Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elves

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármikor bárkit meg tudunk verni, mondta Mihály Árpád a Sapa Fehérvár AV19-ről abban a hosszabb interjúban, amelyet a Jégkorong Tv-sek készítettek vele, és amelyet itt tudnak megnézni. Az EBEL-csapat székely támadója beszélt arról is, mikor jutott eszébe először, hogy magyar…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
elves 2009.11.10 09:24:15
Gratulálok, nagyon jó témaválasztás, nagyon szép képek. Persze a végkövetkeztetés egyáltalán nem igaz, a valóságban egy egységes, ízléses vársokép kialakítása egyáltalán nem igényel "fasizálódást". Éppen ellenkezőleg: kényszerrel nem megy. 1001 példa van erre szerte Európában Berlintől Temesvárig. A megoldás a minél szélesebb körű tájékoztatás és egy okos, részletes, polgárbarát építési szabályozás. Én Temesvár példáját tudom bemutatni, azt ismerem valamennyire. Ott született egy széles körű támogatottságot élvező politikai döntés, hogy megpróbálják megállítani a történelmi városközpont esztétikai pusztulását. Ezért készíttettek egy nagyon részletes szabályozást (törvényi erejű, jogi szöveg), amit ingyenes nyomtatványok formájában mindenki számára elérhetővé és érthetővé tettek. Külön prospektusban magyaráznak el mindent: hogyan újítsuk fel a történelmi ablakokat, portálokat, homlokzatokat és miért, miért fontos a kereskedelmi hirdetések visszafogotsága, egységessége a kulturált városkép érdekében stb. stb. Itt az ezzel foglalkozó román-német együttműködés honlapja. www.gtztm.ro/download
(sajnos csak románul vagy németül)
De feltételezem a nyugatibb példák ennél sokkal profibbak.

Egyébként egy kicsit arról szól a dolog, hogy inkább a keleties kaotikus urbanitást vagy a nyugati kifésült, rendezett várost találjuk vonzónak. Nekem mindkettő tetszik, csak ez a kettő közti semmilyen állapot ne maradjon...
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..