Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Totex

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Twisted Electrons AY3-nak nevezte el első nyolcbites hardver szintimodulját, ami tökéletes nyolcvanasévek-játékhangulatot hoz a stúdióba. A 8912 jelű klasszikus chipből van benne kettő, így összesen hatos polifóniát bírnak tehát - az eszköz a ZX Spectrum későbbi…..
A képen az analóg technika egyik királya, a Harrison által készített komplett soksávos audió workstation szoftver, a Windows, Mac és Linux platformon is elérhető Mixbus - korábban már írtunk róla. Egy akció miatt vesszük most elő megint: kezdeti hatvandolláros árát a bevezetés…..
midi.blog.hu Új szinti a Reasonben 2013.11.01 11:07:58
A Propellerhead új szintit kínál a Reason-júzereknek, neve Parsec, ára 100 euró. Additiív motor működik benne, kettő darab, egymástól függetlenül, egyenként 512 oszcillátorral. Itt a weboldala, tájékozódjunk...
Az Applied Acoustics Ultra Analogja a világ egyik kedvenc független szintijévé vált az elmúlt évek során - most pedig szinte teljesen kicserélődött rajta a körítés, és - részben - a belbecs is, neve pedig VA-2 lett. Totál máshogy néz ki, ez a képen is látszik, a kompjúteres…..
Totex 2013.10.11 15:37:41
Többen átstartoltak már Reason Rack Extensionöket gyártani meglévő pluginjaikból - a mindig különc Synapse Audio a másik utat választotta, és új Antidote nevű szintijüket elsőkét épp erre a platformra írták meg. Az analógmodellező cucc óriási - egyetlen hang alá akár…..
Vége is lehetne a még a Commodore Amigáján elkezdődött trackerőrületnek - ezzel szemben, úgy tűnik, újabb szakasz nyílik a zenét effajta eszközökkel gyártók életében. A Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt ingyenesen letölthető Radium mindent tud, amit a legjobbak tudtak e…..
A Propellerhead bemutatta az egydolláros Reasont, amit Figure-nak neveztek el, és iOS-en fut. Természetesen nem a teljes Reason van benne, de a technológia, a motor ugyanaz. Emellett kinyitották a rendszert, és a Rack Extensions felületen keresztül bárki fejleszthet külső…..
Két szoftveres C64-hangtermék is kijött az elmúlt napokban, jelezve, hogy ez a dolog egyáltalán nem akar elmúlni. Az első a képen látható Bleep - egy ingyenes VST szoftszinti, ami nagyjából leköveti a Commodore SID chipjének képességeit, illetve egy picit távolabbra is elmegy…..
A Propellerhead is megugrott egy nagy lépcsőfokot: a Reason új, hatos verziójával együtt bejelentette első hardvertermékét, a Balance nevű audióinterfészt. A kétcsatornás, alapkiépítésűnek tűnő doboz 24/96-os minőségre képes, két XLR mikrofonbemenete van fantomtáppal,…..
Totex 2011.07.19 06:31:56
@djuice: Szerintem nem a Reason hibázik hanem te.Itt egy video ami pontosan megmutatja mit kell tenned: www.youtube.com/watch?v=gsLzjAugQCI
Nagy napjai vannak az iPad-zenészeknek: egyszerre két nagy szoftver is megérkezett. A képen az iPhone-on már a nyár óta működő ReBirth, 2000 nagy klasszikusa, amit az iPaden végre használni is lehet - aki nem élt még akkoriban annak ismételjünk: két TB-303, egy TR-808 és egy TR-909…..
Hétfőn megjelent a Vegas Pro 10, a Sony natív asztali videóvágó programjának legújabb verziója. Az új változat jelentős fejlesztéseket jelent az eddigiekhez képest: 3D videóvágást tud, a videókártya processzora is besegít a renderelésbe, teljes Windows 7-kompatibilitása van és…..
myVST Demo : basic 64 from myVST on Vimeo. A de la mancha, az ingyenes szoftszintik egyik specialistája is elkészítette a maga C64-emulátorszoftverét, Windows/VST plugin formátumban. A basic64 megcsinálja a klasszikus SID-chip hangját, és még annál sokkal többet: burkolót a…..
A Propellerhead bejelentette, hogy mindkét nagy szoftverjéből hamarosan komoly új verziók jönnek ki, és már a bétatesztnél tartanak. A Reason 5-ös, a Record 1.5-ös lesz, nyár végén érkeznek, és az újdonságokat is elkezdték csepegtetni: a Rex Loop Player újul meg majd nagyon, és…..
A ReBirthre talán mindenki emlékszik - a szoftverszintis szcéna egyik legelső és talán legegyértelműbb sikere volt ez a ministúdió, amely az égbe lőtte fel gyártóját, a svéd Propellerheadet, megágyazva ezzel a Reason fantasztikus menetelésének. A két TB-303-as basszusszintit,…..
midi.blog.hu Olcsóbb lett a Reason 2010.01.03 16:31:37
Máris jól kezdődik az év az elektronikus zenevilágban: míg odakinn drágább lett a gáz, a benzin, meg még sok minden más, itt az idei év is arról fog szólni, hogy minden olcsóbb, vagy sokkal olcsóbb lesz. Az első követ a Propellerhead dobta el, nem kétséges: komoly…..
Az Odosynths legújabb terméke az itt látható szoftverszinti, neve 38911 bytes - ez természetesen egy olyan szoftszinti, ami a Commodore 64 hangját emulálja, ráadásul ingyen letölthető. Kicsit túl is megy természetesen az eredeti lehetőségeken, vannak LFO-i, step szekvenszerei, és…..
A Transformative Works and Cultures, egy online, nonprofit tudományos lap közölte azt a tudományos igényű esszét Kevin Driscolltól és Joshua Diaztól, amely a chiptune-mozgalom gyökereinek történetét dolgozza fel. Az írást rengeteg videóbejátszás díszíti, a szöveg olvasmányos,…..
Eljött végre a mi időnk: tegnap óta kapható a Celemony másfél éve folyamatosan beharangozott csodaprogramja, a Melodyne polifónikus editorja. A 349 euróért megvehető szoftver, amint azt már megcsodálhattuk a YouTube-on, bármilyen, audióban rögzített polifónikus hangszersávot…..
A világ talán utolsó trackerprogramja, a Renoise új verzióra, a 2.1-esre ugrott. A Windowson, Macen és Linuxon is futó program most már ReWire-kompatibilis, VST- és AU-plugineket is fogad, kezeli a többmagos processzorokat, és még sok más érdekességgel is szolgál, amit az Amiga-guruk…..