Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.-boy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról már beszámoltunk a tavaly augusztusban elhunyt Kiss László utódjának kiválasztása nem csupán szakmai feladat volt. Bacsó András visszalépésa után két fő esélyes maradt: Kiss István és Heimann Zoltán. Az előbbi pályázatát többek között Gyurcsány Ferenc…..
t.-boy 2009.04.08 22:48:42
Személy szerint én örülök, hogy ismét egy hegyaljai borász vezetheti a ker.házat.Nagy kihívás és feladat is lesz ebben a gazd.-i helyzettben,a lepukantott borkészlettel,hibás koncepciók sokaságával,a koncon marakodók vissza pofozásával sikert elérni.A nagy mogul,a szintén Kis,hatalmas állami támogatással leamortizálta a már jól pozicionált állami cég még használható épületeit és építményeit,tönkretette azt a marketinget,ami már jól működött.Felépített egy modernnek kikiáltot feldolgozót,amiben a tegnapi kor berendezései vanak.Itt azért megjegyzem,hogy egy kis borászatnak még ez is csoda lene, de nem agy állami cégnek,főleg nem a legnagyobb forgalmat lebonyolító és elvileg Magyarország borászatának zászlóshajójának.
dr.Kiss-nek már vannak gáncsolói,- jó magyar szokás-egyrészt azok,akik az előzzö csókosai voltak,másrészt azok akik nem nyertek a pályázatukal, az egzisztenciájukat féltők.
A pincékben a borkészlet csak olyan, mint amilyen felvásárlások voltak mostanában /szakadó essőben a muskotály szüret/.A palackokban lévő borok pozícionálása kritikán aluli,a marketing követő,vagy nics is.
Ilyen feltételekel majdnem öngyilkosság ez az állás,ha nics a háttérben a keresztapa.Esetleg eggyesek azt is felvethetik,a híreket tovább gongolva,hogy ismét létrejöhet az az állapot,ami 1971-ben, miszerint az oroszoktól gáz és olajat kapunk,Tokaji szamorodni éa aszu borokért.Csak így érthető a jövőben az állami támogatás nélküli felvásárlás.
Bár a ker.ház, már nem tud 2-300 ezer mázsát feldolgozni a szüreti időben,igy marad a közelben nemrég beüzemelt szölöfeldolgozó,Ukrajnában.
Nem maradhatunk örökké másodrendű EU-tagok! – kiáltja elkeseredetten Jásdi István az Indexen közzétett írásában. A jegyzet fontosabb megállapításai: a kormány nem volt képes megvédeni a magyar bortermelők érdekeit, az EU régi tagjai jól átvágták az újakat,…..