te pont ugyanezt tetted.

Továbbá azzal, hogy bátorkodtál ezt megjegyezni csak te is "szétoffolod" a témát.

Igazad is lehetne, de megvan a nyomós okom amiért klaviatúrát ragadtam. Okom, amit te nem tudsz ezek szerint elképzelni. És kérlek ne játssz moderátort. Ez az egész beszélgetés kettőnk között értelmetlen, de a kommentelés korlátozott informatikai technikájának tudom be. A legjobbakat kívánom neked. Szívből.
Napok óta kereng egy videó a neten: a hozzáfűzött szöveg szerint Juhász Oszkár gyermeke magyarázza saját rajzát, amelyen gárdisták gyilkolnak cigányokat. Az emberek lelkesen osztogatják, kommentálják, sőt még az Index címlapjára is kivergődött egy lagymatag poszt erejéig. Aki…..
  A fővárosi közterületek használatáról és rendjéről szóló rendelet módosítását kezdeményezte öt fővárosi kormánypárti képviselő, Bagdy Gábor, Németh Zoltán, Németh Szilárd, Pokorni Zoltán és Tarlós István. A helyszínen kiosztott előterjesztés…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.29 15:51:11
@Mike36: Amit írtál, dühből, hogy tiltsuk be a nyuggereket zavaró gyerekeket, 6-kor menjen mindenki lefeküdni, szöveg megvilágosított!
Ugyanis egy ideig Kaposváron voltam,
Ott pedig már 5 órára bezárnak a boltok, elkezdenek kiürülni az utcák, 6-7 órára már üres és álmos a város! Ott a hangoskodás, vagy a lábmosás a szökőkútnál alpári minőség.
Igen! Annyira kispolgári volt, hogy fájdalom, és pont ilyet országot akarnak A Fidesz-klán prominensei!
Megjegyzem Kaposvár egy szinte ős fideszes város.

Amúgy eddig bármilyen (fiatalabb) kaposvárival beszélgettem, az mind azt mondta, hogy utálja szülövárosát. Ilyeneket mondtak: az egy falu belvárossal, sötét lyuk. Hamarosan az összes magyar sötét lyuknak fogja érezni hazáját. Kivéve a már eddig is a sárban fetrengő véresszájúakat, mint ezt a ◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►-t
Tetovált lányok 7x7 2012.04.28 18:05:00
..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.28 21:59:20
@Inimma: A bőr graffitije igen, de ezeken a szerencsétleneken tag van. Ami csak firkálás!
Ha graffiti nőkön, akkor tradicionális japán tetoválást! Ilyen szépek mint ez:
img.designswan.com/2010/01/japanTattoo/1.jpg
img.designswan.com/2010/01/japanTattoo/2.jpg

Ez az igazi művészet! Plusz: Az Irezumi igen fájdalmas amikor csinálják. Ezek az olcsó firkálmányok nem fájdalmasak így hát nem is tartja ezeket az olcsó lányokat semmi sem vissza, hogy ne firkáltassák össze magukat szanaszét.

Ez a blog miért nem tud szép tetoválásokat mutatni nőkön? Miért csak gyakorló ribancokat láthatunk stricik tagjeivel?
Hamarosan lejár Hitler Mein Kampfjának szerzői joga, ezért a jogtulajdonos bajor állam úgy döntött, újra kiadja a könyvet – történeti jegyzetekkel ellátva. A német zsidó közösség bejelentette, üdvözli az elhatározást. Bajorország, a jogtulajdonos, 1945 óta nem…..
Vastagbőr Fejér megye kipipálva 2012.04.26 11:01:00
"ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre." - indokolta…..
A főcím két új helyszínnel kecsegteti a komplex történetszálak miatt amúgy is a kétségbeesés szélére sodort alkalmi nézőket - ez az a sorozat, amibe tényleg nem lehet menet közben beszállni, mert nem fogunk érteni belőle semmit. Qarth és Harrenhal a két új makett mellesleg,…..
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.25 21:16:52
@Felagund:

Eléggé zavar, hogy kiragadsz a szavaim közül egy mondatot, majd beidézed, és aztán megcáfolod amit nem is úgy értettem. Hát nem olvastad el, amit írtam neked? Homlokegyenest más állítást tulajdonítasz nekem, és azt cáfolod meg! Ennek mi értelme?!

Én NEM azt mondtam, hogy a televízió kisebb kerettel ugyanolyan filmet tud prezentálni, mint a Gyűrűk Ura, hanem azt, hogy mind a kettő különböző mediális csatorna terméke. Így különböző igények szövődnek hozzájuk és más tulajdonságokkal rendelkeznek. De egy közös van bennük: A mozgókép gyökere. Emigyen lehet kreatívan mozifilmet készíteni, és lehet kreatívan televíziós sorozatot is.
Otthoni számítógépes programmal is lehet csatajelenetet összevágni tévére ha van egy tucat kaszkadőröd és egy vagy két forgatási napod. Érted már? Ha nem, olvasd el még egyszer a fentebb többtucatnyi példával igazolt állításaimat.

Hol mondtam azt, hogy a televíziózás és a film közötti szakadék meg egyre inkább kezd elmosódni? Honnan szeded ezt? Nem tőlem az biztos.
Én igenis irigylem a produkciós cégeket és a producereket. Van jó pár filmes barátom és ismerősöm, rendezők, producerek, filmstúdió igazgatók, ismerem ezt a világot. Hidd el nekem, ha mondom:
Még ebben a kis országban is egyes gagyi szart gyártó producerek úgy megszedik magukat pénzel, hogy konstans luxuséletet élnek.
A Trónok Harcának pedig minden adott, hogy jó műsort készítsenek, helyszínek a stáb ügyes, jók az ácsoktól a sminkeseken át kamerásokig mindenki, csak a film tervezését oldották meg fél, sőt! negyedgőzzel. Ez szakmai szemmel látszik. Míg te csak a pénzt látod, addig én az adottságait és lehetőségeit a produkciónak.

Nem szeretek idézgetni, de ezt ki kell emelnem:
" azok a fogások, amiket még pár éve bevett az ember gyomra sorozatban"
Miről beszélsz? A film, mint médium már megvan 100 éves bőven, milyen filmes fogásokról beszélsz? Manapság is a hasukat fogják az emberek egy Charles Chaplin, vagy Buster Keaton némafilmen.
Nem a "fogások" évülnek el, hanem a divat változik. Pl.: Hiába csinálnak egy Óriáspolip vs Megacápa filmet, mozifilmet másoló effektekkel, ordít róluk az, hogy fércművek, de ez a nagy csattanós robbanós film a divat a moziban, így azt másolja a tévé is.
UGYANAKKOR! A dramaturgia szempontjából a tévé sem ódzkodik a csatajelenetek leforgatásától, de ha jót akar, nem a szélesvászon paramétereire szabott látványt akar másolni! Példaként megint felhozom mert tökéletes: Az aranyrózsa barlangja:
www.youtube.com/watch?v=YBSxsu3tnQw

Jöhet a válaszod, de örülnék, ha eddig eljutva nem válaszolnál többet feleslegesen nekem, mert én illemből válaszolok, de ha megint félig elolvasva belekötsz valamibe amit nem is állítottam, akkor ennek az egész beszélgetésnek nincsen értelme.
Minden jót.
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.25 23:31:13
@_Rorschach_:
Mielőtt elkezded olvasni alant a szöveget, úgy közben hallgasd ezt a számot, erre a zenére írom válaszomat!
www.youtube.com/watch?v=9QbrhC15XiQ

És ez már kezd nagyon fárasztó lenni! Egy újonnan feltűnő harmadik szereplő utolsó, talán utolsó két kommentem alapján, de egy hosszú beszélgetés végén azt állítja, hogy csak ismétlem önmagamat.

Na most:
Egy szakember szakértelme bárhol bármit képes erősíteni. Úgy, mint mozifilmet, tv filmet, sorozatot, dokumentumfilmet stb.
Nem ! Ismétlem nem nem nem nem azt mondtam, hogy Gyűrűk Urát állítanék elő otthon! SZÖVEGÉRTÉS!
Így hát a közérthetőség kedvéért amit még fontos megjegyezni, hogy egy eseti filmes buktával vagy sikerrel nem általánosíthatod az ipart.
Továbbá: Nem az egész Aranyrózsa barlangját ajánlottam, hanem az atmoszférateremtés ügyességét amikor pár perce van a rendezőnek arra, hogy bevezesse a nézőt egy háborús világba!

Nem is az a szándékom, hogy elfogadjátok hanem, hogy egyáltalán megértsétek azt amit írok! Istenem!
(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.26 00:06:55
@Felagund:
Aláfestő zene: www.youtube.com/watch?v=YCsdzEXvr6k
Csak arra válaszolok, amivel nem értek egyet:
Nekem nincsen tételmondatom, az egész szöveget egységben kell kezelni. Hajlamos vagyok bő lére ereszteni a szót.

Először is: Bruce Lee nem kopott és nem csak a marketing tartja fent.
Bruce Lee stílusa a jeet kune do, sajátos harcstílus. Míg Jackie Chan főleg wing-stun, Jet Li főleg wushu küzdősportban Tony Yaa pedig Muay thai-ban ível! Más stílusok, más stílusú filmek. A harcművészfilmek nem kopnak el, mert harcművészek koreografálnak és a harc ott nem egyszerűen verekedés. De ez már más téma.

Továbbá, fentebb említettem ezt az egyik szerencsés komentelőnek:
Nem az egész Aranyrózsa barlangját ajánlottam, hanem az atmoszférateremtés ügyességét amikor pár perce van a rendezőnek arra, hogy bevezesse a nézőt egy háborús világba!

Mondtam, a pénz dolgában nincsen vita, de ami kell, az szakértelem! Nézd:
el lehet költeni ugyanazt a pénzt felesleges és rossz jelenetekre, rossz színészekre, forgatókönyvíróra, de lehet jól is felhasználni. És itt már a filmezés mesterségbeli tudása számít!
Ugyanazt a pénzt! Ok?

Már megint jössz te is azzal, hogy mutassak egy otthoni csúcskategóriás filmet! Erre is megvolt fentebb a válaszom annak az embernek:
Egy szakember szakértelme bárhol bármit képes erősíteni. Úgy, mint mozifilmet, tv filmet, sorozatot, dokumentumfilmet stb. Nem mondtam, hogy Gyűrűk Urát állítanék elő otthon! A technika adott, a szakember minősége hozza elő a pluszt! Nem az, hogy éppen mennyi pénzt költöttek hardverre és szoftverre!
Folyamatosan kerekítem a szöveget, elegem van.

Na mindegy. Ezzel én kilépek a vitából.
Tiszteletem neked Felagund, mert gazdasági és esztétikai szempontjaid teljesen helyesek, de remélem többé nem futunk össze a kommentek mezein. Nem elfogadtatásról beszélek! Nem az a baj, ha nem értesz egyet! De legalább azzal nem értenél egyet amit én mondtam!
Mert pl. ez történt kettőnk között:

Én: "Ezek nem szimplán trükközések amikről írtam, hanem szakmai fogások"..."Az alap, hogy egy igazi szakember nem csinál nevetséges munkát."..."A mozgókép gyökere. Emigyen lehet kreatívan mozifilmet készíteni, és lehet kreatívan televíziós sorozatot is.
Otthoni számítógépes programmal is lehet csatajelenetet összevágni TÉVÉRE (!!!) ha van egy tucat kaszkadőröd és egy vagy két forgatási napod. "

Te: "Tehát te azt állítod, hogy tizedakkora büdzsével is le tudsz gyártani egy filmet, ami pontosan azt a hatást kelti mint a GyU? Aligha"..."mutass nekem egy olyan amatőr filmet, ami mondjuk filmezés, dramaturgia, látvány, koreográfia, színészek (stb stb) tekintetében _egyszerre_ felveszi a versenyt a Trónok harcával. Ha sikerül, készséggel elismerem, hogy igazad van... "

Látod már? Nem amatőrökről beszéltem, hanem a profi problémamegoldásáról!
Minden mediális csatornán!

Jó éjszakát mindenkinek. Áldassék mindenki ki e világra született.