Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pepo05

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt megnyernénk a választást, eleget kell tennünk bizonyos formaságoknak, például én is gyakrabban borotválkozom, és össze kell szednünk a kopogtatócédulákat. Mert ez olyan, hogy ha nem kapunk elég ajánlószelvényt, akkor nem is lehet majd ránk szavazni a választáson.…..
  Talán kevesen tudnák és még kevesebbeket érdekelne, hogy melyik napra esik az Egyesült Államok egyik nemzeti ünnepe, a Függetlenség napja, ha nem készült volna el a film. De jött Roland Emmerich és megismertette a világgal, hogy július 4 bizony fontos dátumnak számít az…..
pepo05 2010.06.23 22:32:24
@koimbra: Azért fikázzák, mert az embernek már hányingere van a nagy amerikai önérzettől. Hogy minden szaros világkatasztrófa amerikában köt ki, és mindig csak amerikaiak tudják megmenteni a földet a nagy világégéstől.
Nem értem az érvelésed. A függetlenség napja ilyen szempontból kicsit más, hisz a címében benne van minden, de általánosságban miért lenne oly egyértelmű, hogy a film származása már egyből meghatározza kik verik majd benne a mellüket. Hollywood a filmgyártás központja, a legnagyobb pénzekkel, erősen nemzetközi alkotói stábbal, szóval nem lenne alaptalan elvárás a világ részről, hogy ha csinálnak egy világkatasztrófás filmet, az ne fajuljon amerikai nacionalista hőseposszá, jóformán minden egyes alkalommal. És kiemelném mégegyszer, hogy ez a film valójában egy bolygószintű katasztrófáról szólna, nem az amerikaiakról. Aztán mégis arról szól, hogy senki nem mentheti meg a föld koszos seggét, csak amerika dicső fiai. Csak akkor lenne jogos az amit írsz, ha csak amerikában történtek volna támadások...

A Függetlenség napja szerintem pont az a film, amit nem szabad felnőttfejjel is megnézni. Gyerekként én is imádtam, de most...hát elég gyengének tartom. Nevetséges és irritáló sokszor. Persze van benne sok jó jelenet, rész, Will Smith baromi cool meg minden, elég látványos is, és izgalmas is, de az, hogy az űrlények elleni csodafegyver egy földi oprendszerre írt vírus (!) és hogy az elnök olyan faszagyerek, hogy csak úgy fogja magát és gépbe pattan, az már kiverte nálam a biztosítékot. A fentebb említett nagy patrióta amerikai giccstől meg még nekem is kifordul a számban a fánk, pedig én szoktam bírni a heroikus, epikus filmeket.
Nemrég kiderült, hogy David Yates is rajta van azon a listán, amely a szóba jöhető rendezőket tartalmazza, akik elkészíthetnék a a Hobbit filmeket. A Warner és az MGM azonban jobban szeretné, ha Peter Jacksondirigálná le a filmeket. A Pajiba ma azt írta, hogy Yates neve szóba került…..
Arnold is hallotta, hogy hamarosan bemutatásra kerül az új Predators film. Meg is nézte az előzetest és közben kommentálta a látottakat. Persze sejthető, hogy nem a Kormányzó Úr magyaráz a trailer alatt, de hasonlít a hangja és eléggé vicces. (There is a Ninja in this movie...and…..
pepo05 2010.06.15 03:12:28
@gabbor:

*facepalm*
Pár napja írtunk az éppen készülő DC-filmekről, itt az ideje hát, hogy egy pillantást vessünk arra, hogy melyek a legutóbbi fejlemények a legnagyobb képregénykiadó körül a filmadaptációkat tekintve. Kezdjük a legfrissebb, egyelőre még pletykaszintű hírrel: a múlt héten…..
Filmdroid Új külső 2010.06.01 21:06:00
A múltkori próbálkozás nem nyerte el sokatok tetszését, remélhetőleg ezzel már jobban ki lesztek békülve. (A másik fejléc így nézett volna ki.)..
Nicolas Chartier, A bombák földjén egyik producere egyszer már sikeresen magára irányította a reflektorfényt azzal, hogy az Oscar ceremónia előtt e-maileket küldözgetett az Akadémia tagjainak, hogy Kathryn Bigelow filmjére adják le voksukat és ne az Avatarra. A szabályok tiltják az…..
pepo05 2010.05.19 14:15:17
Ez egy gyökér. Már akkor is egy faszfej volt, amikor levélben győzködte az Akadémia tagjait, hogy szavazzanka A bombák földjénre. Azért a bútor és a filmhasználat baromira nem összeegyeztethető példa, mert a bútort, ha kölcsönadod, használják és tönkremegy, míg a film nem megy tönkre a torrentezéstől. Max ők. :) A lényeget értem persze.

MOndom mindezt úgy, hogy szörnyülközve nézem, mi folyik torrenten: Ha már egy friss, cam-os filmhez nincs egy hét múlva felirat, mindenki követeli, hogy hol van már a felirat, ahelyett, hogy befogná a pofáját, és vagy elmenne moziba, vagy legalább megtanulna angolul. AZ is elborzaszt, hogy milliók pofáznak filmekről szaros cam-os verziók megtekintése után, de amikor valaki felteszi a kérdést, hogy miért nem megy a moziba, akkor jön az ugyan már, drága a mozijegy, nincs pénz kitérő sablon duma, amikor ezen emberek nagy részénél valami másra, cigire, piára, benzinre a kocsikázáshoz van pénz, csak nem a filmre költik, mert nem elég fontos nekik. Nincs is ezzel gond, csak akkor ne nyilvánítsanak véleményt, főleg ne a megszokott, 3 mondatos, bunkó, a választékosságot, vagy az intelligens önkifejezést még hírből sem ismerő formában.

Mégis van egy nagy bajom ezzel a torrentezés bűn dologgal. Fizetnék én minden hollywood-i filmért, ha megérné. Ha a mozijegyekből befolyó pénzt értelmes filmekre fordítanák, és nem az lenne, hogy készül egy halom, totálisan kőbuta, értelmetlen fos, amelynél csak szörnyülködik az ember, hogy adhattak ki erre száz millió dollárt. Felfoghatatlan a számomra, hogy mondjuk egy olyan nullszint rendező, mint mondjuk Leterrier mi a túróst keres Hollywood-ban. Én úgy havonta egyszer elmegyke moziba, de amíg ilyen filmeket fognak forgatni az én pénzemből, nem fogok gyakrabban járni. Nem azt kérném, hogy az én igényem szerint csinálnaka filmet, csak azt, hogy igényes filmeket csináljanak és olyan embereket használjanak, akik tehetségesek. Ne olyanokat, akik már 4-szer bizonyították, hogy abszolúte fogalmuk sincs arról, hogy kell jó filmet csinálni.

Még valami, amiért utálom az ilyen produceri kirohanásokat: Ne ők pofázzanak, hanem a stáb kisebb tagjai. A bevételből ugyanis a színészek, rendezők mellett ők akasztják a legnagyobbat. Nem kell azért félteni őket...inkább a maszkmestereknek, kellékeseknek, meg ezeknek kellene felszólalnia, nem az ilyen pénzmágusoknak, akiket anniyban károsítja meg a torrent, hogy nem 20 milliót akasztanak, csak 11-et.

Ja és még valami: Sokakat az is tántorít, hogy mondjuk egy 1000 ft-os mozijegy árának felét a külföldi forgalmazó teszi zsebre, aki a népszerűsítésen kívül semmilyen energiát, munkát nem ölt bele a filmbe. Valahogy úgy kellene megcsinálni, hogy a tényleges készítők jobban részesüljenek a bevételből.
Roman Polanski jelenleg is várja, hogy miképp alakul az ügye. Mint ismeretes a rendező 1978-ban Los Angelesben közösült egy 13 éves lánnyal, majd a börtönbüntetés elől Franciaországba szökött és ott élte életét, mígnem tavaly szeptemberben Svájcban letartóztatták.  Most…..
pepo05 2010.05.15 22:28:38
@Daihelyon: Ha már ilyen intelligens vagy, baszd meg a kurva anyád! :D gyökér. :D

Nade, ne menjünk le flame war-ba, megpróbálom értelmesebben folytatni, ha már te nem tudsz kulturáltan reagálni.

"Miért várt idáig a színésznő? Talán mert a hozzátok hasonló idióta faszkalapok lehurrogták volna, meg nem állt volna mellé senki. Most borult a bili, és elő jött ő is."

Ez egy vicc. Polanski erőszakolási ügye már 30 éve a médiában, a köztudatában van, nyilván voltak csendesebb periódusok, de időről-időre újból felkapták az ügyet. Természetesen most van a tetőpont, de bármikor előhozakodhatott volna vele. Az erőszak ténye nem volt vitatva az első eset után, úgyhogy ha akár 10, akár 20 éve előjött volna ezzel a nőci, senki sem kérdőjelezte volna meg, hogy hazudik. Még az ilyen hozzám hasonló idióta faszkalapok sem hurrogták volna le, hogy ugyan már, kamuzik. Ilyenkor persze, amikor az ügy a csúcspontján van és nagy hasznot remél a dologból, előhozakodik vele..nyilvánvaló, hogy most húzhatja ebből a legnagyobb hasznot. Ezt ő is tudja, akár valóban őt is megerőszakolta, akár nem.

"Ha igaz, akkor, amit átélt, az szörnyű. Ha nem igaz, akkor a média darabokra szedi."
Valószínű. Ha kiderül, hogy hazudott, kap pár főcímet, hogy hazudott Polanksi újabb vádolója, aztán ugyanúgy eltűnik a semmibe a színésznő, pont oda, ahol eddig is volt. Nem sok veszítenivalója van.

"1. NEM TÖLTÖTTE LE A BÜNTETÉST! Előzetesben volt, majd az óvadék kifizetése után pattant meg az USA-ból. Milyen érdekes, hogy utánna nem is tette a lábát az amerikai kontinensre."

Akkor vagy te vagy félreinformálva, vagy én. Én az orio cikkét olvasva írtam, és remélem nem veszed rossz néven, ha egy orgiot hitelesebb forrásnak tartalak, mint téged. Azért idéznék:

"1977. március 11.

Roman Polanskit letartóztatják a Los Angeles-i Beverly Wilshire Hotelben. Hat vádpontot hoznak fel ellene, köztük szerepel a nemi erőszak és a kábítószerrel való visszaélésnek az a minősített esete is, amikor a vádlott kiskorú személynek kínál kábítószert. Másnap óvadék ellenében szabadlábra helyezik.

1977. augusztus 10.

Gailey anyjának kezdeményezésére, aki meg akarja kímélni a lányát a nyilvános tárgyalás kellemetlenségeitől, Polanski vádalkut köt. Ennek értelmében az eredeti hat vádpont helyett bűnösnek vallja magát egy vádpontban, a kiskorúval létesített törvénytelen szexuális kapcsolatban. Polanskit 90 napos pszichiátriai vizsgálatra kötelezik, melynek időtartama alatt bezárva tartják. A vizsgálat eredményétől függően Polanskit ki is utasíthatják az Egyesült Államokból.

1978. február 2.

A francia állampolgárságú Polanski órákkal azelőtt, hogy ítéletet hirdetnének az ügyében, Londonon keresztül Párizsba utazik. Franciaországnak nincs kiadatási egyezménye az USA-val, úgyhogy Polanski biztonságban van párizsi otthonában. Barátai elmondása szerint Polanskit kimerítette a 42 napos pszichiátriai vizsgálat. Egy jogi dokumentum szerint Polanski még mindig az 1969-es eset hatása alatt áll, amikor terhes feleségét, Sharon Tate-et a Charles Manson-banda brutálisan meggyilkolta. Más források szerint a második világháborúban a krakkói gettóba kényszerített rendezőt elborzasztja a gondolat, hogy ismét bezárhatják. A rendező úgy nyilatkozik, hogy "már egy éve kínoznak ezzel, ennyi elég volt".

Én nem mentem fel Polanskit, semmi alól. Amit elkövetett azért bűnhődnie kell. Csak azóta eltelt több évtized, a megerőszakolt lányka jól meggazdagodott az egész ügyből, és már ő is azt mondja, hogy legyen már vége az ügynek, mentsék már fel a rendezőt. Ráadásul Polanski igaz nem a bűnével egyenértékű, de valamiféle büntetést is letöltött.

Én emberként elítélem amit tett, de ezt az idióta herce-hura, ilyen előzmények után, egy hatalmas nagy túlzás, nyilvános, makacs leégető akció, amire semmi szükség nincs. Erre még jön ez a nő is...nem kicsit bűzlik ez a dolog.

Mellesleg azért nem teszi be a lábát az USA-ba, mert azonnal letartóztatnák, börtönbe zárnák, akár bűnösként hoznák ki végül a tárgyaláson, akár nem. Talán egy ilyen idős, és ilyen előéletű emberkénél meg lehet ezt érteni.
Saoirse Ronan legutóbbi filmjében a Komfortos Mennyországban áldozat volt, a Hanna-ban viszont egy kegyetlen gyilkológép szerepében láthatjuk, magát Hannát alakítja.A készülő filmről most jelent meg az első fotó: Hanna egy tizenéves erős, kitartó lány, akit az apja (Eric Bana)…..
Hat éve mutatták be  A bukás - Hitler utolsó napjai német filmet, amely Hitler utolsó napjait mutatja be. A produkció egyik 4 perces része azonban önálló életre kelt, rengeteg olyan videó került fel a netre, amelyben nem az eredeti szöveget fordítják le, hanem vicces kedvű…..
  Mitológiai lényekkel nem csak a szekrény, de a padlás is tele van. Ha egy ország turkálni kezd a múltjában bizonyára fel tud mutatni néhány érdekes mende-mondát vagy teremtményt. Hollywood pedig mindig is szeretett turkálni, a görögöknél pedig lehet is, hiszen elég…..
Hihetetlen, hogy nem voltak képesek összedobni egy épkézláb posztert egy ilyen kaliberű produkció alá. A trendnek megfelelően egy újabb '80-as évekbeli modellt poroltak le nekünk a hálivúdi kedves (nem) emberek, bár ezúttal talán megindokolhatóbb, érthetőbb az újrázás. Hiszen…..
Adam Sandler és országos cimboráiösszegyűltek pár hétre forgatni, jól érezték magukat és még pénzt is kerestek vele. Chris Rock, Kevin James és David Spade mellett Rob Schneider is feltűnik, aki többet lesz a színen, mint a szokványos Sandler filmek esetében. Négy régi jó…..
Carl Erik Rinsch készítette a The Gift rövidfilmet, a Philips 5 darab alkotást rendelt be, Ridley és Tony Scott produkciós cége szárnyai alatt készültek el ezek a produkciók. Rinsch futurisztikus thrillere néhány napja került ki a netre és olyan jól sikerült, hogy a nagyobb…..
Íme néhány kép a Vasember folytatásából, a képregényhős hamarosan megérkezik a mozikba is. Tony Starkot, a laza milliárdos playboyt ismét Robert Downey Jr. formálja meg, ebben a részben még nem jön elő az alkoholizmus téma, a a figura egy időben alkoholista volt, akkor…..
Filmdroid A part (The Beach) 2010.04.02 20:12:00
  Ezekben a nehéz időkben bizonyára megfordult pár ember fejében, hogy milyen jó is lenne eltűnni a világ szeme elől, rátalálni egy nyugalmas kis szigetre, ahol mindig süt a nap, mindenki jókedvű, nem kell adót fizetni és senki, még csak véletlenül sem tévedne el erre a…..
Filmdroid Íme Freddy 2010.04.03 14:50:43
Az eddigi anyagokban nem mutatták be Freddy Krueger fizimiskáját, mindig sötétben  mutogatták, de a Horrorbid  oldalán a trailerből kivették az égett arcú "jóembert", photosoppoltak rajta egy kicsit, majd közzétették az eredményt. Ezek szerint a Rémálom az Elm…..
Arnold Schwarzeneggert nem azért szerettük, mert képes volt terjedelmes hosszúságú monológokat előadni, tőle már az is csoda volt anno, ha három-négy mondat elhangzott a szájából egy beszélgetés során és az alanyon és állítmányon kívül még három szót hozzátett a…..
lehuzos.blog.hu Előszó 2010.02.18 21:58:00
Az a hatalmas felirat az oldal tetején nem hazudik. Tényleg nem. Itt bizony tömény fika lesz, függetlenül attól, hogy valami jó vagy rossz. Nem vagyunk csakazértis-szar-a-világ típusú emberek, van normális, sőt konstruktív véleményünk is, de ez az átlag netezőt nem érdekli. Az…..
Mikor a Sony bejelentette, hogy újrakezdi a Pókembert megemlítették, hogy az új film az Ultimate Spider-Man képregényekből is meríteni fog, de akkor még nem volt tiszta, hogy mennyire is fog erre építeni a produkció. Brian Bendis, akinek ezek a képregények köszönhetőek, a…..
Hamarosan hozzánk is megérkezik az (500) NAP NYÁR romantikus vígjáték (dátumot még nem tudok). A főbb szerepekben Joseph Gordon-Levitt és Zooey Deschanel látható. A film egy kapcsolat 500 napját meséli el. A produkcióról korábban itt esett szó, posztert alább szemügyre veheted...
pepo05 2010.02.05 21:05:34
@Shyllard:
Csoda, hogy egyáltalán játsszák. Sokáig úgy volt, hogy nálunk nem kerül a mozikba.
Filmdroid Az út (The Road, 2009) 2010.02.05 17:32:00
  "Papa, what would you do if I died?" I said, "I'd want to die, too," and he said, "So you could be with me?" I said, "Yes, so I could be with you." Azt hiszem, ezt a filmet itthon – kevés kivételtől eltekintve – ugyanúgy utálni fogják, mint a Vakságot, mert nem tudják majd hova…..
pepo05 2010.02.05 21:01:43
Szórakoztató? Ez a film szórakoztató? Biztos, hogy ugyanazt láttuk? Ez egy végtelenül kegyetlen és depresszív alkotás. ha valaki ezen szórakozni tud, az gyanítom nem tudta komolyan venni a filmet és azt a hihetetlenül realista (és ha így folytatjuk, számunkra is bekövetkező) jövőket, amit ez a reménytelen, kietlen, hideg, szürke és sivár világ mutat. A Föld alkonya hogy lehet szórakoztató?

Hosszabb kritikát én is írtam róla a saját blogomon, csak pár dologra reagálnék. Nem rossz írás, bár néhol a tartalmával nem értek egyet.
"Hogy nem hagyjuk hátra a másikat, ha egyedül könnyebb lenne, hogy akkor sem öljük meg a másikat, ha csak úgy maradhatnánk életben, hogy akkor sem lopjuk el a másikét, ha nekünk már semmink sincs, hogy akkor sem kényszeríthetjük magunkat vagy másokat a mi igazunkra, ha úgy is tűnik, hogy mi vagyunk az erősebbek. "
Ez szerintem úgy istenigazából nincs benne a filmben. Persze, az Apa próbálja emberré nevelni a fiát, ebben a kiégett és erkölcstelen világban is humánumra tanítani, ugyanakkor pont azért, amit te is leírtál, az elsődleges amit meg kell tanulnia az a túlélés ösztöne. Mert az Apa, ha nincs A fiú gyermeki naivitása és még meg nem rontott, tiszta és ártatlan lelke,
SPOILER
Simán otthagyta volna pucéran a néger palit, aki ki akarta fosztani őket, vagy Robert Duvall Az öreg-jét is simán magára hagyta volna, csak hogy nagyobb eséllyel biztosítsa az ő és fia túlélését.

Mortensen zseniális, valóban megérdemelt volna jelölést, de Robert Duvallt én külön kiemelném. Alig szerepel, de az egész film legjobban megírt karaktere és abban a néhány perces jelenetben, amíg a képernyőn van, olyan életet visz a szerepébe, hogy csak ámultam és bámultam.

Egy hatalmas gyenge pontja van a filmnek és az A fiú. Ez a gyerekszínész lehetett volna jobb is, szerintem erőtlen és kifejezéstelen volt az alakítása, ami azért is különösen kár, mert ő az egész film legtragikusabb karaktere. MIért? Mert egy olyan kis palántáról beszélünk, aki már a halott világba született, aki sosem látta igazán a Napot, aki sosem tudta milyen volt azelőtt. És ilyen körülmények közepette kell magába itatnia a feltétel nélküli túlélés ösztönét, ráadásul úgy, hogy ne korcsosuljon kannibálokká, a "rosszfiúkká". Neki nincsenek pozitív emlékei a régvolt, kellemes múltból, amiből táplálkozhatna, amiből még erőt meríthetne. Mégis menni kell: Előre, szüntelen, és soha nem nézni hátra.