Regisztráció Blogot indítok
Adatok
die nadel

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
12 - 10 arányban.. Most kénytelen vagyok a Munkaügyi Bírósághoz fordulni a mandátumom visszaállítása ügyében. Röviden a tények: Megválasztásom után mint minden önkormányzati képviselő  kértem a KOMA-ba, a köztartozásmentes adatbázisba a felvételemet. Január 10-én…..
Az írás első részében a ligetprojekt történetét vázoltuk fel, ebben a részben a projekt ellentmondásait, a nyitva hagyott kérdéseket vesszük számba.   Párhuzamos dialógusok, avagy hogy beszélnek el egymás mellett a felek Miközben a projekt miniszteri biztosa Baán László…..
die nadel 2014.12.19 10:08:29
@Ma Baker: Persze így jár, aki csak a képaláírásokat olvassa. Lehet cáfolni a Corvinus parkhasználati szokásokról szóló felmérését, de akkor mutatni kell egy másikat, egy autentikusabbat. Ja, hogy az meg nincs?
die nadel 2014.12.19 11:09:54
@apr494: Az engedélyeket a főváros adja ki a területhasználatra.
Valamit tenni kell - igen, ráereszteni még 3 millió turistát a fűre, hátha attól majd zöldebb lesz?
Az Állatkert már a Kiegyezés előtt, 1866-ban megkezdte működését. Eredeti formájában kulturális intézmény, és nemcsak idehaza ritka, egzotikus állatokat járt ide megcsodálni Pest humán élővilága – például Sissi királyné közbenjárására kapták meg a zsiráfot a…..
Megírta tegnap az index.hu, hogy Karácsony megegyezett velem. Érdekes, én nem tudok róla. A cikk írója nem kérdezett meg, hogy igaz-e a hír.  Fura dolog ez, pár napja meg Papcsák kürtölte világgá a hírt, hogy visszaléptem. Országospolitikusok.. biztos előre…..
die nadel 2014.08.05 20:25:37
@varnai: Khm, így már én is jártam az index-szel. Egyébiránt meg vissza ne lépj, komolyan gondolom, hogy van esélyed. Zuglónak elege van az ejtőernyősökből.
Riport a pápai Esterházy-kastély megújulásáról partnerünk, a MúzeumCafé magazin 41. számából. Árkádiai tájban, alkonyfényben terül el előttünk egy gazdag és nyüzsgő város; a háttérben fényes barokk palota, körülötte tó, amelyen díszes főúri bárka úszik.…..
Mindannyian ismerjük Nagycenket a kastélyról, a Széchenyi-mauzóleumról vagy a kisvasútról, de azt talán kevesen tudjátok, hogy itt van az ország legfrankóbb tematikus játszótere. Én sem tudtam a múlt hétig, amikor véletlenül ráakadtam. Igazából a Szent István…..
Képek: Indafotó, Index, Flickr, Wikipedia Éljünk azzal a remek kommentelői lehetőséggel, hogy ha netán nem is lesz olyan, amilyet szeretnénk, legalább itt elmondhatjuk vágyainkat. Elsősorban egy szakpolitikusi vénájú főpolgiról megosztott véleményeket szeretnék olvasgatni.…..
die nadel 2014.07.09 14:31:54
@Palotabarát: 2002-ben indult, 15% körül kapott. Nem lépett vissza, pedig volt erős nyomás, Schmitt Pál volt a fideszes - akarom mondani független - jelölt.
Volt egy helyi folyóirat, amely előbb Palota-Pestújhely néven jelent meg 1963 és 1983 között, majd 1989-ig XV. kerületi tájékoztató címmel, de jogfolytonosan. A lapot a XV. kerületi Tanács és a Hazafias Népfront közösen adta ki, tartalmilag átmenetet képzett a népfrontos…..
A bevezető posztban olvashattatok a Palota-Pestújhely című folyóiratról, amely 1963-tól 1983-ig jelent meg a kerületben, majd 1984 és 1989 között XV. kerületi tájékoztató néven látott napvilágot. Most olyan hírek válogatását olvashatjátok, amik '63 és '70 között jelentek…..
die nadel 2014.06.29 08:01:18
@bloggerman77: Az biztos. Volt annak egy presszo-fagyizó egysége is, ott árultak elrémisztő süteményeket és jégkásás fagylaltot.
A fonalkötött villamosnak elképesztő sikere volt tavaly, úgyhogy a Kézimunkások Szakszervezetének fonalgerilla csapata most újabb célpontot szemelt ki. Ezúttal a Gyermekvasútra csaptak le. Egyrészt személyes kötődések miatt, másrészt mert így gyerekekhez juthat el a…..
A kerítést most hozták rendbe a leendő piac területét kijelölendő 2014. január 1-jével zárt be a Rákospalota és Újpest között évtizedekig működő bolhapiac (hívták Novák-piacnak, illetve Shanghai-bazárnak is) - tudjátok, ez az a hely, ahol levágták a felüljáró gyalogos…..
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
die nadel 2014.06.03 20:24:41
@Ádám Kiss: Nekem is ez a véleményem, ez nem a személyről szól, maga a műalkotás riasztóan randa. Úgy emlékszem már a kortársak sem dicsérték.
Értékesítési, hirdetési és albérletárak az V. és a VI. kerületben - az eladó ingatlanokkal. Részletekért katt a képre. Kijött a Balla Ingatlanok legfrissebb környékelemzése, ezúttal az V. és a belső VI. kerület ingatlanpiacáról. Kimazsoláztam belőle nektek a lényeget…..
Május 17-én civilek ismét tiltakoznak a Városliget beépítése ellen: az eseményen focipályák mellett fákat is örökbe lehet majd fogadni. A fák fontosak, a fákat szeretjük, a fák a barátaink. A Ligetben pedig vannak több száz éves, jelentős értékű példányok is, amelyek…..
die nadel 2014.05.17 08:50:32
@♔bаtyu♔: Mindig megszólalsz ebben a témában és mindig bizonyítod, hogy életedben az Állatkerten túl még nem sikerült jutnod a Ligetben. Miért írsz baromságokat, hogy alig van ott fa? Az 1-es, az 5-ös a 8-as és a 9-es tervezési területen mintegy 700 db fa van, ennek kb a fele nagyértékű példány. Forrás a Főkert felmérése, letölthető Tarlósék honlapjáról. Uccu, mielőtt írsz, olvassál.
Február 20-óta nem tartott rendes testületi ülést a zuglói önkormányzat. Papcsák  polgármester bújkál, a hivatalban alig látni, még a hivatalos rendezvényeken sem jelenik meg. A hivatali munka testületi döntések hiányában áll, a jegyző törvénytelen határozatokat hoz, folyik…..
die nadel 2014.04.29 09:32:26
@varnai: Az ún. ligeti szezonnyitó a Fuit koszorúzással ért véget minden évben. Volt szerencsém "hivatalból" sok éven át ott lenni, és a fent említett urak lelombozó beszédeit hallgatni. (Arra már nem is emlékeztem, de az alábbi link szerint még Weinek Leo is fellépett) Lehet, hogy ez két külön esemény, de Herminamező mind a kettőn képviseltette magát.

underground.pcdome.hu/cikk.php?id=14745
A nyugati pályaudvar mellett van egy óriási terület, nem is olyan rég ezt szemelték ki kormányzati negyednek. Az előnyök egyértelműek, de mire is kéne használni? A Városépítési Főosztály számos érintettel, a tulajdonos MNV Zrt.-vel, a VI. kerülettel és szakmai, civil…..
die nadel 2014.03.24 13:52:25
@gyöngyömpötty: Kezdem azt hinni, hogy ezek valamiért baromira gyűlölik a Ligetet. Bármit képesek megtenni, hogy szétbombázhassák. A főváros főpolgármesterestül, főépítészestül meg kushad, mint az a bizonyos anyag a fűben. Nincs valami mondanivalójuk a budapestieknek?
Mindig csak könyvekben találkoztam postaládába költő cinkékkel, de ma végre láttam egyet élőben is. Hát nem bűbájos? Itt a tavasz! ..
die nadel 2014.03.23 07:36:48
- Mi ez itt a városligeti sportpályák helyén? - Ez? Ez  egy 46 ezer négyzetméteres épület. Új Nemzeti Galéria a neve, a régi helyére Ön költözik. A teteje 40 méter magas lesz, a Birodalom a NER szimbólumaként szolgál majd, mindazonáltal a nagy részét terepszint alá…..
Felkerült végre a Városliget átalakításának terve a főváros honlapjára. Túl nagy dobra nem verték, de azért ki lehet bogarászni, hol van. Már itt látható, hogy a világon egyedülálló elképzelés! Ugyanis az egész világon nem tudok olyan nagyvárosról - keleti diktatúráktól…..