Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asimo

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
Másfél évvel ezelőtt, több bejegyzésben is körbejártam azt a néha felsejlő gondolatot, hogy Magyarország akár az európai kontinens Szingapúrja is lehetne. Az ázsiai városállam úgy vált a térség és a világ egy főre jutó GDP-ben kifejezve egyik legerősebb gazdaságává, hogy…..
  2011. július 4-én elhunyt II. Ottó magyar király. Temetésére milliós tömeg és a világ uralkodóinak és államfőinek színe-java zarándokolt el Pannonhalmára, hogy elbúcsúzzanak a „jó királytól" – ahogyan népe nevezte.   Az érzelmek, melyeket ez az esemény a világban…..
asimo 2011.11.20 10:00:25
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
From: Sajtófőosztály (NEFMI) Kedves Kolléga! A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztálya számára frissítjük a sajtólistánkat. Kérem, szíveskedjék e-mailben tájékoztatni arról, hogy a tárca különböző ágazatai közül mely területtel…..
  Közeledik szeptember 11-e, és Amerika ismét talált magának járulékos témát, ha úgy tetszik, gumicsontot a tragédia évfordulójára. Két éve az volt érdekes, hogy együtt ment emlékezni John McCain és Barack Obama, tavaly pedig Obama látogatása sikerült kurtára-furcsára.…..
asimo 2010.08.29 23:57:01
Kedves cikkíró,

tessék még nagyon sokat olvasni, gondolkodni.

Előbbire:
www.newyorker.com/talk/comment/2010/08/16/100816taco_talk_hertzberg

Utóbbira:
[WTC acélforgács] miért is "beteg és orwelli", ha egy hadsereg emlékezteti magát arra, hogy miért harcol, ti. hogy megvédje a hazáját az ilyen és hasonló támadásoktól? nem csak a szerző előítéletessége lát rögtön bosszút abban, ami ezen az értelmezési szinten még bizonyosan nem az?
  MarkoFerko bloggernek igaza van: csapjanak le a kommunista belügyérre a holokauszttagadást büntető törvénnyel.   Azt írja: „úristen mennyire röhögnék, ha a nyomi holokauszt-tagadást tiltó törvény első elítéltje biszku béla lenne. ugye a fidesz módosította…..
asimo 2010.08.08 09:52:24
@Grift: így van. Ld. továbbá ehhhez a sárdobáló blogot...Minek kellett ezt?

Egyébként szerintem az, amit Biszku mondott (és nem amit korábban tett) kegyeletsértés is. Jogászoknak ajánlom a Btk. 181. §-át és a Ptk. 85. § (3) bekezdését...az utóbbi különösen érdekes lehet: elítéltek hozzátartozói sztem jó kis kártérítési pert indíthatnának BB ellen azért, mert megsértette a meghalt személyek emlékét.

Jól látszik tehát, hogy ezek miatt (is) teljesen felesleges volt az új büntető törvénykönyvi rendelkezés.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közvetlenül a választások második fordulója előtt írt ki ki pályázatot a budai várhegy városfejlesztési és építészeti koncepciójának elkészítésére. A tömör feladatleírás nem felesleges egyszerűsítés, a pályázóknak valóban a…..
asimo 2010.07.20 10:51:46
@Haynau: azért azt ne felejtsétek el, hogy a régi Budai Várban nem közintézmények (könyvtár, múzeum, etc.) voltak, és baromira nem a köznek épült...akkoriban, amikor ilyen szép volt (mert tényleg nagyon szép volt), nem mindenki sétálhatott kedvére a falak között, sőt!...és ha ránéztek "működő" királyi palotákra (London, Monte Carlo), hiába gyönyörűek; a zemberek egyáltalán nem élvezhetik a műalkotások szépségét, max fotókon...szóval óvatosabban a komcsizással.
  Hankiss Elemér legutóbbi írásában van néhány momentum, amiket jellemzőnek találunk. Jellemzően bénának. Idézünk:     „Nagy szükség volna egy – az anyagi és nem anyagi javak széles körére kiterjedő – társadalmi szerződés megkötésére a mai…..
asimo 2010.07.16 11:42:28
@greybull: csak egy szigorúan elméleti kérdés: mi lesz, ha egyszer neadjisten a jobboldali hordóba kerül egy csepp szar?

Hankiss egyébként korábban nagyon is okos dolgokat írt, a kérdéses írás viszont tényleg nem más, mint egy lózunggyűjtemény és persze, hogy igaza van a szerzőnek, hiszen a konfliktusok természetesek a társadalomban.

Ettől függetlenül a Találjuk ki Magyarországot mozgalomnak nagyon is volt / van / lenne értelme. Nincs kitalálva Magyarország, az emberek nagy része éppen, hogy nem találja a helyét / célját az országban - ez ugyan valóban egy nagyon magas általánosítás szintjén levő kijelentés, de csak nézd meg a különböző statisztikákat (öngyilk. népesedés, dohány, alkohol, pszichiátriai betegségek, sít, sít, .). Arról kéne beszélni, hogy milyen országot szeretnénk 5-10-20 év múlva: vaskohót vagy szilíciumvölgyet, szélerőművet vagy atomerőművet, műszaki oktatást vagy jogászokat, búzát vessünk vagy bioetanolt, gátat a folyókhoz vagy nagy tározót, szlovák-magyar közös törikönyvet vagy rovásírásos törikönyvet. Ezeket ugyanis nem feltétlen elég, ha az aktuális konfliktusok alakítják, az aktuális erőviszonyok szerint.
  A rendőrtisztin végzett hallgatókhoz szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: kivételezett helyzetben vannak, hiszen tanulmányaikat még egy régi rendszerben kezdték, de egy új rendszerben, a magyar emberek által idén áprilisban megalapított nemzeti együttműködés…..
asimo 2010.06.27 18:52:09
@Grift: a Fidesz tul nagy konglomeratum ahhoz,h ezt a meccset eldontottnek vehessuk.ugyanazt a hibat kovetnenk el akkor,mint Vasarhelyi,Debreczeni es tsai(huje nyilatkpzatokbol huje kovetkeztetesek kategorikus levonasa).ebben csak egy-ket ev mulva lehet allast foglalni tisztesseggel,alkotmanyjogilag egyelore semmilyen olyan valtozas nem tortent,ami alapveto allampolgari jogokat veszelyeztetne vagy ne lenne ismert mas demokraciakban(ha rendesen korbenez az ember).
Mandiner blog MÁV menni Csikágó? 2010.02.11 12:01:00
  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen…..
  Adott egy ember, Minda Zoltán.   Adott egy pesterzsébeti papíripari vállalat privatizációs ügye, még a hőskorból. Amikor egy papírgyár privatizációja kapcsán Minda Zoltán édesapját kisemmizték.   Adott egy bírósági ítélet, amelyben a…..
Mandiner blog Világbéke? 2009.10.09 11:27:43
  Brékin nyúz: Barack Obama, regnáló amerikai elnök kapta a Béke Nobel-díjat! Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a világbéke kitört-e már, mert ennyire közel sosem jártunk hozzá! Písz, lav end juniti!..
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
asimo 2009.09.29 13:56:08
@nemezisazis: az elfogatas egyebkent kulon vicces: a fickonak Gstaadban (meno sielohely) van haza, csomoszor mar jart is ott. A svajci miniszterium szerint viszont errol mindig csak utolag szereztek tudomast (?), kiveve most, amikor ugye joelore tudott volt, h a zurichi filmfesztivalon kap dijat...
asimo 2009.09.29 14:15:38
@Kis Leokádia: persze, h be lehet gyalogolni Svajcba, de gondolom o maskor is repulon ult, aminek mondjuk lehet ellenorizni az utaslistajat.
Plusz ha "begyalogol", lehet szolni a helyieknek, h figyeljek a hazat, megiscsak nemzetkozi elfogatoparancs...kerdem en: mi lenne egy "rendes" bunozovel?:)
asimo 2009.09.29 14:52:45
@marklovassy: most mar full Schengen van: magyar rendszamu autot sem allitjak meg (sot neha egyaltalan nincs ellenorzes), plusz a repulon a megerkezeskor sem kerik az utlevelet - ezert irtam, h utaslista v. hazmegfigyeles, de lehet h eleg rossz rendorkopo lennek:)
  Egy újságíró barátnőm folyamatosan nyúz, hogy írjak én is arról, hogy a komcsik utolsó nagy lenyúlása a magyar víz privatizációja lesz. A témáról ő gyűjtött már mindenféle háttéranyagot, amit átküldött nekem emailen - de bevallom nem értem. Nyomozni pedig…..
asimo 2009.09.25 10:03:44
Azért érdemes gyorsan elérhető tényeknek is utánanézni:

- az FCSM-ben valóban van (kisebbségi) Veolia tulajdon (de ez ugye nem ivóvíz, hanem szennyvíz) (
www.fcsm.hu)

- a Vízművekben (ami tényleg ivóvíz) viszont egy teljesen más francia cég, a Suez Environnement érdekelt (www.vizmuvek.hu - cegunkrol - tulajdonosi szerkezet)

- furcsa, h még a szlovák magyargyűlölőkre is nyugodtan támaszkodik a post a vízlenyúló komcsik elleni küzdelemben (akik ugye egyébként külföldi kapitalisták lennének, teljes képzavar)

- miért is olyan borzasztó önmagában egy közmű (tipikusan részleges) privatizációja? (az természetesen borzasztó, ha haveroknak, ész nélkül, nemzeti érdek figyelembevétele nélkül, stb., de ugye ész nélküli pénszórást haveroknak egy állami vállalatnál is igen kényelmesen meg lehet csinálni, ahogy az a BKVnál világosan látható)
asimo 2009.09.25 13:52:13
@kispufi: megforítom: mutass te egy példát arra, hogy melyik állami vállalat működik hatékonyan, gazdaságosan és a köz teljes megelégedésére (azaz a sikeres anti-privatizációra)!:)

De komolyan véve a kérdést, tényleg el kellene kezdeni egyszer végre tisztán gondolkodni a "jó gazda-e az állam?" kérdésről, de nem általában, hanem a konkrétan a mai EU-tag Magyarországon és konkrétan egyes gazdasági ágazatok/vagyonelemek megjelölésével. Provokáció: tényleg sokkal borzasztóbban teljesítene egy privát - mondjuk német tulajdonú - BKV (rendes közszolgáltatási szerződést aláírva a fővárossal) mint a mai? De csavarhatjuk tovább: és ha a BKV az OTP egyik leánya lenne, jobban tetszene?
Zbigniew Brzezinski nevével szerintem már mindenki találkozott, akit egy kicsit is érdekel a kül- és biztonságpolitika. Jimmy Carter egykori tanácsadója mára a szakma egyik nagy öregjének számít, ezért érdemes odafigyelni mit mond, még ha első hallásra kicsit meredeknek is tűnik.…..
  Lassan több időt töltünk antifasiszta rendezvényeken, mint nőinkkel, de hát ugye mindent a kedves olvasókért. Hétfőn a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és a Demokratikus Hálózat Ságvári Endre hivatásos forradalmár és csendőrgyilkosra emlékezett, bár ez…..
asimo 2009.07.28 14:02:55
@Grift: baszki (szep magyar szo) neked meg milyen nyelvu az avatarodon talalhato szoveg??? a spanyol fellengzosseg er, az angol nem?
asimo 2009.07.28 15:10:25
@Az MSzPszavazók a maffia kezébe juttatták Magyarot:

1. Szerintem ne alavalo senkizzuk le egymast.

2. Szerintem igenis elkepzelheto, h ok akkor es ott komolyan gondoltak.

Valoszinuleg inkabb az a szajhos es komolytalan, aki ma a fotelben az internet elott ulve hasznal ertelmetlen nickeket, tudva, h ezt, sot meg joval tobbet is nyugodtan megtehet, mert az altala oly sokat szidott demokraciaban el.
asimo 2009.07.28 16:21:16
@heima: Basszus:
Az elso jelzoben (zsido) igazan semmi olyan nincs, ami kizarna, h S. magyar legyen, sot tisztessegesebb es Magyarorszagnak tobbet hasznalo, mint azok, akik mondjuk epp a naciknak nyaltak es tonkretettek az orszagot.
A masodik/harmadik jelzo (kommer/internacionalista) mar gyanusabb, de szerintem ezt akkor es ott igenis mashogy is lehetett erteni (nem kisebbitve ezzel a kesobbi - es a Szuban mar akkor is megvalosulo - bunoket).
Neki senki se mondja, hogy a haza egy tőrrel átszúrt szív, vagy egy oltár, ami a szívben emeltem: - mert ő tudja, hogy a haza barna föld és kék víz  A dolog tudniillik így áll.   Van nekem egy könyvem otthon, az ötvenes évek derekán jelent meg. Címe:…..
asimo 2009.07.10 00:13:04
 A Heti Válasz és a Magyar Hírlap oknyomozása alapján megdöbbentő kép állt össze a már első pillanatban is messziről szagló Velencei tavi King's City óriás kaszinóberuházásról, ami miatt ma már a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az…..
asimo 2009.07.09 11:40:10
@thetriggerhappy: maradjunk annyiban, hogy az "ezek mind zsidók, akik egyetlen lehetőséget sem mulasztanak el, ha ártani tudnak a magyaroknak." (Mr Fala) egy ordas nagy faszság.
asimo 2009.07.09 12:22:22
@Arma Gedeonka: nem veszed észre, h éppen te magad táplálod, tartod életben és szolgálsz bizonyítékul arra, hogy a "holokausztiparra" szükség van? A tragédia ugyanúgy a MAGYARSÁG tragédiája marad akkor is, ha valaki tényleg pénzszerzésre használja fel a halottak emlékét. Ne mástól várd a megoldást és másokat utasítgass arra,h mivel hagyjanak fel és mivel ne: előbb a saját házad táján seperj.

Még egyszer: mért nem lehet leírni a lopásról, csalásról, nemzeti vagyon elherdálásáról, hogy az, ANÉLKÜL, hogy a vevő származásáról további köröket futnánk.
asimo 2009.07.09 12:31:13
@Arma Gedeonka: Basszus, senki sem mondta, h nem lehet kimondani, h izraeliek a befektetők. De ez nem lekicsinylően a "zsidók" ügyei, ez a lényeg. Mert sok magyarországi zsidónak, felteszem a többségüknek, ehhez semmi köze. Izraeli befektetők ügyei és kész: ezt lehet vizsgálni, nézelődni, de épp az a lényeg, h "emléktáblás" felhangok nélkül. Értsd már meg!
A pop királyának tegnapi temetéséből világméretű médiaesemény és/vagy hisztéria lett, Timbuktutól Tiranáig mindenütt ezt adta a tévé, a rajongók az USA-ban mozikban is nyomon követhették az eseményeket, a németeknél egy sportcsarnokot is megtöltöttek azok, akik nem akarták…..
asimo 2009.07.08 17:46:42
Konzervatórium Az SZDSZ Kakukkja 2009.06.17 08:03:00
Ki is lehet a titokzatos 'Kakukk' fedőnevű ügynök, a besúgó az SZDSZ egykori vezetőségében? Rainer M. János már könyv formájában is megírta, hogy Antall Józsefet kik és hogy figyelték meg, de most az 1956-os Intézet ügynöklistája kapcsán úgy néz ki, hogy az SZDSZ-nél még a…..
Azt hittem, ilyesmi csak építőipari cégeknél fordul elő...Hiába, naiv vagyok, mint egy ötéves. Összesen 76,6 millió forint bírságot kell megfizetnie kartellezés miatt tizenhat sütőipari vállalkozásnak és a Magyar Pékszövetségnek - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az…..
asimo 2009.06.11 23:06:10
@Geza: Nagy butaság, amit irsz: a versenyjog - aminek az Európai Bizottság és Bíróság által részletesen kidolgozott gyakorlata van - ugyanis nemcsak a kifejezett kartell-megállapodást tiltja, hanem az olyan "összehangolt magatartást" is, amelynek célja pl. az árak emelése. A lényeg (a közgazdasági / fogyasztói sérelem) ugyanis a cégek közötti árverseny kikapcsolása: lényegtelen, hogy ezt a cégek miképpen érik el, világos, hogy az általad idézett esetben is a verseny kikapcsolása megtörténik. Az európai közösségi jogban az utóbbi 50 évben már elég sokféleképp és elég kreatív módonkon próbáltak kartellezni: a Bizottság/Bíróság pedig egyikkel sem volt túl elnéző...

Azon persze lehetne vitakozni, hogy versenypolitikailag jó ötlet-e ha a magyar versenyhatóság a kis magyar cégek kartelleit is keményen üldözi akkor, amikor ugyanezt esetleg egy más országbeli versenyhatóság (nyilvánvalóan protekcionista célból) nem teszi meg ilyen keményen...
  A múlt heti Sajtófeszten Szanyi Tiboron kívül még egy szocialista politikus hajlandó volt szóba állni velünk, s otthagyni egy időre jól megérdemelt sörét. Technikai okokból eddig az interjút nem publikáltuk, de most megtesszük. Hegyi Gyula arról híres, hogy ultrabalos…..