Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maczi

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2014. május 23.             Lezajlott a blogtalálkozó. Bevallom, hogy féltem tőle kicsit, mert ketten jeleztétek csak, hogy jöttök, a barátaimra számítottam inkább és közülük is kevesebbre. A megbeszélt idő előtt kicsivel csak én ültem a helyen és Ági, az a…..
Maczi 2014.06.04 20:46:45
@Valerijov: Nem én vagyok az a Maci. Bár 15 éve már javában neteztem, de sosem játszottam Quake-t/vel. :)
143           December 28. Hétfő Ma már nem tettek szolgálatba, hanem megint Balrognál jártam. Kihallgatásra rendelt.A pénteki akcióm érdekelte.El kellett mesélnem neki.Nem nagyon tudtam szépíteni, először nem állítottam meg a kocsikat, nem…..
Maczi 2013.12.30 09:54:32
@fekvőrendőr: Nagyjából egyidőben voltunk katonák a blog írójával, tehát a '80-as évek végén. Hisz még élt a Kárpátok Géniusza, akinek rendszeréből sokan akartak a zöldhatáron keresztül elmenekülni. Emiatt mélységi ellenőrző pontokat is fel kellett állítani. Ilyen helyekre vezényelték ki a RICS-et. Még Debrecen környékén is voltak elfogások.
Maczi 2014.01.02 18:53:56
@Dvorszky határőr: Nyugaton inkább kifelé mentek, mint befelé jöttek volna. :) Ott hamár kiment valaki, akkor sok dolguk nem akadt a határőröknek, max rendbetenni a nyomsávot. Keletről viszont befelé jöttek és ezért mélységben is rengeteg elfogás volt. Napi szinten jöttek befelé, sokukat el is kapták még a határ közelében, de hetente legalább egyszer Nyírbátorból is kivezényelték a riadócsoportot, ha beljebb jutottak a menekültek az országban. Minden esetben vissza lettek toloncolva, mégis sokan többször is próbálkozott.
153         1987. December 18. Péntek Kezdetben nagyon szarul éltem meg, hogy Edit kirúgott. Duzzogtam egész este, majd a szolgálatba kivittem magammal a walkmant. Ferihegy 1-re vittek éjszakára.A 25-ösre tett ki Kübli.Nem sejthette, hogy ezzel mekkora…..
Maczi 2013.12.20 19:10:41
@Dvorszky határőr: Igazad van, ilyenkor télen ez volt a választék. De jó negyed évvel korábban már hallgathattad volna a Danubius rádió német nyelvű adását, ha nyugati URH-s és jó antennájú készüléked lett volna. :o) Autórádióval is bejött. Ugyanis '87 nyarán indult be kísérleti jelleggel ez az adás Kab-hegyről, ami itt a reptéren is fogható volt. Igaz, csak napközben volt műsor.
183         November 18. Szerda ÖREG vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÖREG! ÖREG! ÖREG.MÁR CSAK EGY KOROSZTÁLY VAN ELŐTTÜNK ÉS MI JÖVÜNK!!! Leszereltek végre a Berbenek.Egyedül Imre Gyulát sajnálom. Elkértem ugyan a címét, de…..
Maczi 2013.11.19 19:17:31
@Dvorszky határőr: A leszerelőbulik a leszerelés előtti éjszakán szoktak megtörténni a laktanya területén. :) Utána örülünk annak, hogy ha semmi sem emlékeztet arra, ami másfél évet elvett az életünkből. Még a többiek sem.
Maczi 2013.12.17 09:45:31
@Kozsok: A Medve az Medve továbbra is, a Maczit pedig nem Medvének hívják eredetileg. Nem voltam sosem kampós, mindig a Törzsszakaszban szolgáltam. :)
459         Február 15. vasárnap A laktanya három alegységből állt.Az egyik a törzs-szakasz. Ez a laktanya ellátását végző katonák csoportja, sofőrök, raktárosok, stb. alkotják. Ide kerültem, úgy tűnik, szakács leszek. Valamit majd ki kell találnom,…..
201             Október 31. Szombat Ma Répával rácsodálkoztunk, hogy mostantól napokig szinkronban megyünk szolgálatba. Indulnunk is kellett ebédelni, mert Rövid Ugrással tettek minket délutánra F2-re. Ez még csak az első Rövid Ugrásom az…..
Maczi 2013.11.02 23:33:27
@Mr. Waszabi: Ez a nap pontosan 1987. 10.31-én volt. A gengszterváltásnak itt még nem érződött az előszele.
Maczi 2013.11.02 23:53:31
@Flankerr: Akadtak a FEP környékén még mázlik. :)Kábé fél évvel korábban, az egyik leszerelés előtti napon, a KEO-járat gépkocsiparancsnoka egy leszerelő tisztes volt. Ennek megfelelően menetközben valahogy tele lett a Latvia csomagtartója itallal. Mivel a csomagtartó kívülről látható, rongy került az egészre. A Keleti pályaudvarnál a gyalog VÁP úgy döntött, hogy igazoltat és a kocsit átvizsgálja. Hát nem jött össze nekik, mert tájékoztatva lettek arról, hogy titkos anyag van a kocsiban és így senki, még ők sem kutathatják át a kocsit. Ez nem tetszett nekik és ezért bevitették magukat a Petőfi laktanyába. Ott állt a kocsi az udvaron, tele piával. Jól mutatott, ahogy egy határőrös kocsi körül ott masíroztak a kopasz HM-esek. Aztán az ottani ÜTI nekiállt telefonálgatni a ferihegyes HÜTI-vel, hogy miről is van szó. Szerencsére a HÜTI is megerősítette, hogy a titkos anyagot szállító kocsit senki sem nézheti át. Így kénytelenek voltak elengedni a kocsit tisztestől, sofőröstől, piástól. Ferihegyen sem nézet a kocsiba senki sem és így a leszerelő bulira biztosított volt a hangulat.

A fentiek előtt 1-2 hónappal pedig az egyik szombat este többen az egyik Latviával meglátogatták a Várban a Fortuna diszkót. Nem volt kedvük BKV-ézni. Mivel sorállomány adta az ügyeletet, így senki sem foglalkozott azzal, hogy hova viszik a kocsit. Mindenki úgy ült bele, ahogy éppen fel volt öltözve, pizsamában, melegítőben, gyakorlóban, vegyesen. Ebből sem lett bukta.
210           Október 22. Csütörtök Zádori hadnagy ma átkutatta a szekrényeket. Zádori szintén kopasz hadnagy, vidéki pali. Eddig mintha kicsit elnyomva érezte volna magát, mert most úgy nézett ki, szabadjára engedte az indulatait. Talán a jóképű,…..
220             Október 12. Hétfő Ötödik nap laktanyafogság. Ma Répával kiszöktünk.Ő majd csak holnap délután megy szolgálatba, addig rengeteg időnk van, nekem is délután jár le a szabadnapom, eddig senki nem mondta, hogy szolgálatba kéne…..
221       Október 11. Vasárnap Negyedik nap laktanyafogság. Kaptam egy szabadnapot, mert az ugyanúgy jár, ráadásul beleszámít a laktanyafogságba. Megint heverészek egész nap. Tehetem, most kétszeresen is, mert büntetve vagyok, meg juttatást töltök. Bent töltöm…..
226           Október 6. Kedd Napok teltek el a bukásom óta, de még mindig nincs semmi hírem vele kapcsolatban.Azért kezd eléggé feszíteni, hogy egy hang nincs róla. Nem nagyon telik el perc, hogy ne suhanna át az agyamon, hogy most mi lehet, miért nem…..
358       Május 27. Szerda Nem derült ki miért volt a riccs (riadókészültség), mindenesetre reggel hatkor lefújták, de mindegy volt, már nem vetkőzhettünk le, maradtunk abban a gúnyában, amiben lefeküdtünk este. Hogy milyen veszély lehetett az, ami pontban reggel…..
383       Május 2.  Szombat Ma minket, kopaszokat nem osztottak be szolgálatba, hanem általános körletszemlét kellett csinálnunk. Úgy véltem, hogy ez nekem nem dolgom. Mivel az összes kopasz a századnál maradt, gyakorlatilag minden idősebb katonára szükség…..
You're In the Army (106. nap) F1-F2 2013.03.11 06:00:00
435       Március 11. Szerda Ma Dinó, a konyhaszolgálatos sofőr elvitt magával. Egy dobozos UAZ-zal szállítja el a Ferihegy 1-en és 2-n található ún. Kutató ügyeletre a szolgálatosoknak szánt hideg élelmet és teát. A Kutató ügyelet az gyakorlatilag a…..
372       Május 13. Szerda Még 54 hét. Délelőtt felküldtem a konyhásokat a századhoz, hogy majd csak az ebédre jöjjenek vissza. Merthogy valahogy rám jött valami, nem tudom mi. Azt éreztem hirtelen, hogy szétbaszom a világot.Széttépem apró…..
394         Április 21. Kedd Na az égiek meghallgatták a fohászaimat, hogy katonásdit akarok, ma éjszakai lövészetre mentünk. Megint volt egy kis kavarás a géppisztolyom körül, nem találtuk, de aztán valahogy csak előkotorta a raktáros. Délután kettőkor…..
398       Április 17. Péntek Eligazítást tartott a Hortományi alhadnagy a szakácsoknak. Félórás beszédében nem mondott semmit, csak értelmetlenségeket. Felálltunk sorban, Basa, Robi, én és a két konyhamunkás, akiknek az egészhez semmi közük nem volt. A se…..
403         Április 12. Vasárnap Hivat a Cupi. Basa lehülyézett, azt mondja vannak olyan szabályok, amikhez alkalmazkodni kell, amiket el kell fogadni. Ilyen például, hogy hat körül küldjük fel az ételt. Lehetne korábban, de a szakács szolgálati…..
404         Április 11. Szombat Minden nap hat óra körül, a délutános reptéri őrszolgálatosoknak fel kell küldeni a vacsorát. Két úgynevezett kutatóügyelet van, egyik Ferihegy 1-en, a másik Ferihegy kettőn. Múltkor bejártuk Dinóval a Ferihegy 1-en lévő…..
420       Március 26. Csütörtök   4. hónapja vagyok katona. Még hátravan 14. Borzalmasan fáj a fejem. Guttyán intézkedhetett, mert nem keltett fel senki reggel, hagytak pihenni. 10 óra körül keltem magamtól. Kitámolyogtam a folyosóra, elballagtam Leiner…..
421       Március 25. Szerda Kinn voltam fogorvosnál 8-13-ig. Azt találtam ki, hogy egyébként sem árt rendbe tetetni a fogaimat, de ettől függetlenül is, amikor csak tudok kimegyek. Utálok a konyhán lenni, minden perc amit távolt töltök, ajándék. De ma…..