Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szucsadam

5704 bejegyzést írt és 1459 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég bemutattunk egy lakást, amit Ildi és Andris tervei alapján ráncba szedtek. Ebben az esetben felújításról nem volt szó, hiszen új építésű otthonról beszélünk, mégis, nagy változáson esett át a belső tér. Köszönhetően néhány vagány tapétának, szőnyegnek, színnek és burkolatnak. Na meg jól…..
Szegedről keresték meg Ildit és Andrist, az Én Menő Lakásom csapatának tervezőit, hogy segítsenek “befejezni az otthonukat”. Na nem úgy: a ház már készen állt, és jó minőségben építették meg, nem kellett bontani, falakat áthelyezni, burkolatot felszedni. Mégis, valami nem stimmelt, a család nem…..
Mélyen eltemetve mindenkiben él a gyermeki vágy, hogy a lakásában legyen egy elrejtett szoba, amit csak az közelíthet meg, aki ismeri A TITKOT Parásabbak ilyen megfontolásból pánikszobát alakítanak ki, mások elhúzható szófa alatti, föld alatti gardróbot építenek a házuk alá (de most…..
Nem először tervezünk diákapartmant a megrendelőink részére, sőt úgy látjuk, a rövidtávú kiadás mellett ez az a terület, ahol a lakásunk befektetési céllal történő kihasználása elég hatékonyan megvalósulhat. Jelen esetben egy L alaprajzú, 111 négyzetméteres belvárosi lakásból kellett kialakítani két…..
Nemrég elkészültünk a legújabb lakásunkkal! Azon túl, hogy fülig ér a szánk, hozzátennénk: ez a lakás nagyon különleges, több szempontból is. Eleinte úgy volt, hogy csak egy kis home staging lenne, de amikor megláttuk a galériát, és az arra vezető, életveszélyes meredekségű lépcsőt (lásd a poszt…..
Amikor valakinek azt mondom, hogy emberi tudatot másoló mesterséges intelligenciával (továbbiakban az egyszerűség kedvéért eMI-t) foglalkozó sci-fit írok, rögtön előkerül a Skynet név. Mármint hogy az érzéketlen eMI végül bedarálja az emberiséget. Hogy az intelligencia kognitív képességei egy…..
Az Apple beszédértő szoftvere már régóta bírja a magyart. Ha például üzenetet írsz iPhone-on, és rányomsz a diktálásra, nagyszerűen fordítja át a magyar beszédet magyar szöveggé. Azonban ha Sirit keltetted életre, hiába kértél tőle magyar dalt, hiába hívtál volna vele magyar nevű embereket, nem…..
Az Apple pár napja meghirdette az App Store Small Business Programot, aminek keretében 30 százalékról 15 százalékra csökkentette az alkalmazások App Store-os bevételei után felszámított jutalékot bizonyos esetekben. Az ajánlat az évi egymillió dollárt meg nem haladó értékesítést felmutatni képes…..
Louis Rossmann tett ki nemrég egy videót arról, ahogy felolvas egy cikket. Hatásosan, teszem hozzá, mert Louis Rossmann nagyon-nagyon tehetséges szónok, és ahogy ő felolvasta azt a cikket, a szőr is felállt a hátamon. Aztán elolvastam ugyanazt az anyagot, a Your Computer Isn't Yours cikket, amit…..
Aki követte a legutóbbi Apple bemutatót, annak feltűnhetett egy magyar cégvezető a megszólalók között, ahogy egy magyar fejelsztésről is elég sok szó esett. A megszólaló Csanády István volt, a Sharpr3D vezetője, és az Apple közleményeit rendszeresen forgatók mintha már találkoztak volna vele más…..
Startoltak az első HomePod mini tesztek, és érdemes itt észnél lenni, mielőtt a vásárlás mellett vagy azzal ellenben döntünk, ezek alapján. Mondom is, hogy miért. A teszteket jelen esetben is ugyanazok végzik el többnyire, akik a többi Apple terméket - laptopokat, asztali gépeket, telefonokat,…..
Az Apple tegnap bemutatta nemhogy az idei év, de az elmúlt tíz év legfontosabb Apple-fejlesztését: az M1 SoC-et. Ne, senki ne nevezze processzornak, mert az Apple megoldásai eddig sem voltak azok, de ez az M1 aztán végképp nem az. CPU magok, GPU magok, Neural Engine és memóriablokkok…..
Az iPhone, iPhone 3G és MacBook Air ősbemutatója óta az Apple meglepetésfaktora folyamatosan csökkenni látszott. Belefutottunk érthetetlen vagy éppen jelentéktelen fejlesztésekbe, és komplett évek voltak, amikor az volt az érzésem, hogy az egész innovatív cég egyetlen innovációja, hogy képes legyen…..
Erre az évre várjuk a pletykák szerint az AirTaget is még, az ARM Macekkel egyetemben, egy novemberi bemutatón. Az AirTag látszólag a legkevésbé izgalmas termék lehet idén, mégis megváltoztathatja, ahogyan a karácsonyra gondoltunk eddig. Szinte bárkitól kérhetünk ajándékba Apple-terméket…..
A számítógépek változnak. Az új szoftvereket letöltve másra használhatjuk őket, a billentyűzetükbe beleragad a csokicsipsz, a kijelzőjük elavulttá válik, az akksijuk merül és így tovább. Egy számítógépnél megszoktuk, mikre figyeljünk, és rengeteg dologgal lehetünk elégedettek vagy elégedetlenek.…..
Az Apple nem adja az iPhone 12-esek mellé az USB-C töltőegységeket, csak a kábelt, arra hivatkozva, hogy a gyártási folyamatok csökkentése miatt így csökkenteni tudja a kibocsátott szén-dioxidot is. A dolog azért logikus, mert az USB-C annyira elterjedt lett, és a jövőben még inkább az lesz, hogy…..
Tegyük ezt az egészet egy rendszerbe. Úgynevezett az őket megillető helyre. Dúró Dóra darálmányát és queereket. George Floyd fulladását és a fehéreket fasisztának beállító propagandát. A szexuális zaklatás és az ügyetlen udvarlás miatti meetoo-t. Két végletnek látszanak, és láthatóan egymás ellen…..
Az új HomePod megjelenésével sokak számára felmerült a lehetőség szikrája, hogy végre sztereó rendszert tegyenek a nappalijukba. Merthogy oké, már rég kicsengették az egyetlen hangfalért a legkevesebb 100 ezer körüli összeget, de nehezen indokolták volna meg a második százezret a sztereóért, annyira…..
Gyerekek. Én tényleg év elején megírtam, hogy ha az idei iPhone 12-esekből a legkisebb nem lesz az iPhone SE utódja - az én fogalmaim szerint -, akkor vége az SE-nek, és eláshatjuk magunkat mind, akik egy erős ÁMDE kicsi telefonra vágynak, ergonomikus dizájnnal, nem azzal a csúszós szarral, ami az…..
Akik írással foglalkoznak, előbb vagy utóbb szembesülnek azzal, hogy nem találják az egyensúlyt az íráshoz szükséges információk vagy élmények összegyűjtése és az azokból készített alkotó folyamat között. Ha valaki alkalmazottként ír, akkor általában túl sokat kell írni, és túl kevés az idő arra,…..
Nagy adósságom ez a poszt, amit csak azért nem írtam meg eddig, mert nem tudtam, mit írjak. Sőt. Most sem azért írom, mert ANNYIRA nagyon tudom. Inkább csak nem akarok tovább hallgatni. Az Appleblog és az Egy nap a városban blogokról írnék főként. Az Én Menő Lakásom, ha blogfrissítés szintjén nem…..
A dízelmotoros autók kilátásai nagyjából ugyanazok, mint amilyen kilátások az új Intel előtt állnak, pontosabban azelőtt, amivé a cég tegnap este vált. Mert mit állítunk a dízelmotoros autókról? Régen a legköltséghatékonyabb utazási formát jelentették a benzines társakhoz képest, ma már ez…..
Azt hiszem, a válság és a vendéglátás közöshalmazának mélypontja volt a legsikeresebb éttermes, Zsiday Roy nemrégiben tett kifakadása azon vendéglátósok ellen, akik jótékonysággal, házhoz szállítással és hasonlókkal próbáltak talpon maradni úgy, hogy a munkavállalók nagy részét megtartják, és nem…..
Édesem, hát ez a mai esemény tényleg nagyot szólt. Fú, csapattak a fiúk rendesen. Mint a régi szép időkben, öröm volt várni, és öröm volt hallgatni, hogy milyen magától értetődően jelentettek be mindent. De azok ütöttek is nagyot. Mit jelentettek be? Hát az új Mac-eket, amikhez többé nem az…..
- teszi fel magának a kérdést minden régi SE rajongó is, mint ahogy jómagam ugyancsak. És a válasz: igen. A támogatott iPhone-ok…..