Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolapu

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkra hazánkban is egyre népszerűbbé válnak a készházak és mobilházak. Ellenben az ezekkel kapcsolatos építésügyi kötelezettségek, követelmények korántsem egyértelműen szabályozottak. A tájékozódást tovább nehezíti a jogi háttér többszintűsége. Mindenekelőtt…..
kolapu 2018.04.01 21:26:25
@Parajpuding: Úgy látom, az ítélete a hazai helyzet nem kellő ismeretén alapul. A magyar építési jog teljesen nyitott az ilyen épületekre, és ezek az épületek is tudják teljesíteni a magyar követelményeket. Nem egy hazai cég készít ilyeneket, arányuk egyre nő. Ismerem a német építési jogot, ott is csak a jogszabályoknak és helyi előírásoknak mindenben megfelelő mobilház telepíthető, és van nem egy terület, ahonnét ki vannak tiltva. Tehát itthon is lehet ilyen épületet telepíteni, használni.
kolapu 2018.04.02 15:14:54
@Parajpuding: Mivel elég mélyen ismerem a területet, és nem jogalkotói, hanem tervezői, műszaki ellenőri, vezetői oldalról, azon nem vitatkozom, hogy az engedély nélküli lakóépület építés/bővítés ellentmondásos, bár úgy vélem, alapvetően inkább a felelősség kérdését ékelte át, de ez nem baj. A mobilházra visszatérve, nem értem, mi a valós akadálya a terjedésnek, őszintén érdekelne, mi miatt nem megy, hol ütközik akadályba. Szívesen vennék egy konkrét esetet, lehet tanulnék belőle, vagy felül kellene vizsgálnom a jelen építési jogról alkotott véleményem, ami ugyan nem pozitív, de konkrétan ennél a témánál nem látok problémát.
Hasít az építőipar. Ezt a vak is láthatja: társasházak, stadionok, új Miniszterelnökség a Várhegy tetején. Mindebből az átlagember inkább a társasházakat érzi meg saját bőrén. 2019 végével ugyanis bye bye 5 százalékos lakásáfa. Mindehhez sok más finomság is társul. De kezdem az elején. Ha…..
Sokan nem tudják, de most van a rántott csirke szezonja. Azért még biztosan vagyunk jónéhányan, akik emlékeznek arra, amikor egy tavaszi vagy kora nyári vasárnapi ebéd gyanánt anyánk vagy nagyanyánk elénk tette a frissen vágott, gyenge, rántanivaló csirkéből készült rántott csirkét. Például egy…..
kolapu 2016.04.19 08:16:48
@A fickó: A poszt végi írást olvastam, de ettől még a tény, hogy abban az időben, amire hivatkozol, a csirke kotlós alól kelt ki, és azok a csirkék szomorú, de ilyenkor még nem voltak rántani való méretűek. A pesti tavasz, mind időpont közel sem biztos, hogy áprilist jelölte, ha a természetesen kelő csirkék életciklusát nézem, sokkal inkább május végét, július elejét. Ezen nem változtat, mit írt egy pesti újságíró anno.
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Fontos leszögezni: a magyar néplélek nem rasszista, antiszemita vagy iszlamofób. Meggyőződésem, hogy az ennek ellenkezőjét állítókat rosszindulat, sértettség, de legjobb esetben is túlzott érzékenység, esetleg a néplélek félreértése vezeti. Tény viszont, hogy a…..
kolapu 2016.03.19 10:20:42
@Exploiter: ez sajnos így van, a tényekkel nem tudok mit kezdeni, de, ha valaki veszi a bátorságot, és leír valamit, akkor ne ködösítsen azzal, hogy fontos leszögezni, különösen, ha amit leszögezne, az nem igaz. A konkrétumokat nem pótolják az ilyen fellengzős mondatok.
kolapu 2016.03.19 10:22:12
@Muzsikok közt: A nacionalizmussal semmi gond, a más népeket lenéző, felsőbbrendű fajelméletek vezettek mindig katasztrófához.
Education A poroszos iskola diadala 2014.04.10 22:45:42
A Közép- és Kelet-Európában mély gyökereket eresztett porosz (másképpen standard vagy mechanikus) tanuláselmélet diadalútja a XIX. század elején kezdődött, amikor Wilhelm von Hum­boldt (német kultuszminiszter, a róla elnevezett híres berlini egyetem megalapítója) meg akarta…..
kolapu 2015.10.26 23:08:07
Elég régóta várom már, hogy végre valaki a sok hamburgeres és texmex után végre tisztességes, magyaros street foodot csináljon. Végre eljött! Hiába jó kaja a hamburger, a gourmet burgeres téma annyira unalmas már, hogy még szidni se igazán érdemes. Volt pár próbálkozás…..
kolapu 2015.09.06 12:59:03
@kacsa666: mert, mert más, mint amit megszoktál, ott voltál, van róla fogalmad milyen? Én sem ezt választanám, de attól a hely, az ötlet még jó lehet, hogy mást képzelek a kolbászról.
Ungár Péter írása Egy ideológia igazán akkor válik uralkodóvá, ha képes a közbeszédet a saját képére formálni, tematizálni azt. Ez az ideológia igazi hatalma, aminek politikai igazságtartamát már nem befolyásolja a politikai döntések valóságtartama. Az euro-atlanti…..
Hogyan illeszthető a több száz éves hagyományokkal rendelkező berendezés a passzívházakhoz? Egy hagyományos kályha rengeteg olyan problémát vet fel (égési levegő ellátás, légtömörség, lökésszerű fűtés és az épület alacsony hőigénye közötti ellentmondás, ...), ami…..
 Észak-, vagy Dél-Korea? Kelet- vagy Nyugat-Németország? Ha közelebb jövünk időben és térben: Görögország, vagy Írország? A jó- és rossz kormányzás közötti különbség eredménye már néhány évtized távlatában is ég és föld, menny és pokol, vagy visszafogottabban:…..
kolapu 2012.04.11 09:09:47
@sourcerror: ez nem retorika, ez az egyetlen lehetőség. Az egyetlen elvárható, de egyben megkövetelendő elvárás.
Nagy bajban lehet a NeoFm, ha már a napilapokon is spórolniuk kell. Legalábbis Bochkor Gábor szerdán reggel élő adásban azt mondta, hogy a cég lemondta a reggeli műsornak érkező napilapokat. Aztán kedvesen hozzátette, hogy kapjátok be. Már csak az a kérdés, hogy miért is…..
kolapu 2011.12.08 07:16:46
@vcampbell: mert mért nem?
8ker Kövön üldögélt 2011.10.04 13:39:00
 Terjednek a szabálysértési viccek a neten - és várhatóan egyre több lesz belőlük. Olvasd végig, érdemes!Remélem, tettét megbánta, és soha többé nem tesz ilyet.:)..
kolapu 2011.10.04 17:22:00
@Laura Spirulina: és erre a problémára a hajléktalan, vagyon és jövedelem nélküli személy 50.000 pénzbírsága a válasz? Ezt te sem gondolhatod komolyan. problémát meg kell oldani, de nem látszatintézkedéssel.
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
Nem nagyon szokott kiszivárogni, milyen szerződéseket is írnak alá a tévék, pontosabban a gyártó stúdiók az egyes valóságshow-k szereplőivel. Jó, azt mondjuk eddig is tudtuk, hogy a Survivorba jelentkezők tudomásul veszik, hogy ha esetleg megsérülnek, és nem kérnek orvosi…..
kolapu 2011.08.04 11:59:24
@one_away: így igaz, személyiségi jogokról nem lehet lemondani, ilyen a testi épség, az emberi méltóság, stb. ez így kacsa
A Tv2-nél tényleg tudják, hogy a rossz hír is hír. A lényeg, hogy forogjon a termék neve. Hogy mindenki tudja: Joshi Bharat stúdiója még mindig egy vértől sikamló aréna, ahol a lelki tanácsadás szünetében mindenki rúghat, fejelhet, és lekeverhet pár jól irányzott sallert. A…..
kolapu 2009.09.21 14:19:41
@Bodzaszedő Manager: Nem a romák írják a forgatókönyvat!