Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sirwalter

0 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak ezek a népszavazási kezdeményezések. Amik vagy tényleg csak időpocsékolásnak tűnhetnek egyesek szerint vagy éppenséggel csodafegyvernek mások szerint. Az biztos azonban, hogy az ellenzéket mobilizálni képes lehet – ha szervezett és a választásokig pontosan végig is vezetik a szervezői. Az…..
sirwalter 2017.09.21 14:38:54
@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!:

vaskos szereptévesztésben vagy, kicsi "liberális, demokrata" barátom, ha itt - vagy bárhol - elő akarod írni, hogy ki válaszoljon neked, meg ki nem... ;)

minden esetre jól jellemzi az attitűdötöket: ti pofáznátok, de más kussoljon... ;)))
Buwayáék kivannak, mint a liba, Iliász nem is érti mi történt, mert ő odatette magát, mint a szar. Gergő a melegre gondol ok végett, ja, tényleg, hogy ez nem jutott eszébe akkor, amikor a sorversenyben az Ibon tagjai légkondicionált szkafanderben vettek részt, ja, hogy NEM IS, és őket is sütötte a…..
Meglepődve olvastam a Népszabadság mai számában, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke is hozzászólt Orbán Viktor napirend előtti beszédéhez. Csuhaj Ildikó azonban megbízható parlamenti tudósító, nyilván bennem van a hiba. Bár meghallgattam az ATV…..
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
sirwalter 2015.05.20 15:40:02
Van itt egy szenátusi jelentés a CIA kihallgatási módszereiről. Fúrógép és kikötözés, ébren tartás és koporsó, "waterboarding" és "rectal feeding". Fékek és ellensúlyok, ugye? Good Morning, USA  ..
sirwalter 2014.12.10 22:42:58
@Baldrick68: @Old Shatterhand is Dead:
hát - az ipponról - : ha szerintetek a (vélt) korrupció ugyanaz, mint a kínzás, akkor igen, akkor igazatok van... Egyébként meg nem. Kíváncsi lennék, ha holnap az Orbán-kormány azt vallaná be, hogy a "rendszerére veszélyes elemeket" (persze szigorúan a "terrorizmus-ellenesség" jegyében) a CIA-hoz hasonlóan kínozta, akkor is hasonlóan tapsikolnátok, sőt példálóznátok vele, hogy lám-lám, hét azért mégiscsak működnek kis hazánkban a fékek és ellensúlyok... jó, jó hát kínoztak, kínozgattak... de hát végül nyilvánosságra hozták... ekkor biztos véget érne nálunk a fasizmus, és mégiscsak virágozna a demokrácia, mint ááámerikában... ugyebár...
sirwalter 2014.12.11 08:49:49
@OoOoOo: aki egy névtelen kommentben "kisköcsögözik", az annyira hitvány, hogy méltatlanná válik bármilyen válaszra...
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
sirwalter 2014.11.16 13:32:37
TG:

- odáig szerintem OK, ameddig a helyzetet (okokat) leírod (már, ha szabad egy laikusnak az elemzőt véleményezni...;) )

- annyit még hozzá tennék: persze, hogy nem így akart az USA időzíteni, a nyomásgyakorlás egyre erősebb volt, erre a kormány úgy gondolta, akkor most kiterítjük a kártyákat (magyarul nyílttá tesszük a konfliktust és a nyomásgyakorlás tényét), aztán folytassuk a nemzetközi közvélemény előtt, vajon ugyanígy fenntartja-e az USA a nyílt nyomásgyakorlást. És annyiban ez helyes húzásnak bizonyult (eddig), hogy azóta nem történt újabb ilyen (sem Clinton, sem Obama nem szaporította a bírálatokat, sem egyéb adminisztratív döntés nem született), tehát legalábbis nem ugyanabban a mederben halad tovább az ügy hanem egy kicsit "beállt" a front, amiből persze még bármi lehet. De akkor azt már nyíltan kell vállalnia az USA-nak

- úgy érzem, ott viszont előre szaladtál, hogy hát "el kell dönteni, ki a szövetségesünk, és hát tudjuk, az erősebb kutya..., stb., stb." Ahogy Te is mondtad, mindig van alternatíva. És nem csak egy. Azaz nem csak a fekete meg a fehér közül lehet választani. A logikád alapján ui. hol lenne ennek a szövetségi rendszernek a határa? Meddig avatkozhat bele egy külső állam egy másik belügyeibe?

- végül: szerintem egy (hajszálvékony) lehetősége van a kormánynak; ismét a kettős mércére hivatkozni - teszem hozzá, joggal. Azt mondani a nemzetközi közvélemény előtt, hogy ha Német o. megépíthette az északi áramlatot, akkor mi miért nem a délit (amiben egyébként pl. sok más ország mellett Ausztria is partner lenne, mint célország)? Ha pl. Finnország, vagy korábban Csehország (persze, mi lett a vége...) kacérkodhat az orosz típusú atomerőmű építésével, akkor mi miért nem? Ha Francia o. hadihajókat adhat el Oroszországnak, akkor mi miért nem kereskedhetünk velük pl. élelmiszerrel, stb. stb. Persze - az erősebb kutya elvén nyugodtan mondhatja erre az USA, hogy "csak", mert én azt mondom, és effektíve ránk is kényszerítheti az akaratát, de akkor legalább annyi "eredményt" elér a kormány, hogy mindez látható lesz, és kinek-kinek így vagy úgy, de tanulságos.

- s mindezt persze az bonyolítja el igazán, hogy a helyzet folyamatosan változik, senki nem tudja e pillanatban megjósolni, hogy nyugvópontra kerül-e az EU-Oroszország konfliktus, vagy eszkalálódik... Ami az USA-Orosz viszonyt illeti, az nem látszik, hogy az USA-nak érdeke lenne csökkenteni ezt a feszültséget...
GFG Blog Illiberális demokrácia 2014.08.08 09:40:53
Ha július, akkor Tusnádfürdő. Ha Tusnádfürdő, akkor Orbán-előadás. És ha Orbán beszél, akkor a „demokratikus” oldalon elszabadulnak az indulatok. Lényegében mindegy, hogy mit mond Magyarország miniszterelnöke, a hatás ugyanaz: a baloldal, illetve a nemzetközi sajtó egy része…..
sirwalter 2014.08.27 00:29:58
@MolnarErik:

"A beszéd lényege az volt, h OV nem akar abba a táborba tartozni, hanem inkább Putyinéba és Erdoganéba, akiket követendő példának hozott fel." - ez egy olyan vélemény, amit semmivel nem támasztasz alá... más szerint meg más volt a beszéd "lényege", ill. szavainak jelentése.

A következő kommentednek az idézetében pedig a kulcsszó: "a slágertéma a gondolkodásban azoknak a rendszereknek a _megértése_ ...", tehát a megértés (nem a másolás)... amire Te itt kísérletet sem teszel...
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
sirwalter 2014.08.07 14:09:09
@sixx: dühöngsz és káromkodsz a posztodban, egy ilyen esemény kapcsán... Szerintem, aki téged olvas, az a mazochista...
Alacsony vagy magas részvételi arány a kedvező? Nekünk vagy az országnak? Okosabbak vagyunk-e, ha sokan vagyunk? Áltudományos okoskodás, melyben a szerző igyekszik senkit sem megsérteni! A vasárnapi eredményhirdetést követően megindult a bűnbakkeresés, a vádaskodás és a…..
Angyallány. Fekszem az ágyon. Moziklip. Törd be a szívem. Tűzvarázsló. Várj, míg felkel majd a Nap. Csak pár olyan V'Moto Rock-sláger, amivel lehetett volna emlékezni a tegnapelőtt elhunyt Herpai Sándorra, aki egykoron a zenekar dobosa volt, és akit kihűlve találtak meg egy…..
sirwalter 2014.02.16 12:44:45
sirwalter 2014.02.16 14:24:53
@sixx: figyelemre méltó ez a "nem értetek semmit", meg "az olvasók funkcionális analfabéták" hozzáállás... kevesen merik vállalni a "mindenki hülye, de én tudom a tutit" álláspontot... ez nagyon őszinte dolog, köszönjük, többet nem is kell mondanod... ;)

Az meg, hogy leszerencsétlenezed a veled egyet nem értő kommentelőt, megint csak sokat elmond rólad... meg az Index-szellemiségről...
sirwalter 2014.02.16 14:25:34
@sirwalter: @sixx: és te beszélsz taplóságról... phh
FUTUR A RABUL EJTETT FIDESZ 2014.02.06 15:47:52
Tud valaki jobb okot az ország elhagyására annál, mint hogy ezek a elkezdenek atomerőművekkel baszakodni? Orbán köre végérvényesen rabul ejtette a Fideszt, ami még jól is elsülhetett volna, ha Viktor úgy dönt, nem hagyja magát, és egy megújult, működő Magyarországot épít,…..
"Ez a szék kemény és kényelmetlen. Nyomja a fenekemet." Ezt láthattuk az ATV-n a vasárnapi kormányellenes tüntetés alatt.Miután a Hírtévé vasárnap délutáni, 15 órás híradójában a tudósító bejelentkezett a budapesti kormányellenes tüntetésről és arról tájékoztatta a…..
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
sirwalter 2014.01.20 19:57:16
@barsled: nem, a Napkelte valóban nem hírműsor volt, hanem politikai magazinműsor, vagy inkább kurzusműsor, azért hoztam föl példaként, mert szerintem a közszolgálati tv történetében annál pártosabb műsor nem létezett. A híradó pedig éppen olyan volt, mint most, csak más színű.
sirwalter 2014.01.20 20:33:37
@ember100: értem. Tehát akinek a bejegyzései koherensek, az troll és/vagy bértollnok. Grat. ;)
sirwalter 2014.01.20 22:06:03
@barsled:
nézd, lehazugozod azt, akinek más a véleménye mint a tiéd, aztán pedig elvárod, hogy válaszoljon a teljesen képtelen, provokatív kérdésedre... De jó leszek hozzád és megteszem; a válasz: nem. ;)
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea. Így néz ki az összefogósdiak listájának csúcsa. Lehetne most azzal poénkodni, hogy vajon akkor miként festhet az alja, meg hogy mi a fene történt Kóka Jánossal, hogy ő kimaradt. Ehelyett inkább vegyük…..
sirwalter 2014.01.15 09:29:08
@Psyman:
Az Alkotmánybírósághoz fordulás jogáról beszélsz akkor, nyilván. Igen, ez úgy változott, hogy nem bárki, hanem csak az érintettetek fordulhatnak az AB-hez:

"Alkotmányjogi panasz: az alkotmányban szabályozott alapjogok, alapvető jogok védelmének az eszköze. Az fordulhat ilyen esetben az AB-hez, akit sérelem ért az alkotmányellenes jogszabály alkalmazása miatt, és minden más jogorvoslati lehetőséget kimerített, vagy nincs biztosítva számára jogorvoslati lehetőség."

Láss csodát, ezt maga az AB kérte. ;)

Akkor tehát érintettünk két alapjogot, ami nem "leépült", hanem annak gyakorlás változott, szerintem, ill. részben az AB szerint, részben szerinted is racionálisabb lett.

Hol van ez ehhez a kijelentéshez képest?: "Még legalább 4 évig folytathatja a Fidesz az ámokfutását, tovább építve le a még megmaradt alkotmányos alapjogokat."
Az országot 2008-ban "éppen csak megérintő válság" (Király Júlia, MNB-alelnök, szakértő No. 3447) találkozása a több éves gazdaságpolitikai csődtömeggel mély likviditási és növekedési válságba taszította az országot. A 2010-es állapotunk azt jelzi, hogy sem a válság…..
sirwalter 2014.01.11 15:30:06
@almodhi: köszönöm a kéretlen tanácsot, de attól tartok, nem tudom megfogadni.
sirwalter 2014.01.11 21:54:10
@Carmichael:
Nem szívesen hazudtollak meg, de bizony nem ez az első bejegyzés, amit a bloggazdától elolvastam, tehát ez "kapásból nem derülhetett ki"...

Igaz, hogy itt még nem kommenteltem, de máshol, ahová beszerkesztették, igen.

De azt hiszem, mindez tkp. mindegy. Nem hinném, hogy ne lenne releváns, ha valaki elolvas egy blogbejegyzést, és ahhoz véleményt ír. Miért kellene neki visszaolvasnia a korábbiakat? Legyen egy bejegyzés önmagában is "állékony", nem de? ;)
sirwalter 2014.01.11 22:04:50
@csárlszbrunzol:
ahogy talán a bejegyzésemből is kiderül: nem a valósággal történő szembenézéssel van problémám. Sz természetesen szükséges, sőt minimum minimorum...

Hanem azon sajnálkoztam, hogy a szerző max. eddig jut el. Hogy szerénytelenül magamat idézzem: "kérem szépen, nem jól van ez így". Bár ez valójában Karinthy plagizilása... ;)

Egyszóval nem jó ilyeneket olvasni, amikor azt látom, hogy vannak olyanok, akik a szerzőnél sokkal jobban látják a valós problémákat, és a szerzővel szemben meg is fogalmazzák, hogy szerintük mi a teendő, sőt mi több, tesznek is a problémák felszámolásáért...
Hosszú idő után végre megszólalt az emigráns író. Esszét írt Az újjáéledő Horthy-kultusz és a zsidók címmel, terjedelmes okfejtését az Amerikai Népszava közölte november 25-én. Azóta több mint egy hét telt el, és a szerzőt agyonhallgatták a hazájában. Mindössze egy…..
sirwalter 2013.12.07 18:06:45
@efes: hadd ajánljak figyelmedbe két dolgot, amit valószínűleg nem ismersz fel jelenleg:
1., azonnal ingerülten és trágár módon támadod le a más véleményen lévőt, és tkp. gyűlölködve nevezed gyűlölködőnek
2., a történelmünk során igen is voltak hősi erőfeszítéseink, és ez a lényeg, függetlenül a küzdelem kimenetelétől, hiszen éppen ezért nem vagyunk szolgalelkűek, ill. alattvalók: 907, 1241-42, 1456, 1514, 1703-1711, 1848-49, 1956, stb. Lehet persze ezekre az eseményekre, az ebben részt vevő személyekre, valamint az őket mozgató eszmékre és értékekre - mint mindenre - negatívan is tekinteni, csak nem érdemes...
Egyelőre ügyvédi körből származó - a sajtóban nem fellelt - információ szerint a strasbourgi emberi jogi bíróság elutasította a magyar kormány azon kérelmét, hogy a 98 százalékos különadó kapcsán nyáron meghozott három ítélet ügyében a Nagykamara foglaljon állást. A…..
sirwalter 2013.11.06 23:07:16
@Mitzimackó: ..."te seggfej"...
@Rick Astley: ..."te sötét állat"...
@dr kíváncsivagyok: ..."az állatja"...
@nandras01: ...Ete egy oltári nagy faszkalap"...

... csak mert - amúgy trágárságok nélkül - leírta a tiétektől különböző véleményét... ugye ti liberálisok vagytok? ;)

No, és még ezek után csodálkoztok, hogy "eltűnt"...
A gyanútlan nyugdíjas a Klauzál téren sétáltatta kutyáját, amikor hátulról leütötték. A BRFK a térfigyelő kamerák segítségével azonosította a tettest. Súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel szállították az Uzsoki úti kórházba özvegy B. Elemérnét, miután hétfő…..
sirwalter 2013.10.17 23:25:06