Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakmerazé

0 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Tíz olyan intézkedést sorol fel a Facebook közösségi portálon csütörtökön közzétett videoüzenetében Orbán Viktor, amelyre szerinte "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk". Captain Subtext kommentárjaival.1.) a legnagyobb nemzeti egységet…..
csakmerazé 2010.12.23 18:48:39
@ursus artos: "...bassza meg Mikola! "
Ne, könyörgöm ne! Ilyen genetika ne szaporodjon! :-D
A mellébeszélés és kimagyarázás lassan tananyag lesz minden magára valamit adó kommunikáció szakon. Nyakó István is docense a szakmának, de amiket a két utódja a napokban összehordott, azon szerintem ő is elsírta magát az irigységtől. Orbán Viktor Nemzeti Trubadúrjának…..
Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az elfogadott médiatörvény "egyértelműen sérti az Európai Unió szerződéseinek szellemét és betűjét. Felveti a kérdést, hogy egy ilyen ország méltó-e az EU vezetésére." Meg még olyat is mondott, hogy "a…..
csakmerazé 2010.12.22 17:39:05
@sorokinV: A nagyságrend, a testület összetétele, a demokrácia. Röviden ennyi...
csakmerazé 2010.12.22 17:42:21
@Várúr: Bocs, nem olvastam vissza, hogy mire írtad. Jogos :-D
csakmerazé 2010.12.22 19:01:09
@sorokinV: Bizony, nem tetszik nekem a komcsi tempó. Nem ezért szavaztam sem rendszerváltást, se szoci eltávolítást. De sajnos a választék az kriminális :-(
A tél eddigi egyik, ha nem a legundorítóbb napirend előttijén vagyunk túl ma délután. A győztesünk pedig nem más, mint Harrach Péter, aki a karácsonyi jókívánságok közt és persze a kormány szociális érzékenységét hangsúlyozva elmesélte, hogy egyszer kezet fogott egy…..
Kettős Mérce A sajtó ostroma 2010.12.19 17:33:00
 A közmédiumok megszállása már-már hagyomány Magyarországon. Biztos emlékszik még mindenki a médiaháborúra - a rendszerváltás korából- tenném hozzá az időhatározót, ha nem látnánk, hogy ez a harc a mai napig nem ért véget. Sőt frontvonalai kiszélesedtek és…..
csakmerazé 2010.12.19 21:56:33
@csakmerazé: Ovisok kedvéért: az idézet a fidesztől való, az első parlamenti ciklus idejében huhogták a parlamentben (többek között OV), amikor kdnp-s politikus szólalt fel.
csakmerazé 2010.12.19 22:22:24
@tölgyes: a bajaink fő forrása azt, hogy emiatt az utálat miatt istenítik OV minden "alkotását", ezért nyakló nélkül mindent megtehet. Ami szar, azt is, és még vastapsot is kap hozzá. Szar volt a szoci mentalitás (happy day, amikor eltűntek) és a fideszé egy cseppet sem jobb. Ráadásul még komcsi is, útálja a demokráciát.
A posztban megírt tüntetés részletei megtalálhatóak ezen a linken a Facebookon Újra tüntetni megyünk, ezúttal a szabad sajtóért. Szalai Annamária, Orbán Viktor megtestesüléseként soha nem látott hatalmat kapott arra, hogy ellenőrizze, tönkretegye a neki nem tetsző…..
csakmerazé 2010.12.17 19:03:22
@TacticalCommander:
"Pont ideje volt egy olyan törvénynek, ami után végre az összes balos meg liberális abahagyja a fröcsögést. Ja, hogy mostantól nem lehet majd valótlanságokat állítani és ez már anyagilag is fájni fog pl. a Népszabadságnak?"

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9062055&la=105704324

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9099717

Erről ennyit...
csakmerazé 2010.12.17 19:08:33
@Pistie: Mert teccik nekik a kommenyizmus. Mármint ha Kim Ir Szent Viktor osztja benne az észt. A lopó, hazudó főkeresztény. Aki advent idején is lop...
Míg itthon inkább az a vélekedés általános, hogy a nemrégiben elfogadott költségvetés csak kitolja pár évvel Magyarország agóniáját, addig a költségvetésnek külföldön már (kicsivel ugyan, de) vegyesebb a megítélése, hiszen rendszeresen felbukkannak olyan vélemények,…..
A Nemzeti Egység Házának Kijelölésén – régies szóhasználatban a parlamenti választásokon – korábban soha nem látott egységben indulnak a nemzeti erők, jelentette be ma délelőtt a Semjén Zsolt főkancellár, a Nemzet Másodorbánja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a…..
Amíg Orbán Viktor a faszbúkon vetít nekünk a sajátosan torzító lencséin keresztül cudar jövőt, és szüleinken keresztül igyekszik nyomást gyakorolni ránk, néhányan úgy gondoltuk ideje ismét szembesíteni őt és kormányzatát a valósággal: ez nekünk nem…..
csakmerazé 2010.12.13 13:05:33
@Iustizmord:
a mi pénzünkből szerte-széjjel szórta,
mi meg csak sírunk és röhögünk rajta...
csakmerazé 2010.12.13 13:10:57
@eztígyhogy:

A: a lengyelek hülyék
B: odaáig még nem ért el a keleti szél
C: nem szeretik a keleti szelet
csakmerazé 2010.12.13 13:48:18
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
csakmerazé 2010.12.10 13:23:06
@Joooe:
Aki pedig nem képes megérteni, hogy a közép- és hosszútávon fenntarthatatlan nyugdíjrendszerre megoldásként a járulék 25%-át átirányították tőkefedezeti rendszerbe, egyúttal az állami kötelezettségek is csökkennek majd ennek megfeleleően, az pedig keressen magának egy másik lakatlan szigetet.

Nem a rendszer alapjaival van a gond, hanem a bevezetés módjával (ez a cseheknek jobban sikeredik; ott a jobboldal vezeti be, a baloldal meg tiltakozik; biztosan ők a hülyék :-D), meg bizonyos szabályozásokkal, költségekkel. Előbbin már nem lehet változtatni, utóbbin igen.

A másik nagy gond a tulajdon ellopásával, államosításával van.

Komcsizók, ébresztő!!!
(ez már nem neked dedikálva, általános felhívás)
csakmerazé 2010.12.12 20:59:55
@Joooe: Az állami viszont biztosan nem alkalmas. A jelenlegi terv egyértelműen a pénzek lenyúlásáról szól. Azt is gusztustalan módon végrehajtva. Szép, polgári, keresztény csomagolásban. Hányinger!

Arról egy szó sincs, hogy egy fenntartható rendszer kialakítása lenne a cél. Az állami nem az, ez nem vitás. De antikomcsi (nem rád vonatkozik, általános) aggyal ez nem felérhető.
Orbán Viktátor levelet írt a nyugdíjasoknak. Hogy mi?! A nyugdíjasoknak?! Miért pont nekik?! Nem a magánnyugdíj-pénztártagoknak írt?! Nem elírás?!Nem kérem, nem csalás, nem ámítás, nem elírás, tényleg a nyugdíjasoknak írt (legalábbis nekik is). Azaz mégiscsak csalás, és…..
csakmerazé 2010.12.12 19:32:28
@Tiko: Én nem szeretnék semmilyen bajt. Ez senkinek sem lehet az érdeke. Az is igaz, hogy kva nagyot csalódtam a fideszben (pedig még csak szavazójuk sem vagyok). Ennél többre tartottam őket. És a legnagyobb gond az, ha ők ennyire balfékek, akkor most ki jöjjön utánuk? Csak a szar és a még szarabb között lehet választani.
csakmerazé 2010.12.12 19:48:39
@Húsleves: Már évek óta nem stimmel ilyen értelemben a besorolás. Pont oldal-ellentétes gazdaságpolitikát képviseltek a válság okán is. Szóval nem új keletű, de nem én mondogatom magamra, hogy polgárkormány.

OV az emberek akaratát képviseli, állítólag. Hát pont ezért nem ér szart se. Egy igazi államférfinak az emberek érdekét kell képviselnie. És a kettő bizony gyakran nem ugyanaz. Nyugdíj ügyben is ez a helyzet. OV nem államférfi, csak kvára szeretne annak látszani, és sokan bedőlnek a populizmusának. Főleg, hogy a szoclibek értékelhetetlen teljesítménye csak fokozza ezt.

Speciel a manyup volt az egyik (vagy talán egyetlen) értelmes, hosszútávú gondolatuk. Persze ezt is szarul vezették be, senki sem tökéletes :-)
Michael Knight Cinizmus a köbön 2010.12.12 09:43:00
Orbán Viktor - már persze ha van mersze - ne a nyugdíjasoknak írjon levelet a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítása kapcsán. Ha van elég vér a pucájában, írjon inkább levelet az aktívan dolgozó és járulékfizető magán-nyugdíjpénztári tagoknak, és az ő…..
 Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja…..
csakmerazé 2010.12.12 14:00:22
@Cselo:
Ha már idézed a Fletót, legalább utánaolvashatnál, hogy milyen kontextusban használta. A HírTV-ből ezt sosem fogod megtudni. Megsúgom, nem vagyok ballib, le is szavaztam őket. De a demagóg duma, mint a te kommented is, az mindig átlépi az ingerküszöböt.
GYORSHÍR Magyarországon, a jelenlegi adatok szerint a világ egyedüli államaként, még nem kellett járványhelyzetet kihirdetni a több mint nyolc éve világszerte dúló kolerajárvány miatt. El kell ugyanakkor ismerni, hogy a kolerás és koleragyanús megbetegedések száma észrevehető…..
Michael Knight Svindli 2010.12.08 11:08:00
Napról napra erősödik bennem az az egészen kellemetlen érzés, hogy tulajdonképpen egy irgalmatlanul nagy svindli elszenvedői vagyunk. A Fidesz nevű hatalomtechnikai képződmény - nemrég hallottam, találó definíció - ugyanis a hatalomért, a poén kedvéért vagy ki tudja miért, de…..
csakmerazé 2010.12.08 17:08:02
@hackbard.celine:
Ez a szokásos retorika tökéletes folytatása lenne. Kiírtjuk és azt mondjuk, hogy meg kell védeni. Hogy mire gondolok?
malfunction.blog.hu/2010/12/08/mitol_fel_miniszterelnok_ur
csakmerazé 2010.12.08 17:08:12
@moophlander: Neked semmi. Nem terheljük az agyadat felesleges tényekkel.
csakmerazé 2010.12.07 10:54:34
@malacz69 rettegéselemző:
A valódi érték ezek szerint az, hogy elviszem a pereputtyom a pápa bácsihoz mosolyváltásra, aztán törvényerőre emelem 3000milliárd ellopását. Gratula!
csakmerazé 2010.12.07 11:16:46
@Nephro:
Azért volt erre szükség, mert a fidesz szavazók nagy százalékban a történelmi egyházak (elsősorban a katolikus egyház) tagjai sorából állnak. Nem fikázásból írom, kéretik nem belekötni, egyszerű tapasztalati tény. Nos, mivel tudja jól, mennyire gázos dolgokat csinálnak, meg kell hát nyugtatni a szavazó hívőket, hogy minden rendben, kitartás, nem gurult el a gyógyszer. Pedig de :-(
csakmerazé 2010.12.07 11:28:06
@Nephro: Engem nem zavar, ha hisznek benne (OV), szabad a vélemény, a választás. Csak ne azért, mert a másikat gyűlöli, mert - mint a helyzet mutatja - ennek egyenes következménye, hogy bármit megtehetnek hatalomban, a tömegek leteszik szépen az eszüket a fogasra és mindent beszopnak. Ez viszont nagyon zavar. Nem ártana gondolkodni néha...
Tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!…..
Varánusz Mindenki hazudik 2010.11.30 08:00:00
A parlament tegnapi ülésnapja leginkább egy tetszőleges Dr. House epizódra hajazott. Differenciál diagnózis keretében próbálták meghatározni, mi történik a valójában a magánnyugdíjpénztárakkal? Államosítás?! - kiáltotta az LMP, mire a kormány bérbeszélői egyhangúan…..
csakmerazé 2010.11.30 14:06:43
@fantasztikus!: A piac mindenképpen fejet hajtott már. Nem győz lefele nézni a sárba, amiben dagonyázunk.
csakmerazé 2010.11.30 14:14:28
@BPHead: Ha valaki kiáll a közönség elé és nyomja a showder-t, akkor az egy stand up comedy-s. Ha valaki leül a gép elé és nyomja a showder-t, akkor az egy sit down comedy-s? :-)
csakmerazé 2010.11.30 14:15:56
@fantasztikus!: RIP. Az agyhalál időpontja 2010.11.30. 14:14:05
Illetve sok kérdés, amelyekből aztán egy lesz. A manyupok államosítása, illetve a 24%-os nyugdíjjárulék adóvá minősítése után a következő a helyzet: az emberek háborognak (már aki tisztában van olyan dolgokkal, mint manyup, nyugdíjjárulék, mindezek hatása a jövendőbeli…..
A magán-nyugdíjpénztárak államosításáról minapi Matolcsy Vátesz György bejelentését már sokan kommentálták, de ennek a kommunikációjáról és jövőbeni hatásairól én is megemlékezek pár gondolatban. Az első kommunikációs gyöngyszem, hogy „nyugdíjmentő…..
csakmerazé 2010.11.26 13:29:47
@KovA: Erre viszont nem az államosítás a válasz. Lehet arányokon vitatkozni, de a ktg vetésből is látszik, hogy nem ez a cél. Ígértek, vertek még sokszáz milliárdos lyukat, foltozgatják. Azonban ezt seperc alatt felélik. Hol van az a bizonyos felkészültség a kormányzásra? Megmondom: OV hazudott. De legalább is nem ugyanazt értette (akarta érteni) felkészültség alatt mint a zemberek. Nem különb sajnos a szociknál.
csakmerazé 2010.11.26 13:56:23
@KovA:
Mert az a verzió neked sem világos, hogy lehet valamit fokozatosan bevezetni. Az önkéntes csak azoknak jó, akiknek úgyis van elég, a pórnép legfeljebb álmodozhat róla.

A többit dracon leírta, megspórolta nekem a gépelést :-)
csakmerazé 2010.11.26 14:03:35
@KovA: A hiénákról csak annyit: nagy az Isten állatkertje :-D
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..
csakmerazé 2010.11.25 14:06:43
@capitalist2010:
A te példád sajnos arra az esetre érvényes, ha most vki b650-et keres, az átlag pedig b200-t. De magad mondod, hogy az átlag b200-at keres, amivel már nem lesz meg az állami 102ezer. Szerintem itt sántít az összevetés, azaz az átlag sajnos bukik, ha marad. Pont erre apellálnak. És a nemtörődömségre. És a híveikre. És ...
Michael Knight Keleti szél 2010.11.05 18:24:00
Basszus, fafülgomba helyett bolondgombát tehettek a napokban azon a sanghaji fogadáson a csípős-savanyú levesbe. Első felindulásból hirtelen nem tudtam másra gondolni, csak erre, olvasva az Index beszámolóját Orbán Viktor mai, a Magyar Állandó Értekezleten tartott…..
csakmerazé 2010.11.06 12:22:47
@feherbalint:
"Magyarországon az egyetlen következetes, nagyívű stratégiában gondolkodó politikai vezető Orbán Viktor."
A hatalom érdekében liberálisból konzervatívvá válni, a korábban lenézett és csúfolt egyházaknak benyalni, az összes jobboldali pártot megsemmisíteni vagy beolvasztani, így aztán egy az oldal, egy a tábor. Szép, nagyívű gondolkodás. A nagyívű ebben az emberben az, hogy mindenkire nagyívben szarik.
Az mnyp megtakarítások java része államkötvényben kamatozik, választható, hogy kockázatosabb portfóliót választ-e a tag. Ha megnézed a korábbi hong-kong-i tőzsdekrach, vagy a mostani válság hatását, akkor láthatod, hogy egy hullámvölgyet produkál, utána mindig magasabb szintre tér vissza. Azaz jó befektetéssel hosszútávon mindenképpen bőben nyereséges. Ezért javasoltak különböző portfóliót aszerint, ki milyen közel áll a nyugdíjhoz. Aki közel, az ne kockáztasson. Én 2008-ban buktam 250ezer forintot, 2009-ben visszahozott 350ezret. Ennyit a nagy buktáról. Amit Viktorunk ígér, az a nagy semmi.
Ha a kényszerhelyzet miatt most lehet likvidálni az AB-t, akkor egy-két évvel ezelőtt miért volt szentírás minden döntése? A válság kirobbanása óta. Mert akkor a szocik ellen döntöttek? Vagy csak egyszerűen kell az a 2800mrd, és fosnak a vétótól?
Ha ekkora a kényszerhelyzet, akkor a nagyívű engedményeket (családi, adó...) fokozatosan kellene bevezetni, ahogy a gazdasági helyzet engedi. Mint ahogy az mnyp-t is így kellett volna, hogy ne üssön ekkora lyukat a ktgvetésben. De nem, ígértünk minden szépet-jót, és most a csontvázak dacára is megtesszük. Még ha belerokkan a magyar, akkor is. Mert mi ilyen jó fejek vagyunk. Csak az a baj, hogy az ilyen ígérgetős, egymást felüllicitálós kampányok miatt már ráb..sztunk egy párszor. X lépés, meg X napos programok. Csőd. Mert mi ilyen jó fejek vagyunk. Szerkezeti váltás meg semmi, holott bőven azzal kezdett volna kezdeni. Ehelyett kapkodás, improvizálás, 29 röhejes gazdasági pont. Pedig ők annyira felkészültek a kormányzásra. Jelentem, nem sikerült, ülj le fiam, Viktor, egyes!
Ettől függetlenül örülök, hogy a töketlen pénzrablókat elzavarták a susnyákosba, de nagyon nem ezt vártam tőlük kormányzás szintjén. Viszont pont ettől féltem :-(
csakmerazé 2010.11.06 12:23:42
@Tűzfal: Nem ellenőriztem tételesen, tehát nem lesz lehetetlen megcáfolni, de büszkén jelentette a pszáf, hogy nem is terhelték át a bankadót a bankok, mert nem emelték a kamatterheket. Az valahogy kimaradt, hogy a betéti kamatok milyen látványosan csökkentek. Márpedig a bankok bevételének jelentős része ebből adódik, a betéti és a hitelkamatok közötti különbségből.